HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő
"Akit magyarnak teremtett az Úr Isten, és nem fogja
pártját nemzetének, nem derék ember." (Széchenyi István)
Történelmi atlasz 100 évenkénti lebontásban


Nagyon érdekes és tanulságos! A megjelenő Európa térkép alatt megtalálhatók az egyes államok nevei. Valamelyikre rákattintva, azonnal egy piros vonal fogja körbe az adott államot. Bal oldalt az évszázadok vannak feltüntetve. Alulról felfelé haladhatunk a mai állapotig. A mellékelt térképet nem magyarok készítették!2016.10.01. ELKÉPESZTŐEN ŐSZINTE BESZÉD A MIGRÁCIÓRÓL!


Maróth Miklósnak, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnökének meglepően nyílt eszmefuttatása volt az európai migrációval kapcsolatosan egy konferencián!2024.05.11.A NATO egy ukrajnai misszió felállítását tervezi.
Hiába nő a nyomás, nem megyünk háborúba.
Szijjártó Péter a NATO háborúpárti javaslatáról.


Ez magában foglalná a katonai kiképzést és a fegyverszállítások koordinációját is. Az észak-atlanti szervezet öt év alatt 100 milliárd dollárt is belepumpálna a háborúba, tehát annak legalább ötéves elhúzódásával számolnak. Amit látunk, az a legrosszabb forgatókönyv, mert egy világháborúhoz is vezethet.

Magyarországon óriási a nyomás, hogy támogassa a háborút kiterjesztő terveket. A kormány álláspontja azonban egyértelmű: Ki akarunk maradni a háborúból. Nem akarunk részt venni ebben a NATO-misszióban. Mindent megteszünk, hogy ne kelljen fegyvereket és katonákat küldenünk. A háborúnak nincs megoldása a csatatéren. Vissza kell térni a tárgyalóasztalhoz. Életeket menteni csak tűzszünettel és békével lehet. (kormanyzat)

2024.05.10.Befejezte háromnapos magyarországi látogatását a kínai elnök


Hszi Csin-ping gépe kora este szállt fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A kínai elnök szerda este tartózkodott Budapesten Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására. A két ország mintegy másfél tucat megállapodást írt alá a gazdasági együttműködésről, és kiálltak a béke mellett. Elemzők arra hívják fel a figyelmet, hogy Kína a béke pártján áll, és az orosz-ukrán háború kapcsán is a kezdetektől a béketárgyalást szorgalmazza. Magyarország pedig támogatja a kínai béketervet. (M1 - Híradó)

2024.04.11.Rákay Philip: Csodás meglepetés ért.


A Gólyamadár című dalunkat éneklik a gyerekek Székelyszenterzsébeten, a gyönyörű templom és a kazettás mennyezet avatásán. Szem nem marad szárazon...2024.03.24.Rákay Philip: Készítettünk egy videóklipet a GÓLYAMADÁR című dalból.
KÖZKÍVÁNATRA! Ti kértétek, mi teljesítjük!


Sokan kérdezitek, melyik magyar tájegységről származik ez a népdal. Az igazság az, hogy a Gólyamadár nem népdal, hiszen a MOST VAGY SOHA! egyik legszebb jelenetéhez alkottuk. A zeneszerzője Gulya Róbert - akinek a film csodálatos zenéjét köszönhetjük -, a szövegét pedig én magam írtam. A dalszöveget egyik kedvenc Petőfi versem ihlette, amelynek címe: A GÓLYA. Hallgassátok szeretettel!

2024.03.15.Orbán Viktor összefoglalója a nemzetellenes baloldalról
Ne bízzuk olyanokra a hazát, akik azt hitszegő módon hátba támadták!


Ennyit elég tudni a baloldalról: Sorsfordító év lesz az idei. Európában és Amerikában is helyreállhat a normális élet, amelyben mindenki megtalálhatja a maga számítását. Mindenki, kivéve azokat, akik kiírták magukat a történelemből. Akik megszegték a nemzet szolgálatára tett esküjüket. Akik hitszegő módon hátba támadták hazájukat. Akik aknamunkát folytatnak Brüsszelben, hogy elvegyék a tanárok és az óvónők pénzét.

Akik kinyitnák a kapukat a migránsok előtt. Akik 30 brüsszeli ezüstért eszement genderaktivisták kezére adnák a gyermekeinket. Akik eladták magukat, és megvették őket kilóra, hogy hatalomra kerüljenek. Akik rosszabbak, mint a labancok és a muszkavezetők voltak. Nem, ők nem fogják megtalálni a számításukat, nekik az árulók sorsa jut majd. Szabó Magda írja: Az árulót elfelejtjük, az áruló nincs, meghalt, nem is ismertük soha. (Fidesz)

2024.03.15.Most vagy soha! Hosszas kutatómunka előzte meg a forgatást.
Szente Vajk forgatókönyvíró, Lóth Balázs rendező, Rákay Philip


kreatív producer forgatókönyvíró beszélgetését látjuk. Éljen a magyar szabadság! Akcióhős márciusi ifjakat láthatunk a filmben. Hogyan gondolkodtak akkor az emberek? A filmnél vannak olyan meghatározó kreatív emberek, akik saját tehetségükkel még többet hozzá tudnak tenni a filmhez. 1400 ember kiváló munkája. (HÍR TV)

2024.03.11.Rákay Philip: ISTEN ÉLTESSE A MÁRCIUSI IFJAKAT!


Ma 21 évvel ezelőtt - a születésnapomra - a világ legszebb ajándékát kaptam a feleségemtől: Róza lányomat. Az idő repül. Ő hirtelen 21 lett, én pedig elmondhatom: ötvenkét "éves lettem én, meglepetés e költemény"... Isten éltessen minden márciusi ifjút és az örökifjakat is!

Rostás Teréz hozzászólása: Róza forradalmi gyermek. Mikor volt a Hídi csata, akkor még anyukája pocijában volt, és a Demszky féle rendőrség egyik tagja nagyon csúnyán meglökte a nejét az Erzsébet hídon. Ott voltam önök mellett. Rá is ordítottam a rendőrre, hogy micsoda alpári dolog egy várandós anyukát meglökni. Nagyon szép a kislánya. Anyukájára hasonlít nagyon.

2024.03.11.Orbán Viktor: Trump elnök úr a béke elnöke.


Az ő esetében sincs szó zsákbamacskáról, hiszen ő már volt elnök. Tehát pontosan tudjuk, hogy mi fog történni. Ő az első 4 évében lezárt háborúkat. Ő volt hosszú idő után az első olyan elnök, akinek az ideje alatt nem indult háború. Tehát róla tudjuk, az elnöki működéséből, hogy ő a béke embere.

Most sem rejti véka alá a véleményét. Az ő célja, hogy békét teremtsen az orosz-ukrán háborúban. Mi sem szeretnénk mást, mint békét, minél hamarabb tűzszünetet, ennek a lassan végtelenbe nyúló háborúnak minél hamarabbi lezárását. Nem látok más olyan eltökélt, erős embert, aki képes lenne erre, mint Donald Trump.

2024.03.06.Rákay Philip Ifjak új szemszögből! Most vagy soha! filmről


"Ezek az ifjak olyanok, mint mi voltunk. Esznek, isznak, csajoznak, ugratják egymást, de közben van valami a fejükben a világról. Jobbá akarják tenni." Milyenek lehettek a Márciusi Ifjak? Hogyan tudjuk átélhetővé tenni a törekvéseiket, s egyben közel hozni a személyiségüket a ma emberéhez? Ezek a kérdések foglalkoztattak bennünket leginkább, amikor a MOST VAGY SOHA! forgatókönyvét írtuk.Petőfi és a Márciusi Ifjak huszonéves srácok voltak


- költők, hírlapírók, jurátusok, értelmiségiek -, akik 1848-ban egyáltalán nem tudhatták, hogy a hálás utókor a nevüket majd utcanév táblákra írja, alakjukat pedig szobrok ezrei őrzik Kárpát-medence-szerte... Filmünkben az Ifjak rajongva szeretik az életet, de amikor a haza ügye azt követeli, mindenre elszántan küzdenek a magyar függetlenség kivívásáért. Többen közülük életüket adták a magyar szabadságért...

2024.01.30.A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit.


Az eredmények egyértelműek: a magyarok békét szeretnének, nem akarnak migránsgettókat, kiállnak a GMO-mentes mező-gazdaság mellett és támogatják a szigorúbb gyermekvédelmet. A részletes eredményeket ezen az oldalon találja!Dr. Bardócz Zsuzsanna: A GMO-s termékek veszélyei.
GMO-tól a műhúsig: az élelmiszeripar mérgező titkai
Kölcsey Ferenc: Himnusz - Előadja: Sinkovits Imre


2023.11.29.Videó film. Sissit magyar királynővé koronázzák.
A Himnusz, a Szózat, az eskü mind jót tesz a magyar léleknek.


A fiatal Sissi egy kastélyban él szüleivel és testvéreivel apja, a bajor főherceg, tiroli birtokán. Életük békés, nyugodt elzártságban töltik napjaikat. Nem ér el hozzájuk az osztrák birodalom zaja, és úgy tűnik, soha nem fogja megzavarni életüket a nagyhatalmi politika. Egy napon azonban levelet kapnak Ferenc József császár édesanyjától, Zsófia királynőtől. A császár édesanyja ugyanis ki szeretné házasítani a fiát, és választása Sissi nővérére esett. Az örömtől repeső császárnő jelölt, édesanyja és Sissi azonnal csomagolni kezdenek, hogy részt vegyenek azon a bálon, amit Zsófia a leendő menyasszony és fia összeismertetése miatt szervez. Az ifjú Ferenc József azonban véletlenül összetalálkozik a báltól eltiltott Sissivel. A két fiatal egymásba szeret, és ezzel kihívják maguk ellen az egész korabeli birodalmi szokásrendet.Sissi 2. rész - Az ifjú császárné


Az ifjú császárné nagyon szeret lovagolni. Szereti az állatokat, a hegyeket, a kirándulást.Sissi 3. rész - Sorsdöntő évek


Sissit magyar királynővé koronázzák. Kiáll a magyarok ügyeiért. Nagyon szereti a magyarokat.2024.01.08.Orbán Viktor lehet az Európai Tanács elnöke
Beindította az Európai Tanács elnöke az európai választási kampányt.


Charles Michel mindenkit meglepett, amikor bejelentette, pártjának listavezetőjeként indul a választáson, így várhatóan nem tölti ki november végéig tartó hivatali idejét. Ha utódját nem sikerül időben megválasztani, a soros elnök tagállam miniszterelnöke, jelen esetben Orbán Viktor vezetheti átmenetileg az Európai Tanácsot. A kormányfő sajtófőnöke az ATV.HU-nak kommentálta a hírt, de csak annyit mondott, hogy az ügyben stratégiai nyugalmat javasolnak. /M1 - Híradó/

2023.12.22.Soros emberei azon mesterkednek, hogy a Magyarországnak
járó 32 milliárd eurót Ukrajnába juttassák
- ezt mondta Orbán Viktor a Hír TV-nek adott interjúban.


A miniszterelnök hozzátette: magyar és külföldi EP-képviselők egy csoportja rendszeresen megzsarolja az Európai Bizottságot, hogy ne adják oda a magyaroknak az uniós pénzt, amit például a tanárok bérfejlesztésére fordítana a kormány. Orbán Viktor kiemelte: győzni kell az európai parlamenti választáson, és át kell venni Brüsszel politikai irányítását. /M1 - Híradó/

2023.11.27.A plafon leszakad! Dömötör Csaba válasza Vadai Ágnesnek


Nézzük a biztonság honvédelmi vonatkozásait! A maguk kormányzása alatt teljesen lenullázták a honvédséget. 11 néhány tartalékos volt. A tűzérséget lenullázták. A használható repülőgépek száma meredeken csökkent. Tankokat ajándékoztak más országoknak. Azokat más országok még használták. Jön azzal, hogy ez a kormány nem veszi figyelembe a honvédelem fejlesztését. Az elmúlt években indult meg az évtizedek legerősebb honvédelmi fejlesztési programja.

Ami a közbiztonság kérdését illeti, ez volt az a kormány, amely idején a regisztrált bűncselekmények száma felére csökkent. Nézzük a migráció kérdését! Amikor a határzárat megépítettük, átvágták a határzárat. Amikor a kötelező elosztásról volt szó, akkor kimentek Brüsszelbe, megszavazták, hogy utána hazajöttek, és azt mondták, hogy nincs is kóta egyáltalán. Ami a biztonság nemzetközi vonatkozásait illeti, miközben van egy kettős háborús helyzet, ez a kormány a békéért mindig hajlandó tárgyalni.

Az önök kormányzása idején volt az, hogy orosz titkosszolgákat beengedtek a magyar titkosszolgálatikhoz, és erről hivatalos papirok is vannak. Ne csodálkozzon azon, hogy a kettős mérce és az arcátlanság vádját folyamatosan megkapják. Javaslataik kizárólag megszorításokról szólnak. Magasabb jövedelemadót akarnak, Magasabb társasági adót akarnak. Vagyonadót akarnak, ami ingatlanadót jelent, már az átlagos lakások esetében is.Vannak, akik kereszténynek mondják magukat...
Rettegett a Zorbán Bede videó itt
Madarat tolláról, embert barátjáról.


It is often said that "birds of a feather flock together." Vannak kultúrák, ahol a következő közmondás él: "Azonos tollú madarak együtt sereglenek." A környezetünktől függ, hogy milyen emberek vagyunk. Nem mindegy, hogy milyen társasággal van valaki.

"Jaj azoknak, akik azt mondják, hogy a rossz jó, és a jó rossz, és azt állítják, hogy a sötétség világosság, és a világosság sötétség, hogy a keserű édes, és az édes keserű." (Ézs 5:20)

2023.11.23.A mostani holland választáson győztes jobboldali Geert Wilders
felesége magyar, így gyakran utaznak Magyarországra.


Nyaralnak például a Balatonon. Vacsorázott és bulizott együtt már Bunyós Pityuval is. De nagy tisztelője a magyar miniszterelnöknek és a magyar migrációs politikának. 2022-ben a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki. Győzelme sokat jelent Magyarországnak, Hollandia fontos szövetségesünk lehet!

Orbán Viktor miniszterelnök gratulált Geert Wilders jobboldali pártvezetőnek a Hollandiában szerdán tartott előrehozott parlamenti választáson aratott győzelméhez - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A szerda esti telefonbeszélgetésben Orbán Viktor elmondta: fontos számára, hogy az elsők között gratuláljon a "földrengésszerű" választási győzelemhez. Orbán Viktor sok sikert és kitartást kívánt Geert Wildersnek a következő időszak politikai tárgyalásaihoz. /Deák Dániel/

2023.11.15.Szinte mindennaposak a rendőrségi razziák Királyhalmon.


A különleges egységek már több mint tíz napja vannak jelen az észak-bácskai térségben. Ez idő alatt több ezer migránst fogtak el, és számos búvóhelyet kutattak fel. A helyiek azt mondják, hogy félnek. A migránsok kevesebb számban, de jelen vannak búvóhelyeken. A határkerítés mellett elhagyott hálózsákok, táskák, és ruhadarabok jelzik a migránsok útvonalát. Királyhalomra a szomszédos Ásotthalomról is érkeznek látogatóba emberek. Rengeteg autó van szanaszét hagyva. Ez a környezetvédelem semmi. /PannonRTV/

2023.11.10.Magyarország a magyaroké. Szigorítjuk az idegenrendészeti törvényt.


Miért van erre szükség? Kell egy új idegenrendészeti törvényt alkotnunk, amely szigorúbb a korábbinál, amely világosan meghatározza, hogy ki milyen jogcímen tartózkodhat Magyarországon, és egy erőteljes kikényszerítő idegenrendészeti erőt is e mögé helyez, hogy mindenkiről lehessen tudni, aki Magyarországon van, milyen jogcímen, mennyi ideig tartózkodhat itt, mert egyébként ellakják tőlünk az országot. A munkahelyek a magyarokat illetik meg. A szabályokat, hogy élünk ebben az országban a magyaroknak kell meghatározni, /Magyarország Kormánya/2023.11.10.Világosan a nyugati migránshelyzetről: Nem akarjuk elkövetni
ugyanazt a hibát, mint, amit Nyugaton. Részlet Orbán Viktor rádióinterjújából.

2023.11.04.Pásztor István nem csak remélte és hitte a nemzetek közötti megbékélést, tett is érte.
Orbán Viktor miniszterelnök búcsúztató beszéde


Mint pásztorát vesztett nyáj, úgy állunk most itt, lehajtott fejjel és nehéz szívvel, szerbek és magyarok, anyaországi és külhoni magyarok - Kárpát-medencei, anyaországi és vajdasági magyarok - ezzel kezdte búcsúztató beszédét Orbán Viktor. Pásztor István katonaként élt, katonaként harcolt és katonaként is ment el. Most a bajtársunknak kijáró tisztelettel búcsúzunk tőle - folytatta beszédét a magyar miniszterelnök. Kiemelte, ő volt az első, aki nem csak remélte és hitte a nemzetek közötti megbékélést, hanem tett is érte.

"Pásztor István elnök úr nem csak nagyszerű fegyvertárs volt, hanem igaz barát is. Időtlen idők óta ismertük egymást. Emlékszem, 2010 májusában ő volt az első hivatalos látogatóm a miniszterelnöki eskütételt követően, és ez nem volt véletlen. Nem is tudom, hogy ő támasztott-e meg bennünket, vagy mi támasztottuk meg őt éppen akkoriban, de jól emlékszem a közös felelősség nyomasztó súlyára.

Pásztor István nemcsak sajátjaiért, a vajdasági magyarokért viselte ezt a felelősséget, hanem az egész magyar nemzetért. Felelősséget érezni az egész nemzetért olyan küldetés, amelyet ma már kevés nép fiai értenek. Nehéz gúnya ez, de viselni kell, mert a magyarokra ezt szabta a jó Isten. Különösen is nehéz gúnya ez, ha valaki a kisebbségi magyarság tagjaként vállalja. Jól ismerjük magunkat, összefogásra és közös cselekvésre bírni a sokszínű, sokarcú, önállóságára kényes magyarokból álló sokaságot igazi embert próbáló feladat." /pannonrtv/

2023.10.23.Orbán Viktor: Az légy, aki vagy! Vállald, hogy hazafi vagy!


Mi Magyarországon arra vágytunk, hogy azok lehessünk, akik vagyunk. Nekünk a szabadság nem menekülés önmagunk elől, éppen ellenkezőleg a szabadság megérkezés, hazatalálás. Vállalás. Az légy, aki vagy! Vállald, hogy magyarnak születtél, kereszténynek születtél, nőnek vagy férfinak születtél, Apádnak és anyádnak vagy a gyermeke, Férjednek vagy a feleségednek vagy a társa. Lányodnak vagy a fiadnak vagy a szülője. Vállald, hogy barát vagy, és hogy a hazád fia, hazafi vagy. A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! /Fidesz/2023.10.14.Rétvári Bence: Minden idők egyik legveszélyesebb
migrációpárti javaslatával állt elő Toroczkai László,


a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, amivel egy újabb Lampedusát hozna létre hazánkban. Mi ezt elfogadhatatlannak tartjuk.2023.09.29.Kocsis Máté a Parlamentben. Azt nem gondoltam volna, hogy pont
Szabó Tímea száját fogja elhagyni az a szó, hogy hazaáruló.


Önök mégis minek nevezik azt - egyébként az elveszett adományládikák fosztogatói -, minek nevezik azt, amikor a magyarországi választások előtt megjelenik törvénytelenül jó néhány millió olyan dollár, amelyről önök is pontosan tudják, hogy azért kapták, hogy az adományozóknak meghálálják, ha politikai hatalomra tesznek szert. Önök minek nevezik ezt? A mi fölfogásunkban ez a hazaárulás tisztelt Szabó képviselőasszony.

2023.08.21.Karikó Katalin, Böjte Csaba és Szilágyi Áron kapták a legmagasabb állami kitüntetéseket


Gratulálunk a legmagasabb állami kitüntetésekhez! Egy nemzetnek szüksége van példaképekre, olyan példaképekre, akikkel egy nyelvet beszélünk, akikkel közös a történetünk, akik olyanok, mint mi, mégis jobbak. Akikre úgy nézhetünk fel, hogy közben magunkra ismerünk - mondta Novák Katalin köztársasági elnök Esztergomban, a Királyi Palotában, ahol augusztus huszadika alkalmából átadták hazánk legmagasabb állami kitüntetéseit, a Szent István-rendet és idén újra a Becsület-érdemrendet is.

A Szent István-rendet Karikó Katalin, az Amerikai Egyesült Államokban élő Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, a szintetikus mRNS alapú vakcinák kifejlesztője, valamint Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, míg a Magyar Becsület-érdemrendet Böjte Csaba ferences szerzetes, az idén harminc éves Szent Ferenc Alapítvány vezetője, hatezer nehéz sorsú gyermek megmentője, gyámolítója kapta.

Novák Katalin azt mondta, a három rendkívüli magyar emberben közös, hogy nemcsak tehetséges és szorgalmas magyarok, hanem életük értelme a szolgálat. Közös jelmondatuk is lehetne: Egy mindenkiért! (Ps TV)

Szolnokon a "Nemzet - kenyerének" dagasztása 2023.08.19.-én .


2019.08.17.Így készült Szolnokon, a nagy kemencében a Kárpát medence
ünnepi kenyere csodálatos szeretetben.


"Boldog az a nemzet, amelynek Istene az Úr, az a nép, amelyet örökségül választott." (Zsolt 33:12) A felvételt Szabó András kőműves mester készítette 2019-ben.Áldott, szép ünnepet kívánunk! Augusztus 20. a magyar állam alapítása!

A szeretet soha el nem múlik! dal itt!

2023.07.11.Beszélgetés Mészáros Lászlóval, a Patrióta Európa Mozgalom alapítójával.


Tavalyi beszélgetésünk után újra ellátogattunk Mészáros Lászlóhoz, az MDF egykori pártigazgatójához, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület volt főtitkárához és a Patrióta Európa Mozgalom alapítójához. Ezúttal főként a 80-as, 90-es években Erdélyben kifejtett tevékenységéről beszélgettünk. Az interjú 2023. február 2-án készült. A sorozat készítése során előkerülő korabeli fotókat, dokumentumokat, egyéb anyagokat szövegesen is feldolgozzuk és megosztjuk blogunkon. (segmina.blogstar.hu)

2023.07.24.Szijjártó Péter: Románia demarsot adott, mindent felírtunk.


Ami a demarsot illeti - próbálom idézni, július 13-án járt itt Románia budapesti nagykövete a Külügyminisztériumban, és egy un. szóbeli demarsot terjesztett elő a területi kapcsolatokért felelős államtitkárunknak, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy felolvasott egy a saját külügyminisztériumától kapott utasítást, hogy mit közöljön velünk, és ebben a felolvasott dokumentumban részletezték a román Külügyminisztérium elvárásait, hogy a miniszterelnök úr miről beszéljen, pontosabban, miről ne beszéljen, amit elmondott miniszterelnök úr beszédének elején.

Ami pedig a bekéretést illeti, igen, a bukaresti nagykövetünket bekérették a román külügyminisztériumba, a bekéretés néhány perccel ért véget, úgy hogy amint megkapom a jelentést Bukarestből, akkor természetesen arról tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot, mi hangzott el ezen a minden bizonnyal rendkívüli barátságos eszmecserén.

2023.07.22.Orbán Viktor Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem
és Diáktábor zárónapján tartott teljes előadása.


Három év alatt "két meteorral is összeütköztünk": először 2020-ban a Coviddal, amelyet valahogy kivédett az ország és gyorsan visszatért a saját maga számára kijelölt útra, de 2022-ben jött a háború, amely letérítette a pályájáról - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

2023.06.02.Dömötör Csaba: Magyarország nem lehet soros elnök?


Az Ultrahang élő adásában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a vendégünk, akivel a legfrissebb külpolitikai kérdésekről beszélgetünk. Ismét Magyarország ellen szavazott az Európai Parlament. Veszélyben a soros elnökség? Milyen a viszonyunk Oroszországgal és Ukrajnával? Hogy áll a magyar haderőfejlesztés?

Biztos láttátok, hogy az EP egy újabb állásfoglalást fogadott el. Megindították a kampányt azért, hogy Magyarország ne tölthesse be az uniós elnökséget majd 2024-ben. Az egészre túl sok szót nem érdemes vesztegetni, mert jogi kötőereje nincsen, de 3 súlyos körülményre szeretném felhívni a figyelmet. 1. a megszavazók között ott van az a Tarabella nevű képviselő is, aki most jött ki a börtönből, Korrupcióval, bűnszervezetben való részvétellel és pénzmosással vádolják.

Teljesen abszurd, hogy eközben Magyarországot bírálja, szavaz Magyarországról. és ott ül a zsűriben. 2. Tudjuk, hogy valójában miről szól ez az egész, mert tartottak egy sajtótájékoztatót, ahol ez egyik hangadó képviselő azt mondta, hogy az is a bajuk a magyar elnökséggel, hogy akkor valószínűleg tart még a háború, és az nincsen rendjén, hogy Magyarország másféle álláspontot képvisel.2023.05.24.Viktor Orban in Qatar - Az én iránytűm mindig a magyar nemzeti érdek felé


Orbán Viktor a vendégünk! A háborúval kapcsolatos kérdésről azt kell tudnunk, hogy Magyarországnak ebben az egész háborúban egy egyedi helyzete van, mert Ukrajna nem egy távoli ország, hanem Ukrajna a szomszédunk. Másodszor Ukrajnában élnek etnikai kisebbségek. 200 000 ember és ők is a háború részei.

Ők is meghalnak ebben a háborúban, mert őket is besorozzák az ukrán hadseregbe. Minden nap életeket veszítünk, magyar életeket is. Ezért ezt a sajnálatos helyzetet mi más szemszögből vizsgáljuk. Nem tartozunk a mainstream európai megközelítéshez. A saját álláspontom és Magyarország álláspontja a legelső pillanattól az, hogy ez a háború a diplomácia kudarca. (O1G)

2023.05.14.Dr. Drábik János: Valószínűsíthető reális jövőkép 2. rész


Mi a szemitizmus és mi az antiszemitizmus? Vannak-e kiválasztottak? Kik egyenlőbbek az egyenlőbbnél? Hol áll a háttérhatalom a terve végrehajtásában? Mi meg tudjuk ezt és simán megtesszük nekik. Milyen kalitkákba van Magyarország zárva? Miért kell nekünk mindig a vesztes oldalra sodródni? Mi a reális világhelyzet, és tudunk-e valamit tenni annak érdekében, hogy a magyarság fennmaradjon? A felvétel a NEXUS TV tulajdona.

2023.05.06.Szijjártó Péter: Eddig talán a legveszélyesebb német elképzelés...


Brüsszelben nem úgy gondolkodnak, mint a normális emberek. Ott úgy gondolkodnak, ha valamit tízszer elrontottak, akkor nekifutnak tizenegyedszer is, hátha még nagyobb lesz a baj. És most ez történik. A 11. szankciós csomagról tárgyalnak Brüsszelben. És miközben, kedves barátaim, a szomszédunkban itt, háború dúl, aközben az európai színtéren megindult egy harc. Megindult egy progresszív nyomulás a külpolitika terén.

Mi is a progresszív külpolitika? Azt jelenti, hogy megsemmisítik a szuverén, nemzeti külpolitikákat. És hogy mennyire akut ez a veszély, kedves barátaim, azt mutatja az a tény, hogy a tegnapi napon létre is jött ennek a progresszív külpolitikai nyomulásnak az első struktúrája, az első látható szervezete.

Kilenc ország hozta létre azt a csoportot tegnap, amelynek deklarált célja, hogy az egyhangúságot kivezessék az európai külpolitikai döntéshozatalból, jöjjön a többség dönt elve, ami természetesen nem mást jelent, minthogy a nemzeti érdekeknek annyi. Ezt a harcot nem más indította meg, mint Németország. Az a német külpolitika, amely teljes mértékben elvesztette stabilitását.

2023.05.02.Kocsis Máté: Jámbor András egy Magyarország felforgatásán dolgozó,
békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőrőlmetszett kommunista.


Jámbor András képviselő egy Szikra Mozgalom hölgytagját ért rendőrségi eljárással kapcsolatban szólított meg, de én ennek a hölgynek a nevét soha ki nem ejtettem, és ha nem bántom meg, most sem tudom a nevét. Ellenben kiejtettem az ön nevét képviselő úr, és miután szövegértelmezési problémái vannak, megismétlem, amit mondtam. Igen, mindent tudunk magáról, ehhez elég az ön cikkeit olvasgatni. Ne reménykedjen, több ehhez nem kell. Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőrőlmetszett kommunista, drága barátom! Én ennyit mondtam. Aki Lenin és a bolsevikok gyilkos céljait kiszolgáló Iszkra nevű újságról nevezett el mozgalmat...és gyilkos ideológiát terjesztene az országról... (Parlament)

Ismét tombolt az Antifa Berlinben | Georgpolitika


2023.04.20.Gulyás Gergely: ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés


Az Európai Bizottság ígérete szerint az ukrán gabona Afrikát segítette volna, ehelyett a magyar agrárpiacot tette tönkre - emlékeztetett a miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy miért kellett huszonöt termékkörre behozatali tilalmat elrendelni Ukrajna irányábó. Gulyás Gergely azt is bejelentette: idén ingyenes lesz a mezőgazdasági öntözés, miután a tavalyi aszály jelentős károkat okozott a termelőknek. (M1 - Híradó)

2023.03.06.Hollik István: Így vált Brüsszel egy közönséges zsarolóvá


Azt már eddig is megszokhattuk, hogy Brüsszel visszaél hatalmával a Magyarországnak járó Uniós forrásokkal kapcsolatban. De most ebben képes volt szintet is lépni. Miről is van szó? A vagyonkezelő alapítványokkal kapcsolatban voltak fenntartásai az Uniónak. Ezt a kormány kezelte. Ennek köszönhetően tavaly év végén sikerült aláírni a megállapodást Magyarország és az Unió között.

Ezek után Brüsszel újabb feltételekkel áll elő. A kormány ezekre is megfelelő választ adott. Ezért távoztak az alapítványok vezető testületeiből a kormányzati tisztségviselők. De most Brüsszelből egy újabb üzenet érkezett, hogy már ez sem megfelelő. Ráadásul az Unió szócsőként a dollárbaloldal európai képviselőjét, Ujhelyi Istvánt használja.

Ezzel Brüsszel egy útszéli zsarolóvá vált. Üzenjük a brüsszeli kollégáknak, hogy hiába a zsarolás, nem fogunk semmi olyat tenni, ami ellenkezik a magyar nemzeti érdekkel!

2023.02.27.Kocsis Máté taposta földbe a kommunistákat
Kocsis Máté Gyurcsánynak: Ön beszél szemforgatásról, drága uram...


Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője a parlament hétfői ülésén kijelentette: a zagyvaság akkor is az marad, ha azt márvánnyá akarja nemesíteni a nagyravágyás. Az ürességet nem tölti meg a hatalom. Béke kell, persze hogy béke kell. Kérdés az, hogy a gyilkos vagy az áldozat békéje?" - fogalmazott a DK elnöke. Szerinte a kormány a gyilkos békéjét támogatja, és azt akarják, hogy Ukrajna adja magát, és hozzátette: a kormány trianoni békét támogatna Ukrajna rovására. A DK azonban a rend, a törvényesség, a becsület és a tisztesség békéjét akarja: Oroszország menjen haza!
Gyurcsány Ferenc kifejtette: "nyomasztó a kérdés, hogy a kormányfő miért áll a gyilkos orosz elnök pártjára" - kérdezte Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: ha nem önálló a kormányfő, akkor a haza sem az, és szolga ország és szolga nemzet lesz. Szerinte az ilyen kormánynak és kormányfőjének buknia kell. Teszünk érte. Más hazáról álmodunk és más hazáért teszünk - fogalmazott a DK elnöke. Azt is mondta a kormányról: mennie kell és jönnie kell egy "új, hazafias, európai" kormánynak. Gyurcsány Ferenc megjegyezte: a DK a kormány ellenfele, aki pedig hazafi, az velük van.

Kocsis: Arcátlan. Kocsis Máté arról beszélt, hogy olyan békepárti nyilatkozatot terveznek az Országgyűlés elé terjeszteni, amit fontos lenne, hogy minél többen támogassanak, Európa a háborúba sodródás napjait éli, az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel, a magyar parlament pedig nyomás alatt van, ami politikai típusú nyomás, erre adnának politikai választ. A Fidesz frakcióvezetője szerint a fegyverszállítások látótávolságon belülre hoztak egy esetleges világháborút. Azt kérni, hogy a baloldali ellenzékünk fogjon össze a bajban velünk, "Miniszterelnök úr, ezt többször megpróbáltuk, de nem sikerült", sem a menekültválságban, sem a járványidőszakban, és a háborúval kapcsolatban sem. Az az igazság, hogy a mi baloldalunknak mindig más országa a szép, nekünk meg a sajátunk" - húzta alá Kocsis.

"Ön beszél szemforgatásról, drága uram, az a helyzet, hogy 2008-ban Oroszország katonai agressziót hajtott végre Grúziával szemben, ön volt a magyar miniszterelnök, utána lapított mint az a bizonyos a fűben, sőt, még ki is utazott őnagyságával magánlátogatásra Moszkvába ebédre, egy ukrán étterembe. Mindent megszoktunk már öntől, de arra azért nem számítottam, hogy pont az, aki egy orosz katonai agresszió idején miniszterelnök volt, és még utána ment puncsolni Moszkvába, a magyar olajipari vállalatot kijátszotta, legalább hallgasson." (O1G - Orbán 1 Géniusz)

2023.02.27.Orbán Viktor viszontválasza a frakciók felszólalását követően
Orbán Viktor a baloldalról: Miért nem őrlünk egy malomban?


Önök úgy beszélnek Ukrajnából, hogy a helyükbe képzelik magukat. Párhuzamot állítanak Magyarországgal. Önök nem tesznek különbséget az országok között. 89 kivonulása egy napon említtetik a mostani Ukrajnával. Azok mi voltunk. Önök egy szintre emelik Ukrajnát Magyarországgal. Ukrajna érdekei soha nem előzhetik meg Magyarország érdekét.

Soha sem előzhetik meg a magyar emberek érdekét. Nem fogjuk tönkretenni magunkat senkinek az érdekében. Magyarország az első! Aki nem ezen az alapon áll, nem nemzeti alapon áll. Az internacionalista alapon áll. Nem akarunk orosz fenyegetés árnyékában élni. Olyan európai biztonsági rendet akarunk, amelyben Oroszország nem jelent fenyegetést Magyarországra. (Fidesz)

2023.02.24.Orbán Viktor: Kárpátaljai magyarok százai halnak meg
a háborúban. Segítjük az áldozatok családjait.


Kárpátalján nagy magyar közösség él. 150-200 ezer honfitársunkról beszélünk. Egy részük ráadásul még magyar állampolgár is. Egy részüket besorozták. A férfiakat elvitték a frontra. Ott meghalnak. Mi vagyunk az egyetlen ország Európában, mely se nem ukrán, se nem orosz, mégis százával veszítjük el a magyarokat.

Az árván maradtaknak próbálunk segítséget nyújtani, ezért mi rendelkezünk azzal a tudással, hogy mi is történik a fronton az élet sűrűjében, a valóságban. Mi ott az áldozatok között vagyunk. Több tiszteletet a kárpátaljai magyaroknak Brüsszelben is, Washingtonban is, meg Kijevben is. (Magyarország Kormánya)

2023.02.18.Orbán Viktor odaszúrt a baloldalnak


A baloldal pórul járt, nem kicsit, nagyon. Az egész baloldal összefogott ellenünk. Brüsszel megpróbálta kiszárítani a Kincstárat. Gyuri bácsiék begurítottak ide Amerikából 4 milliárd forintnyi dollárt, hogy legyen az elvtársaiknak mivel lövöldözni ránk. Pórul jártak, mert megint el kalibrálták. Nem kicsit, nagyon. És ha jól látom, még rá is fognak fizetni. Ha az ellenfeleidet nézed, ne számuk, hanem képességeik alapján ítéld meg őket. (HírTV)

2023.02.12.Szijjártó Péter: Az EP a világ egyik legkorruptabb szervezete.


Diplomáciai botrányt okozott a szlovák külügyminiszter, aki feltételesen Magyarország esetleges területi követeléseire utalt. Rastislav Kácer szerint, ha Putyin sikeresen lépett volna fel Ukrajnában, a magyarok akkor álltak volna elő ilyen követelésekkel. A magyar külügy "nonszensz hazugságnak" nevezte a kijelentést. Kácer fellépése nyilván a szlovák belpolitikai helyzetben kreált "politikai termék", ugyanakkor illeszkedik abba a nyilatkozatsorozatba, ami elszigetelni látszik minket Európában. Többek között erről is beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

2023.02.03.Varga Judit azt kérdezi Brüsszeltől, együttműködik-e az Action for Democracyval


Tájékoztatást kért Varga Judit az Európai Bizottságtól arról, hogy a testület együttműködött-e az Action for Democracyval. Ez az a szervezet, amelynek közreműködésével több mint 3 milliárd forintnyi dollár érkezett a baloldalhoz a tavalyi választási kampányban. Varga Judit a Vera Jourová uniós biztosnak küldött levelében azt is kérte: a Bizottság tekintse kockázati tényezőnek az unión kívülről származó, a tagállami választások befolyásolására irányuló támogatásokat. (M1 - Híradó)

2023.01.27.Nem fogunk belesodródni a háborúba! Magyarország biztonsága az első.


Beszélünk több tízezer özvegyről, akik itt maradtak a katonák után, árvákról, és megszomorított édesanyákról. Ütnek, vernek, rúgnak, harapnak, egész pontosan minden eszközt felhasználnak, hogy belekényszerítsenek bennünket a háborúba, és a nyugatiak által pénzelt magyar politikai szereplők ezt az álláspontot képviselik is. Mi nem állunk háborúban senkivel. A magyar kormány tűzszünetet és béketárgyalásokat akar.2023.01.12.Libanoni migrációs konferencia élőben Szijjártó Péterrel


Libanon kérése: Kérünk benneteket, hogy építsétek újjá a templomainkat. 33 keresztény templomot építünk újjá 1,8 millió dollár segítségével. Ez már lezárult. Most 30 templomot felújítunk. 2 millió dollárt biztosítunk erre. Összesen 63 keresztény templom kerül majd újjáépítésre a Hungary Helps keretében. Szíriában 26 projektet hajtunk végre 27 millió dollár értékben, annak érdekében, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk, hogy az emberek hazatérhessenek oda. Magyarország kiáll önök mellett, és támogatjuk az önök vállalkozásait.2023.01.02.Videóban emlékezett vissza 2022-re Orbán Viktor kormányfő
A jó Isten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenek előtt!
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!


2022 jelentősebb eseményeire emlékezett vissza Orbán Viktor. A kormányfő egy videót tett közzé a közösségi oldalán, amelyben az orosz-ukrán háború és az áprilisi országgyűlési választás mellett diplomáciai események is megjelennek. Orbán Viktor ugyanezekről az eseményekről képeket is közzétett, és azt írta: 2022 nehéz év volt, irány 2023! (M1 - Híradó)

2022.12.21.Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót
tartott a Kormányinfó keretében.


Rendkívüli teljesítményt nyújtott Magyarország a parlamenti választáson. Stabilitás és kiszámíthatóság szempontjából Magyarország élen jár Európában. A magyarok nem kértek a külföldi beavatkozásból, nem kértek a dollárbaloldalból sem, és nem hiszem, hogy ez egyhamar megváltozna Magyarországon. 2022-ben sikerült kimaradni a háborúból. Többszáz magyar is meghalt már ebben a háborúban, akiket az ukrán hadseregbe soroztak be. A háborúnak eddig csak vesztesei vannak. (M1 - Híradó)

2022.12.18.Our success is our best narrative - Foreign Minister Péter Szijjártó
Sikerünk a legjobb narratívánk - Szijjártó Péter külügyminiszter / magyar feliratos 32 perc


In a candid conversation with Foreign Minister Péter Szijjártó, State Secretary Kovács finished the first season of The Bold Truth About Hungary podcast discussing the main pillars of Hungarian foreign policy in light of the last 8 years, and also addressed important topics including Hungary's space program and the logic behind Hungary's position on the global minimum tax.

Kovács Államfő Szijjártó Péter külügyminiszterrel folytatott őszinte beszélgetés keretében fejezte be a Merész igazság Magyarországról podcast első évadát, amelyben a magyar külpolitika fő pilléreit vitatta meg az elmúlt 8 év tükrében, és olyan fontos témákkal is foglalkozott, mint Magyarország űrprogramja és Magyarország globális minimumadóval kapcsolatos álláspontjának logikája.

2022.12.13.Nagyon durva a migrációs helyzet, miért nem beszél erről senki?


2022.11.23.Kocsis Máté a Napi aktuálisban vendég.


Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága szerdán nyilvánosságra hozta a baloldal külföldről történő finanszírozását vizsgáló titkosszolgálati jelentés - minősítés alól feloldott - főbb megállapításait. (HÍR TV)

2022.11.18.Orbán Viktor Ukrajna támogatásáról


Nem vagyunk hajlandók az ukrán érdekeket a magyar érdekek elé helyezni. Nem fogadjuk el, hogy bárki ezért megsértődjön. Az ukránok semmilyen áldozatot nem hoznak Magyarországért. Nem igaz az az állítás, hogy az ukránok megvédik Magyarországot vagy Európát az oroszoktól. (Magyarország Kormánya)

2022.11.08.DR. DRÁBIK JÁNOS: A VILÁG KETTÉHASADÁSA - 1.RÉSZ


Drábik János 2022. augusztus 7-én, a Magyarok Országos Gyűlésén közönségtalálkozót tartott a Nexus TV sátrában. Az izgalmas előadás után kérdések hangzottak el, érintve a világhatalmi helyzetet, a demokrácia fogalmát, az orosz-ukrán konfliktust, és a magyarok lehetőségeit is. Ópusztaszer egy országgyűlés helye. Ezeréves magyar hagyomány folytatói vagyunk. Ma is létezik Ismeretterjesztő Társaság. Jakab István egy szellemi parlamentet hozott létre. (nexustv.hu)

2022.11.05.Kötter Tamás: Lerántotta a leplet a Fideszről Fegyőr?


Fekete-Győr szerint példát vehetnénk a cseh tüntetésekről. Érdekes módon ott is ugyanazok szervezkednek, mint itthon. Mutatom! Nézzétek meg a videót, és küldjétek tovább!2022.10.30.Szerbiában attól félnek, hogy hadsereget alkotnak az ott összegyűlt katonakorú migránsok.


Egyre csak nő az illegális bevándorlók száma a magyar-szerb határ túloldalán. Ráadásul kizárólag fiatal, életerős férfiak érkeznek, sokan maguk vallják be, hogy korábban a szír vagy éppen az afgán katonaságnál szolgáltak, és háborúkban harcoltak. A helyiek attól félnek, hogy a migránsok előbb-utóbb összeállnak, és hadsereget alkotnak, hogy így próbáljanak betörni az unióba. (M1)

2022.10.28.Orbán Viktor miniszterelnök úr a Kossuth Rádióban
Brüsszelben is lehet érezni, hogy mindenki bajban van, és valami megoldást kellene találni.


A józan ész egyre inkább teret nyer. Van egy háború, amit el sem szabadott volna kezdeni. A tűzszünet és a béketárgyalások melletti közvélemény erősödni fog minden európai országban. Ma Magyarország el tudja látni magát gázzal, a nyugatiak meg nem. Miért kellene összeállni velük? Szankció ellenesek vagyunk. Ami kötelező, az általában rossz a magyaroknak. Ilyen a szolidaritás gázügyben. Van benzinárstop, rezsivédelem, ársapka, Megvédjük a munkahelyeket. (Magyarország Kormánya)

2022.10.23.Orbán Viktor beszéde a forradalom 66. évfordulóján
Nehéz időkben csak az összefogás segíthet.


"A baloldal nem érti, hogy az ország nem azonos Budapesttel." Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondott a zalaegerszegi Mindszentyneum épületének átadóján. (HÍR TV)2022.10.12.Orbán Viktor teljes beszéde Berlinben - Mi a magyarok oldalán állunk!


Oktatott: Orbán Viktor a rendkívül átfogó elemzésében többek között a tűzszünetről és Donald Trumpról is beszélt Berlinben, a közönség tapsviharban tört ki. Itt a teljes felvétel, érdemes végignézni. /Deák Dániel/

Ha minden európai vezető olyan józanul gondolkodna, mint Orbán Viktor, akkor Európa nem lenne akkora bajban, mint most. A Deutsche Welle összefoglalója a miniszterelnök mai előadásáról Berlinben.


Témák a 43. perctől Mennyi adósságot hagyunk az utódainkra? Milyen legyen a magyar család? Nem élhetjük föl gyerekeink jövőjét pénzügyileg. A vita tárgya az, hogy ki dönt a gyereknevelésről. A szülő engedélye nélkül nem kaphat a gyerek szexuális felvilágosítást sem az óvodában, sem az iskolában. Nagy a nyomás az LMBTQ liberálisoktól.

2022.09.26.A Bizottsággal a tárgyalások sikerrel zárultak, most itt az idő,
hogy megvalósítsuk az általunk tett vállalásokat.


The negotiations with the Commission have been a success, now it is time to implement the commitments we have made
Szeptember 18-án lezárult egy többhónapos, rendkívül nehéz, de konstruktív folyamat a magyar kormány és az EB között. Mindezt az un. feltételességi mechanizmus keretében. Ezek a tárgyalások sikerrel zárultak. A Bizottság megállapította, hogy a magyar kormány által benyújtott 17 javaslat megfelelően fogja orvosolni azokat az aggályokat, amelyek miatt a kondicionalitási eljárást elindította.2022.09.25.Szijjártó Péter: Jó hetet zártunk New Yorkban/We had a good week in New York.
CNN interjú - kimaradt jelenetek/CNN interview - missed scenes


Az ENSZ Közgyűlés keretében 38 kollégával sikerült tárgyalóasztalhoz ülni, ami mellett 12 államközi megállapodás került aláírásra és 10 rendezvényen is felszólalhattam érvényt szerezve Magyarország álláspontjának nemzetközi közösség előtt. A Suez Water Technologies, az Oracle, az Eaton Corporation és a SemCorp vállalatok vezetőit pedig biztosítottam róla, hogy nincsen Magyarországnál jobb hely a beruházásaik számára, így rövidesen ezen a területen is jó hírekkel tudunk jelentkezni. Holnap már Bécsből jelentkezünk a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség közgyűléséről, ahol kulcsfontosságú tárgyalások várnak ránk PAKS2 szempontjából.

2022.09.16.Orbán Viktor Belgrádban a legmagasabb szerb állami kitüntetést vette át.
Észszerű szankciós alapokra kell helyezni az uniós szankciós politikát!


Magyarországnak nagyon komoly károkat okoznak az Oroszországra kivetett szankciók, ezek nekünk rosszak, fájdalmasak és rengeteg pénzbe kerülnek - ezt mondta Orbán Viktor Belgrádban, ahol a legmagasabb szerb állami kitüntetést vette át. A miniszterelnök hozzátette: azt szeretnénk, ha az uniós szankciós politika megváltozna, és észszerűbb alapokra helyeznék. Úgy fogalmazott: nyilvánv aló, hogyha a szankciókat hatályon kívül helyeznék, a helyzet azonnal javulna. (M1- Híradó)

2022.09.08.A miniszterelnök helyzetértékelése


Fél évvel a háború után 11 ezer szankció van Oroszországgal szemben. A szankciók nem váltak be, Európát térdre kényszeríthetik a brutális infláció és energia hiány, miközben Oroszország jól jár. Az oroszok energiaexportból származó bevétele az idén 40 %-kal nőtt, miközben a földgáz és az áram ára négyszeresére emelkedett Európában. (Magyarország Kormánya)

2022.08.28.Százezrek nézték együtt a tűzijátékot a Duna-parton


Rengetegen voltak a Duna-parton, ami nem is csoda, hiszen A Tűz és Fények játéka névre keresztelt fővárosi tűzijátékra fixáras returjeggyel lehetett utazni a MÁV és a Volán járatain. A legtöbben családjukkal, gyerekeikkel együtt, az ország legkülönfélébb településeiről érkeztek, hogy együtt éljék át a látványos showt. A tűzijáték, a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy történetet mesélt el, ami egy kisfiú álmán keresztül mutatja be az ezeréves magyar történelmet. (M1- Híradó)

2022.08.20.A kitüntetéseket Novák Katalin adta át a Sándor-palotában.


Miklósa Erika operaénekes és Rofusz Ferenc rajzfilmrendező kapta a Magyar Szent István-rendet. Ugyancsak ma adta át a köztársasági elnök a Magyar Érdemrend nagykeresztje díjat Andrásfalvy Bertalan néprajzkutatónak és Benkő Tibor vezérezredesnek.

2022.08.04.CPAC Texas - Orbán Viktor beszéde Dallasban


A magyar miniszterelnök nyitotta meg az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) nyári konferenciáját Dallasban. Nagyszerű dolog itt lenni az USA magányos csillag államában. A függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt Amerikának ezen a táján. Hazám, Magyarország Európa magányos csillag állama. (HÍR TV)

2022.08.03.Orbán Viktor Donald Trumppal találkozott


A háborús infláció és a háborús gazdasági válság egyetlen ellenszere a béke - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalálra feltöltött videójában, miután találkozott Donad Trump volt amerikai elnökkel. A miniszterelnök erős szövetségesének nevezte Donald Trumpot, akivel egyet értettek abban, hogy fel kell lépni az illegális migráció ellen, és az alacsony adók politikája mellett.

Hozzátette: Ukrajnában háború dúl, ezért Magyarország érdeke egy erős Egyesült Államok. A magyar kormányfő a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén, az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján mond majd nyitó beszédet csütörtökön. (M1- Híradó)

2022.07.25.Weisz Péter: A tettek beszéljenek, ne a szavak!


Zsidó vallású magyar emberként aggódva figyelem, hogy az európai uniós demokráciákban megszűnt a húsvét és a karácsony, mert nem bántjuk a lassan többségbe kerülő muszlim emberek érzelmeit - írta Weisz Péter, KDNP pártalapítványánál működő izraelita műhely vezetője Orbán Viktor tusványosi kijelentéseiről.

Hallgattam Miniszterelnök úr tusványosi beszédét, mely zsidó vallású magyar emberként megérintett, és teljes egyetértésemet élvezte. Ugyanakkor a politikailag másként gondolkodók - legyen az akár zsidó, akár keresztény - szavakat lovagolnak meg. Nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy Magyarországon mind a zsidó, mind a keresztény vallású magyarok - megnevezéstől, szavaktól, besorolási kategóriáktól függetlenül - a kormány jogszabályi és következetes végrehajtási politikája révén szabadon és békében élhetnek. Mert a tettek beszélnek, és nem a szavak.

A Holokauszt úgy kezdődött, hogy nincsenek koncentrációs táborok, a zsidók fizetésért és szállásért csak munkára mennek. De a fajelmélet törvényei szerint gázkamrára ítéltettek. Mert a tettek beszéltek, és nem a szavak. Lehet, hogy a magyar szótárban lévő szavak némelyike feltűnt a háború alatt-, de a mögöttes tartalom nem ugyanaz: nincs üldöztetés, nem kell zsidó ünnepeken állig felfegyverkezett tankokkal védeni a zsinagógákat, szabadon gyakorolhatjuk a vallásunkat, mert a tettek beszélnek, nem a szavak... (kdnp.hu)

2022.07.23.Orbán Viktor beszéde Erdélyben, Tusványoson.


2019 óta a világ nagyot fordult. A veszélyek korába léptünk. Korábban azt gondoltuk, hogy a tudomány védőburában élünk, erre kaptunk egy kovidot, Azt gondoltuk, hogy Európában nem lehet újra háború, Magyarország szomszédságában háború van. Azt gondoltuk, hogy a hidegháború többé nem térhet vissza, márpedig a világ számos vezetője éppen azon dolgozik, hogy újra blokk világba szervezze az életünket. (HÍR TV)

2022.07.14.Röszkén túl! Miközben vágónk dolgozik a déli határon készült riportunkon,
előzetes gyanánt íme az ígért határ túloldalán telefonnal rögzített


Mini videók. Egy kis hangulat, hogy lássátok, mit éltünk át a forgatás során, hogy láttuk mi az ottani helyzetet. Ezért van szükség a határvadászokra! (pestisracok.hu)2022.07.08.Orbán Viktor aláírta a határvadász egységek felállításáról szóló rendeletet.
Megerősítjük a déli határainkat. Határvadász egységeket állítunk fel!


A miniszterelnök ezt a közösségi oldalára feltöltött videóban jelentette be. A kormányfő arról beszélt: megnőtt az illegális határátlépők száma, és arra lehet számítani, hogy tovább nő a migrációs nyomás a déli határainkon.

2022.07.04.Szíjjártó Péter: Szerbia és Magyarország közös üzenete
Arra kérjük Brüsszelt és a soros féle NGO-kat,


hogy ne bíztassák a migránsokat, ne bújtsák fel őket bűncselekményekre, és bújtsák fel őket arra, hogy megsértsék országok, mint például Szerbia vagy Magyarország szuverenitását! Azt is el kell mondanom Önöknek, hogy ezen bűncselekmények veszteségeiért, amelyek között sajnos most már emberhalál is van, azokat terheli a felelősség, akik a migrációt buzdítják, akik a migránsokat arra ösztönzik, hogy jöjjenek Szerbiába, meg jöjjenek Magyarországra.

Mi soha egyetlen migránst sem fogunk beengedni Magyarország területére. Tehát ne próbálkozzanak, ne kísérletezzenek! Nem éri meg Szerbiába jönni, mert nem jöhetnek tovább Magyarországra.2022.07.01.Orbán Viktor: Magyarországnak a béke oldalán kell lennie!
A háborúnak kell véget vetni!


Nem szankciókra, hanem azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra lenne szükség! Nem szankciókat kell kivetni, hanem el kell érni, hogy tűzszünet legyen. Utána meg kell egyezni a béketárgyalások feltételeiről és kereteiről

Szakács István: Ez pontosan így van Miniszterelnök úr! Jelenleg Európában egyedül Ön képviseli a normalitás hangját! Hídvéghi Balázs: Minél tovább tart a háború, annál jobban elhúzódik a velejáró gazdasági válság is. Ennek pedig az emberek isszák meg a levét. Európa nem árthat többet magának, mint Oroszországnak! Azonnali béke kell!2022.06.18.Ma 154 esztendeje, hogy megszületett nagybányai Horthy Miklós kormányzó úr.


1868. június 18-án, Kenderesen látta meg a napvilágot vitéz nagybányai Horthy Miklós altengernagy, Magyarország kormányzója, a 20. század első felének meghatározó politikusa. A köznemesi származású Horthyt szigorú apja már 8 esztendősen elküldte kenderesi birtokáról, a fiú aztán Debrecenben, Sopronban, majd a fiumei tengerészeti akadémián folytatta tanulmányait. A későbbi kormányzót 1886-ban, mint II. o. tengerészhadapródot, a Radetzky, majd a Taurus hajó parancsnokaként osztották be szolgálatra, melynek jelentős részét Konstantinápolyban töltötte.

Az előnyös külsejű, négy nyelvet ismerő, és a különféle sportágakban - például vívás, tenisz - kitűnő fiatal tengerész ezen adottságai révén előkelő helyet szerzett a tisztek társaságában: tagja volt például egy Indiát, Ausztráliát és Óceániát érintő brit-osztrák-magyar expedíciónak, hazatérése után pedig Ferenc József szárnysegédjeként teljesített szolgálatot, egészen az első világháború évéig.

Horthy Miklós 1901-ben feleségül vette Purgly Magdolnát, akitől később két fiú - István és Miklós - és két leánygyermeke - Magdolna, Paulette - is született.

Az első világháború során Horthy sorhajókapitányként a Habsburg, majd a Novara hadihajók parancs-noki hídján teljesített szolgálatot, utóbbi cirkálóval számos, Európa-szerte híressé váló hőstettet hajtott végre. Legnagyobb győzelmét 1917. május 15-én, az Otrantói-szorosban aratta, amikor a Novara vezetésével áttörte az antant által létesített blokádot, és elsüllyesztett 12 szövetséges hajót. IV. Károly (ur. 1916-1918) a következő évben aztán rábízta a flottaparancsnokságot, ellentengernaggyá, majd altengernaggyá léptette elő, ennek megfelelően Horthy egész életében tengerész egyenruhában reprezentálta magát. Miután 1918. október 31-én átadta a közös flottát a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság számára, az altengernagy hazatért kenderesi birtokaira.

Miután Szegeden szervezkedés indult a kommün ellen, a népszerű hadvezér csatlakozott az ottani erőkhöz, és Károlyi Gyula gróf két kormányában a hadügyi tárcát szerezte meg. Miután P. Ábrahám Dezső új kabinetet alakított, Horthy - zömmel a Gömbös Gyula által szervezett alakulatokból - létrehozta a kormánytól független Nemzeti Hadsereget, majd a nyár folyamán Siófokon rendezte be főhadiszállását. A fővezér a Clark-misszióval folytatott tárgyalásokon elérte a megszálló román erők kivoná-sát, majd az ország egyetlen jelentős hadseregének élén 1919. november 16-án bevonult Budapestre, és egy időre a belpolitika meghatározó tényezője lett.

Az antant hatalmak ekkor már Horthyban látták azt a politikust, akivel - Magyarország képviseletében - megegyezhetnek a békéről, ezért a fővezér nyomására - 1919 novemberében - megalakuló Huszár-kormány meghívást kapott a párizsi békekonferenciára. Horthy helyzetét az új rendszerben az 1920. március 1-jén tartott kormányzóválasztás határozta meg, melynek révén - mint a király helyettese - egy szélesebb elnöki szerepkörnek megfelelő hatalmat kapott. Az 1920/I. tc. értelmében Horthy kormányzó - mint a király helyettese - törvényesen is Magyarország legfőbb hadura lett, jogot szerzett a kormányfők kinevezésére, a törvények szentesítésére, követeket küldhetett, fogadhatott, és feloszlathatta az országgyűlést.

Fontos leszögezni, hogy Horthy e rendezés nyomán nem szerzett diktátori hatalmat, hiszen bármilyen jelentős döntést csak a nemzetgyűlés, majd az országgyűlés beleegyezésével hozhatott meg. Igaz, a kormányzó kevesellte a neki juttatott jogokat, és szélesebb hatáskörre törekedett - miután nemesi címet nem adhatott, 1920-ban megalapította a Vitézi Rendet, majd később a Corvin-láncot; kieszközölte a felsőház 1926-os megalapítását, melynek tagjait ő nevezte ki; a második világháború idején biztosítani akarta fia, Horthy István öröklését, stb. - de majdnem negyedszázados államfői mandátuma alatt soha nem tett kísérletet a teljhatalom megszerzésére.

A kormányzó az 1921-es esztendő során kivonult a napi politikából, miközben gróf Bethlen István nevezte ki miniszterelnöknek, aki a politikai élet konszolidálásával, a gazdaság talpra állításával a Horthy-korszak fő ideológusának és agytrösztjének bizonyult, egészen a gazdasági világválságig, melynek hatására Magyarországon ismét támadásba lendültek a szélsőséges eszmék. A második világháború előtt az angolszászok felé orientálódó Horthy kiharcolt külön jogkörét elsősorban a bethleni keresztény-konzervatív kurzus erősítésére használta fel, még akkor is, ha Olaszország és Németország szellemi terjeszkedése idején kinevezett miniszterelnökei fokozatosan jobbra tolódtak.

Horthy aztán Gömbös, Darányi és Imrédy után a konzervatív Teleki Pál fegyveres semlegességi politikájában találta meg azt az utat, melytől azt remélte, hogy ellen tud majd állni a Nagynémet Birodalom követeléseinek. Természetesen Hitler - titkosszolgálata révén - tisztában volt a magyar törekvésekkel, és amikor úgy vélte, hogy a szervezkedés veszélyezteti a visszavonuló keleti front stabilitását, megszállta Magyarországot. Az 1944. október 15-én zajló kiugrási kísérlet végül a hadsereg németbarát tisztjeinek ellenállása és a náci titkosszolgálat beavatkozása miatt teljes kudarcba fulladt.

Hitler már nem adott újabb esélyt az idős tengernagy számára: Horthyt családjával együtt a bajorországi Hirschberg kastélyába szállították, ahol 1945 májusáig tartották őrizetben. Az amerikai hadifogságba kerülő kormányzót később a nürnbergi perben tanúként hallgatták ki - még Sztálin sem ragaszkodott vád alá helyezéséhez - miközben a nyugati szövetségesek elutasították a magyar népbíróság és Tito jugoszláv vezető kiadatási kérelmét is. Horthy a per után Bajorországban, majd - egy amerikai alapítvány támogatásának köszönhetően - a salazari Portugáliában élt, itt fejezte be 1952-ben híres emlékiratait is. Magyarország legutolsó kormányzója, a 20. század egyik meghatározó politikusa öt évvel később Estoril városában hunyt el. Sírja Kenderesen található, ahol a rendszerváltás után, 1993-ban helyezték végső nyugalomra. (Mikus Márton)

2022.06.12.Vlagyimir Putyin beszéde Oroszország Napján


Az Oroszországi Föderáció elnöke: Kedves barátaim, kollégáim! Gratulálok önöknek és minden polgárunknak Oroszország Napja alkalmából, amely szülőföldünknek szentelt ünnep tele büszkeséggel a történelmére és a jövőbe vetett hittel.

Ma még inkább megértjük, mennyire fontos a haza, a társadalom, és a népünk számára, hogy egységesek legyünk. … Nagy áttörés történt az oktatás, a felvilágosodás, az egészségügy és a kultúra terén... A beszéd után állami kitüntetéseket adott át. (oroszhirek.hu)2022.06.11.Dr. Drábik János: Testvérháború /orosz-ukrán/
Dr. Drábik János - Kik a világ urai sorozatából


2022.06.08.Toroczkai László: Most döntenek titokban az életünkről [ENG SUB]
Az életünkről, a pénzünkről, a jövőnkről, a tájékoztatásunkról


döntöttek az elmúlt napokban a 68. Bilderberg-találkozón Washingtonban, de a média elfelejtett beszámolni róla. Ott volt a NATO főtitkára, a CIA igazgatója, az EB és az EU Tanács vezetői, a vakcina gyártók, a gyógyszeripar koronázatlan királya a Pfizer, a világ leghatalmasabb olaj és gázvállalatainak képviselői,

a világ egyik legnagyobb befektetési szolgáltatója a Goldman Sachs, A főideológus Henry Kissinger, A média vezetői is ott voltak ezen a tanácskozáson. Az életünkről, a pénzünkről, a jövőnkről, a tájékoztatásunkról döntöttek az elmúlt napokban a 68. Bilderberg-találkozón Washingtonban, de a média erről hallgatott.

A Facebook és a Google tulajdonosai szintén ott voltak. 1954 óta minden esztendőben zárt ajtók mögött. Ott volt José Manuel Barroso (PRT) jelenleg a Gondman Sachs elnöke...Yuri Vitrenko az ukrán Naftogáz vezérigazgatója. Ukrajna legfontosabb óriás cége a Naftogáz, amely a földgáz és a kőolaj kitermelésével, szállításával és feldolgozásával foglalkozó ukrán állami vállalat...(Toroczkai László)

2022.05.24.Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
A ma esküt tett kormány azonnal megkezdte a munkáját.


Egyetlen percet sem vesztegettünk, mert a szomszédunkban háború zajlik. Egy olyan háború, amelynek még senki nem látja a végét. Ez a háború folyamatos veszélyt jelent Magyarországra, kockára teszi a fizikai biztonságunkat és veszélyezteti a gazdaság és a családok energiaellátását és az anyagi biztonságát is.

Látjuk a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus áremelkedésekhez vezettek. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból kik kell maradnia és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát. Ehhez mozgástérre és azonnali cselekvőképességre van szükség. A kormány az Alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet.2022.05.19.Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a CPAC Hungary-n
Magyarország a konzervatív és keresztény értékek bástyája.


Hosszú utat tettünk meg. Nekünk a szürke öltönyös funkcionáriusok jutottak. Ha látták a Csernobil című sorozatot, lehet elképzelésük arról, hogy miről beszélek. Ebből jutott nekünk 40 hosszú év. Ma pedig otthont adunk ennek a nagyszerű rendezvénynek, amiért szeretnék köszönetet mondani a szervezőknek, de legfőképpen önöknek, akik megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel.

Mivel járulhatok hozzá a mai gyűléshez? Talán, ha elmondom, hogyan győztünk. Hogyan győztük le először a kommunisták rendszerét? Hogyan győztük le a liberálisokat? Legutóbb hogyan győztük le a nemzetközi liberális baloldal Magyarország elleni egyesített csapatait a választásokon. (HÍR TV)

2022.05.16.Gratulálunk! Orbán Viktor miniszterelnököt az Országgyűlés
ma ötödször is megválasztotta kormányfőnek.
"Mit keresünk még az Európai Unióban?


A válasz az, hogy az álmainkat keressük. A szabad és egyenlő nemzetek közösségét. Keressük a hazák hazáját, a demokráciák demokráciáját. Keressük az Istent félő és az emberek méltóságát védelmező, a kultúra. a tudomány, a szellem csúcsait ostromló Európát. Nem azért vagyunk tagjai az Európai Uniónak, mert olyan amilyen, hanem azért amilyen lehetne.

És amíg úgy látjuk, hogy van egy fikarcnyi esély is, addig küzdeni fogunk érte, mert egy ilyen Európa adja a legtöbb esélyt, a legtágasabb teret egy független és szabad Magyarország számára. Amikor a következő évtizedet elgondoljuk, akkor Magyarországot az Európai Unióban látjuk, amint elszántan harcol a jogaiért és szövetségeseket keres az Unió megújításához."

Isten áldása kísérje munkáját!2022.05.14.Novák Katalin köztársasági elnökasszony beiktatási beszéde a Kossuth téren
A személyes, magyar világnézetemből következnek majd cselekedeteim.


Hálával a szívemben jöttem ma ide. Hálás vagyok azért, hogy itt van velem családunk apraja, nagyja. A magyarok köztársasági elnökeként először szólítom meg önöket. Köszönöm a megválasztásommal kifejezett bizalmat. Ebből a bizalomból elsősorban felelősség fakad... Szomszédunkban háború van!"Őrzők vigyázzatok a strázsán!
Az Élet él és élni akar.
Nem azért adott annyi szépet,
Hogy átvádoljanak most rajta
Véres s ostoba feneségek."
/Ady Endre/Isten, álld meg a magyart jó kedvvel, bőséggel,
mert Tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség!

2022.05.14.Most élsz! - Rúzsa Magdi az új köztársasági elnökasszony
kedvenc dalával lépett színpadra /HÍR TV/


Egy nemzet örült vele, amikor nemrégiben hármas ikreknek adott életet. Lujza, Keve és Zalán születése után most lép először nagyközönség elé színpadra. Magdi elnökasszony egyik kedvenc számát énekli.Máté Péter - Most élszMost élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát.
Most élsz, most örülj, hogy szép a nyár, most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.
Múló örömök sivár létünk színpadán, mikor egy szó hallatán dobban a szív.
Sajnos vége lesz, tudjuk már a kezdetén, túl az álmaink ködén a semmi hív.2022.05.10.Varga Judit: Terítéken az Alaptörvény tizedik módosítása
az Országgyűlésben. Megvédjük a magyar embereket!


Minden egyes háború kemény kihívások elé állítja az államélet irányítói mellett a békés, nyugodt életre vágyó, családjukat, hazájukat szerető állampolgárokat is. Az orosz-ukrán háború következtében elszabadultak a világpiaci árak mind a kőolaj, mind a földgáz vonatkozásában. A magyarok a béke oldalán állnak, és nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a háztartásokkal fizettessék meg.2022.05.09.Szijjártó Péter: Tisztelt ellenzék, ki mivel töltötte az elmúlt éveket...


Nem a munkanélküliséget kell Magyarországon finanszírozni, hanem a munkanélküliség megelőzését. 2021 egy olyan esztendő volt, amikor a világgazdaság még mindig lefelé ment, még mindig kihívásokkal küzdött a világjárvány gazdasági hatásai miatt, és Magyarország, a magyar gazdaság a rendszerváltoztatás óta eltelt több mint 30 esztendő legsikeresebb évét tudhatta maga mögött 2021-ben. Minden létező magyar rekord megdőlt.2022.05.05.Ady Endre "Két Párizs" című írásában Franciaország
fővárosából üzente 1910-ben.
Paraszt Párizsnak nevezte Ady Hódmezővásárhelyt.
Lázár János a számára győzelemmel végződő
választások éjszakáján fegyverszünetet hirdetett.


"Remélhetőleg Hódmezővásárhely példát mutathat az egész országnak, hogy április 3. után is van élet. Az eddigi puskaporos hangulatot sikerül az együttműködés felé terelnünk. Ehhez én köszönöm képviselő úrnak a kezdeményezését is a jövőbeli támogatását is." - nyilatkozta a város országgyűlési képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatóján Hódmezővásárhely polgármestere. Márki-Zay Péter újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy már nincs beszélőviszonyban Gyurcsány Ferenccel.

Lázár János a számára győzelemmel végződő választások éjszakáján fegyverszünetet hirdetett: "Ma Hódmezővásárhelyen a bátorság, az alázat és a munka nyert, a gyűlölettel rombolással pusztítással, minden rosszindulattal szemben. Zárjuk le a polgárháború éveit." Ezt követően pedig érdemi munkamegbeszélésre hívta korábbi ellenfelét: "Hiszek abban, hogy a választás győztesének nem pusztán joga, hanem felelőssége is a béke és a konszolidáció érdekében cselekednie. Hódmezővásárhelynek több évnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége. Kezdjünk új korszakot!" Márki-Zay Péter pedig megszelídült. A megbeszélésre való meghívást elfogadta, azt konstruktívnak nevezte. Rá sem lehet ismerni! (Jobb érzés)2022.05.02.Megalakult az új országgyűlés. A képviselők megfogadták,
hogy Magyarországhoz és annak alaptörvényéhez hűek lesznek.
Áder János köztársasági elnök beszédéből részletek itt!


A képviselők mondjanak igent a nemzeti érdekek képviseletére, az ország gyarapodására, és a magyarok biztonságára. Nemet kell mondani az alkotmány ellenes szándékokra, a társadalom nyugalmának megzavarására, a békétlenségre. Nemet kell mondani a hazugságra, a demagógiára, a jellemtelenségre, az elvtelenségre. Nemet az alpári beszédre. El kell utasítani a kettős mércét! (HÍR TV)

A hagyományoknak megfelelően az új parlamenti ciklus kezdetén a Fidesz és a KDNP országgyűlési frakciójának képviselői közösen emlékeztek meg és helyeztek el virágot a Batthyány-örökmécsesnél. Batthyány Lajos, Magyarország első miniszterelnöke olyan alkotmányos hagyomány megteremtője, melynek nyomában mi is járunk, és példája mutatja, hogy a hazáért a legnagyobb áldozatot is meg kell hozni. A Batthyány-örökmécses nemcsak névadója emlékét őrzi, hanem a szabadság jelképévé is vált ugyanis halála emlékeztet minden magyart, hogy mekkora érték az ország függetlensége. (Orbán Balázs)Kölcsey Ferenc: Himnusz - Előadja: Sinkovits Imre


2022.04.27.Július elsejéig, további két hónappal meghosszabbította a kormány
az alapvető élelmiszerekre és az üzemanyagokra vonatkozó árstopot
- jelentette be mai videójában Orbán Viktor.
2022.04.17.Bayer show vendége Kósa Lajos a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke.


Soha rosszabb szezont! Fantasztikus olimpiai szereplés után, egy szenzációs világbajnokság Montrealban! Ádó 4 aranya sporttörténelem. Köszönjük a csapatnak, köszönjük minden segítőnek. Hajrá magyarok! (HÍR TV)Bayer show első fő témája a szomszédunkban zajló az orosz-ukrán háború.


Minden háború iszonyatos, pusztító és elfogadhatatlan. Új ukrán népi szokás. Februárból láthatók olyan felvételek, ahol az ukránok tolvaj vagy tolvajnak vélt, tolvajnak kikiáltott embereket a nyílt utcán oszlopokhoz, fákhoz kötöznek, az alsóruhájuktól megfosztják őket, aztán botokkal vagy ököllel félholtra verik ezeket az embereket. Ebben részt vesznek ukrán civilek. Pl. fejkendős nagymama két fiatal nőt agyba-főbe ver. Egészen elképesztő. (HÍR TV)

2022.04.14.Lázár János: A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség estjének
vendége voltam, ahol sok izgalmas témát érintettünk.


Nekünk, magyaroknak ezer év tapasztalata az, hogy a nemzeti identitást, a nyelvi, kulturális nemzeti identitást, az önrendelkezést soha nem szabad feladni, mert nem szövetségesek, hanem ellendrukkerek vagy inkább ellenségek közepette éljük a világunkat itt a Kárpát-medencében.

Orbán Viktor 100 évvel Trianon után meg tudta értetni azt, hogy mi nem vesztes nép vagyunk, hanem sikeres és győztes nemzet is tudunk lenni, akihez érdemes tartozni és akivel érdemes együttműködni... Orbán Viktor 100 évvel Trianon után meg tudta értetni azt, hogy mi nem vesztes nép vagyunk, hanem sikeres és győztes nemzet is tudunk lenni, akihez érdemes tartozni és akivel érdemes együttműködni...


Ami engem foglalkoztat, hogy valóban 2030-ra hogyan lehet ezt az országot még följebb tolni az országok élhetőségi, szerethetőségi, belakhatósági rangsorában… Félúton vagyunk, és az általunk elindított társadalmi folyamatok például visszafordíthatatlanok legyenek, ahhoz az általános magyar társadalmi jólétnek jobbá kell válnia. Szerintem van hozzá pénz és forrás is... Szerintem három dolgot kell ehhez csinálni. Először is a politikának kereszténynek kell lennie.

2022.04.03.A Fidesz-KDNP nyerte a parlamenti választást! Orbán Viktor beszéde


Győztünk! Jó mulatság, férfimunka volt. Jó volt veletek harcolni... Mindenkinek köszönöm, a jókívánságokat, az üdvözleteket, a bátorításokat... És akik imádkoztak, azoknak külön is köszönöm, hogy gondoltak ránk... (HÍR TV)

2022.04.02.Választanunk kell: háború vagy béke, építkezés vagy rombolás.


Az országgyűlési választáson szavazzunk a Fidesz-KDNP jelöltjére és listájára! A népszavazáson pedig szavazzunk 4x NEM-mel a gyermekeink védelméért! Gyurcsány vezette baloldal visszahozná a múlt bukott politikáját, és esztelenül belesodorna minket a háborúba. Részletek itt!

"Talpra magyar, hí a haza!"Petőfi Sándor - Nemzeti dal - Előadja Sinkovits Imre
A Kárpátok bércei - Egy ezerarcú hegykoszorú csodái


A film összeillesztgeti a vadregényes Kárpátok színes darabkáit, varázslatos vázlatképet nyújtva a változatos hegyvilágról. A hegység bérceire hágva és völgyeibe szállva megismerhetjük ezerarcú tájait, földtani viszonyait, kivételes élővilágát és formakincsét.

2022.03.30.Az élet ára Ukrajnában, az ukrán határon: 5000 euró
Stoffán György blogja: Mariupolból jöttem a két gyermekemmel.
Ukrán létemre az ukrán állam foglya voltam.


2022.03.18.Orbán Viktor miniszterelnök: Köszönöm mindenkinek!
A záhonyi határátkelőnél ellenőrizte a humanitárius segítségnyújtás menetét.
Köszönjük mindenkinek az adományokat! Híd a Kárpátaljáért 1357 adományvonal.


Most indítottuk útnak a hatalmas magyar segélyszállítmány következő konvoját, öt hatalmas kamionnyi szállítmányt küldünk. Élelmiszerek, iparcikkek - gyerekeknek különösképpen -, kötszerek és gyógyszerek. Azért tesszük ezt, mert nemcsak azokról kell gondoskodnunk, akik elmenekültek a háborúból, hanem azoknak is segítséget akarunk nyújtani, akik ott maradtak Kárpátalján vagy akár a Kárpátok túlsó oldalán. Ez a segélyszállítmány hozzájuk megy.

"Bizony, bizony mondom nektek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába,
hanem máshonnan mászik be, az tolvaj és rabló." (Jn 10:1)


2022.03.15.Együtt a békéért! Békemenet 2022.03.15. Ezt a választást meg kell nyernünk!


"Akit magyarnak teremtett az Úr Isten, és nem fogja pártját nemzetének, nem derék ember." (Széchenyi István) Élj, gondolkodj, érezz úgy, hogy az a teremtett Életet szolgálja! Tegyük jobbá együtt a világot! Orbán Viktor élő adásban volt a Kossuth téren.

"Hazádnak rendületlenül, Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is, Mely ápol s eltakar." (Vörösmarty Mihály)

Emlékezzünk együtt!
Varga Miklós, Vikidál Gyula & Kálmán György: Európa (Live @ Összetartás Est)
Petőfi Sándor - Nemzeti dal - Előadja Sinkovits Imre
Emlékezzünk együtt! Petőfi Sándor: Nemzeti dal
Készüljetek! Beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök.
A Békemenet március 15-én 12 órás gyülekezési időponttal.
Hajrá magyarok a keresztény értékekért, a családokért! SDG!


2022.03.10.Novák Katalin Magyarország első női köztársasági elnöke


Az Országgyűlés titkos szavazással döntött az új államfő személyéről. 137 képviselő Novák Katalint választotta meg Magyarország első női köztársasági elnökének. A békesség embere akar lenni köztársasági elnökként. Felkészült az előtte álló embert próbáló feladatra. Neki minden magyart képviselnie kell.

Úgy fogalmazott, amíg az országnak van szabad akarata, nem tudják leigázni, ez a szuverenitása alapja, annak bölcsője pedig a család. "Szuverenitásról nemzeti vonatkozásban soha nem leszek hajlandó lemondani" - hangsúlyozta. A magyarok békét akarnak, mi, nők nem a háborút, hanem a békét akarjuk megnyerni, mert békében lehet gyarapodni, építkezni, tervezni, egymásra mosolyogni. (hirado.hu)

Vörösmarty Mihály: Szózat - Sinkovits Imre előadásában


"Hazádnak rendületlenül, Légy híve, ó magyar; Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar." (Vörösmarty Mihály)

2022.03.08.George Friedman: Bukásra van ítélve az Európai Unió
A geopolitikai szakértő az ECHO TV Napi aktuális műsorában


Bukásra van ítélve az Európai Unió, a szabadkereskedelmi egyezmények pedig hátrányt jelentenek a kis országoknak - erről George Friedman beszélt az Echo TV stábjának. A Budapesten született, de már az USA-ban felnőtt stratéga elemzéseire, tanácsaira a Pentagontól a Kremlig a világ minden fővárosában éberen figyelnek a biztonságpolitikusok.

2022.02.28.Rendkívüli interjú Orbán Viktor miniszterelnökkel
A harcok elől menekülő emberekről azt mondta,
hogy mindenki számíthat a magyarok védelmére.


Háborús helyzetben stratégiai nyugalomra van szükség - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek adott rendkívüli interjúban. A kormányfő stúdiónkban is azt hangsúlyozta: Magyarországnak az az érdeke, hogy kimaradjon a szomszéd országban zajló háborús konfliktusból. A harcok elől menekülő emberekről azt mondta, hogy mindenki számíthat a magyarok védelmére. Orbán Viktort Volf-Nagy Tünde kérdezte.

2022.02.25.A videóban látható, hogy mennyire "embertelen és kegyetlen az orosz diktátor",
a következtetéseket meg mindenki vonja le maga.


Ne álljunk be a sorba, és ne higgyünk a médiának! HAZUDNAK! A balliberálisok át akarják venni a hatalmat Magyarországon! Pont most, a szemünk előtt veszítik el az Ukrajna fölötti kontrolljukat. Puccskísérletük megbukott Fehéroroszországban, Kazahsztában és Oroszországban is. Ezen felül vereséget szenvedtek Irakban és Szíriában. Idegesek, ezért most sok hibát vétenek! Legyünk résen, és ne hagyjuk, hogy manipulálják az emberek tudatát, ne hagyjuk, hogy kamuvideókkal és kamuképekkel, az érzelmekre hatva abba az irányba tereljenek bennünket, hogy rossz döntést hozzunk áprilisban. Hajrá Fidesz-KDNP!"Ukrán katonatársaim! Önök önként letették a fegyvert, ezért most nincsenek veszélyben. Semmi sem veszélyezteti az életüket, sem a testi épségüket. Önök jelenleg a Luhanszki Népköztársaság területén tartózkodnak, és védelmünk alatt állnak. Hamarosan minden szükséges információt meg fognak kapni. Most biztosítjuk önöknek a szükséges orvosi és egyéb ellátást, továbbá lehetőséget kapnak arra, hogy felhívják szeretteiket. Írják fel nevüket, az esetleges panaszaikat, és azt, hogy milyen további segítségre van szükségük. Ide: vezetéknevét, keresztnevét és a többit." (szamokadatok)

2022.02.25.Vályi István élő adásban volt itt: Beregsurány - Határátkelő.


A magyar oldalon nincsenek sokan, egy taxist sem látni, az ukránon nagy torlódás. Nőket, gyerekeket kiengednek, férfiakat 60 év alatt csak akkor, ha van magyar útlevelük és pecsétjük is benne, amely igazolja, hogy léptek már be vele Ukrajnába.

2022.02.24.Putyin kőkemény figyelmeztetése a beavatkozni kívánó országoknak.


Akiket megkisért a gondolat, hogy kívülről beavatkozzanak. Bárkinek, aki megpróbál hátráltatni minket, és fenyegetést jelent az országunkra és az embereinkre, tudnia kell, hogy az orosz válasz azonnali lesz, és olyan következményei lesznek, amilyeneket még sosem tapasztaltak történelmük során. Minden forgatókönyvre fel vagyunk készülve, minden előkészületet megtettünk.

A Szovjetunió felbomlásával ugyan kapacitásunk nagy részét elvesztettük. A modern Oroszország a világ legnagyobb atomhatalmainak egyike. Sőt a legfejletteb fegyverekkel rendelkezünk. Senkinek ne legyen kétsége az országunkat ért közvetlen támadás szörnyű következményeket és a lehetséges agresszor teljes legyőzését vonja maga után. (hetek)2022.02.24.Rendkívüli hírek! Katonai hadművelet Ukrajnában.


Hajnalban Oroszország katonai hadműveleteket indított Ukrajnában. Kijevben és több Ukrán városban robbanásokat hallottak. Kijevből az emberek a hadműveletek elől menekülnek. Szijjártó Péter: A legfontosabb feladat a magyar emberek biztonságának garantálása. (mtva.hirado)2022.02.16.Deák Dániel: Orbán Viktor akarata érvényesült Brüsszelben


Újból sikeresen tudta érvényesíteni akaratát Magyarország Brüsszellel szemben! Az Európai Unió Bírósága mai ítélete alapján ugyan életbe léphet a jogállamisági mechanizmus, de csak konkrét bűncselekményekben lehet majd alkalmazni, vagyis az nem lehet politikai nyo-másgyakorlás eszköze! Köszönhető mindez Magyarország és Lengyelország kormányának, akik közösen 2020 végén a vétó eszközével sikeresen megvédték álláspontjukat és ezáltal elérték a céljaikat. (Nagy Ervin filozófus)2022.02.12.Mi a baloldal ajánlata Magyarország számára?
Részlet a 23. évértékelőből videón!


Magyarország legkorruptabb kormányának vezetői, Gyurcsány és Bajnai, egy gombaszakértővel megerősítve. Az ember nem is tudja, sírjon vagy nevessen.2022.02.10.Lázár János: Akinek a vidék az első


Büszke vagyok arra, hogy mezei képviselőként dolgozom, hogy a szülőföldemet,
a Dél-Alföldet képviselem az országgyűlésben.2022.01.27.Magyarország Soros György ellen Tucker Carlson filmje
Magyarország nem akarja megsemmisíteni önmagát.


Soros György befolyása itt sokkal erősebb mint az USÁban. Magyarország egy komoly és modern ország mely gondoskodik állampolgárairól. Magyarország nem akarja megsemmisíteni önmagát. Család, nemzet, kereszténység, emberiesség - egy helyen vannak egy magyar elmében.Globalizmus, liberalizmus, nyílt határok. Soros mindezekért áll ki.


Oka van annak, hogy a legelvetemültebb NGO-k nem kedvelik Magyarországot. Soros nem vallásos, és nem hisz Istenben. Soros György egy milliárdos valutakereskedő aki évtizedeket harcolt politikai, társadalmi harcokat a nyugat ellen. Soros az NGO hálózatain keresztül milliókat költött a nemzeti határok felszámolására, demokratikusan megválasztott vezetők menesztésére...Tucker Carlson eljött Magyarországra, hogy tájékozódjon a valós helyzetről.
Hamis vádak helyett a látottak alapján készített műsort.

Több mint 1,3 millió ember szerte a világból menekülti státuszt kérelmezett az EU-ban 2015-ben. Magyarország nem a leggazdagabb a világon, sem Európában, de kerítést tudtak építeni... Ez a határvédelem és nincs humanitárius katasztrófa.

2022.01.25.Így osztotta ki Orbán Viktor a parlamentben az ellenzéki
képviselőket! Szuper jó! Ezt ne hagyd ki!
2022.01.12.Koncz Zsófi: Ígéretek és tettek! Nagyon-nagyon szépen köszönöm.
Az ígéretek akkor érnek valamit, ha azokat tettek követik!


Választókerületem úthálózata az egyik szívügyem, és hiszek abban, hogy az ezirányú fejlesztések a követekező 100 évünket határozhatják meg! Nagyon sok megkeresést kaptam még tavaly, hogy Taktaharkány és Taktakenéz között van egy olyan útszakasz, amelyen nem lehet közlekedni. Ez egy 14 kilométeres szakasz, amely a két település mellett Prügyöt is érinti.

Az út ügyében felszólaltam a Parlamentben is és több, mint félév intenzív munkának köszönhetően 2021. október 8-án kijött a Magyar Közlönyben a határozat, mely szerint felújítjuk az egész 14 kilométert! Ez egy nagyon nagy dolog, tavasszal pedig el is indulhat a kivitelezés!2021.12.24.Novák Katalin: Magyarország első női köztársasági elnöke lehet
Még soha senki sem tett annyit a magyar családokért, mint amennyit
Novák Katalin tett államtitkárként és miniszterként!


Megtisztelő, hogy Magyarország első női köztársasági elnöke lehetek, amennyiben a parlament támogatni fog. Ennek a személyemen messze túlmutató jelentősége van. A kormányzatban nyolc éve vezetőként képviselem a magyar családok, gyermekek ügyét, amelynél megítélésem szerint nincs fontosabb, sorsdöntőbb kérdés. Másrészt nőként tölthetem be ezt a tisztséget, ami a történelmünkben először fordul elő, és ez különös felelősséget ró rám. Természetesen nemcsak a nők, hanem a férfiak, az egész magyar nemzet köztársasági elnöke leszek...

Abban a kiváltságban van részem, hogy három gyermeknek adhattam már életet, és akinek van gyermeke, az tudja, a gyermekeink számára követendő példák vagyunk jó és rossz dolgokban egyaránt, akár akarjuk, akár nem. Mindennap háromszorosan tapasztalom, hogy a továbbadott minta mekkora felelősség, és ha ezt a nemzet egészére terjesztem ki, akkor most ugyanezt a felelősséget érzem megsokszorozva. Az államfői tisztség azt is jelenti, hogy az embernek úgy kell viselkednie, olyan értékeket kell képviselnie, amelyek mások számára is követendőek lehetnek. Bízom benne, hogy meg fogok felelni ennek az elvárásnak...

A férjemmel a hivatalba lépést megelőzően ünnepeljük majd a húszéves házassági évfordulónkat. Hálás lehetek azért, és szerencsésnek is érzem magam, hogy két évtizedes házassággal a hátunk mögött vághatunk bele ebbe a közös feladatba. Ő lesz az első köztársasági elnöki férj titulussal rendelkező férfi az országban, ami azért is fontos, mert bár a jelöltséget én vállaltam, a tisztséget én fogom betölteni, ez nem magánszám, nem one-woman show. A családunkról is szól, és kiemelten a férjemről. A legnagyobb fiunk már felnőtt, a két kisebb gyermekünk is tizenéves, így abban az életkorban vannak, amikor már elég önál­lóak, és érzik a súlyát az előttünk álló öt évnek. Erről beszélgettünk is velük az utóbbi napokban, és úgy érzem, nagyon érett tinédzserként állnak hozzá – értik, érzik, hogy az ő életük a következő években valamelyest más lesz, mint a kortársaiké...

A nehéz járványhelyzetben képesnek kellett lennünk kitartani a korábban meghozott döntések mellett. Ilyen volt a fiatalok szja-mentessége vagy a dolgozó kismamák szülés utáni kiemelt anyagi támogatása. Küzdöttünk a magas nyugdíjprémiumért, a tizenharmadik havi nyugdíj gyorsabb visszavezetéséért, a bölcsődeépítésekért, hogy megmaradhasson a babaváró hitel, a csok, hogy elindulhasson az otthonfelújítási támogatás. Ezek megőrzése jó értelemben vett küzdelem, hiszen a forrást elő kell teremteni rájuk. És ahogy mondtam, ez a családpolitika befektetés a jövőbe, ugyanakkor drága befektetés. Úgyhogy alapvetően az év kihívásának és szakmai sikerének is azt tartom, hogy a járványhelyzet dacára sikerült a támogatásokat még tovább erősítenünk. (Forrás: Magyar Hírlap interjú)

2021.12.21.Gratulálunk Orbán Viktornak! Nemzetközi sajtótájékoztató


Orbán Viktor miniszterelnök arról is beszélt, hogy Brüsszel miért támadja Magyarországot.2021.12.14.Orbán Viktor: Szabadság, hazafiság, hűség.
Együtt erő vagyunk! Ismét népszavazásra készülünk.


Nemet akarunk mondani a magyar jövőt fenyegető külföldi tervekre. Meg akarjuk védeni gyermekeinket az LMBTQ és társai propagandájával szemben ugyanúgy, ahogy megvédtük a magyar családokat a migránsokkal szemben. Jogunk van hozzá. A magyar alkotmánybíróság a napokban kimondta, hogy jogunk van nemet mondani a brüsszeli emberkísérletekre, jogunk van megvédeni Magyarországot, és jogunk van biztosítani a magyar jövőt. Ha erősek leszünk, és összefogunk, akkor most nemcsak Sopron és környéke, hanem az egész magyarság együtt szavaz majd, sőt, ha szerencsénk lesz, talán Európa szíve is megdobban.2021.12.14.Boldog 100. születésnapot, Civitas Fidelissima!
1921. december 14-én kezdődött a népszavazás, amely során Sopron
és a környező nyolc település lakosságának döntő többsége
Magyarország mellett tette le a voksát Ausztriával szemben.


Sopron magyar akart maradni. Szándéka olyan erős volt, hogy azt cselekvésbe is át tudta fordítani, és egyszer sem adta fel elveit, mert magyarnak született. A haza iránt érzett hűség rendületlenül tombolt a soproniak szívében, így volt erejük a végsőkig kitartani – elhatározásukban még meginogtatni sem tudta senki, sem Ausztria, sem az antant, sem egyéb földi hatalom. Pontosan 100 évvel ezelőtt mi, soproniak úgy döntöttünk, magyarok maradunk! Győzni akartunk, és győztünk is! Magyarország kormánya 2001-ben e győzelem emlékére december 14-ét a Hűség Napjává nyilvánította.

2021.12.12.Szijjártó Péter: Svédasztalon a magyar demokrácia.
Interjú Stockholmból


A magyar demokrácia alapjaiban van megkérdőjelezve. Mi a véleménye erről? Sajnos ezt sértésnek kell tekintenem... A demokrácia azt jelenti, amit a kormány csinál, a nép általi felhatalmazáson alapul.2021.11.25.Koncz Zsófia: Elárultam az új szakmám a Fidelitas Kongresszuson!
Gratulálunk! Sugárzik belőled a szeretet.


2005-ben húszan megalapították a Fidelitást Szerencsen. Hajrá fiatalok (verseny)pályára fel! Legyetek mindig ilyen vidámak és hazaszeretők!2021.11.14.Újra megválasztották Orbán Viktort a FIDESZ elnökének.
Orbán: Hazát, hitet, anyaföldet nem adunk el.
Orbán: We do not sell our homeland, our faith, our homeland.


Kedves Barátaim! Köszönöm a megtisztelő bizalmat. Ha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, mert a társadnak, ha nem is áll a rivaldafényben éppoly nehéz, mint neked, de az is lehet hogy nehezebb.A feleségemtől megkaptam, megszereztem az engedélyt. Neki is köszönetet kell mondanom. Több, mint 35 éve csinálom. Mindig velem voltál akkor is, amikor nem érdemeltem meg. Köszönöm Ani.


Úgy érzem, hogy a legjobb korban vagyok, bár az nekem is gyanús, hogy eddig mindig így éreztem... Sok minden történt. Oroszok ki, kommunisták el, csődből vissza, Alkotmány be, IMF haza, rezsi le, migránsok kívül, határon túliak egybe, ami a legfontosabb szív fel. Valóban nem kevés...

2021.11.09.A kerítés az egyetlen hatékony módszer a migrációs hullám megállítására
Miközben Lengyelországba illegális bevándorlók százai


próbálnak betörni, az Európai Bizottság továbbra sem hajlandó finanszírozni fizikai akadály építését. Pedig a kerítés az egyetlen hatékony módszer a migrációs hullám megállítására. Lettek, litvánok, lengyelek szembesülnek fizikailag is azzal a kihívással, amellyel mi 2015-ben és azóta is szembesülünk. Kerítés nélkül nincs az a rendőri vagy katonai alakulat, amivel több száz kilométernyi határt eredményesen lehetne védeni tömeges migrációs nyomás esetében.2021.11.10.Gál Kinga: Teljes szolidaritást vállalunk Lengyelországgal.
Itt az ideje, hogy az Európai Bizottság finanszírozza a határvédelmet!


Elitélem a migráció fenyegetésként történő felhasználását Fehéroroszország részéről, és teljes szolidaritásunkról biztosítom Lengyelországot. Itt az ideje, hogy a szavakon túl az Európai Bizottság azonnal megtegye ezt a határvédelem aktív segítségével és finanszirozásával. Válság, újabb migrációs és biztonsági válság van ezúttal a lengyel-fehérorosz határon.

Ez megerősíti azt az évek óta hangoztatott álláspontunkat, miszerint külső határaink védelme váljon végre prioritássá. A migránsokat nem szétosztani, a migrációt nem menedzselni kell ügynökségek segítségével, hanem a tömeges migrációt meg kell állítani a külső határoknál. Magyarország megmutatta, hogy ez lehetséges.

Az EU külső határainál határzárak felállítása nem kapott támogatást uniós költségvetésből. Pedig ezt a határvédelmet az európai szolidaritás vitathatatlan megnyilvánulásának kell végre elismerni. Itt az ideje, hogy ezt a Bizottság is megtegye, és gyors anyagi segítséget nyújtson az érintett tagállamok erőfeszítéséhez. Elég volt a szavakból, technikai vitákra nincs idő. Csak így óvhatjuk meg az amúgy is törékeny stabilitásunkat.2021.11.04.Mit jelent a migrációs nyomás határainkon?


Nagy Csaba barátom meghívására Baranya megyébe látogattam, ahol a drávaszabolcsi határszakaszon kaphattam betekintést az országunkat védő rendőrök és katonák munkájába, majd az egyes települési vezetők is beszámoltak az illegális migráció okozta problémákról. Déli régiónk Magyarországnak, a keresztény civilizációnak és az Európai Uniónak is a bástyája. A történelmünk pedig beszédes: ha a bástya elesik, az országunk is elesik. A migrációt meg kell állítani! (Azbej Tristan)

Itt az ideje, hogy az Európai Bizottság finanszírozza a határvédelmet!


2021.11.04.Lázár János: Újabb információk és részletek a tram-train indulásáról


15 esztendővel ezelőtt kezdtük el a szegediekkel a közös munkát. A két városháza, Hódmezővásárhely és Szeged, együttműködése képpen született meg a gondolat és az ötlet, hogy a két város összekötésére egy 21 századi jármű típus szolgáljon. A tram-train egy olyan villamos, amely vasúti pályán közlekedik. Legnagyobb köszönet azoknak, akik lehetővé tették, hogy egy 80 milliárd forintos beruházás megvalósuljon... (Lázár János hivatalos oldala)2021.10.30.Tisztelettel köszöntöm a szabadság népét a nemzet fővárosában.
I respectfully greet the people of freedom in the nation's capital.


Ez a videó azért készült, hogy külföldi barátainknak is bemutassuk, hogy mi Magyarországon hogyan emlékezünk a hőseinkre, illetve hogyan ünnepeljük és védjük a szabadságot. Fantasztikus lett!

 

2021.10.23.Békemeneten csodálatosan énekeltünk:
"Annyi mindent kéne még elmondanom,


S ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom, Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk, S mint a régi jó barátok egyet mondunk s egyet gondolunk."2021.10.23.Orbán Viktor miniszterelnök úr ünnepi beszéde.
Írva van, hogy óvakodjatok a hamis prófétáktól,
akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok!


Ha meg akarjuk védeni családunk biztonságát, gyermekeink jövőjét, munkánk gyümölcseit, a nyugdíjunkat, a fizetésünket, a rezsicsökkentést, ha meg akarjuk őrizni nyelvünket, kultúránkat, akkor mindenkinek ki kell venni a részét a ránk váró küzdelemből.2021.10.17.Mi, magyarok és nem az NGO aktivisták...
2020-as jelentésében Freedom House – a befolyásos NGO –


megállapította, hogy annyi támadás történt a magyar szabadságjogokkal szemben, hogy az ország már nem felel meg a demokrácia definíciójának. Hogy őszinte legyek, nem érdekel, mert nem a Freedom House dolga megítélni a magyar demokráciát.

Egyetlen Freedom House aktivista sem harcolt a függetlenségünkért, a szuverenitásunkért, ezt mi tettük. Mi harcoltunk a megszállók ellen, mi harcoltunk a szabadságért, mi harcoltunk az ország szuverenitásáért. A miniszterelnök, aki most az országot vezeti volt az első politikai szereplő, akinek elég bátorsága volt ahhoz, hogy sürgesse, hogy a szovjet csapatok hagyják el hazánkat.2021.10.05.Októberben ismét Békemeneten vonulhatunk Budapest főutcáin,
kart karba öltve, amint azt elődeink tették 1956 őszén.


A forradalom 50. évfordulóján Gyurcsány irányításával vér és könnygáz borította el a pesti utcákat, amikor az azonosítóval nem rendelkező rendőrséggel letaroltatta az emlékezésben résztvevőket és az éppen arra járókat. Egy szó, mint száz, ismét okunk van megmutatni békés erőnket. Régóta várunk erre a hívó szóra! Gyurcsány és az ő koalíciója kiérdemelte tömeges tiltakozásunkat. Seneca, az ókori római politikus, államférfi és író bizonyosan jól ismerte az emberi lelket, a bennünk lévő jó és rossz vezérlést.

Ha nem így lenne, vajon hogyan is tudta volna ilyen pontosan leírni mi is a megbocsájtás lényege. Azóta sem olvastam ennél jobbat, kifejezőbbet. "A megbocsájtás a megérdemelt bűn elengedése". Gyurcsány és társai élhettek volna az őszinte bocsánatkéréssel és ezzel egy időben visszavonulhattak volna a politikától. Sem ezt, sem azt nem tették. Tegyük gyorsan hozzá – látva az ellenségesen viselkedő ellenzékünket – Seneca meghatározását a Jó Isten hatáskörébe utaljuk.Böszmeség az őszödi beszéd. Gyurcsány a baloldal vezetője
Orbán Viktor: Őszödi beszéd 15 - DERMESZTŐ velünk élő múlt!


2021.10.03.Gratulálunk! Szabó Nikolett a 14. Nemzeti Vágta nyertese
Budapest, Hősök tere 2021.október 3.
A versenyző szabadkai, és először versenyzett Budapesten.


2021.10.01.Nicolas Bay: Az EU-s intézmények viselkedése elfogadhatatlan Magyarország ellen.
Nicolas Bay: The behavior of the EU institutions is unacceptable against Hungary.
Senki sem tudta bizonyítani, hogy Magyarországon sérülne a jogállam


Koncepciós per folyik Magyarország ellen. A határvédelem, vagy a gyermekvédelem kezelése kimondottan a tagállamok hatáskörébe tartozik. A LIBE bizottság vizsgálódásának nincs jogi következménye. Az egész csak egy politikai színjáték. Politikai játszmát folytatnak Magyarország ellen. /Kovács András/2021.09.10.Kocsis Máté: Pikóék nagy kegyesen elfogadták végre a 2,1 milliárd forintos
kormányzati támogatást a gyermektábor befejezésére


A helyzet orvoslására idén januárban tárgyaltam a minisztériummal, és megállapodtunk, hogy a pénz továbbra is a kerület rendelkezésére áll, csak kérniük kell Pikóéknak. Nyárig a támogatási kérelmet persze NEM készítette el a polgármester úr és hivatala, mert fontosabbnak tartották inkább telekürtölni a propagandasajtójukat azzal, hogy a "kormány kivérezteti a várost", ami egy teljesen nyilvánvaló hazugság volt már akkor is.

Pikóékat egyáltalán nem érdekli, hogy megint eltelt egy nyár, amikor a gyerekek nem üdülhettek, ők inkább még a kerület tulajdonában lévő balatoni strandot is kijátszották a vitorlás haveroknak. A tegnapi testületi ülésen végre elfogadták a több mint két milliárd forintos kormányzati támogatásról szóló előterjesztést, csak erről épp "elfelejtett" a polgármester posztot írni.

Kínos lehet, hogy lehullt a lepel erről a hazugságról is. Persze szép lassan a többiről is le fog. Pikóék dolga már csak annyit, hogy ne szerencsétlenkedjék el ezt a támogatást is.

2021.08.06.Tucker Carlson ma este videó - Tucker Carlson Tonight
FOX NEWS CHANNEL Orbánnal leültünk egy pár hosszú beszélgetésre.


A közel 200 különböző megyéből a föld színén, pontosan egy választott vezetővel rendelkezik, aki nyilvánosan azonosítja a nyugati stílusú konzervatívokat. Orbán Viktornak hívják, ő pedig Magyarország miniszterelnöke. Magyarország egy kis ország Közép-Európa közepén. Nincs haditengerészete vagy atomfegyvere. A GDP-je kisebb, mint New York államé. Nem gondolnád, hogy Washingtonban a vezetők nagy figyelmet fordítanak Magyarországra, de ők igen, megszállottan.

Orbán Viktor a neoliberalizmus alapelveinek elutasításával feldühítette őket. Orbán mit hisz? Néhány évvel ezelőtt nézetei mérsékeltnek és konvencionálisnak tűntek. Szerinte a családok fontosabbak a bankoknál. Szerinte az országoknak szükségük van a határokra. Hogy ezeket a dolgokat hangosan kimondta, Orbánt szidalmazták. A baloldali civil szervezetek fasisztának, a demokrácia lerombolójának minősítették.

Joe Biden tavaly ősszel azt mondta, hogy totalitárius diktátor. Washington hivatalnok olyan alaposan megveti Orbán Viktort, hogy a külügyminisztériumban és környékén sokan, köztük a neokonok is támogatják az ellene induló nyílt antiszemitákat a jövő áprilisi választásokon. Mindezt megnéztük az Egyesült Államokból, és elgondolkodtunk azon, hogy igaz-e, amit hallottunk. A héten Magyarországra jöttünk, hogy megnézzük a saját szemünkkel. Orbánnal leültünk egy pár hosszú beszélgetésre.Of the nearly 200 different counties on the face of the earth, precisely one has an elected leader who publicly identifies a western-style conservative. His name is Viktor Orbán, and he's the prime minister of Hungary. Hungary is a small country in the middle of Central Europe. It has no navy or nuclear weapons. Its GDP is smaller than New York State's. You wouldn't think leaders in Washington would pay much attention to Hungary, but they do, obsessively.

By rejecting the tenets of neoliberalism, Viktor Orbán has enraged them. What does Orbán believe? Just a few years ago, his views would have seemed moderate and conventional. He thinks families are more important than banks. He believes countries need borders. For saying these things out loud, Orbán has been vilified. Left wing NGO's have denounced him as a fascist, a destroyer of democracy.

Last fall, Joe Biden suggested he's a totalitarian dictator. Official Washington despises Viktor Orbán so thoroughly that many, including neocons in and around the state department, are backing the open anti-Semites running against him in next April's elections. We've watched all of this from the United States, and wondered if what we'd heard could be true. This week we came to Hungary to see for ourselves. We sat down with Orbán for a couple of long conversations.

"Hiszünk abban, hogy életünk értelme hazánk, családunk és Isten szolgálata." Tovább!
Hazaszerető, biblikus keresztény hazafiakat ide várjuk.
Kiállunk Orbán Viktor miniszterelnök úr mellett.

2021.08.01.Együtt sikeresek vagyunk. Nemzeti konzultáció a járvány utáni életről
Összefogunk hazánkért. Védjük meg hazánkat, gyermekeinket!


Ezen az oldalon tud regisztrálni a járvány utáni életről szóló konzultációra. Adatai megadása után a konzultációs kérdőívet egy, az e-mail-címére elküldött link megnyitásával tudja kitölteni. Ezt a regisztráció után kapja meg, kérjük, keresse a megerősítő üzenetet e-mail-fiókjában! A többlépcsős regisztrációs folyamat biztonsági célokat szolgál. (nemzetikonzultacio.kormany.hu)

2021.07.22.A nándorfehérvári diadal emléknapját ünnepeljük
1456. július 22. Hunyadi János törökök felett aratott győzelme


Erről az Országgyűlés döntött 2011-ben. A déli harangszó is emlékeztet erre.
Így kellene tanítani a történelem órán.Egy igaz hazafi! Isten éltesse az egész családot!


Kiállunk Orbán Viktor miniszterelnökünk mellett. Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért!

2021.06.04.Kondor Katalin, a Lovas István Társaság elnöke adta át
Szentesi Zöldi Lászlónak a 2020-as Lovas István díjat.


Szentesi Zöldi László a Demokrata újságírója, de máshova is ír, meg szépirodalmat is ír. "Mindig, ha kitüntetünk valaki, ahogy első alkalommal Szakács Árpádot, szeretnék én belevinni mást is, minthogy valaki nagyon jó újságíró. Árpinál az volt a helyzet, amit ő megírt akkoriban a kultúra diktatúrájáról, az egy alapkönyv. Az elgondolkodásra mindenkinek lehetőséget ad, és a tanulság levonására is. Szentesi Zöldinél meg az a plusz, hogy szépirodalmat is ír." (Kondor Katalin)2021.06.04.Ákos: A jövőnkért ma is küzdenünk kell
Emlékműsor versekkel, prózával és dalokkal Trianonról


Nekünk, akiknek fontos a nemzet, össze kell fognunk, jobban, mint bármikor korábban. Meg kell értenünk, hogy érdekeltek vagyunk egymás sikerében – nyilatkozta Kovács Ákos énekes. A Kossuth-díjas szerző-előadóval beszélgettünk Trianon traumájáról, a szocializmus máig ható, hazug történelemszemléletéről és arról, hogy milyen érzés Kolozsvár főterén harmincezer magyarnak koncertet adni.

– Százegy évvel ezelőtt történt a trianoni országvesztés. Hogy látja, mit jelent ma a békediktátum?

– Trianon ma ugyanazt jelenti Magyarország számára, mint a döntés pillanatában: példátlanul gyalázatos, aránytalan büntetést, ami ráadásul egy újabb világháborúnak készítette elő a terepet. (vasarnap.hu)

Az írásokat és dalokat válogatta, előadja: Kovács Ákos. Zongorán közreműködik: Balásy Szabolcs. Köszönet Szigethy Gábornak és Gábor Júliának az archív újságcikkekért, valamint az Új világ született (1914-1922) kiállításnak az archív mozgóképekért és a bejátszott videókért. (AkoxVlog ::: 20E12 • TRIANON 100)Nagy-Magyarország keresztre feszítésének napja volt: 1920. június 4.
Apponyi Albert gróf trianoni beszéde


2021.06.04.Az 1920. június 4-i trianoni békediktátum aláírásának évfordulójáról
2010 óta a nemzeti összetartozás napján emlékezünk meg.


A trianoni békeszerződés az első világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződések Magyarországra erőszakolt rendszerének részeként, a háborúban vesztes Magyar Királyság és a háborúban győztes antant szövetség hatalmai (Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország) között létrejött békeszerződés, amely többek között az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlása miatt meghatározta Magyarország és Ausztria, Románia, valamint az újonnan létrejött Csehszlovákia és a Szerb–Horvát–Szlovén Királyság új határait.

Az első világháborút lezáró békerendszer alapján az őshonos magyar népességből 300 ezer került Ausztriához, 3,5 millió Csehszlovákiához, 5,3 millió Romániához, 4,1 millió Jugoszláviához. A döntés 23,4 millió lakost érintett, Magyarországon az összmagyarság alig kétharmada, 7,6 millió fő maradt.

Az Országgyűlés a törvény elfogadásával kinyilvánította: "a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme".

2020.01.09.Orbán Viktor miniszterelnök úr évindító nemzetközi
sajtótájékoztatója a Karmelita kolostorban
Készen állok a következő miniszterelnök-jelöltségre
jelentette ki a kormányfő kérdésre válaszolva

Közölte: bár a Fideszben még nincs döntés a nagyobbik kormánypárt 2022-es országgyűlési választásokon induló miniszterelnök-jelöltének személyéről, én viszont készen állok.

2 óra 40 percen keresztül, egy pohár víz megivása nélkül, folyamatosan, megállás nélkül tartott az élő sajtótájékoztató. A válaszok pedig nem politikai válaszok voltak, hanem azok többségében szakmai, szakmapolitikai válaszok voltak, ha kell szakszavakat használt. Szükség esetén a külföldi sajtónak angolul válaszolt, illetve, ha magyarokat érintő volt különösen a téma, akkor angol közben magyarra váltott. Semmilyen kérdésben nem volt a válasz mellébeszélés, de hát Orbán Viktor nem is szokott mellébeszélni.

És mindezt papír nélkül! Pedig téma volt bőven: Gyöngyöspata, Mátrai Erőmű, győri gyerekgyilkosság, igazságszolgáltatás kérdései, Brüsszel, USA-Irán, sajtó-ügyek, Európai Néppárt, önkormányzati választások, klímavédelem, zöldpolitika, Gréczy ügy, Borkai ügy...mindenki azt kérdezett, amit akart. Egyébként a libsi sajtó volt többségben, és ők is azt kérdeztek, amit akartak, és Orbán Viktor mindenre válaszolt, mindenkinek válaszolt, semmit sem került meg, még a legkényesebb kérdésekre is válaszolt!

Magyarország teljesítményének javítása, és az országépítő munka erősítése a kormány célja a következő két évben – jelentette ki a miniszterelnök az év első Kormányinfóján. Orbán Viktor úgy fogalmazott: sűrű és munkás két év áll a kormány előtt, hiszen ismét nő a migrációs nyomás és a klímavédelem tekintetében is határozott célokat fogalmaztak meg. Megjegyezte ugyanakkor, hogy gazdaságpolitikában Magyarország továbbra is Európa élmezőnyéhez tartozik, folyamatosan emelkednek a bérek, a foglalkoztatottak száma pedig történelmi csúcspontot ért el az elmúlt időszakban...(mindenszo.hu)2021.05.14.Orbán Viktor is gratulált Matteo Salvininek a bírósági győzelméhez,
méghozzá az Instagramon * Teljes cikk itt!


Ahogyan arról a PestiSrácok is beszámolt nem bocsátja bírósági tárgyalásra az úgynevezett Gregoretti-ügyet a szicíliai Catania vizsgálóbírósága, mivel nem tartja megalapozottnak a vádemelést Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterrel szemben egy migránscsoport feltartóztatása miatt. (pestisracok.hu)

2021.04.27.Elkezdődött itthon a tömeges oltás. 4 millió oltás után...


Szerdáig több száz helyszínen adják be a Sinopharm vakcinát. Ha minden jól megy, a héten meglesz a 4 millió beoltott, így jöhetnek a további enyhítések. A kormány már véglegesítette az újraindítás következő lépéseit. Az új szabályok jelentős része védettségi igazolványhoz kötött. Nem több jogot kap egy beoltott, hanem több szabadságot. Semmilyen alaptörvényi rendellenesség nem tapasztalható a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban.Igaz magyarok: Kondor Katalin videó 1. rész


Kondor Katalin szülei Kondor Lajos és Kuhár Erzsébet voltak. Debrecenben, szülővárosában végezte általános és középiskolai tanulmányait. Édesanyja már gyermekkorában megmutatta neki a kulturális élet sokféleségét. 1971-ben Budapesten Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem Kereskedelmi Karán diplomázott.

Igaz magyarok: Kondor Katalin videó 2. rész

Már egyetemi évei közben külsősként tevékenykedett a Magyar Rádióban. 1972-től a Rádió belső munkatársa. 1974–75-ben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége újságíró iskolájában tanult. Éveken át A Hét c. televíziós hetilap egyik jellegzetes arca volt. Rádióelnökké választása után, 2003 októberében a Népszava hamisított beszervezési iratokat közölt az 1974–83 közötti időszakra. A vizsgálat tisztázta a rágalmak alól.

2021.04.24.Kondor Katalin: A rebellis újságírók közé tartoztam * Teljes cikk itt!
Lovas Istvánról és a rádiós magyarnyelv-használatról is beszélt.


Kondor Katalin közgazdász, rádiós újságíró, a Lovas István Társaság elnöke a Vasárnapnak a 70-es, 80-as évek és a rendszerváltás időszakának rádiózásáról, Bőzsöny Ferencről...

1991-ben lett a Kossuth Rádió adófőszerkesztője, 2001 és 2005 között pedig a Magyar Rádió elnöke volt. Tapasztalt közvetlen beleszólást, beavatkozást a politika részéről abban az időben?

A jobboldalt mindig kézi irányítással vádolja a baloldal. Én 1972-től dolgoztam a Rádióban. Az ugyebár egy más korszak volt. Más korszak, más ideológia. Frissen végzett egyetemistaként talán még azt a fogalmat sem ismertem, hogy kézi vezérlés. Talán az egész ország kézi vezérléssel működött? Nem tudom. Ha ennek lettek volna kézzelfogható bizonyítékai, bizonyára tiltakoztam volna ellene.

Egy-két kivétellel tisztességes emberek voltak a főnökeink. Ám megjegyzem, nem tilos felállni, és elhagyni azt a munkahelyet, ahol bántó az úgynevezett kézi vezérlés. Ez alkalommal nem részletezem, de engem sem kezdő koromban, sem később nem lehetett kézi vezérléssel befolyásolni. Tudom, és akkoriban is tudtam, hogy voltak, vannak manapság is megvásárolt újságírók, de én a rebellisek közé tartoztam.

Ezért aztán elég sokat szenvedtem, ha szabad ezzel a szóval jellemeznem az akkori idők vitáit. Ám ha nagyot ugrunk az időben, nem kevés lelki terhet okozott az sem, amikor mertem elnök lenni. Hatalmas támadások értek, mint mindenkit mindmáig, akik nem tetszenek azoknak, akik nem az ő fejükkel gondolkodnak, akik nem az ő filozófiájukat éltetik. Ami az elnöki időszakomat illeti, számos alkalommal volt lehetőségem ezt megtapasztalni.

Volt olyan műsora a rádiónak, ami különös támadásokat élt át?

Ha nem a szellemi, világnézeti ellenfeleid kívánságát teljesíted, akkor mindig vannak támadások. Voltak is szép számmal. Hogy csak a legnagyobb támadásnak kitett rádiós műsort említsem, a Vasárnapi Újság, amely már az úgynevezett rendszerváltás óta a támadások kereszttüzében volt, s legnagyobb bűnének azt rótták fel, hogy nagy szorgalommal hozta nyilvánossága a magyar történelem elhallgatott fejezeteit. Nos, ezt a műsort komoly támadások érték. Törvény szerint az Országgyűlés illetékes bizottsága évente meghallgatja az elnököt.

Én is megjelentem egy beszámolóra, ahol döbbenetemre, Bauer Tamás SZDSZ-es politikus volt egyedül az, aki Guy Verhofstadt egykori belga miniszterelnök uniós felszólalásainak "stílusához" hasonlóan magából kikelve, artikulálatlanul ordított perceken át, hogy ilyen soviniszta, fasiszta, rettenetes műsor, mint a Vasárnapi Újság hogyan létezhet? Kikértem magamnak ezt a hangnemet, mást nem lehetett tenni. Más műsorokat ilyen durva támadások talán nem is értek. Számomra ez arra volt bizonyíték, hogy a Vasárnapi Újság teszi a dolgát, méghozzá jól.

A Klebelsberg Kultúrkúriában, ahol az elmúlt esztendőkben nyilvánosság előtt beszélgetett jeles emberekkel, vajon folytathatja-e a Névjegy+ műsorait a járványhelyzet végeztével?

Remélem, de természetesen nem rajtam múlik. Minden intézmény bajba került a világjárványnak nevezett valami miatt, úgyhogy várjuk a "felszabadulást". Mint ahogy várják a kúria működtetői is, hogy térjenek vissza a színházi közvetítések, a hangversenyek, a közösségi összejövetelek...

Ön jó barátságban volt Lovas Istvánnal. Miért gondolta úgy, hogy társaságot hoz létre az emlékezetére?

Soltész Péter matematikus barátommal gondoltuk úgy, nem hagyhatjuk, hogy Lovas neve feledésbe merüljön. Azt az újságírást, azt az újságírói bátorságot és tájékozottságot, amit ő képviselt, azt nem szabad elfeledtetni az emberekkel, hanem valamiképpen meg kell őrizni. (vasarnap.hu)

2021.04.15.Film: Az "Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020" című projekt
az "őszinteség, bátorság és büszkeség" rendezőelvei szerint


átfogóan vizsgálja a 10 éves kormányzás stratégiáját, filozófiáját, céljait és eredményeit. Amint e 10 év lényegéről Kövér László házelnök fogalmaz az interjúban: "Magyarnak lenni jó dolog, a magyar nemzet önmagában egy érték, és a magyar nemzet jövőjének a biztosítása minden politikának a legfontosabb célja. Amelyik politikának nem ez a legfontosabb célja, az nem magyar politika."

Az Országgyűlés elnöke mellett a filmben az ország gazdaságáért vívott csatákról és az unortodox gazdaságpolitika győzelméről Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi elnöke; az Európai Unión belüli csörtékről és a migrációs válság kihívásairól Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter; a balliberális kormányok magyar nemzet ellen elkövetett bűneiről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyette;

a jogállamisággal kapcsolatos kettős mércéről és az új európai lehetőségekről Varga Judit igazságügyi miniszter és Navracsics Tibor kormánybiztos, volt miniszter; a mára már hungarikummá vált családtámogatási rendszerről és szociálpolitikai kérdésekről pedig Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Balog Zoltán, a református zsinat lelkészi elnöke, az EMMI korábbi vezetője is nyilatkozik. /Alapjogokért Központ/

2021.04.11.A Bayer show vendége Varga Judit igazságügyi miniszter volt.
Varga Judit: Sok helyen álszentséget látok.


"Az ellenzék hónapokon keresztül vitte a keleti vakcinákkal szembeni aljas kampányát – most ezt befejezték, mert úgy látom, hogy rájöttek, hogy ez kontraproduktív, de azért bárki megtalálja az interneten mondjuk a DK szóvivő hosszú tirádáját arról, hogy a Szputnyik-vakcinával a magyar kormány emberkísérletet végez és ők tiltakoznak ez ellen. Ehhez képest az egyik lehetséges következő német kancellár éppen most rendelt Bajorországnak egymilliót ebből az 'emberkísérletből'." - mondta a műsorban Bayer Zsolt műsorvezető.

"Szerintem ez csak azt igazolja, amit a magyar kormányfő és a hazáért folyamatosan fellépő és a hazát első helyre helyező kormány cselekedett, hogy 'Hungary is first'. Nem érdekel, hogy ki hogyan gyaláz és ki mit mond, a saját tudósainkra, a saját valóságunkra támaszkodva, jó időben hozott a kormány egy döntést arról, hogy igenis, az EU-n kívül is szét fog nézni a világban, hiszen a számok azt diktálták, hogy itt nagyon-nagyon sok vakcinára lesz majd szükség.

Az ellenzéknek teljesen menthetetlen a helyzete a vakcinához való hozzáállás és retorika szempontjából, mert az nem úgy van, hogy most kitalálom, hogy akkor holnap mégis csak legyen vakcina. Jóval előbb kellett felébredni. (...) Sok helyen álszentséget látok. Elképesztő szerintem az, hogy bizonyos országoknak fontosabb volt, a mainstreamhez tartozás, az európaiság álszent erőltetése, mint a saját állampolgáraik egészségéért való aggódás (...)"- válaszolta Varga Judit. (hirtv.hu)

2021.04.06.Orbán Viktor: Újraindul az ország * Teljes cikk itt!
MEGVAN A KÉT ÉS FÉL MILLIÓ BEOLTOTT


Fontos mérföldkőhöz érkezett az ország, két és fél millió magyar állampolgár kapta már meg a koronavírus elleni oltást, ezért holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be nemrég a miniszterelnök a közösségi oldalán.

Orbán Viktor kifejtette: egy éve áll az ország háborús állapotok közepette, korlátozások, kijárási tilalmak és személyes veszteségek mellett kell élni az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, melyben az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina – figyelmeztetett a kormányfő, aki hozzátette, járványügyi intézkedések továbbra is lesznek, ezért arra kérte az embereket, hogy ezeket maradéktalanul tartsák is be.

Nemrég jelent meg Pintér Sándor határozata, amelyben a belügyminiszter megállapította, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe holnap, azaz április 7-én: a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul; az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva; az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek.

Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint. A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók. A vendéglátó-helyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket. (magyarnemzet.hu)

2021.03.25.Varga Judit: Ismét kibújt a szög a zsákból * Teljes cikk itt!
Az EP megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra.


Jól ismerjük már Sophie In't Veld képviselő asszonyt, a jogállamiság "hősét" és a hazug Sargentini-jelentés egyik legnagyobb támogatóját. A holland liberális EP-képviselő egy Twitter-üzenetben beismerte, hogy a brüsszeli baloldal lengyel és magyar kormányokkal kapcsolatos jogállamisági aggályai nem jogi jellegűek, hanem kizárólag politikaiak. No komment.

Miközben a járvány Európában elemi erővel tombol és a tagállamok azon dolgoznak, hogy emberéleteket mentsenek, az Európai Parlament ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra. Bár már megszokhattuk, mégis szomorú, hogy a magyar ellenzéki pártok támogatják, sőt oroszlánrészt vállalnak ebben a rosszindulatú machinációban és még büszkék is rá.

Decemberben sikeresen elhárítottuk a baloldal támadásait és megvédtük a magyarok érdekeit. Azonban azt, ami jogellenes, nem hagytuk szó nélkül, ezért Lengyelországgal közösen az Európa Unió Bíróságához fordultunk, hogy vizsgálja meg a kondicionalitási rendeletet.

Decemberben a tagállamok állam- és kormányfői megállapodása nyomán a Bizottság vállalta, hogy a rendeletet addig nem alkalmazza, amíg azt az Európai Unió Bírósága vizsgálja. Alapos jogi vizsgálathoz idő kell – a Sargentini-jelentés jogsértő szavazásával kapcsolatos per már több mint két éve tart.

A kondicionalitási rendelet alkalmazását sürgető Európai Parlament most nemcsak a Bizottságot fenyegeti, hanem közvetetten az uniós bírákra is súlyos politikai nyomást gyakorol egy folyamatban lévő ügyben! Ha valami, ez a magatartás súlyosan sérti a jogállamiságot. (Varga Judit)

2021.02.17.A V4-ek betöltik hivatásukat * Teljes cikk itt!
Nemzeteink átérzik felelősségük súlyát, amelyet Európa jövőjéért viselnek.


Közép-Európának történelme során nemcsak szerepe, de hivatása is volt mindig. Ezt a tényt a térség szovjet megszállása 1990-ig eltakarta a szemünk elől. Hagyományos hivatásunk modern megvalósításának feladata értelmezhetetlen volt, amíg szovjet katonák állomásoztak országainkban, és bennünket csak az a vágy hajtott, hogy kiszabadulhassunk a Varsói Szerződésből.

Az is beszűkítette a perspektívánkat és lekötötte az erőinket, hogy megszabaduljunk a kommunistáinktól, s a megszálló szuronyok eltűnése után oda juttassuk őket, ahová valók. Minél messzebbre a kormányzati hatalomtól, be a történelmi bűnök iskolai példatárába, gyermekeink és unokáink okulására: hová vezet, ha nemzeti eszmények és a keresztyén tanítások megszívlelése nélkül próbálja valaki felépíteni a jövőt.

A kommunizmus megdöntése és országaink felszabadítása után boldog, de igen legyengült állapotban voltak országaink. A túlélés, a nagy átalakítás erőpróbája, egy életképes és a nyugati világhoz illeszkedő új korszak megalapozása lekötötte minden erőnket. Mégis, a szívünk azt diktálta már 1991-ben, hogy országainknak, Lengyelországnak, Magyarországnak, Csehszlovákiának valamiképpen össze kell majd fogniuk. Tudtuk, évszázadok jönnek-mennek, de a közép-európai népek sorsközössége marad.

S valóban, harminc év elteltével, NATO-tagként az Európai Unió legdinamikusabb térségeként tekinthetünk magunkra. Erős növekedés, alacsony munkanélküliség, gyors digitális átalakulás, robusztus befektetések. Ezek vagyunk ma mi.... (magyarnemzet.hu)

2021.02.13.Szijjártó Péter válaszolt az amerikai külügyminiszternek * Teljes cikk itt!


"A közép-európai térség és benne Magyarország számára is a sikeres jövő kulcsa a közös értékeken alapuló európai és euroatlanti integráció" – írta az MTI által kiadott közlemény szerint Antony Blinken amerikai külügyminiszternek küldött válaszlevelében Szijjártó Péter. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere köszönetet mondott amerikai hivatali partnerének, aki előzőleg gratulált a visegrádi országok (V4) közötti partnerség létrehozásának harmincadik évfordulója alkalmából.

"Magyarország 2021 júliusától a V4 soros elnökeként az elmúlt 30 évben elért sikerekre kíván építkezni, Közép-Európa további erősítéséért, valamint az Egyesült Államokkal való, a közös érdekeken és értékeken alapuló, egyre szélesebb körű együttműködésért" – tette hozzá a levélben a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország büszke a V4-es szövetségeseivel elért sikerekre, így a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozásra. Hozzátette, a magyarok hiszik, hogy ennek a szellemiségnek az eredményeként lett a visegrádi csoport a közép-európai együttműködés és fejlődés motorja.

Február 9-én az amerikai külügyminisztérium nyilatkozatát követően Antony Blinken, az USA külügyminisztere Twitter-üzenetben is gratulált Csehországnak, Magyarországnak, Lengyelországnak és Szlovákiának az évforduló alkalmából. Üzenetében Blinken gratulált a visegrádi együttműködéshez, amely – mint írta – hozzájárult a biztonsághoz Európa szívében és azon is túl. Az Egyesült Államok és a visegrádi négyek szövetségét megingathatatlannak nevezte, és hozzátette: örömmel néz elébe a közös munkának. (magyarnemzet.hu)

2021.03.11.Emlékezzünk! Orbán Viktor ünnepi beszéde 2017. március 15-én
Nemzeteink átérzik felelősségük súlyát, amelyet Európa jövőjéért viselnek.


Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy mi voltunk, vagyunk és leszünk, ez a mi diadalunk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen. A kormányfő szerint a '48-as mérce és iránytű megmondja ma is, ki mennyit ér a haza mérlegén, ki a hű, a hazafi, az odaadó, ki a bátor. "Most is a lázadás állapotában vannak Európa népei" – jelentette ki a politikus, aki szerint 2016-ban a nemzetek fellázadtak a brüsszeli bürokraták és a nemzetközi tőke álszent szövetsége ellen. Először az angolok és az amerikaiak és idén jön a folytatás. Orbán Viktor hozzátette: ma még lehetőségünk van arra, hogy a lázadás felszabaduló erőit alkotmányos keretek között tartsuk.

2021.02.04.Holland pénzből járatja le hazánkat a HVG * Teljes cikk itt!
Menczer Tamás mélyen aggódik a holland jogállamiság miatt


A holland jogállamiságot dicsérte a HVG abban a minap megjelent cikkében, amelyben a Magyarország ellen indított hetes cikkely szerint eljárással foglalkozott. A gond csak az, hogy az írás megjelenését a Benelux állam nagykövetsége finanszírozta. Menczer Tamás külügyi államtitkár úgy reagált, mélyen aggódik a holland jogállamiság miatt, Varga Judit igazságügyi miniszter pedig helyreigazítást kért.

"A cikk megjelenését a Holland Királyság budapesti nagykövetsége támogatta" – ez a mondat olvasható a HVG egyik cikkének alján, amelyben a balliberális lap látszólag a Magyarország ellen indított hetes cikkely szerinti eljárás állásáról kívánt beszámolni.

A HVG a bevándorláspárti erők politikai támadásával kapcsolatban úgy fogalmaz: "a hetes cikk szerinti eljárás továbbra is zajlik a magyar jogállamiság védelmében." A cikkben ennél bújtatottabb üzenet is fellelhető, ami vélhetően szoros kapcsolatban áll azzal, hogy ki volt a finanszírozója az írás elkészültének. A szerző ugyanis Hollandiát a demokratikus értékek iránt elkötelezett országnak nevezte az írásban.

Menczer Tamás külügyi államtitkár a cikkre Facebook-bejegyzésében úgy reagált: "Ha jól értem, a holland kormány (van egyáltalán?) és nagykövetsége aggódik a magyar demokráciáért. Kellő tisztelettel és nagyon óvatosan jegyzem meg, Hollandiában épp most bukott meg a kormány a családtámogatási botrány miatt. Ugyanis a családtámogatás Hollandiában nem volt jogállami." – tette hozzá.

Az államtitkár többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy Hollandiában 2019-ben több mint háromszáz antiszemita bűncselekmény történt. Menczer megemlítette: Hollandiában az újságírók hatvan százaléka kap fenyegetéseket, egy ügyvédet pedig a nyílt utcán lelőttek, mert egy drogügy koronatanúját védte. Az eset után a holland rendőrszakszervezet elnöke azt mondta, hogy "Hollandia narkóállammá vált".

Rámutatott: a migrációs államtitkárnak le kellett mondania, mert a kormány elhallgatta a migránsok által elkövetett súlyos bűncselekményeket, a közigazgatási bíróság vezetője pedig egy volt balliberális politikus. "Az az igazság, hogy kicsit kezdek aggódni a holland demokrácia állapotáért..." – összegzett a külügyi államtitkár. (magyarnemzet.hu)

2021.01.14.Tanuljunk Amerika elbukásából! * Teljes cikk itt!
AZ ÚJPOGÁNY DIKTATÚRA A SZEMÜNK LÁTTÁRA SZÜLETIK MEG A TENGERENTÚLON


Lássuk be, a konzervatív réteg egy része – világszerte és idehaza is – egyszerűen nincs felkészülve arra a pimasz, cinikus kétszínűségre, ami folyamatosan fűti a baloldalt, annak sajtóját és véleményformálóit! Ezért kezdődött minden a Black Lives Matter mozgalom (BLM) üzemi sebességbe kapcsolásával, amely szervezet ugyan létezett és hallatott is magáról, de a világ nyilvánossága előtt tavaly rúgták be a kapukat.

Emlékezhetünk, a progressziónál szinte mindenki elfogadta, hogy a fél Egyesült Államokat lángba lehet borítani, kifosztani, káoszba taszítani. Hiszen – bár finomkodva kimondták, hogy szabályt szegnek – ez szükséges a változások eléréséhez, protestálni kell, küzdeni, harcolni a jogaikért, az elnyomás ellen, a szabadságért, az egyenlőségért...

Miután az elmúlt évtizedekben semmi mást sem csináltak kiváló hatásfokkal, csak az ellehetetlenítéseket és az árulók beszervezését, ocsmány pocskondiázásokat, mások emberségben való meggyalázását – amit szintén egy az egyben átvett a magyar baloldal is, lásd a mögöttünk hagyott időszak kiemelkedő retorikai teljesítményeit –, mesterkélten, tágra nyílt szemekkel kérték számon Donald Trumpot, hogy mit képzel, ezzel a harcos retorikával mégis mit szeretne elérni? Mi az, hogy nem fogadja el a "vereséget"?!

Mike Pence például hiába állította, hogy nincs meg a jogköre ahhoz, hogy a vitatott államok elektori szavazatait ne vegye számításba az eredmény kihirdetésekor, ez ebben a formában nem igaz. Igenis megtehette volna, ami persze azonnal baloldali gyűlölethadjáratot váltott volna ki – mondjuk mostanra nem mindegy ez is? –, illetve a legfelsőbb bíróságon kötött volna ki az ügy, de az valódi akcionalitást sugalló cselekedet lett volna...

A cél az, hogy Trumpot és a jobboldali gondolatot Amerikában teljesen ostrom alá vegyék, azokat a fórumokat, ahol ezek az elvek megjelenhetnek, beszántsák, és az elnyomás árnyékában kialakítsák azt a bizonyos Új Amerikát, ahol már magyarázkodni sem kell a cenzúra miatt.../A szerző újságíró, műsorvezető/ (magyarnemzet.hu)Egy Bogár Naplója: Amerikai tragédia, avagy egy elnök virágvasárnapja


2021.01.06.Varga Judit: A Politico nemzetközi lapban megjelent elemzés arra kérte Joe Bident,


hogy avatkozzon be az európai politikába és támogassa azokat az erőket, akik Lengyelország és Magyarország megbüntetését akarják elérni. Jól irányzott csapást várnak el az amerikai vezetőtől a liberális demokrácia védelme érdekében.

Még komikusnak is nevezhetnénk, hogy a sajtó az amerikai erő bevetését javasolja európai országokkal szemben. De azt is tudjuk, hogy sajnos a legtöbb politikus retteg a nemzetközi liberális média erejétől és inkább követik az elvárásaikat, ha népszerűek akarnak maradni a nemzetközi politikában.

A magyar emberek mindig megvédik a magyar demokráciát a külföldi csapásokkal szemben.
Ez most is így lesz!

2020.12.17.Aktuális villáminterjú Varga Judit igazságügyi miniszterrel videón


Hogyan biztosítják a média felületen a véleménynyilvánítást, a szolgáltatás színvonalát? Európában többségben vannak a liberális erők. Nem képesek elfogadni, hogy vannak országok, ahol egy-egy kormány képes egyedül konzervatív többséget alkotni. (CÖF TV)

2020.12.10.Orbán Viktor: A magyar egy nagyszerű nemzet, és megérdemeljük,
hogy méltányosan bánjanak velünk – videó


Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben az uniós csúcs után. Az erről készült videót közösségimédia-oldalára töltötte fel.(www.origo.hu)

2020.11.30.Orbán Viktor ma reggel levelet írt Martin Schulznak,
aki a Deutschlandfunk rádióban a sajtó elnyomásával,
antiszemitizmussal és haszonleséssel vádolta Magyarországot.


1. Nincs igaza, mert állításával ellentétben a magyar sajtó szabadabb és sokszínűbb, mint a német. Antiszemitizmus ügyben pedig elképzelhetetlen Magyarországon az, ami Németországban ma is megtörténhet, zsidó személyek nyílt zaklatása és bántalmazása. Schulz úr éveken át támadta Magyarországot, mert megvédi határait, és nem fogad be bevándorlókat. Pedig a két dolog közötti összefüggés nyilvánvaló.

2. De legnagyobb lódítása az uniós pénzalapokra vonatkozik. Schulz és sok más német is úgy tesz, mintha ők pénzt adnának a szegényebb országoknak, és nettó befizetők lennének. Pedig éppen fordítva igaz: ők az egységes piacnak nevezett európai gazdasági rendszer nettó haszonélvezői. Az egységes piacon megtermelt profitjuk egy részét adják vissza a többi tagállamnak az Európai Unió költségvetésén keresztül, aminek nagyobbik része ismét náluk szokott kikötni.

3. Ez az európai gazdasági erőviszonyok realitása, és nekünk ezzel kell együtt élni. De súlyos hipokrácia, ha egyes német politikusok azt várják tőlünk, hogy ezért még hálásak is legyünk. Magyarország esetében az Európai Unió gazdagabb államai élükön Németországgal évente körülbelül 6 milliárd eurót visznek el különböző jogcímeken. Eközben Magyarország az unió költségvetéséből körülbelül évi 4 milliárd eurót kap.

4. A helyzet világos. Németországnak nem pénzébe kerül Magyarország uniós tagsága, hanem Németország pénzt keres rajtunk. Ráadásul ez a német fölény nem a németek nagyobb szorgalmának vagy tudásának köszönhető. Egyszerűen azért van így, mert Magyarország szovjet megszállás alatt élt, Németországnak pedig csak a harmada. Nyugat-Németország 45 évig tőkét halmozhatott fel, mialatt bennünket a szovjet-kommunisták folyamatosan kifosztottak.

5. Az örökölt nyugati versenyelőny csökken, mert Közép-Európa felzárkózik, és a 2020-as évek végére – részben az Európai Unió konvergenciapolitikájának köszönhetően – beáll az egyenlő versenyhelyzet. Addig is több önuralmat kérünk Schulz úrtól és elvbarátaitól. (mtva.hirado)

2020.11.25.Orbán Viktor: Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak
Válasz Soros György cikkére * Teljes cikk itt!


Sokan úgy vélik, egy ország miniszterelnökének nem szabad vitatkoznia Soros Györggyel. Érvük szerint Soros egy gazdasági bűnöző, mert pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, sőt egész nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte. Ahogy a kormányok nem tárgyalhatnak terroristákkal, úgy miniszterelnökök sem vitatkozhatnak gazdasági bűnözőkkel.

Most mégis erre kényszerülök, mert Soros György, a magyar származású dollármilliárdos, spekuláns november 18-án a Project Syndicate nevű oldalon írt cikkében nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Ebben arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni. Európa erejét a történelem folyamán mindig is a nemzetek adták.

Az európai nemzetek bár különböző eredetűek, hitünk közös gyökerei összekötötték őket. A zsidó-keresztény hagyományokon nyugvó európai családmodell a közösségeink alapját jelentette. A keresztény szabadság volt az, ami biztosította a gondolkodás, a kultúra szabadságát, és jótékony versenyt teremtett Európa nemzetei között. A különbözőségek nagyszerű elegye Európát évszázadokon keresztül a világ vezető erejévé tette...(miniszterelnok.hu)

2020.10.26.


Gratulálunk Dr. Csizmadia Lászlónak, aki átvette
2020.10.23-án a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.


Tevékenysége: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány alapító kuratóriumi elnöke, a Civil Együttműködési Tanács alapítója, a Nemzeti Együttműködési Tanácsának volt elnöke, az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás társalapítója, aki a magyar polgári közösségek együttműködése fejlesztésének érdekében munkálkodik 2009 óta.

2020.10.22.Felavatták Tóth Ilona mellszobrát * Teljes cikk itt!


Felavatták csütörtökön az 1957-ben kivégzett forradalmár, szigorló orvos Tóth Ilona mellszobrát a kőbányai Bajcsy-Zsilinkszky Kórház és Rendelőintézet udvarán. Kontur András szobrászművész kőből faragott alkotását Wittner Mária egykori ’56-os halálraítélt és Bodnár Attila, a kórház főigazgatója leplezte le csütörtökön. Wittner Mária beszédében koncepciós perben halálraítélt forradalmártársát méltatva úgy fogalmazott: "Tóth Ilonából szadista gyilkost faragtak a kommunisták, de Tóth Ilona mélységesen ember volt"."Ezt a nagyon tiszta embert mély gyalázatban végezték ki" – mondta. Közölte: vannak, akik még mindig gyilkosnak kiáltják ki és próbálják mocskolni Tóth Ilona alakját.

Azzal kapcsolatban, hogy Tóth Ilona 1957-es ítéletét 2001-ben semmissé nyilvánították, Wittner Mária feltette a kérdést: "mit jelent a semmisségi papír, ha kórusban harsogják a gyilkosai, hogy gyilkos volt Tóth Ilona?". Wittner Mária hozzátette: ezért a túlélőknek kell tisztára mosni az ő emberségüket, és "igazságot kell tenni azoknak, akik életükben és holtukban is meggyalázva (...), arccal lefelé, megdrótozva ott fekszenek a földben".
Tóth Ilona, az ártatlanul megvádolt, bebörtönzött és halálraítélt sok száz magyar szabadságharcos jelképévé vált – tolmácsolta az eseményen Kocsi László honvéd ezredes Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szavait. Hozzátette: 1956 hősei, mártírjai és áldozatai – így Tóth Ilona is – olyan alakjai voltak a magyar történelemnek, akiknek tetteit csak évtizedekkel később ismerhették meg, mert "azok, akik megölték, megnyomorították, földönfutóvá tették őket, tetteiket meghamisították, nevüket befeketítették, emléküket meggyalázták és kiirtották".


Wittner Mária 83 éves túlélő 56-os hőssel Orbán Viktor miniszterelnök úr Corvin közben koszorúz.


Az államtitkár szerint Tóth Ilona, a gyilkossággal megvádolt fiatal lány kegyetlen koncepciós per áldozata lett, a szigorló orvos meghurcolásával az embertelen rendszer példát akart statuálni. Sok évtized történelemhamisító elhallgatása és hazugsága után az utókor kötelessége a múlt őszinte feltárása – mutatott rá Wittner Máriát is méltatva. A kormánypárti politikus a koronavírus-járványra utalva jelezte: a múlt mellett a jelen hőseinek, az egészségügyi dolgozóknak is köszönet jár.Tóth Ilona az 1956-os forradalom kirobbanásakor a Szövetség utcai kórházban volt belgyógyászati gyakorlaton, majd átirányították a Péterfy Sándor utcai kórházba, ahol bekapcsolódott az intenzíven működő Önkéntes Mentőszolgálat munkájába. November 1-jétől letartóztatásáig a kórház kisegítő részlegének megbízott vezetője volt. November 20-án letartóztatták, majd 1957. április 8-án halálra ítélték izgatás és gyilkosság vádjával, és június 27-én kivégezték. A szoborállítást kezdeményező Bodnár Attila főigazgató a többi között méltatta a kormány legújabb egészségügyi intézkedéseit, óriási lépésnek nevezve az orvosok bérének megemelését és a szakdolgozók járandóságának folyamatos növelését, egyúttal köszönetet mondott a kórház dolgozóinak a járvány kezelésében nyújtott munkájukért. Az ünnepség zárásaként a résztvevők közös gyertyagyújtással emlékeztek meg a járványban elhunytakról a kórház kertjében felállított emlékműnél. (demokrata.hu)

2020.10.12.Gajdics Ottó: Győztünk! * Teljes cikk itt!


Lezajlott hát a főpróba, és épp olyanra sikeredett, amilyennek gondoltuk. Az elvtelenség, a minden erkölcsi megfontolást sutba vágó pőre pénz- és hataloméhség megülte torát a borsodi időközi választáson. A moslékkoalíció Bíró László jelölésével eljutott egy olyan pontra, ahonnan nincs se lejjebb, se följebb. Tőlük ennyire számíthatunk. Még szerencse, hogy a választópolgárok most nem dőltek be a bűnbánat nélküli bocsánatkérésnek.

Véssük jól észbe azt a jelenetet, amint Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Jakab Péter és Kunhalmi Ágnes egy emberként kampányol a judapestező, tetűcsúszdásozó, fegyverrel fenyegetőző, munkatársait átverő falusi Döbröginek. Oldalt egy zsák krumpli, rajta az ellenfél, Koncz Zsófia neve. Ez ma az ellenzék...

Mindent elkövetnek, amivel a kormánypártokat vádolják, saját tetteik fölött sunyin szemet hunynak, és cinikus vigyorral képükön folytatják a sárdobálást. Kamuvideók, kamufotók, kamupolitika. Ezt kapjuk majd egyre nagyobb dózisban 2022-ig minden nap. Nyakon öntve némi informális hazaárulással, amint azt Donáth Anna szíves közléséből szintén megtanulhattuk a hétvégén...

Most is azért páváskodtak olyan ellenzéki potentátok a szavazatszámlálók között, mint Fekete-Győr András, mert így lebegtették a csalás gyanúját. Persze, aki belvárosi ficsúrként soha nem látott még munkásjáratot, könnyen vizionál buszoztatott szavazókat... (magyarnemzet.hu)

2020.10.10.A hatos számú körzet * Teljes cikk itt!


Időközi országgyűlési választás lesz vasárnap a szerencsi kerületben. Ketten méretik meg magukat, Koncz Zsófia a konzervatív oldalról és Bíró László, aki amolyan balliberális-jobbikos. Azért lényeges ez, mert 2022-ben sok-sok Bíró László bukkan majd fel. Mindenhol egy jelölt áll majd szemben a Fidesz–KDNP politikusával. Jó lesz tehát ehhez hozzászokni...

Más szelek fújnak, most éppen ennek a kórusnak a tagjai hunynak szemet a cipőkbe köpködők, a zsidó képviselőket listázni akarók, a masírozók múltja, jelene felett. Mindent felülír a hatalom akarása. A hallgatólagos konszenzust, az elveket, a morális korlátokat és még hosszan sorolhatnánk, hogy miket...

De most fókuszáljunk arra az egy bizonyos időközi Bíró Lászlóra, akinek a választási kampánya voltaképpen abból állt, hogy néhány óránként mindenkit emlékeztetett arra, már bocsánatot kért, mindenért. Ezen túl nem sok mindent tett, bujkált a nyilvánosság elől, bujkált az újságírók elől, és persze ami a legfontosabb, bujkált a saját múltja elől. (magyarnemzet.hu)Koncz Zsófia bemutatja Szerencset, a szülővárosát.
Tokaj-Hegyalja kapujában – Szerencs, az édes kisváros.


2020.09.30.Hidvéghi Balázs: Határozottan visszautasítjuk Magyarország megbélyegzését!


Az EB ma bemutatott "jogállami" jelentése nem más, mint egy nyílt politikai zsarolás Magyarországgal szemben. A szöveg tele van abszurd és valótlan állításokkal, amelyeket a Soros-szervezetek mondtak tollba Vera Jourovának. Nyilvánvaló, hogy ez a jelentés nem képezheti alapját semmilyen objektív és kiegyensúlyozott párbeszédnek a jogállamiságról.

2020.09.29.Orbán Viktor: Vera Jourová bizottsági alelnök megsértette Magyarországot, távoznia kell!


Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar  embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd reggel. Hozzátette: Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges...

Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot sértő szavai miatt kénytelen vagyok elnök asszonyhoz fordulni. A bizottság alelnöke Magyarországot nyilvánosan 'beteg demokráciának' nevezte, és azzal sértegette az Európai Unió magyar polgárait, hogy 'nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.' E kijelentések nemcsak a demokratikusan megválasztott magyar kormány elleni – lassan már szokásosnak tekinthető – támadást jelentenek, de sértőek Magyarországra és a magyar emberekre. Az előbbi helytelen, az utóbbi elfogadhatatlan – írta a kormányfő.

Hozzátette: e kijelentések ellentétesek a Bizottság Lisszaboni Szerződésben deklarált semleges és objektív intézményi szerepével; a nyilatkozat semmibe veszi a lojális együttműködés alapelvét, és kizárja az értelmes párbeszéd lehetőségét Vera Jourová bizottsági alelnök és Magyarország között. Aki tevékenységével megsérti a Szerződést, az nem lehet a jogállamiság és az európai értékek védelmezője. A biztos asszony kijelentései összeegyeztethetetlenek a bizottságban elfoglalt pozíciójával, ezért tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges.

Amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány Vera Jourovával felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat – tájékoztatta levelében Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökét. (pestisracok.hu)2013. jan. 11. Erkel Ferenc: Bánk bán opera (2h)


József Simándy (tenore: Bánk Bán); Karola Ágay (soprano: Melinda); Sándor Sólyom-Nagy (baritono: Endre II); Erzsébet Komlóssy (contralto: Gertrud); József Réti (tenore: Otto); András Faragó (bass-baritono: Petur bán); László Palócz (baritono: Biberach); Gyögy Melis (baritono: Tiborc); András Rajna (basso: Ranker)

2020.09.26.

Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Viktor miniszterelnökök Brüsszelben
Az új migrációs és menekültügyi javaslatcsomag alapján kötelezővé válhat a migránsok befogadása


Az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi. Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a javaslatcsomagot tekintve nincs áttörés. Az áttörés akkor következne be, ha elfogadnák azt a magyar javaslatot, hogy senki nem léphet be az Európai Unióba addig, amíg valamely tagállam a vonatkozó jogi eljárást lezárva be nem engedi az unió területére. A miniszterelnök kijelentette: nem lehet bejönni engedély nélkül, és itt várakozni az eljárás befejezésére.

Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy bevándorlókat fogadjon be - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában. A kormányfő kijelentette, a javaslat szerint az EU déli államaiba - főként Olaszországba és Görögországba - érkező, tartózkodásra nem jogosultak visszaküldésének rendszere olyan kötelezettséggé válhat, hogy Magyarországnak migránsokat kell befogadnia...

"Nem gondoljuk, hogy a muszlim és a keresztény társadalom keveréke békés és biztonságos lehet, hogy jó életet biztosíthat az emberek számára" – mondta. A kormányfő bátor döntésnek nevezte az Egyesült Királyság távozását az Európai Unióból, de hozzátette, Magyarország "nem engedheti meg magának, hogy ezt az utat kövesse", minthogy túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba, az észszerűség a maradást diktálja. Szerinte az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, mivel nem bánt megfelelően a szigetországgal...

A miniszterelnök végezetül arról számolt be, hogy kormánya a beruházások növelésével és az adók csökkentésével szeretné fellendíteni a gazdaságot a koronavírus-járványt követően. "A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is" - jelentette ki. A forint árfolyamára vonatkozó kérdésre válaszolva azt közölte: ez a Magyar Nemzeti Bank hatáskörébe tartozik. "Ha megnézzük az elmúlt évek magyar gazdaságának adatait, csodálatosak, és ez részben a nemzeti banknak köszönhető. A tények bizalmat keltenek" - húzta alá Orbán. (MTI/www.kormany.hu)

2020.09.22.Varga Judit: Mi az erős nemzetek alkotta erős Európát támogatjuk!


Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága állásfoglalásban fejezte ki szolidaritását Lengyelország mellett. Hazánk egyre gyakrabban kerül az Európai Unió jogállamisági címszóval ellátott politikai célkeresztjébe, de nincs ez másképp Lengyelország esetében sem. Ha egy tagállam nem támogatja a migráció kontrollálatlan formáját, ellenben kiáll a keresztény nemzeti értékek mellett, akkor hasonló támadásokra számíthat. Mi nem ilyen Európát szeretnénk!

2020.09.22.Huth Geri beolvas a 444 -nek


2020.09.21.Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog


A konzervatív politikai gondolkodók végre vették a bátorságot, és a matematikai bizonyítások eleganciáját is meghaladó vonalvezetéssel igazolják, hogy a liberalizmus és a konzervativizmus a politikai elmélet két ellentétes pozícióját képviselik...

A konzervativizmus és liberalizmus mai összekeveredése arra vezethető vissza, hogy a totalitarizmus elleni nagy csatákban a konzervatívok és a liberálisok félretették lényegbe vágó és akkor még nyilvánvaló különbözőségeiket. Félretették és szövetséget kötöttek a közös ellenséggel szemben. Szövetséget a nácizmus és a kommunizmus, a nácik és a kommunisták ellen. Hosszú, évszázados küzdelem volt ez, s hogy a szövetségesek gondolatai, érvei, alapvetései milyen erősen összegabalyodtak, csak akkor derült ki, amikor a szövetség a berlini fal leomlásával Nyugaton, a szovjetek kivonulásával pedig Keleten is elvesztette az értelmét.

Az európai nemzetek polgárai hamar rájöttek, hogy a mai európai intézmények nem őket, hanem a Soros Györgyök érdekeit szolgálják. Nem hajlandók lenyelni azt a brüsszeli maszlagot, hogy egy mások tönkretétele útján gazdagodó pénzügyi spekuláns azért császkál a brüsszeli folyosókon, hogy felajánlja önzetlen segítségét Európának...

Összebékíthetetlen különbségek mutatkoznak az oktatáspolitikában is. A konzervatívok szerint a karakteres nemzeti hagyományokra kell összpontosítani, s a nevelés célja, hogy a bevált hagyományainkat továbbvinni képes hazafiak lehessenek gyermekeinkből. (magyarnemzet.hu)

2020.08.30.Felvonulás a magyar zászló és címer napja alkalmából


1848 méter hosszú NEMZET ZÁSZLÓJA az Andrássy úton, tisztelegve A MAGYAR ZÁSZLÓ ÉS CÍMER NAPJA előtt és emlékezve a TRIANONI DIKTÁTUM SZÁZADIK ÉVFORDULÓJÁRA. A dátum különös aktualitása, hogy 1940-ben ezen a napon a II. bécsi döntéssel visszakerült Észak-Erdély és a Székelyföld Magyarországhoz. Az erdélyi magyarság 22 évi keserves megpróbáltatás után valódi felszabadulásként élte meg, amikor a magyar királyi honvédség csapatai 80 évvel ezelőtt visszatértek az ősi magyar földre, Erdélybe. Nem volt más európai hadsereg, melyet több száz kilométeren át ekkora ünneplő, ujjongó tömeg fogadott volna. (1848.magyartrikolor.com)

2020.08.24.Varga Judit: Hivatalos levélben reagáltam Michael Roth augusztus 21-i nyilatkozatára,


amelyben többek között antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot. Ezzel szemben a valóság az, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben és más európai országokkal ellentétben sikeresen lép fel ellene.

A német szociáldemokrata külügyi államtitkár megnyilvánulása a kettős mérce és a megalapozatlan vádak újabb példája, amellyel a közös európai értékekre hivatkozva próbál nyomást gyakorolni több tagállam demokratikusan megválasztott kormányára, köztük Magyarországra. Most már mindenki láthatja, hogy mi várható akkor, ha a jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket átpolitizálják, és homályos koncepciókon, átláthatatlan eljárásokon alapuló költségvetési szankciókat vezetnek be.

A külügyi államtitkár szavai komolyan megkérdőjelezik az őszinte együttműködés iránti elkötelezettségét. Nyilatkozata nemcsak a tagállamok közötti kölcsönös bizalmat, hanem a szolidaritást is veszélyezteti. Németország olyan időszakban viseli az EU Tanácsának soros elnökségét, amikor az egység és az együttműködés kulcsfontosságú. Találjunk közös válaszokat a kihívásokra, amelyekkel az Európai Uniónak szembe kell néznie. Ebben Magyarország továbbra is megbízható partnere a német elnökségnek.

Az álláspontunk azonban továbbra is világos: a jogállamisági párbeszédnek tényeken kell alapulnia. Csak így vethetünk véget a politikai vádaskodás ördögi körének, ahol az ideológiai és politikai megfontolások többet számítanak, mint a tények.

2020.08.20.Orbán Viktor miniszterelnök úr ünnepi beszéde


Az élet kötelesség. Megköszönjük a katonatisztek szüleinek, hogy derék ifjakat adtak a hazának. Átadjuk és felszenteljük az Összetartozás emlékhelyét, mely az Országházra mutat, melyet azoknak a városoknak és népeiknek építettek, akik az emlékhely falába vésett települések lakói voltak. Magyarország mindenek előtt, a jó Isten mindannyiunk fölött! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!2020.08.20. Orbán Viktor miniszterelnök úr fiát,
Gáspárt is tisztté avatták a Kossuth téren!


2020.07.23.Szájer: Mi megharcoltunk a jogállamiságunkért * Teljes cikk itt!


2020.07.21.Orbán Viktor az EU-csúcsról: Megvédtük nemzeti büszkeségünket


Komoly pénzösszeget sikerült kiharcolni Magyarország számára – jelentette be a magyar miniszterelnök a kedd reggeli sajtóértekezleten, amelyet Mateusz Morawieczki lengyel kormányfővel tartottak közösen. A kedd reggeli órákban sikerült megállapodásra jutni az EU brüsszeli csúcsértekezletén: az állam- és kormányfők a találkozó ötödik napján, majdnem uniós rekordot beállítva ütötték nyélbe a több mint ezermilliárd eurós 2021–27 közötti büdzséről, valamint a 750 milliárd eurós helyreállítási alapról szóló alkut.

Orbán Viktor leszögezte: a lengyelek és mi is megvédtük nemzeti büszkeségünket. Mindketten megerősítették, az uniós csomagban nincs kapcsolat a kifizetések és a jogállamiság között, a politikai és gazdasági kérdések elválnak egymástól. Orbán Viktor szerint noha más államok kísérletet tettek egy új jogállamisági rezsim bevezetésére, azt sikerült visszaverni. A magyar miniszterelnök arról is beszélt: bár jól jönnek az uniós pénzek, Magyarország továbbra is a munkaalapú társadalomban hisz, az ország számára ez a siker kulcsa. (magyarnemzet.hu)

2020.07.14.Kocsis Máté felszólalása Gyurcsányné kivonulása után


Beszéljük meg és vitatkozzunk! Bejött a hordájával, majd a felszólalása után kiment, így nehéz vitatkozni – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.Hidvéghi Balázs felszólalása a vitában


2020.07.08.Világkormányt akar az ENSZ vörös vezetője – A pandémonok elhoznák a pandemokráciát


A gittegyletté silányult ENSZ főtitkára szerint a legjobb az volna, ha a koronavírus-világjárvány lecsengésével átgondolnánk a nemzetállamokat, mint meghaladott államformákat. A globális, multikulturális világunk kátyúba jutott szekerét kizárólag egy világkormánnyal lehetne kibillenteni a rossz mederből. Mert szerinte egységben az erő, és a világszintű felfordulás, a növekvő rasszizmus, az egyre csak nyíló ollócskaként értelmezhető társadalmi egyenlőség az avítt rendszerek mellékhatása. A világ gyógyításra vár. Persze népképviseleti alapon...

Ui, vagy PS, hogy Guterres is értse: A 71 éves lisszaboni születésű szuperember hat éven át volt a Szocialista Internacionálé elnöke, majd az ENSZ menekültügyi biztosa, nem mellesleg nemzetközi karrierjének interregnumában Portugália miniszterelnöke is. A Románia Csillaga érdemrend büszke tulajdonosa talán portugál vérét tagadja, amikor a csúnya rasszizmusról szónokol. Bizony, ők most úgy hódítanak, hogy maguk hódolnak be. Nem gondolnám, hogy Guterresnek valaha is lenne szobra, de ha mégis, akkor hamar ledőlne... (pestisracok.hu)

2020.07.01.Varga Judit fontos magyar politikai sikerként értékelte,


hogy a visegrádi országok (V4) megkerülése nélkül Európa nem volt képes csúcsvezetőt választani, és Ursula von der Leyen személyében olyan politikus került az EB élére, aki sokkal érzékenyebb a térség problémái iránt. A miniszter beszámolója szerint az unióban folyamatosan napirenden van a migráció kérdése, amellyel kapcsolatban a magyar álláspont változatlan: "A magyar emberek fogják eldönteni, hogy kivel akarnak együtt élni."

Tegnap az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának, ma az Európai ügyek bizottságának éves miniszteri meghallgatásán vettem részt, ahol hangsúlyoztam, hogy Magyarország az egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek együttműködésére épülő Európa-politikában hisz. Fontos, hogy az Európai Unió egy olyan közösség legyen, amelyhez az államok inkább csatlakozni akarnak, mintsem elhagyni azt. A magyar kormány a jövőben is a magyar érdekek elsőbbségét szem előtt tartva vesz részt az európai együttműködésben. (magyarnemzet.hu)

2020.06.29.Orbán Viktor válaszai és viszontválaszai az azonnali kérdések órájában


Szeretném felhívni a figyelmét, ahol ön ül, az ellenzék, a magyar ellenzék helyén, ott olyan emberek foglaltak helyet, mint Apponyi, Bajcsy vagy Nagyatádi. Próbáljon felnőni hozzájuk - mondta Orbán Viktor Jakab Péternek.Apponyi Albert gróf trianoni beszéde


Apponyi Albert gróf történelmivé vált, eredetileg franciául, angolul és magyarul is előadott beszéde lenyűgöző szónoki teljesítmény volt 1920. január 16-án Párizsban.
"Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek most itt megásták Magyarország sírját." (Gróf Apponyi Albert)

2020.06.25.Továbbra is járványügyi készültség van Magyarországon


A nagy rendezvények megtartására augusztus 15-ig nincs lehetőség, de ha továbbra is kedvező lesz a járványügyi helyzet, akkor az augusztus 20-i programok már megtarthatók...

A kormány visszaépíti a 13. havi nyugdíjat, növekszik az első hat hónapra járó csecsemőgondozási díj (csed), az édesanyák jövedelmük 100 százalékát megkapják, de az édesanya fizetése nőni fog, mert nem kell járulékot fizetnie.

A kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szabályai idén nem változnak, de módosító indítványt nyújtott be a kormány, hogy a visszaélések megszűnjenek. A gyakorlatban ez úgy valósítható meg, hogy hárommillió forint felett 40 százalékos adót kell fizetni – mondta el Gulyás Gergely.

Új vezetése van Budapestnek, nyolc hónap eltelt, a korábban elfogadott ajánlatok közül a főváros egyiket sem kívánja igénybe venni...Minden forrás adott, tessék felújítani. Hozzátette: ha drágának találták, akkor kiírhattak volna új közbeszerzési eljárást, de ez hat hónapja nem történt meg.

A külkereskedelmet az segíti, ha a magyar cégek a lehető legkönnyebben tudják eljuttatni a termékeiket a külföldi piacokra, ezért fontos, hogy legyen Magyarországnak kikötője: Triesztben ez sikerült, ami mindenképp jó beruházás – fogalmazott. A 31 millió eurós koncessziós díjból 20 millió eurót már kifizetett a kabinet – tette hozzá.

Gulyás Gergely elmondta: Gyurcsány Ferenc kormányzása a legsikertelenebb, leghaszontalanabb kormányzás volt, gyakorlatilag egy csődbe vitt államot adott át Bajnai Gordon. 85 százalékos adósságot hagytak maguk után, Tarlós ehhez képest 70 százalékos tartalékkal adta át a fővárost Karácsony Gergelynek. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa legközelebb szeptemberben ülésezhet, de ehhez két fél kell – ha a főpolgármester nem a vitákat keresi, akkor létrejöhet a párbeszéd.

Járványügyi kérdésekben az operatív törzs dönt. A maszkviselés szabálya addig lesz érvényben, ameddig a járványügyi helyzet megkívánja. Migránskérdésben Gulyás Gergely úgy fogalmazott, a magyar kormány továbbra sem fogadja el, hogy a migrációról ne nemzeti hatáskörben döntsünk, és a kormány továbbra is elutasítja a bevándorlást. (magyarnemzet.hu)

2020.06.16.Szerda éjfélkor véget érhet a rendkívüli jogrend
Elfogadták a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt


Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt is kedden... A veszélyhelyzet megszüntetéséről a kormány dönt, és az időpont ismertté válása után veszti hatályát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény.

Varga Judit igazságügyi miniszter korábban azt közölte, várhatóan június 20-án szűnhet meg a veszélyhelyzet. A kormány azonban továbbra is szükségesnek tartja több, a járvány alatt meghozott rendelkezés fenntartását, ezért Gulyás Gergely javaslatára a parlament 135 igen, 54 nem szavazattal és három tartózkodás mellett elfogadta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló törvényt is.

Hangsúlyozta: az első hullámon túl van az ország, nem tudni, lesz-e második, de az operatív törzs megmarad, és a törvénybe foglalt rendelkezések is fennmaradnak. A nemzeti konzultáción az embereknek lehetőségük van véleményt mondani a védekezésről és annak jövőbeli irányairól – közölte. Hozzátette: a veszélyhelyzet megszűnik, de a vakcina kifejlesztéséig a járvány megmarad, így bizonyos intézkedésekre szükség lesz. (magyarnemzet.hu)

2020.06.06.Orbán Viktor Trianon Centenáriumi teljes beszéde


Mára Magyarország lett a Kárpát-medence legnépesebb országa, Nyugat-Európához képest ez a béke és a biztonság szigete – erről Orbán Viktor beszélt Sátoraljaújhelyen, a trianoni békediktátum centenáriuma kapcsán. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a magyarok soha többé nem engedhetik meg maguknak a gyöngeség luxusát, mindig az lehet a miénk, amit meg tudunk védeni. A miniszterelnök azt is mondta: nagy nemzetté csak az válhat, amely megjárta a kálváriát és kiállja a próbatételeket.

"Megnyitottuk szívünket a kereszténység előtt. Isten Igéjét meghallottuk, megfogadtuk, és államszervezésünk alapjává tettük... 400 éven át, 4 trianonnyi időn keresztül erős és független állam volt a magyar. Azután 300 éven át, 3 trianonnyi időn keresztül küzdöttünk az oszmán birodalom ellen. ...Majd elbukott felkelésekkel és szabadságharcokkal súlyosbított 200 év, 2 trianonnyi időn után mégis egy nagy európai birodalom társnemzeteként léptünk be a huszadik század kapuján...Csak az államnak van határa, a nemzetnek nincs. Ez a törvény. Van aki megértette, és van aki nem."1989.06.16. Orbán Viktor beszéde Nagy Imre és társainak újratemetésén
ORBÁN VIKTOR az az ember, akiben bízhatunk!


Orbán Viktor 1963. május 31-én született Székesfehérvárott. Országos ismertségét Nagy Imre és társai újratemetésén elmondott beszédével szerezte. 1988-ban a Fidesz egyik alapítója, majd 1993-ig választmányának tagja. 1993 és 2000 között, illetve 2003-tól a párt elnöke. 1990-től országgyűlési képviselő, 1994-ig a Fidesz frakcióvezetője. 2002-től az Európai Néppárt egyik alelnöke. 1998 és 2002 között és 2010. május 29-től Magyarország miniszterelnöke!2020.05.22.Összehangolt álhírkampány hazánk ellen


A hamis balliberális vádak után a magyar koronavírus-törvény szövege is bekerült az Európai Parlament jegyzőkönyvébe a fideszes képviselők akciója nyomán. Frappáns válasszal álltak elő a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselői arra, hogy EP-s kollégáik rendszeresen pontatlanul, csúsztatva és hamisan vádolják a magyar kormányt a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény miatt. Hidvéghi Balázs emlékeztetett: a rendkívüli jogrend hamarosan véget ér - Kósa Ádám szerint ez az elmúlt évtized legnagyobb álhírkampánya volt. A Fidesz–KDNP EP-képviselője, Kósa Ádám tegnap Facebookon számolt be arról, hogy Gál Kingával, Járóka Líviával, Bocskor Andreával és Hidvéghi Balázzsal közösen írásbeli hozzászólásokat nyújtott be a május 14-i, Vészhelyzeti kormányzás Magyarországon és annak hatása a jogállamiságra és az alapvető jogokra című vitához.

"Képviselőtársaimmal a vita tárgyát képező törvény szövegét nyújtottuk be írásbeli hozzászólásként, ezzel a törvény szó szerint bekerült az Európai Parlament 2020. május 14-i ülésnapjának jegyzőkönyvébe, örökre" – írta Kósa, aki emlékeztetett: "a törvénynek köszönhetően a magyarországi védekezés az egyik legsikeresebb volt az Európai Unión belül". "Remélem mostanra mindenki tisztán látja már, hogy az Országgyűlést nem függesztették fel, a különleges intézkedések pedig csak a járvány kezelésére korlátozódtak. Az írásbeli hozzászólásaink így az elmúlt tíz év legnagyobb álhírkampányának bizonyítékai lesznek" – írta. (magyarhirlap.hu)

2020.05.19.Raffay Ernő történész Révay Mór Jánosné: A bolsevizmus napjai című könyvét ajánlja
"Zsidó nemzetiségű hölgy és magyar hazafi"


Tormay Cécile 1920-ban kiadott emlékezései (Bujdosó könyv) után, 1936-ban jelent először meg Révay Mór Jánosné könyve, amelyben ő is 1918-1919. évi élményeit írta le. Tormay Cecíliát a "felszabadúlás" után antiszemitizmussal vádolták, pedig csak néven nevezte a megnevezhetetleneket.

Olvasom Révay Mór Jánosné könyvét, s meglepődők, hogy a zsidónak született könyvkiadó, Révay Mór János (Révai Nagylexikon!) felesége, a szintén zsidó nemzetiségű hölgy és magyar hazafi emlékezéseit, s azt látom, hogy helyenként azokban a témakörökben, amelyek miatt Tormayt antiszemitázzák, Révayné még keményebben, határozottabban fogalmaz. Mivel e sorok írója királypárti, örömmel olvassa e könyvben, hogy Károlyiék "Elcsapták a királyt, el a királyságot. Szerintem nagy kár volt megtenniök, mert történelmi múltunk és népünk érzelmei, tradíciója, természete (pártoskodás) nem kedveznek a köztársaságnak." ... (magyarnemzet.hu)

2020.05.06.Baranyi Lajos, Egyesült Államokban élő magyar kutató által kifejlesztett terápia
képes meggátolni a koronavírus-fertőzés által kiváltott túlzott immunreakciót, az úgynevezett citokinvihart és a nyomában kialakuló súlyos tüdőgyulladást.


2020.03.28.Tízezer üvegnyi Béres Cseppet ajánlott fel a Béres Gyógyszergyár Zrt.


Hétezer üveget az idősotthonokba, háromezret a koronavírus-járvány idején az egészségügy "frontvonalán" dolgozóknak juttat el a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács. Az adományt Pákozdon, a Baptista Szeretetszolgálat új logisztikai központjában adták át pénteken.

Az államtitkár felolvasta Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnökének levelét, aki hangsúlyozta, hogy a betegséggel szemben a legeredményesebb és leghatékonyabb módszer a védekezés, ebben nagyon fontos szerepe van a szervezet ellenállóképessége erősítésének, az immunrendszer "karbantartásának". Ehhez nyújt hathatós támogatást a leginkább veszélyeztetetteknek szánt adományuk – tette hozzá.

Béres József rámutatott: a történelem folyamán a magyarság számos megpróbáltatást volt képes kiállni, és bizonyos abban, hogy ma is képes az újfajta kihívást leküzdeni. Ehhez egységes akarat, jószándék, egymásra odafigyelés, fegyelmezettség, összefogás és egymást erősítő szeretet kell. (demokrata.hu)Legyünk méltóak nagy elődeinkhez!
Béres József, a kutató, a Béres Csepp feltalálója


Béres Józsefet, a kutatót, a Béres Csepp feltalálóját megkereste egy külföldi befektető. "Annyi pénzt adok magának, amennyit akar, amennyit kimond a száján, csak hagyja el ezt az országot, és adja át a kutatási eredményeit annak, akit én megnevezek!" - mondta.
Erre a hazafi kutató ezt válaszolta: "Az én őseim itt éltek, itt haltak meg, itt gürcöltek, itt fizettek adót. Nekem nem átjáróház ez az ország. Én szeretem ezt a népet, és nem hagyom el." /Béres József (1920-2006) - Széchenyi-díjas kutató/(Forrás: Patrióta Európa Mozgalom)Csézy: Itthon a legjobb. Ez az otthonunk videó itt!


Volt itt mindig, aki bátran szólt. Mindig voltak nagyot álmodók. A nincsből is várat építők, az el nem csüggedők. Hány nagy gondolat és mennyi szív, ami századok múltán is tenni hív. Most is új erőt ad és lelkesít, hogy naggyá légy megint...

2020.03.23.Orbán Viktor beszámolója az operatív törzs sajtótájékoztatóján


Nehéz lesz az előttünk álló időszak, amely mindenkitől erőfeszítéseket kíván, de vállalni kell őket, hiszen emberéleteket menthetünk meg - ezt Orbán Viktor mondta az operatív törzs tájékoztatóján. A miniszterelnök több bejelentést is tett. Holnaptól szigorodnak például az orvosokra és ápolókra vonatkozó óvintézkedések, de újabb gazdaságvédelmi intézkedésekről is döntött a kormány.

Orbán Viktor elmondta: az ellátórendszer jól áll: másfél millió maszk áll rendelkezésre és a héten a gyártást megháromszorozzák. Ehhez alapanyagra van szükség, amivel kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott: folyamatosan érkeznek a szállítmányok, az ország óriási tételeket kötött le. (hirado.hu)

2020.03.10.Támogatást ad az állam a gazdasági szereplőknek * Teljes cikk itt!


A kormány azt várja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától, hogy április közepén-végén mérje fel, melyik ágazatban milyen hatása lett a koronavírus-járványnak, az állam ennek megfelelően fog célzott támogatást nyújtani. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy ne legyen 2008-as mértékű visszaesés, sőt, fennmaradjon az EU-átlaghoz képest mért 2 százalék növekedés többlet – jelentette be kedden Orbán Viktor a Gazdasági Évnyitó 2020 fórumon... (magyarnemzet.hu)Petőfi Sándor: Nemzeti dal - Sinkovits Imre előadásában
2017.03.15.Tavaszköszöntő nemzeti ünnepünk! Emlékezzünk ezzel a videóval!


Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen. "Ma ismét 48-as szelek fújnak. Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít sem a magyar nemzet, sem a magyar jövő, sem az európai emberek biztonsága. De nekünk számít. Brüsszelt meg kell állítani, a határainkat meg kell védenünk, a betelepítést meg kell akadályoznunk." (Orbán Viktor)Kölcsey Ferenc: Himnusz - Előadja: Sinkovits Imre
"Hazádnak rendületlenül, Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is, Mely ápol s eltakar." (Vörösmarty Mihály)

Emlékezzünk! Petőfi Sándor: Nemzeti dal
Petőfi Sándor: Magyar vagyok gyönyörű verse a Kárpátia zenéjével


    

Kossuth Lajos azt üzente, Elfogyott a regimentje.

Ha még egyszer azt üzeni, Mindnyájunknak el kell menni.
Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!

Esik eső karikára, Kossuth Lajos kalapjára.
Valahány csepp esik rája, Annyi áldás szálljon rája!
Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!2020.02.16.Orbán Viktor huszonkettedik évértékelő beszédeDeák Dániel üzenete a Várkert Bazárból


Orbán Viktor a korábbi évértékelő beszédeihez hasonlóan – az aktuálpolitikai csatározáson felülemelkedve – most is olyan kérdésekkel foglalkozott, amelyek hosszútávon meghatározzák Magyarország és Európa jövőjét.

A 2010-es évek nyugodtan nevezhetőek a magyar siker évtizedének. A cél, hogy mindez a 2020-as években is így maradjon. Nem volt hazánk mindig ilyen sikeres: a 2010 előtti balliberális kormányzás mind gazdaságilag, mind politikailag válságos állapotba sodorta Magyarországot. Erre emlékeztetni kell az új generációt, amelynek nincsenek már emlékei erről az időszakról.

Az európai kérdések mellett olyan fontos belpolitikai ügyekkel is foglalkozott Orbán Viktor, mint a magyar-roma együttélés kérdései. A gyöngyöspatai romák kapcsán született bírósági döntések igazságtalanok és lerombolják az elmúlt egy évtizedben e területen elért eredményeket, így itt is mindenképpen szükség van kormányzati intézkedésekre és az emberek véleményének megkérdezésére.

A gyöngyöspatai ügyhöz hasonlóan szintén sérti az emberek igazságérzetét a börtönbiznisz, amelyről ugyancsak szó lesz a hamarosan induló a nemzeti konzultációban. Hasonlóan fontos téma a feltételes szabadlábra bocsátás szigorításának ügye is.

A miniszterelnök kiemelten foglalkozott az eurozóna gazdaságának lassulása jelentette kihívásokkal. A német gazdaság például már stagnál. A magyar kormány gazdaságélénkítő intézkedéseinek célja, hogy Magyarországra ne gyűrűzzön be egy esetleges európai válság és fennmaradjon a 3 százalék feletti GDP-növekedés, megmaradjanak a munkahelyek.

Míg a balliberális pártok szerte Európában a klímaváltozás és környezetvédelem ügyére csupán politikai kampánylehetőségként tekintenek, addig a nemzeti oldal ténylegesen cselekszik: a korábbi évek komoly eredményei után (csökkenő károsanyag-kibocsátás, erdősítési programok stb.) újabb intézkedési csomagot jelentett be a miniszterelnök, amelynek köszönhetően Magyarország klímabajnok lehet, 2050-re nulla lehet a szén-dioxid kibocsátásunk mértéke.

Szintén fontos üzenet volt a miniszterelnök részéről, hogy a jövőben szélesíteni kívánja a kormány a családtámogatási rendszert, hiszen a demográfiai krízis továbbra is az egyik legfontosabb kihívás Magyarország számára. (Deák Dániel; HIR TV)

2020.01.17.Soros a világ első számú oligarchája


Arról, hogy az Európai Parlament (EP) előző napi strasbourgi ülésén – néppárti szavazatokkal is – elfogadták a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor azt mondta: egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból csütörtökön, mert a pártcsalád többsége "elárult bennünket".

A kormányfő, a Fidesz elnöke azt mondta, csak azért nem léptek ki, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok "egyértelműen velünk voltak", és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett...

Kijelentette továbbá: az egész ügy mögött az áll, hogy a Soros-hálózat nagyon aktív az EP-ben és az európai politikában. "Az ilyen akciók mögött egyértelműen a Soros-féle hálózat van" – mondta, és a világ első számú oligarchájának nevezte Soros Györgyöt, aki "maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára"... (hirado.hu)

2020.01.17.Bűnbakot csinálnak Magyarországból
Derk Jan Eppink: A konzervatívok frakciója tárt karokkal várja a Fideszt


Az európai történelem meghatározó mozzanata volt, amikor Magyarország megvédte az EU külső határait – erről Derk Jan Eppink, az Európai Parlament Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció­jának vezetőhelyettese beszélt lapunknak. A holland politikust a sokat vitatott jogállamisági eljárásról és a Fidesz ECR-tagságának esélyeiről is kérdeztük Strasbourgban. (magyarnemzet.hu)

2019.09.29.Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a Fidesz XXVIII. kongresszusán.


Hétpontos családtámogatási tervet jelentett be Orbán Viktor
Emlékezzünk! PROSTIK!!! "...itt a nemzeti nagyjaink előtt, ahol az ősök szelleme lakik?"


A magyar sajtóban nagy visszhangot kapott az a 2017. március 15-i megemlékezésen készített videó, amelynek fókuszában a PestiSrácok.hu, illetve az akkor történtek egy bizonyos kiragadott részlete állt a 24.hu internetes portálnak köszönhetően. Bár nekik nem sikerült, mi készítettünk egy videós összeállítást a március 15-én élőben közvetített történésekből, amelyek valóban döbbenetes részleteket is tartalmaznak. Ezeket a már említett portál – valószínűleg véletlenül – nem tartotta közlésre vagy említésre érdemesnek, kollégáinkkal ellentétben.Kedves ellenzék! "Nem kell ide a háborútok és a vallásotok sem..." (3'03")


Hazudjatok, az belőletek fakad, olyan, mintha a véretekké vált volna. Nevetünk a bohóckomédiátokon a parlamentben és az oktogoni goa-partyba torkollott kormánybuktatásotokon, a céltalanul bolyongó hordáitokon a városban és azon is, hogyha rossz idő van, megszűnik a diktatúra.

Őszintén szólva már azon sem lepődünk meg, hogy a televízióban sem tudtok intelligens módon megnyilvánulni. Kotkodácsoljatok és cöf-cöfözzetek csak nyugodtan. Nem számít. Tudjátok miért? Mert súlytalanok vagytok.

De azt nem tűrjük tovább, hogy a nemzeti oldal újságíróit inzultáljátok, verbálisan és fizikálisan is bántalmazzátok! Ha nem tűnt volna fel a megfelelően érzékenyített kis lelketeknek, ezek az emberek miattatok mennek oda, és éppen a munkájukat végzik! És akkor most érkeztem el arra a pontra, hogy tényleg elég volt belőletek!

Menjetek el, ha itt ilyen rossz, nem értem, miért vagytok még itt, hisz se Istenetek, se hazátok...Nektek csak a keserűség az úr az életetekben és a rosszindulat. "Be lettél oltva szeretet ellen" - ahogyan Ákos írta egy dalában. Persze tudom, Ákos is fasiszta, hímsoviniszta és elnyomó a szemetekben és miért ne lenne börtönben a helye, ahogyan nekem is, igaz? És tudjátok, ha ezért a posztért újabb gyűlöletcunamit indít a balliberális média ellenem, akkor sem fogom tovább némán nézni, hogy a kollégáim testi épségét veszélyeztesse egy ellenzéki fehérjehalmaz, mert embernek nem nevezném az ilyet.

És még valamit véssetek jól az eszetekbe, ti, "a többség". Nem fogjuk engedni, hogy megtehessétek újra azt, ami ma az Echo és a Hírtv stábjával történt, és ami a CEU tüntetéseken velem. Fogjátok már fel végre, hogy kisebbségben vagytok, hiába törtök-zúztok...Mert ti a vesztesek vagytok. És azok is maradtok.

2019.01.18.Az Informátor nagyszerű összeállításában látjuk a 2006-os eseményeket.


Az ellenzék a 2006-os eseményeket próbálja összehasonlítgatni a mostani tüntetésekkel. Császár Attila és Krakkó Ákos, a Hír TV egykori tudósítói az Informátorban elmondják, hogy semmilyen párhuzam nem vonható. 2006-ban az emberek spontán mentek az utcára, mert hallották a gyalázatos öszödi beszéd részleteit. Nem kellett hozzá Facebook-os mozgósítás. Az emberek maguktól érezték fontosnak, hogy kimenjenek. A rendőrök brutális viselkedését Morvai Krisztina ismerteti.

Kedves balliberális médiumok! (index, hvg, 168 óra, hírklikk, 24.hu)

Nagyon kedvelem a munkásságotokban, hogy mindig próbáltok törekedni nemcsak az objektív és a független, hanem az igazságot nyomokban tartalmazó tájékoztatásra. Hiába az igyekezet, ez megint nem sikerült. Ismét hazudtatok. Hangzatos címekben és jól sikerült fotóval próbáljátok alátámasztani, hogy engem, Bohár Dánielt kitiltottak a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból. A szenzációként tálalt híretek nem igaz, hanem (ahogy már megszokhattuk tőlelek) hazugság.

Senki nem tiltott ki egyik előbb említett épületből sem. Nektek lehet, hogy ez még újdonságként hathat, de a hiteles tájékoztatás egyik alapvető eleme az érintettek megkérdezése. Még Ujhelyi Istvánnak is sikerült megszereznie a telefonszámomat, talán nektek is összejött volna. Ha magatokat legalább kicsit újságírónak nevezetik, akkor legközelebb próbáljátok meg nem lespórolni az újságírói munkát.

Ennek a ténynek a fényében szeretnék helyreigazítást kérni a nyilvánvaló hazugságokkal szemben.
Üdvözlettel: Bohár Dániel

2019.01.10.Évindító Kormányinfó Orbán Viktorral


Hatalmas lehetőséget jelent a 2019-es európai parlamenti választás – jelentette ki Orbán Viktor az idei első kormányinfón. A miniszterelnök hangsúlyozta, az a céljuk, hogy az választást követően minden uniós intézményben többségbe kerüljenek a bevándorlásellenes erők. A kormányfő meghatározó politikai folyamatnak nevezte a migráció kérdését, mivel alapjaiban rajzolja újra Európa politikai térképét. Közlése szerint a bevándorlási vita újraértelmezi a viszonyunkat a kereszténységhez, a keresztény kultúra védelmezése politikai cél lett, ez pedig újraértelmezi az önállóságról szóló vitákat is.
Miniszterelnök úr egyértelművé tette hazánk jövőbeli céljait és útját. Válaszai érthetők és kielégítők. Büszkék vagyunk rá! Kiállunk Orbán Viktor miniszterelnökünk mellett. Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért! (MR)Gajdics Ottó: A közösség akarata adja az irányt! * Teljes cikk itt!


Nem kell függetlenséget hazudni, de objektívnek kell lenni! Gajdics Ottó, a Karc FM ügyvezető-főszerkesztője szerint ezt keverik össze azok a sajtóorgánumok, amelyek azt állítják, mindentől távol tartják magukat. A Karc FM megszólalásával az érintett városokban a jobboldali, polgári közösség most visszakapja a rádióját, és azt a műsorstruktúrát, szellemiséget, stílust, tartalmat, amit elveszített.
Ezt most a Karc FM segítségével építjük vissza. A főszerkesztő a hallgatóknak azt üzente, használják a Karc FM-et arra, amire szánták: beszélgessenek, vitázzanak dolgainkról. Gajdics Ottót Pelyach Gergely kérdezte.
Azokat a frekvenciákat, ahol most megszólalt a Karc FM, eleve ön pályázta meg, egy másik rádió élén. A cél változatlan?
Van egy politikai közösség, amely harmadjára juttatta kétharmados többséghez azt a vezetést, amelyben hisz, és amelynek politikáját az országra nézve üdvösnek tartja. Mi mindig ezeket az embereket szolgáltuk. Ezt fogjuk tenni ezután is. A világ persze változik, mások a prioritások is.
A lényeg azonban mégiscsak az, amit a hallgatók úgy fogalmaznak meg, hogy ők "nagy hallgatói családot képeznek a rádió mögött!" Ez nem változott. Csak a név. (karcfm.hu)

2018.12.04.Az üldözött Tisza István - Teljes cikk itt!


A magyar nemzet megerősödése, öntudatra ébredése, látványos kilépése a ráerőszakolt vesztes szerepkörből nem előnyös azoknak az erőknek, amelyek évtizedeken keresztül hazánk elnyomott státusban tartásában voltak érdekeltek. Nem véletlen egybeesés az sem, hogy éppen száz év telt el a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb államférfija, gróf Tisza István meggyilkolása óta. De Tőkéczki Lászlónak az egykori miniszterelnökről írott nagy hatású monográfiája sem a balsors szeszélye folytán hiányzik rendkívül sok felsorolásból, irodalomjegyzékből.

Különös, ám a Wikipédia Tisza Istvánról szóló szócikkében sem kapott még egy szerény említést sem az év elején elhunyt Széchenyi-díjas történész nemrég másodszor is megjelentetett átfogó műve. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiadott kötetnek köszönhetően mintha egy időutazás részesei lennénk, amelyben a múltban járva rendre a jelenhez hasonló eseményekbe, szereplőkbe botlanánk. Úgy érezhetjük: az akkori ellenzéki politikusokat, főkolomposokat transzportálták a mába, s most megtekinthetjük a múlt századelőn garázdálkodó mozgalmár előképeket.

A kétszer is kormányfői posztra emelt, a kortársak közül kiemelkedő Tisza minden részletet helyretevő portréja viszont nem hagy kétséget aziránt: nagy formátumú, kivételes tehetségű politikusról van szó. És kiderül, miért volt annyira útjában a baloldalnak nevezett kalandoroknak. Mert mindazt megtestesítette, ami vörös posztó a nemzetköziség felsőbbrendűségében vakon hívő erőknek, amelyek már akkor is a magyar nemzet és persze Magyarország meggyengítésében látták a haladás egyetlen útját.

Emiatt démonizálták az ellenségei, majd a globalista, totalitarizmuspárti, magyarságüldöző utókor-társak. Azért volt útban, amiért az egész magyarság: az önállóságra, autonóm gondolkodásra, politizálásra való bűnös hajlam miatt. Tőkéczki könyve éppen azokat a kommersz, hazug, rosszindulatú sztereotípiákat roncsolja szét, amelyeket Tisza Istvánnal kapcsolatban szoktak sulykolni.

A grófot azonban nemcsak azért kellett meggyilkolniuk, hogy Trianon megtörténhessen, hanem amiatt is, hogy fel lehessen számolni a már akkor bűnösnek kikiáltott magyar nemzetet. Nagy eredmény, hogy ez nem sikerült. Erre is kell emlékeznünk december elseje, Erdély Romániába kebelezésének 100. évfordulója kapcsán. (magyaridok.hu)

Tisza István szobrának újraállítása új korszak szimbóluma lehet

2018.10.31.
Emlékezzünk! Száz esztendeje, 1918. október 31-én gyilkolták meg Tisza Istvánt.

"Ami marad: egy név, a nemzet szolgálatában eltöltött nagy ívű, tevékeny élet. Hajlíthatatlan hit a magyarságban, a hadseregben, az egyházban, a régi értékekben. Útja a férfi útja, indulata a nemes ember indulata. Szellemi öröksége máig ható példa, ösztönzés még nagyobb önismeretre, tudásra, bölcsességre." (Szentesi Zöldi László)

2014.06.09.Orbán: Ez egy új kor kezdete * Teljes cikk itt!


Egy új kor kezdetének nevezte a Kossuth téren Tisza István szobrának felállítását a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Tisza mindig is a magyarok érdekeit védte, és hitt a munka oldalán álló nemzeti párt létezésében. A miniszterelnök azt mondta, egy köztéri szobor felállítása mindig önmagán túlmutató jelentést hordoz. A kormány befejezte azt, amit elődei az Országház köré álmodtak, és meg is tehette, mert a választóktól felhatalmazást kapott rá mondta Tisza István szobrának felavatásakor Orbán Viktor. A kormányfő szerint az 1934. április 22-én felállított, majd 1945-ben lerombolt szoborkompozíció sokkal erősebben összefonódott a néhai magyar miniszterelnök sorsával, mint ahogy azt alkotói eredetileg gondolták volna. "Az első tragédia Tisza István meggyilkolásával, míg a második szobrának ledöntésével kezdődött el. Mindez nemcsak azt mutatja, hogy a magyar történelem igazi formálói gyakran mártírokká válnak, hanem azt is, hogy van, akit nem elég egyszer megölni" - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta: Tisza István úgy gondolta, hogy a munka oldalán álló pártnak nem kell kommunistának lennie, hanem lehet nemzeti is. Harcot indított az ellen, hogy a liberalizmus és szocializmus eszméinek hangoztatói, miként sajnálják le és tartják divatjamúlt dolognak a nemzetre alapozott politikát. Ezzel szemben a volt miniszterelnök végig kiállt a dualizmus oldalán, mert reálpolitikusként pontosan tudta, hogy a monarchia alternatívája csak az anarchia lehetne. Tisza István gondolataiból kiindulva Orbán Viktor ismét utalt az Európai Unióval szemben vívott magyar szabadságharcra is. "Ma, amikor ismét önjelölt demokraták védik tőlünk a demokráciát, és valami ködös tartalmú európaiság nevében verik el rajtunk a port, csak azért, mert nem fogadjuk el kritikátlanul mindazt, amit Európa nevében brüsszeli bürokraták közölnek velünk, ugyanazt mondhatjuk, mint Tisza István, idézem őt: töredelmesen bevalljuk, mi nemzeti alapon állunk" - tette hozzá a kormányfő. (mno.hu)Találkozzunk október 23-án 15 órakor a Terror Háza Múzeumnál,
ahol beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke!
Ez a mi hazánk! Küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk fel soha!
Kölcsey Ferenc: Himnusz - Előadja: Sinkovits ImreSinkovits Imre: "Már ott álltam a szobor talapzatán, mikor még egyre áramlott a tömeg. Rövidesen megláttam a színi akadémia csoportját nemzeti zászló alatt. A fiúk felkiabáltak, hogy várjam meg őket. Lassan csend lett, s elkezdtem.
Először Batsányi "A franciaországi változásokra", majd a "Látó" című versét mondtam el, utána Petőfi "Feltámadott a tenger"-t, "Kutyák és farkasok dalát" s a forradalom versét: Ady Endre "Felszállott a páva" című versét. Végezetül a Nemzeti dalt! Megrázó volt, a több ezres tömeg velem együtt visszhangozta: A magyarok Istenére esküszünk, esküszünk, rabok tovább nem leszünk!!! Gyönyörű volt.
Életemben ezt a csodálatos érzést még nem éreztem. Utána még felolvastam a MEFESz kiáltványát és az egyetemisták pontjait. Majd ezek után elindult a tömeg, mi, a Színiakadémia - oda álltam a gyerekek közé - egy kis külön tömböt alkottunk még ekkor: a Váci utca sarkán magunk közé kaptuk Déry Tibort, s befordultunk az Apponyi térre.
Jelszavakat kiabáltunk: "Függetlenség, Szabadság!, Magyar–lengyel barátság!"; "Nem állunk meg félúton, Sztálinizmus pusztuljon!"; "Esküszünk, esküszünk!, Rabok tovább nem leszünk!!" "Akármilyen kedves vendég!, Tíz esztendő bőven elég!" Az iparművészek hatalmas lengyel címert vittek. Ahogy kiértünk a Bajcsy-Zsilinszky útra, futva érkezett az Akadémia felől két nyurga növendék sebtiben készített Kossuth-címert tartva fejük fölé.
Kitört az ordítás: Kossuth-címert akarunk! A tömeg egyre hatalmasabbra duzzadt, az ablakokban sorra jelentek meg a nemzeti színű zászlók. Megállt a munka, a közlekedés leállt, könnyező, mámoros emberekkel lett tele az utca." (facebook.com)Jurák Kata: Most már tényleg "Pesti Srác" vagyok.?


Jurák Kata írta: Óriási megtiszteltetés számomra, hogy Varga János ötvenhatos szabadságharcos, Corvin közi hős, a Pesti srác szobor ihletője és Trencsényi László, az 1956-os Magyarok Világszövetségének ügyvezető elnöke, 56-os szabadságharcos 2017-ben az R56-ban átadta nekem is az 56-os forradalom jelképét ábrázoló kitűzőt. (és személyesen tűzték fel a kabátomra:)) Most már tényleg "Pesti Srác" vagyok. ? köszönet a fotóért Horváth Péter Gyulának!

2018.09.20.Szijjártó Péter felszólalása az ENSZ-ben: hazugságokat terjesztenek Magyarországról


A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint egyes ENSZ-képviselők pozíciójukat használták fel arra, hogy hazugságokat terjesszenek Magyarországról. Az utóbbi időben néhány ENSZ-képviselő hazugságokat terjesztett Magyarországról - jelentette ki Szijjártó Péter Genfben, az ENSZ emberi jogi bizottságának ülésén.
A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, ezek az ENSZ-képviselők a pozíciójukat használták fel arra, hogy hazugságokat terjesszenek hazánkról. A miniszter úgy fogalmazott, ezek a dokumentumok ellent mondanak a magyarok akaratának, úgy ítélik meg Magyarországot, mintha az nem tudna dönteni a saját jövőjéről. Az ENSZ-képviselők irányítani akarják az országot - tette hozzá.
A dokumentumok azt állítják, hogy a civil szervezetek irányítják a magyar embereket, de a magyar embereket a magyar kormány irányítja, amelynek áprilisban bizalmat szavaztak, hiszen kétharmados többséggel nyerte meg a Fidesz–KDNP a választást. A magyar embereknek joguk van dönteni arról, hogy kit engednek belépni az országba és hogyan védjék meg a határokat.
Ellentétben az ENSZ-képviselőkkel, akik ellentétes álláspontot képviselnek Magyarországgal szemben, szerintük ugyanis a migráció alapvető emberi jog. Felszólította a képviselőket, hogy hagyjanak fel a hazugságok terjesztésével, és hagyják, hogy a magyar kormány saját maga védje meg határait, és döntse el, hogy kit enged be az ország területére.

2018.09.10.Tiltakozik a CÖF-CÖKA a brüsszeli képviselőknél - Teljes cikk itt!


Azt tudnia kell, hogy Magyarország lakóinak jelentős többsége maximálisan kiáll Orbán Viktor miniszterelnök mellett, s amikor majd a Kormányfő hazánk jogos védelméről beszél 11-én, Önnek azt is tudnia kell, hogy ő egy ország demokratikus akaratát képviseli. A Sargentini jelentés hemzseg a valótlanságoktól, inkorrekt és gyűlölködő. Higgye el, mi jobban tudjuk, milyen a hazánk!
Látogasson meg minket, és Ön is megtapasztalhatja a demokrácia teljes jelenlétét. Egyben kérjük, ne aggódjon a magyarországi emberi jogokért. Minden bizonnyal az Ön hazájában is vannak rendezni való dolgok, kérjük, arra koncentráljon. Ismételten javasoljuk, ha mélyre is rejtette eddig a lelkiismeretét, most vegye elő, mert az európai zsidó-keresztény kultúrának, amelynek Ön magas szintű képviselője, kizárólag ez lehet az alapja. Most lehetősége van Önnek, hogy bebizonyítsa tisztességét, becsületességét, korrektségét, de az ellenkezőjét is.
Ne felejtse, százmilliók követik az Ön tevékenységét, és 2019-ben ők, és nem az Önt befolyásolni és megtéveszteni szándékozó NGO-k, és kívülálló üzletemberek minősítik majd a voksolásnál.” Ezt a levelet is ugyanazok írták alá, mint az elsőt, de aláírásukkal csatlakoztak hozzájuk magyar civil szervezetek képviselői is. Az aláíró sokaság támogató nyilatkozata és aláírása a CÖF-CÖKA központjában megtalálható. (magyaridok.hu)

2018.09.08.ORBÁN BRÜSSZELI SZEREPLÉSÉN EURÓPA SORSA A TÉT - Teljes cikk itt!


Az arcátlan hazugságok tömkelegét felsoroló, előre megírt ítélet, azaz a Sargentini-jelentés (valójában Soros-jelentés) jövő heti brüsszeli tárgyalásán a magyar kormányfő hét (!) percnyi időt kap a migránssimogató többségtől, azaz Európa sírásóitól arra, hogy kifejtse álláspontját. A vita végén még a képviselők hozzászólásaira sem reagálhat a magyar kormányfő.
A jelentés a demokratikus alapjogok súlyos, magyarországi megsértéséről szól, több mint egy éve készül, és valójában a 7-es cikkely szerinti eljárás előszobáját jelenti. Ez alapján Magyarország uniós szavazati jogát is felfüggeszthetik. A meccsüket azonban a "demokraták" úgy akarják lejátszani, hogy az ellenfelet a mérkőzés előtt egyszerűen bezárják az öltözőbe.
Nem túl sportszerű hozzáállás. Csak van egy kis bibi. Ehhez minden uniós tagállamnak hozzá kellene járulni. Ez egyenes kizárt. Az új Európa, a V4-ek, valamint Ausztria és Olaszország nem fognak asszisztálni szövetségesük ellehetetlenítéséhez. (figyelo.hu)

2018.08.29.Jurák Kata: Az RTL alaposan túllőtt a célon - Teljes cikk itt!


Egy végtelenül ízléstelen, primitív, népbutító sorozattal járatják le a vidéken élő embereket...

Az RTL Klub pechjére Morvai Krisztina tavaly nyáron éppen Pilisszentléleken vett hétvégi házat, szemet szúrtak neki a jogsértések, és minden létező fórumon megtámadta az RTL Klub forgatási engedélyét. Morvai Krisztina szerint ugyanis a forgatás korlátozza a mozgásszabadságot és a személyes szabadságot, továbbá az ingatlantulajdonosok tulajdonosi jogait is...

De azt gondolom, hogy a fizikai határvédelem után most a szellemi honvédelem következik majd: megvédjük értékeinket, a gyerekeinket, a társadalmunkat. (magyaridok.hu)

2018.07.28.Orbán Viktor beszéde a Bálványosi Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn


Minden országnak joga van a keresztény kultúrát és a határokat megvédeni, a bevándolásra nemet mondani. Nem lehetnek alku tárgyai olyan alapvető tézisek, mint az országok önrendelkezései joga, a hagyományos családmodell, az államok joga arra, hogy kimaradjanak a tömeges migráció okozta kihívásokból. Nyugaton liberalizmus van, demokrácia nincsen – mondta a miniszterelnök Tusnádfürdőn.

2018.06.13.Gajdics Ottó: Elhunyt Lovas István - Emléke legyen áldott!


Pityum, ez most nagyon rosszul esett itt mindenkinek. Nem tudjuk, miért gondoltuk, de kiderült, sérthetetlennek tartott az is, akivel már a Pesti Hírlapban is együtt dolgoztál, és az is, aki nemrég ismert meg. A tanítványaid, akik tőled tanulták a kitartó szorgalmat, belőled merítették a végsőkig elmenő bátorságot, akik úgy tekintettek rád, mint azok az apró termetű kínaiak, akik mindenáron szelfizni akartak a földjükre tévedt óriással, most végképp nem értik, hogyan történhetett ez veled.
Ha te csak úgy rádőlhetsz a klaviatúrára, kőkemény homlokoddal téve ki a monitoron a végtelenbe sorjázó felkiáltójeleket mindennek a végére, amit valaha kigondoltál, akkor mi, hozzád képest nyiszlett kis firkászok, mire számíthatunk? Az lett gyanús, hogy délután sem jött meg a "mai Lovas". Szóltak a srácok, küldtem egy esemest, de arra sem reagáltál. Gondoltam, majd felhívsz a Sajtóklub után, de csak Bayer próbálta eldadogni, hogy nem hívsz már senkit sohasem. Mondhatnám, ne is törődj, vele, majd elleszünk valahogy nélküled, de mi már nem hazudozunk egymásnak. Egyszerűen nem tudunk téged pótolni, úgyhogy csinálj valamit ott fönn, Kínában is el tudtad intézni, hogy neked legyen Gmail, engedjenek vissza, vagy szökj meg!
Hiszen ki olvas itt kilenc nyelven, ki veszi a fáradtságot, hogy kikutassa és csak azért is lefordítsa mindazt, amit az ellenség nagyon el akar hallgatni? Ki koppint ezután akár a sajátjaink orrára is, ha nagy buzgalmukban félrekormányozzák a szekeret? Ki mutatja föl az igazságot akkor is, ha megkövezik érte?
Látod, nincs válasz semmire. Szép lassan beletörődünk majd, hogy elröpültél valahová, és a mi időnkben nem térsz már vissza. Ezt a járatot bezzeg nem késted le. Emlékszel, mennyit röhögtünk, amikor lemaradtunk a kantoni gépről, mert több éves szünet után annyit dumáltunk, hogy elnéztük az időt? Most fogadkozunk, hogy többet fogunk találkozni, beszélgetni, mi, akik itt maradtunk, de nem lesz belőle semmi.
Egyetlen reményünk, hogy amikor eljön a mi járatunk órája, akkor valahol fönn veled is találkozunk majd.
Isten veled, Lovas Pista! (magyaridok.hu)

2018.06.11.Lovas István újságíróra emlékezett Bayer Zsolt és Gajdics Ottó.
A publicista június 11-én hunyt el. A hírt Bayer Zsolt közölte blogjában, hétfőn.
Emléke legyen áldott!
Van egy jó hely, oda megyek Dal itt!


2018.06.08.Továbbra is védjük a biztonságot, csökkentjük a munkanélküliséget, támogatjuk a gazdasági növekedést és a gyermekes családokat. Népességcsere zajlik Európában


Továbbra is védjük a biztonságot, csökkentjük a munkanélküliséget, támogatjuk a gazdasági növekedést és a gyermekes családokat. Népességcsere zajlik Európában, részben azért, hogy a spekulánsok, mint amilyen Soros György is, sok pénzt kereshessenek a kontinens "tönkretételével" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

2018.05.24.Kormányinfó - A kormány benyújtja és szigorítja a Stop Soros törvénycsomagot


A Stop Soros törvénycsomag elfogadása után büntető törvénykönyvi tényállás lesz a törvénytelen bevándorlás szervezése - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az új kabinet megalakulása után tartott első kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

2018.05.15.Orbán Viktor a tervéről beszél a KÉSZ gyülésén


Keresztény magyar férfi vagyok. Miképpen tegyünk eleget kötelességünknek? Mit tegyünk a posztkommunisták ellen? A haza nem lehet ellenzékben. Ami jó a magyar keresztényeknek, az jó hazánknak is. Keresztény Magyarországot akarunk egy keresztény Európában. Azokat az emberi létformákat védjük meg, amelyek a kereszténységből sarjadtak ki. A nemzet létezése összefügg a Teremtő akaratával.

2018.05.10.Orbán Viktor beiktatási beszéde - ECHO TV


A miniszterelnök beiktatási beszédében hangsúlyozta: szükségünk van az unióra, és az EU-nak is szüksége van ránk, ki kell és ki is fogunk állni az európai politika pástjára. Ellenezni fogjuk a kötelező kvótát, kiállunk az európai keresztény kultúráért és harcolni fogunk a határok megvédéséért.Orbán Viktor miniszterelnöki esküje - ECHO TV


Orbán Viktor - akit 1998, 2010 és 2014 után negyedszer választottak kormányfővé - ezután esküt tett az Országgyűlésben.

2018.05.04.Nem támogatunk olyan uniós költségvetést, amelyben elveszik a pénzt


a gazdáktól, a kutatás-fejlesztéstől és a regionális fejlesztésektől, és odaadják azoknak az országoknak, amelyek beengedték a migránsokat – mondta Orbán Viktor.
Magyarországnak és Közép-Európának semmilyen - sem jogállamisági, sem költségvetési - vitától nem kell félnie - jelentette ki. Hozzáfűzte: jogállamiság ügyében Magyarország különösen nyugodt lehet, mert 2013-ban teljesen átvizsgálták, és "papírunk van arról, hogy a jogállamiság rendben van". (MTI)

2018.04.20.Renaud Camus levele Orbán Viktorhoz


A híres francia író, Renaud Camus, az Európai Ellenállás Nemzeti Tanácsának elnöke levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. A levél teljes szövege: Tisztelt Miniszterelnök Úr! Engedje meg, hogy azzal kezdjem: lelkes gratulációmat küldöm az országos választásokon elért fényes sikeréhez.
Gratulációmat még hangsúlyosabbá teszi az a csodálatos beszéd, amelyet március 15-én mondott el. Történelmi beszédnek fogják tekinteni. De már most is az, mivel az egyik legszebb és legerőteljesebb beszéd, ami valaha is elhangzott.
Elmondott mindent, amit mi, az inváziónak, külföldi megszállásnak, etnikai elözönlésnek kitett szerencsétlen, alávetett, védtelen nyugat-európaiak hallani szerettünk és akartunk volna. Az Ön szavainak hála, Európa legközepén Magyarország ismét az európai ellenállás élő erődítményévé válik. (lovasistvan.hu)

2018.04.08.Orbán Viktor: Sorsdöntő győzelmet arattunk!
Most kell szerénynek lenni, mert van mire...


Magyarország nagy győzelmet aratott, "sorsdöntő győzelmet arattunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap éjjel a kormánypártok budapesti eredményváró központja, a Bálna előtt a Fidesz-KDNP győzelmét hozó parlamenti választás után. Jó volt veletek harcolni. Szeretnék külön köszönetet mondani azoknak, akik imádkoztak értünk és értem. Köszönjük, hálásak vagyunk. Soli Deo gloria!

Gratulálunk minden igaz hazafinak! Halleluja!Uram, köszönjük, hogy meghallgattad imánkat. Áldottak vagyunk Jézus Krisztusban!
Orbán Viktor ünnepi beszéde 2018. március 15-én a Kossuth Lajos téren

Ez a mi hazánk, ez a mi életünk. Nincs nekünk másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk fel soha!


"Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak
hagyd örökűl, ha kihúnysz: A haza minden előtt." (Kölcsey Ferenc)Dr. Csizmadia László: Család, haza, Európa


Március 15-én újra elindul a Békemenet. A hozzánk csatlakozó lengyel barátainkkal együtt azt üzenjük Európának, hogy az unió tagjaként kiállunk nemzeti függetlenségünk és szuverenitásunk mellett. Amint eddig, ezután is aktív szerepet vállalunk Európa határainak megvédésében. Követeljük, hogy az európai polgárok akarata érvényesüljön az unióban, és a brüsszeli bürokrácia érdemben foglalkozzon a polgári kezdeményezésekkel. (magyarhirlap.hu)Március 15-én emlékezzünk együtt! Gyáva népnek nincs hazája!

A nemzet szuverenitásáért aggódók személyes részvételükkel kinyilvánítják, hogy nem félnek és nem kívánnak senkit megfélemlíteni. Célunk az erkölcs primátusának figyelembe vételével az európai zsidó-keresztény civilizáció, kultúra folytonosságának megőrzése. Március 15-én emlékezzünk és lépjünk együtt! (CÖF-CÖKA vezetősége)

2018.03.12.Két veszélyt nevezett meg Magyarországra nézve Orbán Viktor kormányfő:


a migrációt, és az elmúlt években elért eredmények elvesztését. "Bárkivel vállaljuk, vállalom a csatát, azért, hogy megvédjem Magyarországot" - szögezte le a Nyíregyházi Televíziónak adott hétfői interjújában. (magyaridok.hu)Jókai Anna a népszavazásról és a migrációról
Cserna Gábor - Mézes Áron: IMA MAGYARORSZÁGÉRT
Kik a barátaink, kik az ellenségeink? - Dr. Raffay Ernő előadása - 1. rész Isaszeg, 2015. március 24.
"Nagyon szeretne Harangozó részt venni kormányban, kormányinfón,


de mivel esélye sincs egy MSZP-s kormányüléshez, kénytelen volt odapofátlankodni a Fideszére." /ld. 10. percnél/

A 48. perc környékén: "Szekszárdon egyhangúlag, különleges eljárásban döntött a közgyűlés világításkorszerűsítésről. A képviselők között volt egy bizonyos Harangozó és egy bizonyos Hadházi. " Azt hiszem egy darabig csilingelő tomi nem fog kamera elé állni Lázárral.

Ez a tanulságos jelenet tökéletesen bizonyította, hogy az ellenzék csak össze-vissza vádaskodik, a konkrét válaszokra meg egyáltalán nem kíváncsi. (Kenéz Endre Zoltán)Miért akarják Önök a sok millió migránst Európára kényszeríteni?
- kérdezte Morvai Krisztina az EP-ben még 2017-ben


Az Európai Parlament nemrég megválasztott elnöke, Antonio Tajani kellemes meglepetést okozott. Úttörő nyilatkozatot tett a német sajtóban, ugyanazt a megközelítést javasolva a menekültügy, illetve migráció megoldására, amit a gondolkodó és érző szívű európaiak többsége: kezeljék a szegénység gyökér okait, mégpedig helyben, a gazdaság átgondolt stabilizálásával, a háború vagy más közvetlen veszély elől menekülőket pedig helyezzék el, emberséges körülmények között, saját földrészükön, például Líbiában. Így lehetne megelőzni további milliók Európába áramlását. Az Európai Parlament egyes képviselői azonnal Tajaninak estek, koncentrációs táborokat emlegetve.

Hogyan élnek már most a franciák a migránsok által elfoglalt Calaisban?

2018.02.26.Bayer Zsolt: FELÜLT A HALOTT


Hódmezővásárhelyen 1990 óta nem volt baloldali győzelem. Éppen ezért fölöttébb elgondolkodtató, hogy éppen most lett. A részvételi arány magas volt. Nagyon magas. Szimbolikusan magas. Most viszont van még negyven nap. És amit mondok, megint hosszú-hosszú hetek óta: nem dőlhetünk hátra.(magyaridok.hu)Vörösmarty Mihály: Szózat Sinkovits Imre előadásában.


2018.02.21."Állampolgári részvétel hete" március 19-25.


"A 2018-as választás befolyásolása érdekében "Állampolgári részvétel hete" néven március 19-25. közöttre szervezi utolsó nagy kormányellenes rohamát Soros György és az általa fizetett álcivil szervezetek hálózata. ... A Civil Kollégium Alapítvány (CKA) és a vele együttműködő Soros-féle álcivil szervezetek egyike sem bizonyított eddig semmiféle hatékonyságot. Ettől függetlenül az amerikai milliárdos által biztosított bőséges anyagi források miatt most még nem lehet megbecsülni, hogy hány álcivil szervezetet és hány álcivil aktivistát tudnak majd Soros céljainak megfelelően a balliberális pártok mellé segítőként beszervezni a választási kampányban." (888.hu)

2018.02.18.Orbán Viktor miniszterelnök 20. évértékelő beszéde


Orbán Viktor remek évértékelő beszédet mondott. "A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek." Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért!

A jövőt illetően Orbán Viktor kifejtette, a kormány politikája a legalapvetőbb értékeken, a munkán, a családon és a hazán alapul, így továbbra is ezt kínálják a jövőben is. A Fidesz-KDNP abban hisz, hogy a kemény munkát megjutalmazzák, hogy a családok alkotják a nemzet gerincét, hogy az édesanyákat tisztelni és becsülni kell. Abban hisz, hogy a megkezdett munka eredményeként a magyarok egyre többen lesznek a Kárpát-medencében.

2018.02.02.Göncz Árpád a rendszerváltás árulója, az egyik legkártékonyabb magyar politikus volt /27 perctől/


A politológus emlékeztetett a médiaháborúra, amikor az SZDSZ meghekkelte a köztársasági elnök közvetlen megválasztását, hogy megakadályozzák Pozsgay Imre államfővé választását, majd beültették a saját bábjukat, Göncz Árpádot - aki egyébként az SZDSZ ügyvivője volt - aki miután rájött, hogy nincsen mozgástere, kiszélesítette azt.

Göncz Árpád egyértelműen a rendszerváltás árulója volt - fogalmazott a műsorban Szarvas Szilveszter. A PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese hozzátette, Göncz Antall József miniszterelnök halála utáni első tévés nyilatkozatában azt mondta: most fog kiteljesedni a demokrácia. Mindezt azután, hogy már tudni lehetett, a szocialisták visszatérnek a hatalomba.

Szerinte Göncz Árpád köztársasági elnökként, alkotmányellenes lépések sorozatát követte el. Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa ehhez hozzátette: Göncz az igazságtételi törvényt sem írta alá. (mindenszo.hu)2017.12.11.A zsidók kiirtását hirdették ki muzulmánok Svédországban ...


A zsidók megsemmisítését hirdették ki muzulmánok Malmöben, december elején - "válaszul" arra, hogy az USA elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Mohamed kiírtotta a Khajbar zsidó törzset, a nőiket pedig rabszolgává tette, erre utalnak a videóban, amikor azt kántálják, hogy "Khajbar, Khajbar, ó zsidók, Mohamed serege értetek jön..."
Amikor a mai dzsihadisták Khajbarra hivatkoznak, akkor egy agresszív, meglepetésszerű támadásra emlékeznek, amely az egykoron jelentős Arábiai zsidó jelenlét végleges felszámolásához vezetett. Mohamed egy iszlám sereget vezetett Khajbar módosabb zsidók lakta oázisa ellen (akik közül sokan nem rég óta menekültek el Medinából Mohamed elől), hogy megszerezze a vagyonukat. A dzsihadisták számára Khajbar a zsidók megsemmisítését és a vagyonuk elkobzását jelenti. Khajbar zsidó vezetőjét, Kinana bin al-Rabit Mohamed elé vitték. Kinana vigyázott Arábia egyik zsidó törzsének, a Banu Nadirnak a kincseire. A Próféta parancsot adott egy Zubajr ibn al-Awam nevű emberének, hogy Kinanát kínozzák mindaddig, amíg el nem árulja, hol van a pénz. Úgyhogy Zubajr tüzet gyújtott, és a zsidó férfi mellkasára izzó vasat tett, míg az majdnem meghalt. Mivel ezután sem mondta el, hogy hol található a kincs, Mohamed elrendelte, hogy vigyék el a férfit és vágják le a fejét.
Elképesztő videó került nyilvánosságra. Egy malmői tüntetésen svéd muszlimok százai vonultak és olyan mondatokat skandáltak, hogy "halál a zsidókra", "Mohamed próféta seregei lecsapnak rátok" és hasonló kedvességek. Egy békésnek hazudott demonstrációt tartottak meg Malmö muszlim lakosai, hogy így tiltakozzanak a Jeruzsálemet Izrael fővárosának kikiáltó hatalmak ellen. Az összegyűlt körülbelül százfős muszlim tömeg hamar erőszakossá vált. A szónok egy megafonon keresztül szította a hangulatot olyanokat skandálva, hogy "Mohamed visszatér, vigyázzatok!". Intifádát hirdetünk Malmőből. Kérjük vissza a szabadságunkat. Le akarunk lőni minden zsidót, mindegyiknek pusztulnia kell" – skandálta a "békés" tömeg. Freddy Gellberg, a helyi zsidó közösség egyik tagja elmondta, hogy az ortodox zsidóknak nincs könnyű élete a dél-svédországi városban. Úgy fogalmazott: a helyi muszlim közösség körében egyre nagyobb méretet ölt az antiszemitizmus, ami aggasztó.

HALDOKLÓ SVÉDORSZÁG - A baloldali agymosástól az iszlám hatalomátvételig

A dokumentumfilm bemutatja az iszlám hatalomátvételt előkészítő társadalmi szintű baloldali agymosást és véleményterrort. Valós történetek iszlám területi hódításról, multikultiról, politikai korrektségről - az európai civilizáció végéről.Jó, ha tudjuk, hogy mit tett a nemzeti kormány 2010 óta!

- Negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint idén, - Rezsi csökkentés: 20-25 százalékkal csökkent az áram, a gáz és a távhő ára, - valamint a csatorna, a víz és a PB gáz díja, - 2016-ban már 4,6 százalékkal emelkedett az átlagbér, és 2017-ben ennél lényegesen nagyobb, 10% feletti növekedés már szinte biztosnak látszik
- a házasulókat havi 5-5 ezer Ft.-tal segíti a kormány a közös életre való felkészülésben,
- 2011-től újra a gyermek hároméves koráig jár a gyes, - adókedvezmény segíti a munkába visszatérő kismamákat,
- 2010 óta 12,5%-ról 4,5%-ra csökkent a munkát keresők aránya (miközben 700 ezer új munkahely keletkezett és végre a foglalkoztatási arányokban is felzárkózunk az uniós tagországok szintjére)
- a társasági adó 19-ről 10 százalékra csökkent, a személyi jövedelemadó is évi 1%-kal csökkentget, és idén 4%-kal csökkentek az egyb munkabéreket terhelő közterhek is
- Erzsébet-program: évente 260 ezer embernek biztosít üdülési lehetőséget, - évente 700 ezer tanuló jutott ingyen tankönyvhöz, - törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól, és 60ezer ember jutott saját földterülethez - 160 ezer pedagógusnak növekedett átlagosan 34 százalékkal a jövedelme, - 95 ezer egészségügyi dolgozó kap 10-41 ezer forintos béremelést, - a Széchenyi Kártya Program több mint egymillió ember pihenését segítette, - Magyarország a válság ellenére emelni tudta a nyugdíjak reálértékét, - hazánkban a kormányváltás óta jelentősen nőtt a minimálbér, - a Munkahelyvédelmi Akció évi 300-350 milliárd forinttal segíti sok ember munkahelyének megőrzését, - Magyarországnak már nincs IMF tartozása, - A kormány 2000 település 685 milliárd forintos adósságát vállalta át, ezzel, több mint 9 millió ember életét helyezte biztonságba. - Ez a kormány fizette ki az MSZP. helyett a MÁV Start- ot, és a tűzoltók elmaradt bérét is - a gyerekétkeztetés látványosan javult, -A devecseri és kolontári vörös iszap-katasztrófa kárvallottai új házakat és berendezést kaptak -Kártalanította a libatartókat. -Minden idők legnagyobb dunai árvízét védte ki a lakosság a kiváló szervezésnek köszönhetően.
Kettős határzárral védték meg határainkat az iszlám betolakodók tömegeitől.
-Újjáépült a Zeneakadémia, - a Vigadó, Wellish-palota (Igazságügyi Minisztérium épülete) impregnált kövekkel tatarozták a Parlamentet. Megújult  - az Olimpiai park, - a Ferenciek tere, - a Keleti pályaudvar, - az Erkel Színház, - a Mátyás templom, - a Várkert Bazár, - a Palota Negyed a nyóckerben és szinte az egész 8. kerület! - a Sasadi út (a volt Osztyapenkó) és környéke. - Megnyílt a felújított füzéri vár. - Elkészült a 4-es Metró, a Keletitől a Kelenföldi pályaudvarig. - Új egyetem született és épült, a Ludovika és most épül a Campus kollégiuma. - Befejeződött a Széll Kálmán tér felújítása. - Jelentősen emelkedik az orvosok jövedelme. - A kormány átvállalja a kórházak adósságát. - Támogatják a falvakat a segélyezési feladataikban. - Szeptembertől minden rászoruló gyermek napi 4-szeri étkezésben részesül. Folyik a kórház felújítás!  - 6,8 milliárd forintból felújított Szent Imre Kórház,
  - 600 millió forintos rehabilitációs ellátás fejlesztés az egri Markhot Ferenc Kórházban. - 10 milliárd forint a sportkórház felújítására,  - 1,4 milliárdért épül a körmendi kórház, a kórházban 8000 négyzetméternyi részt felújítanak és 300 négyzetméter új épületrészt építenek.  - 1,4 milliárd jut a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház átépítése és korszerűsítése.  - 30 milliárd forintból újul meg a Zala Megyei Kórház,  - a Dombóvári Szent Lukács Kórház 1 milliárd 880 millió forintba kerül,  - 11,2 milliárdos beruházás a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. Még néhány kórházi tétel:  - 1) Szent Imre kórház helikopter leszállóval BP-en.  - 2.) A Pécsi Tudományegyetem 400 ágyas, teljes felújítása.  - 3) Heves megye, Markot Ferenc kórház 6milliárd.  - 4) Szombathely Markusovszky kórház.  - 5) Hatvani Albert Schweitzer fél milliárd.  - 6) Bethesda gyerekkórház. BP.  - 7) Debreceni kórház.  - 8) Körmendi kórház, épülőben 1.4 milliárd. - 9) Kaposvári kórház. 1.5 milliárd!  - 10) Békés megyei Pándy Kálmán kórház..  - 11) Bajcsy-Zsilinszky kórház. BP felújítva.  - 12) KARCAGI kórház.  - 13) Várpalotai kórház.  - 14) Uzsoki kórház. BP. 6.5 milliárd ft.  - 15) Nyíregyházi kórház.  - 16) Dombóvári kórház.  - 17) Hódmezővásárhelyi kórház 896 millió.  - 18) Somogy megyei Kaposi Mór kórház.  - 19) Siófoki kórház. 19) Pécsi kórház.  - 20) Mohácsi kórház.  - 21) A győri Petz Aladár 11 milliárd CSÚCS TECHNOLÓGIA !!! Még nagyon sok építése, felújítása folyamatban! Akit érdekel üsse be a GOOGLE-ba a: "Kórház fejlesztések Magyarországon" .Meg lehet nézni kívül-belül, műszerekkel!
- A tanárok fizetését is radikálisan emelték!  -Az "Otthon Melege" programjában nyílászárók és fűtésrendszerek cseréjére nyílt lehetőség nagy kedvezménnyel. - A hűtő-, és mosógép csere pályázat is említésre méltó. - Lekerültünk a szégyenpadról, ahová az előző kormányok juttattak. - Felminősítették Magyarországot.
- 10 millióval támogatják a családok otthonteremtését (CSOK) - 2017-ben 1743 milliárd forint lesz a családtámogatásra szánt összeg, ami 243 milliárd forinttal több, mint az előző évben.Reményik Sándor NAGY MAGYAR TÉLBEN című versét előadja Csurka László
2017.12.07.Orbán Viktor a Napi aktuálisban - ECHO TV


Egy kevert népességű Európát kell létrehozni migránsok millióinak betelepítésével, ez szerepel a Soros-tervében. Az Európai Unióban zajló vita nemcsak a migrációs helyzet kezeléséről, hanem a magyar szabadságról is szól, mert Brüsszelben meg akarják tiltani azt, hogy mi dönthessük el, kikkel akarunk együtt élni – mondta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

2017.10.26.Morvai: Meg kell gátolni, hogy Sorosék terve megvalósuljon


Büszke vagyok arra, hogy Magyarország elsőként vállalta az unióban a schengeni határok, így az egész kontinens megvédését – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Morvai Krisztina. A politikus, aki a Jobbik listavezetőjeként jutott be az Európai Parlamentbe, kijelentette: a kvótarendszer megbukott. – Az európai migrációs politika annyira abszurd, életszerűtlen és embertelen, hogy csakis valamilyen gonosz, ördögi terv állhat mögötte. Azt nem tudnám megmondani, hogy Soros-e az egyes számú tervező. A legfontosabbnak azt tartom, hogy az általa is képviselt elképzelések ne valósulhassanak meg, és megvédjük a hazánkat – fogalmazott a Jobbik volt államfőjelöltje. – Ön a Jobbik listavezetőjeként jutott be az Európai Parlamentbe. Jelenleg milyennek látja hazánk brüsszeli megítélését?
– Kettősséget tapasztalok. Egyfelől a fősodrat a megnyilvánulásaiban rendre elítéli, sőt sokszor gyalázza Magyarországot. Ugyanakkor érzékelek egyfajta ámulatot és tiszteletet is azért, mert ilyen erőteljesen és következetesen kiállunk az elveink és értékeink mellett, és megvédjük a schengeni külső határt, nem kis erőfeszítések árán. – Mennyire tartja megalapozottnak a magyarországi demokráciát megkérdőjelező uniós kritikákat? – Sok nehézséget okoz nekem a demokráciával kapcsolatos bírálatok türelmes végighallgatása akkor, amikor személyesen tapasztaltam meg azt a fajta „demokráciát”, amelynek keretei között a balliberális kormány emberek százait verte véresre és börtönözte be önkényesen 2006 őszén. Érdekes módon akkor nem bírálta a demokrácia­deficitet az Európai Unió. Mint ahogy nem tették azt a 2010-ig tartó időszakban sem, amikor is minden hazafias jellegű tüntetést feloszlattak, az emberekre könnygázt fújtak, és rendszeressé tették az önkényes előállításokat, bebörtönzéseket. Ám azt is el kell mondanom, hogy működő demokráciákban az állampolgárok erőteljesebben és határozottabban korlátozzák a hatalmat, mint ma nálunk, Magyarországon. Ennek alapfeltétele, hogy legyen egy széles, nagyszámú, az államtól független polgárság, amely anyagi biztonságban él, nincs függőségben vagy kiszolgáltatott helyzetben. Látni kell azonban, hogy az uniónak legkevésbé sem érdeke az, hogy létrejöjjön egy erős polgárság. Farizeus módon állnak tehát a demokráciához, mert annak alapfeltételét, a polgárosodást ők maguk akadályozzák.
– Komoly bírálatok érték a magyar kormány bevándorláspolitikáját is. Mi a véleménye ezekről?
– Az ilyen bírálatokat teljes mértékben megalapozatlannak tartom. Jogunk van eldönteni, hogy kikkel szeretnénk együtt élni, kiket engedünk be a saját hazánkba. Erről a jogunkról nem mondtunk le az európai uniós csatlakozásunkkor, és ezt a jogunkat senki nem veheti el tőlünk.
– Önnek mi az álláspontja a bevándorlókat elosztani szándékozó uniós kvótarendszerről?
– A kvótarendszer megbukott, és végtelenül igazságtalan, hogy ezért rajtunk verik el a port, miközben gyakorlatilag egyik tagállam sem teljesítette a rá szabott kötelezettséget. Teljesen életszerűtlennek tartom, hogy sikerrel tudnák előírni, hogy Magyarországra telepedjenek olyan migránsok, akik a gazdag nyugat-európai országokba vágynak, hiszen az ottani életszínvonalat ígérték meg nekik azok, akik Európába csábították őket. A vonatkozó előírások szerint ugyanis nekünk kellene gondoskodni arról, hogy hazánk határain belül maradjanak. Büntetőjogászként beleborzongok annak elképzelésébe, miként lehet megfékezni maradni nem szándékozó, de visszatartandó tömeget, amely főként életerős fiatal férfiakból áll. Teljességgel elhibázott az elképzelés, nagyon jól tettük tehát, hogy határozottan felléptünk ellene.
– Mi lehet a megoldás?
– A migráció gyökérokait kell kezelni és helyben megoldani. A kirobbantott fegyveres konfliktusokért azoknak kell viselniük a felelősséget, akik ezeket a gyalázatos háborúkat elindították. A volt gyarmati országokért pedig elsősorban azok a gyarmattartók felelősök, akik országaik meggazdagodását köszönhetik a természeti és egyéb erőforrások „kisajátításának”. Jobban kellene tudatosítanunk az EU-ban és az egész nyugati világban, hogy Magyarország igenis sokat tesz a gyökér­okok kezelésére, különösen a gyötrelmes helyzetbe került keresztény testvéreink helyben történő megsegítésével. Kivesszük tehát a részünket, annak ellenére, hogy nem mi, magyarok vagyunk a felelősök.
– Ezek szerint lényegét tekintve egyetért a magyar kormány bevándorláspolitikájával?
– Büszke vagyok arra, hogy Magyarország elsőként vállalta az unióban a schengeni határok, így az egész kontinens megvédését. 180 fokos fordulatot tettünk ahhoz képest, amit az unió addig vallott és tett. Magam is szemtanúja voltam 2015-ben, amikor a zöldhatáron át ezrével áramlottak be a migránsok hazánkba. Láttam azt a tengernyi szenvedést, amelyet Ásotthalmon és környékén okoztak, és a heroi­kus erőfeszítést is, amelyet a helyi lakosság tanúsított. Emlékszem arra is, amikor a Martonfa nevű Pécs környéki csodálatos kis településen – az Európai Unió akkori elvárásainak megfelelően – „menekültközpont” épült volna. A helyi lakosság bátran ellenállt, kitelepültek a kérdéses területre, ott táboroztak egészen addig, amíg a döntést vissza nem vonták. Jó érzés volt meghallani és megtudni, hogy Magyarország nem állt be a sorba, hanem egészen más politikát választott. Határaink és Európa határai megvédését, a tömeges bevándorlás teljes és következetes elutasítását. Ki kell tartanunk ezen az úton, semmilyen fenyegetéstől nem szabad megijednünk – és immár sokadszor történelmet fogunk írni, és írunk már most is.
– Szükségesnek tartja az európai külső határok védelmét?
– Szükséges és elvárható lenne, hogy az igen gazdag unió a határvédelem költségeit – legalább részben – vállalja át, természetesen tőlünk, magyaroktól is. Ami pedig Olaszországot és Görögországot illeti: nem szabadna beengedni az Európai Unió területére az embercsempészek közvetítésével, csónakokkal érkezőket. Ezzel a döntéssel nagyon sok ember életét is megmentenénk, hiszen megdöbbentő, hogy mennyien halnak meg az utazás során. Nem szabadna elindulniuk, hanem a menedékjog iránti kérelmüket az EU területén kívül kellene benyújtaniuk.
– Miként lehetne ezt megvalósítani?
– Az Európai Unió anyagi hozzájárulásával és az unió helyben történő ellenőrzése és felügyelete mellett kellene létrehozni olyan menekülttáborokat (például Líbiában), ahol a körülmények emberségesek, azonban kizárólag azok számára biztosítják a továbbutazás lehetőségét, akiknek a személyazonosságáról meg tudnak győződni és akik a vonatkozó szabályok szerint menedékjogra jogosultak. Szintén egy lehetséges technikai megoldás a tengeri határok védelmére, hogy a jelenlegi jogszabályok megváltoztatásával ne minősüljön európai uniós területnek az olyan hadihajó, illetve tengeri szállító jármű, amelyre felveszik a segítséget kérő, Európába indult személyeket. Ezeken a hajókon lehetne és kellene ellenőrizni a személyazonosságukat, illetve dönteni menekültstátus iránti kérelmükről. Akik arra nem jogosultak, be sem léphetnének az EU területére. Létezik olyan civilizált jogállam – történetesen Ausztrália –, amely nem befogadáspárti és nagyon is szigorú bevándorláspolitikát folytat. Tőlük is lehetne tanácsot kérni, illetve az ő megoldásaikat átvenni.
– Ha már itt tartunk, ön szerint Soros Györgynek van befolyása az európai migránspolitikára? Létezik Soros-terv?
– Az európai migrációs politika annyira abszurd, életszerűtlen és embertelen, hogy csakis valamilyen gonosz, ördögi terv állhat mögötte. Azt nem tudnám megmondani, hogy Soros-e az 1-es számú tervező. A legfontosabbnak azt tartom, hogy az általa is képviselt elképzelések ne valósulhassanak meg, s a hazánkat megvédjük.
– Hogy látja, az EP-ben megfelelő módon foglalkoznak az európai kisebbségek helyzetével?
– Megdöbbentő, hogy az általában egyébként magasan iskolázott, művelt európai parlamenti képviselők és az európai uniós vezető tisztségviselők milyen keveset tudnak az őshonos nemzeti közösségekről. Szinte következetesen keverik a bevándorló és az őshonos közösséghez tartozó emberek fogalmát. Tény, hogy lényegesen komolyabban veszik a migránskérdést, mint az elszakított területeken élő nemzeti közösségek ügyét. Teljesen következetlenek abban, hogy mit tekintenek az egyes tagállamok belső ügyének, és mi az, amire azt mondják: ez vagy az az elbánás már sérti az európai normákat.
– Milyen helyzetben van a magyar kisebbségek megítélése?
– Én nemzeti jogvédőként lettem európai parlamenti képviselő, és az eltelt nyolc év során szívügyemnek tekintettem, hogy harcoljak az elszakított területen élő magyar közösségek nemzeti önrendelkezéséért, teljes körű és tényleges autonómiájáért, egyéni és kollektív jogaiért. Minden lehetőséget megragadtam és megragadok a továbbiakban is, hogy tudatosítsam: csak a dél-tiroli és más, létező európai modellek szerinti tényleges és teljes autonómia jelenthet gyógyírt Trianon sebeire és amennyiben az unió – amely eredeti célja szerint a kontinens békéjének fenntartása érdekében jött létre – valóban békességet akar, akkor nem kerülheti meg, hogy ennek elérését a zászlajára tűzze. Büszke vagyok arra, hogy az Európai Parlament falai között ez ma már nem tabutéma.
– A Kárpátalján élő magyarokat már az veszélyezteti, hogy megszűnik az anyanyelvi oktatás. Mit szól az ukrán oktatási törvény kapcsán kialakult helyzetről? – Utalni szeretnék az előző kérdésre adott válaszomra. Kemény és határozott fellépésre van szükség – hiszen az igazság a mi oldalunkon van. Az EU alapértékei az emberi méltóság és az emberi jogok védelme és érvényre juttatása. Jogi szempontból is és a sokat emlegetett európai értékek szempontjából is nekünk van igazunk. Már eddig is lényegesen keményebb hangot kellett volna tehát megütni. Nem lett volna szabad hozzájárulni Ukrajna és az unió közötti társulási szerződés hatálybalépéséhez mindaddig, amíg az ott élő magyarok egyéni és kollektív jogait nem biztosítja az ukrán állam. A jóhiszeműség nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mostantól viszont ki kell tartani azon kőkemény álláspont mellett, amelyet a kormány (örömömre) választott: semmilyen európai vagy nemzetközi törekvésében nem szabad támogatni Ukrajnát mindaddig, amíg vissza nem vonja a gyalázatos oktatási törvényi rendelkezést, amellyel gyakorlatilag ellehetetlenítette az anyanyelvi oktatást és ezáltal a fiatalok magyarnak megmaradását. De én tovább is mennék: ragaszkodnék ahhoz, hogy biztosítani kell a tényleges és teljes körű autonómiát a kárpátaljai magyarság számára, hiszen amíg ez nem történik meg, addig a legkülönbözőbb területeken tapasztalhatunk majd hasonló jogsértéseket. Fontos az összefogás azokkal az európai uniós tagállamokkal, amelyeknek szintén vannak nemzeti közösségeik Ukrajna területén. Nem szabad elfelejtenünk: amit most nem harcolunk ki magyar testvéreinknek Kárpátalján, azt az EU csatlakozási folyamat előrehaladásával és különösen Ukrajna esetleges EU taggá válását követően már nem is fogjuk tudni megvalósítani. Most kell tehát lépni és határozottan!
– Önt nemrég kitiltották Ukrajnából.
– Ismét egy jogvédő-monitorozó útra indultunk volna a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogász, jogvédő csoportjával. Előzőleg levelet írtam az ukrán nagykövetnek, és megkérdeztem, hogy az utaslistából ki van-e tiltva valaki Ukrajnából. A választ három héttel később, a határhoz érkezve tudtuk meg, amikor közölték, hogy a csoportból ketten, Gaudi-Nagy Tamás és jómagam nem léphetünk be az ország területére, állítólag 2014-ben Donbassz­ban jártam, és az ottani szeparatista erőket támogattam. Mindez persze szemenszedett hazugság. Miután úgy döntöttünk, hogy a csoport ki nem tiltott része igenis átmegy Kárpátaljára, és végigcsinálja a tervezett programot, megtapasztaltuk, hogy olyan mértékű önkényt gyakorolnak a hatóságok, hogy valóban bármilyen forgatókönyv elképzelhető. Úgy vélem, az őshonos nemzeti közösségek egyéni és kollektív jogainak érvényre juttatásán kívül az Európai Uniónak fontos feladata lenne az is, hogy megértesse Ukrajnával azt, mi a különbség a jogállamiság és az önkény között. Tapasztalataim szerint keveset értenek az előbbi európai értékből és nagyon hajlamosak az utóbbi, azaz az önkény gyakorlására.
– Miként látja az Európai Unió jövőjéről szóló vitát? További központosításra, vagy a tagállamok jogkörének bővítésére van szükség?
– A további központosítás egyik alapeleme a nemzeti önrendelkezésünkről való lemondás a tömeges bevándorlás területén, már csak ezért sem választhatjuk tehát a további központosítás elfogadásának útját. Ezenkívül az Európai Egyesült Államok létrejötte azt jelentené, hogy le kell mondanunk arról, ami a magyarok emberképének, emberfelfogásának egyik legfontosabb eleme: a nemzethez tartozásról. Ez akkora sebet ütne a magyarok többségének lelkén, ami vállalhatatlan és szükségtelen. Maradjunk magyarok. – Milyen változásokat hozhatnak a francia, a német, illetve az osztrák választások, vagyis az ­Emmanuel Macron-féle új francia politika, az Angela Merkel vezette, de várhatóan új összetételű német kormánykoalíció és a szintén jelentősen átalakuló osztrák kormányzat politikája? – Emmanuel Macron csillaga már mostanra is jelentősen alábbszállt. Rövid idő alatt kiderült, hogy korántsem olyan karakteres és erős politikus, mint amilyennek mutatta magát. Angela Merkel szintén nagymértékben meggyengült. Velük szemben komoly ellenpontot jelenthet az új osztrák kormány. Most már tudjuk, hogy Sebastian Kurz a Szabadságpárttal lép koalícióra, tehát rendkívül erőssé válik az Európai Unió jelenlegi bevándorláspolitikájával szembeni fellépés. – Követheti ezt alapvető szemléletbeli változás az uniós vezető testületeknél a mostani föderalista, liberális, globalista alapálláshoz képest? – Nem. Az unió és annak bizottsága föderalista, liberális és globalista. Az egész rendszer ezekre az "értékekre" épül. Ahogy egy keresztes lovagot sem lehet elképzelni a kardja, a pajzsa és a keresztje nélkül, az Európai Bizottságot sem lehet elképzelni föderalizmus, liberális gondolkodás és globalista alapállás nélkül.
– Mekkora súlya van a V4-országoknak Európában?
– A V4-országok kimondták, hogy a "király meztelen". Rámutattak az EU fősodra által erőltetett tömeges migráció tarthatatlanságára, az integráció lehetetlenségére és a közös határvédelem szükségességére. Látjuk, hogy mára ezekkel az "új" gondolatokkal erőteljesen befolyásolják az EU fősodrának közbeszédét, mert megkérdőjeleződik az eddigi politikailag korrekt hozzáállás, már ki lehet mondani a kimondatlannak gondoltakat.
– Mi van, ha Ausztria csatlakozik a V4-országokhoz?
– Ha sikerül szövetséget kötni Ausztriával is, akkor az így kiegészült V4-ek nagyon nagy befolyást fognak tudni gyakorolni az unió jövőjére, azon belül különösen a bevándorlást illetően. Jó érzés azt látni, hogy azok a kelet-közép-európai – volt kommunista – országok, amelyeknek eddig mindig a nyugatiak diktáltak, most iránymutatást adnak nekik, és abba az irányba terelik őket, amely nagyban egybecseng saját lakosságuk céljaival is, gondolok itt a tömeges migráció elutasítására, az Európai Unió külső határainak megvédésére. (magyaridok.hu)

2017.10.23.Orbán Viktor ünnepi beszéde - Echo Tv


Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen.

2017.10.19.56-os interaktív verseny diákoknak!


Általános és középiskolás diákok az Időkapuk applikáció segítségével járhatják be az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit Budapesten. Hívd a barátaidat, lépjetek át az Időkapun és nyerjétek meg az értékes fesztiválbelépőket!(idokapuk.hu)

2017.10.05.A kötelező bevándorlóelosztási kvóta megbukott - jelentette ki Lázár János


Kormányinfó az Echo Tv-n: A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: megkezdődött a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs kérdőívek kiküldése. Lesz nyugdíjprémium 2017 novemberében. A miniszter ezt azzal indokolta, hogy a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

2017.09.08.Orbán Viktor álláspontja szerint az igazi csata most kezdődik, mert a bírósági ítélet semmire sem kötelezi Magyarországot, az csak arról szólt, hogy a kvótadöntés a bíróság szerint jogszerű volt.


A kvótadöntést azonban nemcsak Magyarország, hanem mások sem hajtják végre - jelezte, kiemelve, hogy szerinte nem is hajtható végre. "Eddig jogi harcot vívtunk (...), most politikai harcot kell vívnunk, és meg kell változtatnunk ezt az uniós döntést". Ki kell mondatni az EU különböző szervezeteivel: a kvótadöntés rossz, végrehajthatatlan, vissza kell vonni, meg kell változtatni. Továbbá meg kell akadályozni "Soros György brüsszeli embereinek tervét", hogy az egyszeri kvótadöntést egy állandó migránselosztási mechanizmus váltsa fel - fejtette ki.

Orbán Viktor azt a kérdést is feltette, hogy aki bölcsen megvédte a saját országát, annak miért kellene részesülnie "ebből a bajból". Szerinte azok az országok, amelyek szuverén döntésükkel beengedték a migránsokat, amelyek "elsózták a levest", azok "egyék meg". "Miért nekünk kellene azt a levest megenni, amit ők sóztak el?" - kérdezte, hozzátéve: abban szívesen segítenek Németországnak, hogy az Európába érkezett migránsokat kivigyék a kontinensről. (magyaridok.hu)

2017.08.25.Megszakítjuk a diplomáciai szintű kapcsolatot Hollandiával


A magyar külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatón pénteken bejelentette, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával. Közben szinte az összes holland lap címlapon foglalkozik a magyar-holland diplomáciai konfliktussal. A holland külügyminiszter közölte: egyelőre fordítják a balliberális 168 órában megjelent interjút, és bár sok kritika éri az Orbán-kormányt egyértelmű, hogy nincs kapcsolat a terrorizmus és a magyar kormány munkája között. Bert Koenders ugyanakkor megjegyezte, más magyarországi fejleményekkel összefüggésben vannak aggályaik: ezek között említette a civil törvényt és a jogállamiságot. Összességében véve kínosnak nevezte az incidenst, de nem tudja elképzelni, hogy Gajus Scheltema szándékában állt volna azt állítani, hogy kapcsolat van a terrorizmus és a magyar kormány tettei között.

Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli külügyminiszteri sajtótájékoztatón jelentette be, hogy konzultációra hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet a holland nagykövet lapinterjúja miatt. Szijjártó úgy értékelte a lépést, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával. Az ügyvivői szintű kapcsolat viszont marad. "Ez a diplomáciában az egyik legradikálisabb lépés" - tette hozzá.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: arra utasította az ideiglenes ügyvivőt, hogy hétfőn a holland külügyminisztériumban személyesen a lehető leghatározottabban utasítsa vissza a Magyarországot ért rágalmakat és megalapozatlan kijelentéseket, valamint kérjen magyarázatot a holland külügyminisztériumban arra, hogy mik állnak a kijelentések hátterében, a holland nagykövet vajon központi mandátum alapján, vagy a saját elhatározásából cselekedett így. (pestisracok.hu)

2017.08.13.Kósa Lajos: a törvényeknek mindenkire vonatkoznia kell, még Soros Györgyre is


A Velencei Bizottságban is ott vannak Soros emberei. Várható volt, hogy a nyáron fokozódni fog a migrációs nyomás. A Jobbik megjelenésével egy addig nem létező "kocsmapolitikai stílus" vonult be a politikai életbe. A Fidesz frakcióvezetője szerint a Velencei Bizottságban is vannak Soros György üzletember által pénzelt emberek, amit a gazda mond, azt kell csinálni és meg kell találni a jogi magyarázatát. Kósa Lajos a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának nyilatkozva azt mondta, abszurd, hogy a bizottság szerint a Közép-Európai Egyetemre nem kellene vonatkoznia a magyar felsőoktatási törvénynek. "A törvényeknek mindenkire vonatkoznia kell, még Soros Györgyre is" - szögezte le a politikus. (magyaridok.hu)

2017.07.22.Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde 2017.07.22.


Amíg Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés a helyén marad, és a határokat meg fogjuk védeni.

Most készítik elő a kevert népességű keresztény-muszlim Európát Brüsszelben. Az ellenzék nyíltan hirdeti, hogy le fogják bontani a kerítést. Készen állnak arra, hogy Európát átadják egy új, kevert összetételű európai jövő számára.

A választás tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést. A migránsokkal szemben a lengyel kormányt viszont maximális szolidaritásáról biztosította Orbán, szerinte Lengyelország ellen inkvizíciós eljárás zajlik Brüsszelben.

Létezik egy Soros-terv, ami arról szól, hogy évente legalább egymillió muszlimot kell betelepíteni Európába, ismételte meg Orbán ezredszer is az Európára leselkedő fő veszélyforrást.

Az EU-nak meg kell szabadulnia Soros befolyásától, aztán pedig meg kell reformálnia magát. Ennek a része az is, hogy illegálisan itt tartózkodókat el kell távolítani a kontinensről, aztán hozzá kell fogni egy erős európai hadsereg építéséhez, és szükség lesz egy történelmi szerződésre is Törökországgal és Oroszországgal. (utcaemberek.blogspot.hu)

2017.07.02.Franciaország a "szabadság, egyenlőség, testvériség" őshazája,
ma meg az "európai értékek" őrzője


Emmanuel Macron szerint az egyik legfontosabb kérdés jelenleg az, hogy Európa meg tudja-e védeni az alapértékeit, vagy meghátrál az illiberális demokráciáktól. Bogár László professzor szerint szerint Macron a legjobb francia egyetemeken folytatott társadalomtudományi stúdiumokat, professzionális ismerője a francia történelemnek, és persze annak, hogy dicső elődei milyen megrendítő becsületességgel és főként áldozatkészséggel álltak ki a mindenkori európai alapértékek mellett. Ferenc francia király 1526-ban stratégiai szövetséget kötött I. Szulejmán szultánnal, sőt annak vazallusává is lett, olyannyira, hogy a szultán általában úgy címezte a neki szóló leveleit, hogy "Ferencnek, Franciaország nevű tartományom kormányzójának".
Mi, magyarok akkoriban fittyet hányva az európai értékekre, abban leltük perverz örömünket, hogy saját létezésünket kockáztatva védtük azt az Európát az oszmán terjeszkedésével szemben, amelynek Ferenc Franciaországa is fontos része volt. Aztán itt van Napóleon császár, aki annyira át volt itatva az európai értékek önfeláldozó képviseletével, hogy, rablóbandáival fosztogatta Európát. Tette mindezt a "szabadság, egyenlőség, testvériség" jelszavaira építve, amelyek igézetében több mint kétmillió francia pusztult el saját "testvérei" kezétől. De ne feledkezzünk meg Georges Clemenceau-ról sem, aki már egészen felfoghatatlan szintjeit érte el a közös európai értékek képviseletének, olyan "békerendszert" összerakva, amely bizonyosan vezet majd még pusztítóbb háborúhoz. És végül, Édouard Daladier meghatóan szép példája. Ő volt az, aki az angol Arthur Neville Chamberlain társaságában mindent igyekezett megtenni, amúgy sikeresen, hogy 1938-ban Münchenben "megágyazzon" mindannak a szörnyűségnek, ami ezután Európára zuhant.
És aztán a "második világháború projekt" után is kaptunk leckét Franciaország nagyjaitól arra nézvést, hogy miként is kell az európai értékeket és a sorsközösséget komolyan venni. A szovjet birodalom Kelet-Európára való rászabadítása, az az ócska cinizmus, amit 1956-ban is tanúsítottak velünk szemben, és végül, hogy a "rendszerváltás projekt" keretében a szép szavak mögött valójában olcsón letermelhető munkaerő-lelőhelyként kezeltek minket, mind-mind módfelett tanulságos dolog. Amióta kegyesen beemeltek minket a szabad népek nagy családjába, mindössze annyi történik, hogy óriási áldozatkészségről tanúbizonyságot téve nagyjából az ötödét-hatodát visszacsorgatják annak, amit előtte kamatként és profitként kivittek tőlünk. Mindig a győztesek írják a történelemkönyveket, de egyszer még lehet másként is. Egyszer talán a vesztesek is megírják majd saját történetüket, és az bizony nem fogja elnyerni a tetszését. ( Magyar Hírlap)Világméretű szolidaritási mozgalmat Magyarország mellett!
2017.06.14. Morvai Krisztina az EP-ben


Miután az Európai Bizottság súlyos anyagi szankciókkal (brutális "pénzbüntetéssel") járó kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, Morvai Krisztina EP képviselő hazánkkal való szolidaritásra hívta fel a világot. Rámutatott: a saját államhatárait és Európát védő, a tömeges migrációnak a végsőkig ellenálló Magyarországot gazdasági/pénzügyi eszközökkel akarják térdre kényszeríteni. Erre a hatékony válasz a Magyarország melletti határozott kiállás, s egy világméretű mozgalom indítása. „Írjanak tiltakozó levelet ennek a furcsa embernek, Junckernek, az Európai Bizottság elnökének!” kérte Morvai. Emellett jöjjenek csodálatos országunkba, Magyarországra nyaralni, hiszen jelenleg a miénk Európa kevés biztonságos országainak egyike. Csodálatosak a termálfürdőink, a fővárosunk, tájaink, falvaink.
Vásároljanak világszerte magyar termékeket, ha vendégségbe mennek, vigyenek magyar bort vagy más Hungaricumot! Tegyék világméretű mozgalommá a Magyarország melletti kiállást, és ne hagyják gazdasági ellehetetlenítésünket, térdre kényszerítésünket! Morvai Krisztina ezúton is kéri a magyarországi és a határainkon kívül élő magyarokat, hogy fogjunk össze a gazdasági szankciók hatásai ellen. Vásároljunk minél több magyar terméket és szolgáltatást, és biztassuk erre külföldi barátainkat is. Nem szabad elfelejteni: a stratégia és koncepció nélküli és sok millió migránst Európára kényszerítő Európai Unió az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciókkal is azt érte el, hogy az orosz gazdaság megerősödött, importkényszer helyett sok területen exportképessé vált. Tegyünk meg mindent azért, hogy kudarcba fulladjon Junckerék erőszakos kísérlete!

2017.05.19.

Echo TV vendége Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő

A Magyarországot elítélő négypárti határozattervezet elfogadásához más képviselőcsoportok tagjainak szavazataira is szükség volt. A 216 fős néppárti frakcióból 67-en támogatták a szöveget, 40-en tartózkodtak.

Négy magyar EP-képviselő, az MSZP-s Szanyi Tibor és Ujhelyi István, valamint a DK-s Molnár Csaba és Niedermüller Péter is hazája ellen foglalt állást.

A tervezet ellen voksolt viszont az összes jelen lévő fideszes képviselő és a Jobbik delegáltjai. (echotv.hu)

Morvai Krisztina: Miért nem szavaztam Magyarország elítélésére?

Normális világban már a címben szereplő kérdés feltétele is zavaró és sértő lenne - természetesen azért nem szavaztam a Magyarországot elítélő jelentés mellett, mert magyar ember vagyok és szeretem a hazámat. Ezt a gondolatot fejtettem ki bővebben az egyperces szavazatmagyarázati lehetőség során ma, 2017. május 17-én Strasbourgban, miután a plenáris ülés elfogadta a magyarországi helyzetről szóló gyalázatos "négypárti" jelentést.
Felszólalásomban párhuzamba állítottam a hazaszeretetet és a családszeretetet: mindkét esetben van úgy, hogy elégedetlenek vagyunk, illetve haragszunk, de ha kívülálló bántja családunkat vagy hazánkat, mégis kötelességünknek érezzük megvédeni. Szintén a család és haza párhuzamára utalva mutattam rá az Európai Unió erőszakos migrációs politikájának tarthatatlanságára: a hazánk a miénk, mi döntjük el, hogy kivel szeretnénk együtt élni és nem kényszeríthetnek ránk idegen bevándorlókat. Mint rámutattam: nem rossz ember valaki attól, hogy saját családjába, saját otthonába nem óhajt "beengedni" idegeneket, akik a továbbiakban a család tagjaként kívánnak élni.

2017.05.08.Részletek Áder János köztársasági elnök beiktatási beszédéből


Tisztelt Ház!

Jó lenne legalább három dologban egyetértenünk.
1. Mindannyian Európa polgárai vagyunk.
2. Mindannyian a magyar nemzethez tartozunk.
3. Mindannyian tisztességes, becsületes, nyugodt életre vágyunk.

Lássuk az első kérdést!

Mindannyian Európa polgárai vagyunk, és azok is maradunk. 1990-ben - pártállástól függetlenül - egyetértettünk az Európai Unióhoz való csatlakozás szándékában. Hogy ez a konszenzus a brüsszeli intézményekkel való napi vitákon felül emelkedve megmaradjon, Deák Ferenc gondolatait ajánlom figyelmükbe. 1867-ben, amikor a Habsburg Birodalom és a magyar nemzet érdekeinek összehangolása volt a feladat, Deák így érvelt a Parlamentben: "egyik cél tehát a birodalom szilárd fennállása, melyet nem kívánunk semmi más tekinteteknek alárendelni. Másik cél pedig fenntartása Magyarország alkotmányos fennállásának, jogainak, törvényeinek, ... melyekből többet elvenni, mint amit a birodalom szilárd fennállhatásának biztosítása múlhatatlanul megkíván, sem jogos nem volna, sem célszerű."

Tisztelt Ház!

Cseréljünk ki a szövegben egyetlen szót: birodalom. Hallgassuk csak! "egyik cél tehát az Európai Unió szilárd fennállása, melyet nem kívánunk semmi más tekinteteknek alárendelni. Másik cél pedig fenntartása Magyarország alkotmányos fennállásának, jogainak, törvényeinek, ... melyekből többet elvenni, mint amit az Európai Unió szilárd fennállhatásának biztosítása múlhatatlanul megkíván, sem jogos nem volna, sem célszerű." Ha Deák Ferenc itt lenne közöttünk, meghallanánk-e bölcs szavait?

A második téma: mindannyian a magyar nemzethez tartozunk.

Két dolgot ajánlok az Önök figyelmébe. Adjuk vissza nemzeti ünnepeink méltóságát! Ne abban versenyezzünk, ki hogyan tudja a másik rendezvényét megzavarni. De abban, hogy saját rendezvényeinket miként tudjuk a másikénál méltóbbá tenni. Miként tudunk az aktuálpolitikai ki- és beszólások helyett magvas gondolatokat az ünneplőkkel megosztani. Miként tudjuk a márciusi ifjaknak vagy 56 forradalmárainak az illő tiszteletet megadni.

A másik kérdés a szolidaritás.

Értsünk egyet abban, hogy ugyanaz a figyelem, ugyanaz a szolidaritás jár annak, akit hite vagy nemzeti kisebbséghez tartozása miatt üldöznek, mint akit származása miatt. A határokon túl élő magyarokért viselt felelősség ne csak alkotmányos rendelkezés maradjon, hanem ciklusokon átnyúló közös programmá váljon.

2017.04.26.Magyarországról vitáztak Brüsszelben


Aki beengedi Európába a migránsokat, számoljon azzal, hogy gyermekei, unokái más világban fognak élni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament plenáris ülését követő nemzetközi sajtótájékoztatóján, Brüsszelben.

Az Európai Parlamentben vitanapot tartottak hazánkról.
A plenáris ülésen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is.


2017.04.04.Tiszteletet a népnek!


A Jobbik plakátja megerősíti, hogy a szédelgő társulat kreativitása a nullával egyenlő. A polgárok csípőből történő letegezése nem idézi az etikus és kulturált gyermekszobák hangulatát. De lépjünk tovább, ez nem a mi sarunk. Nagyobb problémának látszik a "TI dolgoztok" kijelentés helyes értelmezéséből fakadó, megválaszolásra váró kérdés, miszerint a polgárok ország építő munkája közben a Jobbik mit csinál? Az adófizető választópolgárok döntő sokasága úgy látja, hogy sok mindent, csak dolgozni ne kelljen. Időszerű volt az önkritikus plakát, amihez gratulálunk!
A plakát másik oldala viszont kimeríti a nyilvánosan történő rágalmazást. A BTK pontosan leírja a lopás tényállását, reméljük, hogy ezzel a Jobbik jogászai is számoltak. A szellemi honvédők most azt várják, hogy a plakátokon megjelent gyanúsítgatások után megszületnek a feljelentések és a bizonyítás sem marad el.
Ha ez nem így lesz, a Jobbik, mint mindig, félrevezeti nem véletlenül csökkenő létszámú követőit, mert ismét blöfföl. MI, akik merjük vállalni, hogy dolgozunk, és ezt munkával bizonyítjuk, úgy gondoljuk, hogy a követőit is becsapó párt megjelenített közlései nélkülözik a törvényben megfogalmazott tényállást és csak politikai haszonszerzésre irányulnak. (civilosszefogas.hu)

2017.03.30.Kormányinfó 83 - Komoly nyomásgyakorlásra számít a kormány


A kormánynak komoly nyomásgyakorlásra kell felkészülnie a következő hónapokban a bevándorláspolitikája miatt az Európai Bizottság, a strasbourgi bíróság és civil szervezetek részéről - közölte Lázár János a 83. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

2017.03.10.Ifj. Lomnici Zoltán: Miért füttyöghetnek juhászpéterek nemzeti ünnepeinken?


Sokan felháborodtak az Együtt tavaly októberi fütyülős akcióján, egyesek kegyeletsértésről, 1956 eszméjének meggyalázásáról beszéltek. Úgy hírlik, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett nemzeti ünnepen is folytatni kívánják a zavarkeltést. A magyar emberek egy jelentős része értetlenül szemlélte a sípolók legutóbbi akcióját, mint ahogy az sem könnyen értelmezhető, milyen alapon tehették ezt meg minden következmény nélkül. A hazai liberális jogfelfogás, az alapjogi fundamentalizmus szerint a válasz egyértelmű, jelesül ezt a gyülekezési jog lehetővé teszi. Sőt az egységes bírói gyakorlat is... Ez azonban nem teljesen igaz.

A gyülekezési törvény egyértelműsíti, hogy a gyülekezési jog gyakorlása keretében békés felvonulások és tüntetések tarthatóak. Az idézett bírói gyakorlat szerint egy demonstráció szervezőjének fokozott felelősséggel és műgonddal kell eljárnia, és mivel az Együtt október 23-ai demonstrációs megnyilvánulása nem volt békésnek tekinthető, ezért értelemszerűen nem állnak az érintettek cselekményei az Alaptörvény, illetve a gyülekezési törvény védelme alatt. Ennek ellenére a füttyögők minden gond nélkül megzavarhatták a nemzeti ünnep méltóságát, hogy aztán védelemért a liberális média és jogvédők szoknyája alá bújjanak. (Mint tudjuk az Együtt elnökének van humorérzéke. Először sikertelenül megpróbálta csapatával megzavarni az október 23-ai – kormány által szervezett – hivatalos állami megemlékezést, utána pert helyezett kilátásba a Miniszterelnökséggel szemben, mivel őt és társait nem engedték be a Kossuth térre.) Azonban…!

Nem mindenhol van ez így fejlett demokratikus jogállamokban, az ilyen tettet nem mindenütt védi keretjogszabály vagy liberális bírói gyakorlat. Mi több, az Egyesült Államokban a liberális demokrata Barack Obama korábbi elnök által jegyzett, a Védett Szövetségi Épületekről és Területfejlesztésekről szóló törvény nevet viselő jogszabály rögzíti, hogy aki tudatosan rendzavarást követ el a védett épületekben, területeken, illetve azok közelében, vagy akadályozza vagy megzavarja a kormány munkáját és a kormányhivatalok működését, pénzbírsággal sújtható, illetve szabadságvesztéssel vagy mindkettővel büntethető. Ha a magyar szabályozás nem is szigorodik amerikai mintára, megítélésem szerint a nemzeti ünnepek méltósága és az őseink iránti tisztelet indokolhatja, hogy egy esztendőből 3 napon (március 15., augusztus 20., október 23.) ne lehessen tüntetést tartani. Tekintettel arra, hogy az év 362 napja így is rendelkezésre áll, ez nem törvényszerűen jelentené a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának, illetve a gyülekezési jognak aránytalan korlátozását.

Az állampolgároknak ugyanis nemcsak jogaik, de kötelezettségeik is vannak. Kossuth Lajost idézvén: "A haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz." (888.hu)

2017.02.20.Magyarországon van egy felelős kormány és van egy felelőtlen ellenzék


Az ellenzéki pártok egymással futnak versenyt demagógiában - reagált Orbán Viktor hétfőn a parlamentben az ellenzéki frakcióvezetők felszólalásaira. A miniszterelnök viszontválaszában rámutatott: aki figyelemmel követte a vitát, azt láthatta, hogy Magyarországon van egy dolgozó és felelős kormány és van egy felelőtlen ellenzék. Az ország eredményei nem a kormány eredményei, "persze nem árt, ha van egy működőképes kormány, ami tudja, mit csinál, van programja, vannak döntései és azokat végrehajtja" - tette hozzá.

Az MSZP frakcióvezetőjének szavaira reagálva a miniszterelnök úgy fogalmazott: amikor a szocialisták nyugdíjról beszélnek, kezdjék azzal, hogy ők vették el a 13. havi nyugdíjat. „Ráadásul ma Magyarországon van egy törvényes rend”, ami garantálja, hogy a nyugdíjaknak sohasem szabad kisebb mértékben emelkedniük, mint az infláció mértéke – húzta alá Orbán Viktor. Az energiaárakra vonatkozó szintén szocialista felszólalást a kormányfő úgy kommentálta: Magyarország mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a közös európai energiapolitika keretében is az energia árának meghatározása a magyar országgyűlés és a magyar kormány kezében maradjon.

A miniszterelnök konkrét adatokat sorolva támasztotta alá, hogy jelentősen javult a magyar családok helyzete 2010 és 2015, így a hiteltörlesztő képesség, a jövedelem és más egyéb fontos, az életminőséget jelentős mértékben befolyásoló területen. "Értem én, hogy a Jobbik elnöke most kiabál, mert bajban van. Így szoktak járni azok, aki eladják a pártjuk lelkét" - utalt Orbán Viktor az ellenzéki párt által végrehajtott fordulatra. Amiért az emberek haragszanak önökre, ne rám haragudjon - fordult a Jobbik elnökéhez a miniszterelnök. (fidesz.hu)

2017.02.10.Orbán Viktor tizenkilencedik alkalommal tartott évértékelő beszédet


Öt nagy támadást kell kivédeni idén. Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést, napirenden marad a migráció ügye is, meg kell majd küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, emellett a negyedik és ötödik támadás az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását éri majd - fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök tizenkilencedik alkalommal tartott évértékelő beszédében a budapesti Várkert Bazárban.

"Európában, hiába a véres valóság és az elborzasztó tények, a migránsok korlátlanul mozoghatnak, amíg ügyüket el nem bírálják. A kérdés, hogy mi őrizetbe vegyük-e őket, amíg jogerős döntés nem születik róluk?" - kérdezte a miniszterelnök, aki kitért a nemzetközi szervezetek erősödő aktivitására is. "Nálunk is gondot okoz, hogy külföldi pénzzel akarják befolyásolni a politikát. A kérdés, hogy engedünk-e az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérleteknek" – vetette fel a kormányfő, aki szerint Soros György szervezetei azon dolgoznak, hogy százezerszám szállítsák Európába a migránsokat, azon dolgoznak, hogy letérítsék a magyar országgyűlést az emberek által kijelölt útvonalról. (magyarhirlap.hu)

2017.02.03.Mennyit ártottak a szankciók? - Echo Tv Napi Aktuális


Prof. Dr. LENTNER CSABA Vlagyimir Putyin budapesti látogatásának
lehetséges gazdasági hatásait értékeli

"Ezek az európai uniós szankciók politikai és gazdasági értelemben megbuktak. Ez több szempontból is elmondható. Ugyanakkor nekünk a szankciók bevezetésétől kezdődően volt egy nagyon markáns véleményünk. A mi véleményünk az volt ebben a kérdésben, hogy az Európai unió ne hosszabbítsa meg automatikusan ezeket a szankciókat Oroszországgal szemben, hanem erről legyen egy vita a 28 tagállam között"- mondta Budai Gyula.

2017.02.02.Tárgyalások kezdődnek a 2021 utáni gázszállításról


Megbecsülendőnek nevezte a Magyarország és Oroszország közötti együttműködést
Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel
közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

2017.01.12.Átláthatóvá kell tenni, honnan kapják pénzüket a közélet szereplőiOrbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban elmondta: meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a magyarok minden közéleti szereplőről tudhassák, kicsoda ő, és honnan kapja a pénzét. A miniszterelnök a legfontosabbnak azt tartja, hogy megteremtsék annak lehetőségét, hogy minden magyar állampolgár tudhassa minden közéleti szereplőről, kicsoda, honnan - külföldről vagy Magyarországról - kapja a pénzét, és ha külföldről, támasztanak-e vele szemben elvárást. "Átláthatóságot akarunk", a magyaroknak ugyanis joguk van megérteni, milyen "befolyásolási manipulációs kísérletrendszerben éljük minden nap a politikai életünket" - mondta Orbán Viktor. (MTI)

2017.01.12.Orbán Viktor beszéde a határvadászok első ütemű eskütételénOrbán Viktor a migráció kapcsán kijelentette, hogy az emberi jogok sehol sem írják elő a nemzeti öngyilkosságot. Megvédjük hazánkat! Nemet mondunk a kényszerbetelepítésre! (MR)

2016.12.13.A liberális demokrácia, nem demokrácia, hanem a globális hatalom diktatúrája


Boros Imre professzor szerint a nagytőke vélhetően már régen ráunt az addigi legsúlyosabb válságból kivezető és Európa nyugati felén kibontakozó jóléti társadalmi rendszerekre – és csendben felrúgta az alkut. A korlátlan piaci szabadság éppen azt hozza, hogy a tőke tetszése szerint hasíthat ki a haszonból, hiszen felette lényegében eltűnt a kontroll. Évtizedeknek kellett eltelniük, mire kirajzolódott ennek a világkereskedelmi modellnek a lényege: visszafizethetőséget kizáró eladósodott nemzetállamok tömege; iszonyú, eddig nem látott vagyoni és jövedelmi polarizáció nemzetközi és nemzeti keretek között; hatalmas vagyonok adó elöli kimentése; a valós gazdasági verseny felszámolása; megállíthatatlannak tűnő környezetrombolás, beleértve a klíma tartós kedvezőtlen változását is; a pénzügyi szektor véglegesnek látszó győzelme a termelő szektor felett. A globális világrenddel szemben már régen megfogalmazódtak kritikák, de a közvéleményt diktáló média ezeket a hangokat közömbösítette. Először az Egyesült Államok idei választása hozott áttörést. Új nemzetközi kereskedelmi világrend körvonalai látszanak kirajzolódni. ( Magyar Hírlap)

2016.11.25.Orbán Viktor telefonon beszélt Donald Trumppal!


Orbán Viktor telefonon beszélt az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Donald Trumppal, aki meghívta őt Washingtonba. Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot. "Úgy érzékeltem, tudja, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek. Meghívott Washingtonba, mire elmondtam neki, hogy már régen nem jártam ott, hiszen fekete bárányként kezeltek. Nevetve annyit válaszolt, hogy őt is" - nyilatkozta Orbán Viktor.
"Nem csupán történelmi, hanem gazdasági tény is, hogy Magyarország egy ezeréves állam, amelynek kormányzási formái mindig is a nyugati világ fősodrában voltak, kivéve a kommunista kísérlet időszakát. Európa szívében vagyunk, vagyis nemcsak a hadi utak, hanem a kereskedelmiek is rajtunk keresztül vezetnek. Egy kormánynak pedig ebből kell tőkét kovácsolnia például az infrastruktúra fejlesztésével" - nyilatkozta a miniszterelnök. A versenyképesség szempontjából az egyik legfontosabb tényezőnek nevezte, ha Magyarország olcsóbban tud áramot adni a gazdasági szereplőknek, mint a többi nyugat-európai állam, ezért, mint mondta, elkötelezett híve a paksi fejlesztésnek. Hozzátette: azt is figyelembe kell venni, hogy nő a visegrádi négyek szerepe az Európai Unión belül." (fidesz.hu)dr. DRÁBIK JÁNOS: Mit kell tenni a magyar nemzet megmaradásáért?


Mit jelent a magyar nemzetépítés szempontjából az, hogy az amerikai nemzeti középosztály fellázadt a kozmopolita, liberális elitek ellen? (2016.11.24.) Magyarok Világszövetsége, Szent László Akadémián elhangzott előadás.2016.11.12.Kolozsváron, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben is tüntettek


Nemcsak Marosvásárhelyen, hanem Kolozsváron, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben is tüntettek szombaton délután a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium és a magyar nyelvű egyházi iskolák védelmében.

"Számunkra a magyar iskolák jelentik közösségünk és Erdély jövőjét. Nem engedjük, hogy ezt bárki kockára tegye! Mi olyan Erdélyt akarunk, ahol jogainkat és javainkat ténylegesen biztonságban érezzük. Olyan országban akarunk élni, ahol a kisebbségpolitikát nem a titkosszolgálat és nem a bűnügyi szervek alakítják" - áll a petícióban.

Az egyházak petíciója szerint véget kell vetni a közösség megfélemlítésének, a szerzett jogok bírósági és közigazgatási eszközökkel történő csorbításának, megvonásának. Az egyházak az oktatásban tapasztalt jogcsorbítás mellett a nyelv- és a szimbólumhasználat szabadságát sértő intézkedések ellen is szót emeltek.  (itthon.ma)Dr. Bakay Kornél őstörténet előadása Márokföldön, az Őrségben


2016.10.23.Ünnepeljünk együtt október 23-án


"Hatvan évvel ezelőtt a magyarok összekapaszkodtak, hogy tudassák országgal, világgal, szabadok és függetlenek akarnak lenni. Ma is büszkék vagyunk az akkori fiatalok bátorságára, hazaszeretetére."2016.10.19.Schmidt Mária: Világtörténelmi jelentőségű az 1956-os forradalom

Ami hatvan évvel ezelőtt történt, nemcsak a magyar történelem egyik legjelentősebb mérföldköve volt, hanem világtörténelmi jelentőséggel is bír - mondta el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa. Világszerte, összesen 116 helyszínen zajlanak az 1956-os Emlékév megemlékezései. Ezek között számos kulturális program lesz, például koncertek, konferenciák, fogadások, filmvetítések – ismertette a műsorban Schmidt Mária. Kifejtette, a helyi diplomáciai képviseletek segítségével fejezik ki köszönetüket és hívják fel a figyelmet arra, hogy a magyarok szabadságszerető emberek, akik mindig készek harcolni a szabadságért és a függetlenségért, ahogy tették ezt hatvan évvel ezelőtt is, amikor "az egész világ figyelme és szeretete Magyarország felé irányult."
Az emlékév kormánybiztosa elmondta, 1956 egyik nagy tanulsága az volt, hogy a szabadságharcosok és a nemzet hiába reménykedtek abban, hogy segítséget kapnak a nagyhatalmaktól, azoktól az országoktól, amelyek szabadon élnek. "Megtanultuk a leckét, hogy csak magunkra számíthatunk. Ugyanakkor az emberek részéről megkaptuk azt a támogatást, együttérzést, segítséget és szolidaritást, amit a politikai elittől nem kaptunk meg. Célunk volt, hogy a 60. évforduló során köszönetet mondjunk azoknak, akik segítették azt a 200 ezer embert, akik kénytelenek voltak elhagyni a hazájukat és azokat is, akik itt maradtak."
Schmidt Mária hangsúlyozta, ami hatvan évvel ezelőtt történt, nemcsak a magyar történelem egyik legjelentősebb mérföldköve volt, hanem világtörténelmi jelentőséggel is bír. Úgy fogalmazott, büszkének kell lennünk erre, tisztelettel és köszönettel kell fordulnunk azok felé, akik ebben részt vettek és még köztünk vannak. „Az egész nemzeti közösség számára ez egy olyan tartalékot és erőt adhat, amely mindannyiunk számára fontos." (schmidtmaria.hu)Cserna Gábor - Mézes Áron: IMA MAGYARORSZÁGÉRT


Uram, jövök hozzád e nemzetért, a magyar népért könyörgök.
Add, hogy megtaláljon Téged, és megláthasson a problémák között!
Bocsájtsd meg vétkeinket! Gyógyítsd meg sebeinket!
Szent Szellem, söpörj végig az országon!
Hozd az ébredést és a felüdülést!
Hozd a gyógyulást és a szabadulást! ÁMEN!

Mi keresztények vagyunk - Papp Lajos Ráckevén előadást tart 2009-ben


2016.09.10.Bayer Zsolt: "Nekünk meg kell védenünk Európát"

"Ha minden így marad, az európai fehér ember civilizációja, kultúrája csak idő kérdése, hogy mikor fog eltűnni a Föld színéről - fogalmazott Bayer Zsolt. Eddig körülbelül 1,5 millió migráns lépett Európa földjére, további 15-20 millióan készülnek átkelni a tengeren, Európa felé. Ha megtörténik a vizionált népességrobbanás, mi történik ott, ahol már most nincs mit enni és nincs elegendő tiszta ivóvíz? Eljön Mad Max világa? ... Mint mondta, csak az mondja ma, hogy ez utópia, akinek nincs gyereke, akit nem érdekel a jövő. Bayer Zsolt szerint az elmúlt 60 évben az európai ember elveszítette két alapösztönét, ami a fajfenntartás és az önfenntartás. Ellenben az iszlám világban ez idő alatt megkilencszereződött a lakosság." (pestisrácok.hu)Legszebb magyar ellenállás, a bőséges gyermekáldás.
Császár Mónika és Balczó András olimpiai bajnok házaspár
Példamutató életet élő, 12 gyermeket nevelő Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó életéről itt olvashatsz!
Gratulálunk! Áldott életet kívánunk az egész családnak!
"Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
"Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát."


2016.09.05.Emlékezzünk! 2004.december 05. Népszavazás


A Szégyen Napjának állítottunk emléket, hogy sose merüljön feledésbe ez a szégyentelen nap!"Zsobok, hol gyökeret eresztünk és szárnyakat növesztünk"


"Megtanulom, megőrzöm, tanítom, továbbadom.
A szüleim nyelvét gyermekeim hangján elkopni nem hagyom!"A Polgári törvénykönyv szerint a homoszexuálisok "csinálhatnak,
amit akarnak, de nem köthetnek az állam által elismert házasságot" - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a kereszténység olyan hagyomány, amelyet tiszteletben kell tartani, mert nélküle "nem éltük volna túl az elmúlt ezer évet. Úgy véljük, hogy egy nemzet alapja a család, és ezt védeni kell. Világossá tesszük azt, hogy csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot."Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért!


2010.05.29. Orbán Viktor: "Ide a szívem vezetett"


Az első utam az eskütétel után egy olyan helyre vezetett, ahol nem az a fontos, hogy milyen tisztet töltök be, ide a szívem vezetett - kezdte beszédét Orbán Viktor, az Új kezdet napja elnevezésű Fidesz-nagygyűlésen a főváros Kossuth terén.

Egy vagyok azok közül aki mindig hitte, hogy mi magyarok, megalakíthatjuk a nemzeti együttműködés rendszerét, amelynek alkotmánya a hazaszeretettel indul - mondta Orbán. Hozzátette: hitte, ahogy olyan sokan, hogy létrejöhet egy olyan, nem keleti és nem nyugati Magyarország, amely a saját tengelye körül forog, és nemzetének érdekei vezérlik. Orbán úgy látja, hogy ezt egy olyan, 8 éve összekovácsolódott közösség hozta létre, amely nélkül nem vált volna láthatóvá a nemzeti együttműködés rendszere. "Ez a forradalom nem történhetett volna meg azok nélkül, akik itt állnak ma a Kossuth téren" - mondta a miniszterelnök. (MNO)

2016.05.29. Orbán Viktor rendet rak a fejekben migráció ügybenMennyi szépség van Magyarországon!!!
Szívet, lelket gyönyörködtető 60 perces útikalauz!


Prémium Magyar Államkötvényről információk itt!!!Reményik Sándor: NAGY MAGYAR TÉLBEN
A verset előadja Csurka László.


Aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés mellett itt!"Szülőhazám, te szép Magyarország, Hogy ne lennék holtig igaz hozzád!" (Arany János)


2016.05.20.Orbán Viktor interjúja 2016.05.20-án a 180 percbenA magyarok és a lengyelek is joggal várnak el több tiszteletet az Egyesült Államok volt és jelenlegi vezetőitől - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, reagálva arra, hogy Bill Clinton volt amerikai elnök "putyinizálódással" vádolta meg Lengyelországot és Magyarországot.
Orbán Viktor: "A magyar szívekben szeretetre és összefogásra van szükség"


A mi szívünkben nem lehet gyűlölet. Mert a mi utunkon járók közössége a barátság, a bizalom és a szeretet köré épül. Ha mi együtt maradunk, akkor a megfelelő időben, a döntő pillanatban majd csatlakozni fognak hozzánk. Velük együtt majd megint meglesz a nemzeti többség. Ne féljetek, mert amíg ennyien leszünk ezen az úton, Magyarországot soha nem fogják legyőzni! Mert mi mindennap újrakezdjük! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!" (Orbán Viktor)


2016.03.18.A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte


az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén. „A legnagyobb veszélyt kibekkeltük" - fogalmazott a miniszterelnök, utalva mindenekelőtt arra, hogy a megállapodás értelmében a menekültek befogadása a jövőben csakis önkéntes alapon történhet. Hozzátette: minden egyes,a menekültek áttelepítési rendszerére vonatkozó pontnál külön és hangsúlyosan szerepel az, hogy az abban való részvétel önkéntes. A céljainkat ezzel elértük - húzta alá a miniszterelnök. Kijelentette: az elmúlt félév legnagyobb sikere az a politikai döntés, amely szerint a nyugat-balkáni migrációs útvonalon már a törökökkel való megegyezést megelőzően visszaállították a határellenőrzést. Hozzátette: a pénteki uniós-török megállapodásra azért volt szükség, mert a migránsáradatot a nyugat-balkáni útvonal ellenőrzésével a görög-macedón és a görög-bolgár határon sikerült megállítani, ezért a helyzet Görögországban tovább romlott. Ezt mindenáron meg kell akadályozni, és ha nincs uniós összefogás, akkor Görögországot el is veszthetjük, mint stabil uniós országot - hangsúlyozta a kormányfő.Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy Magyarország a visegrádi államokkal mindvégig a leghatározottabban ellenezte a menekültek kötelező befogadását. A kulcs ország azonban jelenleg Macedónia, amelynek minden segítséget meg kell adni határvédelmi képességének fenntartására. A kormányfő utalt arra a magyar diplomáciai célra is, hogy Ukrajna - mint arról Brüsszelben előzetes egyezség született - előbb jut vízummentességhez, mint Törökország. Kiemelte: sikerült előrelépni az ukrajnai vízummentesség kérdésében is, ami Magyarország számára baráti, politikai és erkölcsi kérdés. Magyarország úgy gondolja, hogy az ukrán népnek segítségre van szüksége és a legnagyobb segítséget a vízummentes uniós beutazás engedélyezése jelenti. (kormany.hu)
Orbán Viktor sajtótájékoztatója Brüsszelben 2016.03.18-án


2016.03.04.Amerikából is kifogásolják Tőkés kitüntetésének visszavonását


Temesvár mentette meg a románok becsületét és méltóságát – emlékeztet Vladimir Tismăneanu politológus, történész. Vladimir Tismăneanu politológus, a Maryland University professzora is elítélően nyilatkozott ma a Facebook-oldalán Klaus Iohannis államfő döntéséről, amellyel visszavonta a Tőkés Lászlónak 2009-ben adományozott, Románia Csillaga érdemrendet.
"Nem tudom, mit csinált Klaus Werner Iohannis fizikatanár Nagyszebenben 1989. december 16-án. De tudom, mit csinált Tőkés László tiszteletes. (...) Temesvár mentette meg a románok becsületét és méltóságát. Ha számít nekünk a történelmi igazság, akkor a temesvári forradalmat nem választhatjuk szét annak nevétől, akitől Klaus Iohannis - akit egy újra megtalált európaiság nevében választottak államfővé - tegnap megvonta a Románia Csillaga érdemrendet" - írja a Washingtonban élő politológus, és mellékelte a fent látható két, '90-es évekbeli fotót. (foter.ro)
2016.02.28. Orbán Viktor miniszterelnök úr évértékelője
2016.02.08.Orbán Viktor: történelmi szövetség a lengyel-magyar


Történelmi szövetségként jellemezte a lengyel-magyar kétoldalú kapcsolatokat Orbán Viktor miniszterelnök, aki hétfői tárgyalásuk után arról biztosította Beata Szydlo lengyel kormányfőt, hogy Lengyelország számíthat Magyarország szolidaritására bármilyen kettős mérce alkalmazásával szemben. A Budapesten folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor elmondta: lengyel kollégájával közös célként határozták meg a visegrádi együttműködés (V4) megerősítését. Hangsúlyozta: a következő években a közép-európai térség sikerén múlik az egész Európai Unió sikere, ugyanis "ha mi nem leszünk sikeresek, akkor Európában nem lesz gazdasági növekedés". A miniszterelnök által történelmi szövetségként leírt lengyel-magyar kétoldalú kapcsolatokról azt is mondta, hogy egy kipróbált, több száz éves múltra visszatekintő barátságról van szó. Megjegyezte, ez a barátság nem a politikusokon múlik, ha úgy hozná a történelem, még a politikusok ellenére is fennállna.A migrációt firtató kérdésre Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ebben az ügyben Nyugaton időnként "változó szelek fújnak", de "ez ne tévesszen meg bennünket", nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a mostani migrációs hullámot a nyugati országok legtöbbje támogatta. A migráció "nem erőszakkal tört be Nyugat-Európába, hanem kinyitották az ajtókat", sőt volt, amikor szállították is az embereket, méghozzá ellenőrizetlenül, Nyugat-Európába – mondta. Szerinte a nyugat-európai politikai vezetők tekintélyes része erre a jelenségre, csakúgy, mint fél éve, pozitívként tekint. Ezért – folytatta – nem vagyunk túl az ügy nehezén, mert amíg az európai vezetők nem ismerik fel, hogy rossz dologról van szó, megállítani sem lehet a bevándorlást.Orbán Viktor amellett érvelt, hogy a nyugatiak csatlakozzanak a közép-európaiak déli védvonalat szorgalmazó gondolkodásmódjához. Megjegyezte továbbá, hogy Európa nyugati fele szerinte nem méltányolja eléggé azokat a közép-európai tehervállalásokat, amelyeket az Ukrajnából érkezett emberek érdekében tesznek. Lengyelország különösen elismerést érdemel, mert uniós támogatás nélkül is képes ezt megoldani – hívta fel a figyelmet. "Amikor szolidaritásról van szó, akkor az összeurópai képbe az Ukrajnából érkezettek érdekében mozgósított erőfeszítéseket is kérjük értékelni" – jelezte.Milyen EU-t akarunk? Isten, haza, család szolgálata!


Szintén kérdésre a miniszterelnök elmondta: szerinte vitát kellene indítani arról, hogy milyen EU-t akarunk. Erre a V4-ek vállalkoznak is a következő egy-két évben – közölte.


"Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
"Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát."


A lengyel miniszterelnök szerint országa mindig támogatni fogja Magyarországot Lengyelország mindig támogatni fogja Magyarországot politikai és gazdasági kérdésekben, és hálás Magyarországnak a szolidaritásáért - mondta Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt hétfőn Budapesten.

2016.01.19.Orbán Viktor beszéde a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján


Amikor Magyarországot megszállták, akár Nyugatról, akár Keletről, annak mérhetetlen szenvedés lett a következménye - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budaörsön, a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapján rendezett megemlékezésen.

2016.01.14.Amíg áll a kerítés, féken tartható a bevándorlás


Ha nem lenne a kerítés, a kölnihez hasonló események is bekövetkezhettek volna - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a németországi molesztálási ügyre utalva. Az idei első Kormányinfót a délelőtti kormányülés után tartották, amely - mint Lázár János mondta - a tervezettnél rövidebb volt, mert Orbán Viktor miniszterelnök influenzás.
A miniszter közölte: a következő hetekben, hónapokban minden kormányülésen foglalkoznak majd az illegális bevándorlás kérdésével, mert azzal számolnak, hogy idén legalább akkora kihívás lesz a migráció kezelése, mint tavaly. A kormány elszánt az ország határainak megvédésében – nyomatékosította.
Kérdésre beszélt arról is, hogy 45 ezer migránst akarnak visszatoloncolni Magyarországra, de az ország nem veszi vissza őket. Közölte azt is, hogy Magyarország folyamatosan "adja vissza" Szerbiának azokat a migránsokat, akik vélhetően onnan érkeztek, százas nagyságrendről van szó.
Arról is beszélt, hogy a kormány reméli, sikerül konszenzust teremteni ahhoz az alaptörvény-módosításhoz, amellyel önálló tényállás lehetne az alkotmányban a terrorveszélyhelyzet, és ilyen helyzetben a honvédség segítséget nyújthatna a rendőrségnek.

"Lázár János közölte, a kormány elfogadja Tarlós István főpolgármester észrevételeit, vagyis Budapestnek azt kell finanszíroznia, ami törvényi kötelezettsége. Hozzátette: a miniszterelnök utasította a fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztert, a jövő heti kormányülésen adjanak tájékoztatást arról, hogy az agglomerációs települések fővárosba irányuló közlekedése mibe fog kerülni. A kormány ezt a terhet átveszi a fővárostól a Volán és a MÁV közreműködésével - mondta." Lázár János azt mondta, készen állnak a HÉV átvételére, a HÉV és a MÁV integrációjára is. Ez nagy lehetőség a magyar állam számára - folytatta -, hiszen egy több száz milliárdos vasútfejlesztési program indulhat el. Jelezte azt is, hogy a jövőben is kiemelten szeretnék Budapestet támogatni. Felhívta arra a figyelmet, hogy 2007 és 2013 között Budapestre 6600 projektre 2280 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezett, ami a 9000 milliárdos kasszának "elég szép szelete".
Lázár János közölte azt is, hogy a kormányfő hónapokkal ezelőtt a fővárosi önkormányzat számára közlekedés- és infrastruktúrafejlesztésre 350 milliárd forintos kassza elkülönítésére tett javaslatot. Megjegyezte, a kormány 270 milliárd forintnyi adósságot is átvállalt Budapesttől. (MTI)

2016.01.08.Daily Telegraph: most mindenki Orbán példáját követi


A nyugati sajtó és politika - írja Tibor Fischer - annyira tudatlan a kelet-európai történelem tényeit illetően, hogy minden rosszat elhisz, és az ebből eredő lekezelő attitűdje szinte rasszizmusnak tekinthető. Miket írt a nyugati sajtó? Például azt, hogy Orbán betiltotta az abortuszt, lezárt rádióadókat és nácikkal barátkozik. Ezeket a vádakat olyanok hangoztatták Orbán ellen, akik azt se tudják, hol keressék a térképen Magyarországot, de mindent elhisznek, amit Orbán ellenségei állítanak. A Daily Telegraph cikke azzal folytatódik, hogy a hisztéria a kerítésépítés idején érte el a csúcspontját, a kamerák kisgyerekeken és öregeken pásztáztak, holott a tömeg túlnyomórészt felnőtt férfiakból áll. A riportok figyelmen kívül hagyták, hogy egy tízmilliós és a saját szegényei felemelésének problémájával küzdő országnak nincs szüksége több tízezres migránstömeg beözönlésére. S lám, most mindenki Orbán példáját követi - említi meg Tibor Fischer írása - Ha már Svédország is így tesz, az jól jelzi a helyzet súlyosságát. Fischer végül rátér arra, hogy sok Fidesz-szavazót ismer, nem mindegyik elégedett, de az ellenzék gyenge kvalitásai mégis riasztóan hatnak rájuk. Az angol cikkíró szívesen látna erősebb magyar ellenzéket, de megjegyzi, hogy az ellenzékiek gyengesége nem Orbán hibája. Úgy véli, Orbán Viktornak jó esélye van arra, hogy a 2018-as választást is megnyerje. Mint volt labdarúgó, ért a helyzetek kihasználásához. (orientpress.hu)

2014.09.27.

Kereszténydemokrata kormányzás kell Magyarországon


Orbán Viktor szerint kereszténydemokrata kormányzásra van szükség Magyarországon, egy liberális demokrácia ugyanis nem lett volna képes például a rezsicsökkentésre vagy a devizahitelesek megsegítésére. A miniszterelnök erről a KDNP ünnepi választmányi ülésén beszélt szombaton Budapesten. "Ezért nem kell a kereszténydemokratának megijedni akkor sem, ha a liberális szekta főpapjai egyre hangosabban követelik kiközösítésünket" - mondta Orbán Viktor, aki szerint - ismételte meg már korábban kifejtett véleményét - egy demokrácia nem szükségképpen liberális, és attól, hogy valami nem liberális, még lehet demokrácia."

2014.08.26.

Visszavágott a kormány a Washington Postnak * Teljes cikk itt!

Magyarország elkötelezett a pluralizmus és a szabadság mellett - ezzel a címmel közölte Kovács Zoltán kormány

szóvivő olvasói levelét a The Washington Post honlapja. Az újságban augusztus 17-én közölt szerkesztőségi állásfoglalásra reagált, azt hangsúlyozva, hogy a magyar kormányfő tusnádfürdői beszédében nem utasította el az alapvető európai értékeket. (...) Szerinte 2010 óta ez a kormány volt a térség legerősebb bástyája a jobboldali szélsőségességgel szemben, s az Európai Unióban a legkitartóbb erőfeszítéseket tette a magyar romák segítésére. A kormány szóvivője leszögezte, hogy Magyarországon a média sokrétű és szabad, s a munkaalapú társadalomról szóló orbáni gondolatok működőképes alternatívát jelentenek a jóléti állam fenntarthatatlanságával szemben, s egyben pragmatikus választ a krónikusan alacsony magyarországi foglalkoztatottságra. (MTI)

Orbán Viktor tusnádfürdői előadása - részlet2014.06.16.
Orbán Viktor - Nagy Imre újratemetése 1989.06.16.

"Államférfiak akkor születtek, amikor a bátorság mögött tudás, idővel bölcsesség állt!" /Varró István/

Nagy Imre: - Kegyelmet nem kérek!

Tanulhatunk! A meghamisított történelemben egy ember volt, aki még a halálbírák előtt is miniszterelnökként viselkedett!

2014.04.10.Újraválasztották Orbán Viktort miniszterelnöknek! * Teljes cikk itt!


Igennel a Fidesz és a KDNP képviselői szavaztak, nemmel pedig az MSZP-, a Jobbik-, az LMP-frakció, valamint az Együtt-PM négy független képviselője, továbbá a független Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke. A Demokratikus Koalíció négy független képviselője nem vett részt az ülésen. Orbán Viktor nem szavazott. A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata volt szükséges. A kormányfő megválasztásával hivatalba lépett. (...) Bár a most megalakítandó kormány kétharmados parlamenti többséggel rendelkezik, mindig "a háromharmadot, vagyis minden magyart képvisel majd", minden magyar szolgálatára törekszik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az újraválasztása után tartott szombati beszédében, az Országgyűlésben. A kormányfő, a Fidesz elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az árpilis 6-i országgyűlési választáson, függetlenül attól, melyik politikai erőre szavazott. Ideje dolgozni, most folytatódjon a tettek és a cselekvés korszaka - mondta a miniszterelnök. (...) Orbán Viktor szélsőségesnek és veszélyesnek tekint minden olyan politikát, amely veszélyes a magyarokra. Veszélyesnek és szélsőségesnek tekinti, ha valaki a bűnözők jogait az áldozatok jogai elé sorolja, az olyan gazdaságpolitikai javaslatokat, amelyek mellőzik az értelem és a józan ész elemi szabályait, és azt a politikát, hívja magát akár jobb, akár baloldalinak, amely azért akar pénzt elvenni a dolgozó emberektől, hogy odaadja azoknak, akik bár munkaképesek, de nem akarnak dolgozni. Veszélyesnek és szélsőségesnek tekinti továbbá a magyar népre azt a politikát, amely az 1000 éves Magyarországot valamilyen Európai Egyesült Államok oltárán fel akarja áldozni, és ide sorolta az unióból való kilépés programját is. Orbán Viktor azt ígérte, ezen jelenségek ellen következetesen, határozottan és kitartóan fel fog lépni. (hirado.hu)2014.05.10. A szélőséges megnyílvánulások, cselekedetek ártanak    

2012.08.20.

"Az államalapítás nem ért véget Szent István tettével" * Teljes cikk itt!

Áder János köztársasági elnök szerint a magyar állam XXI. századi sikeréért a nemzet tagjainak ma is úgy érdemes magukra tekinteniük, mint valódi alkotóira, újraalapítóira államunknak. Ezért nem elég büszkének lennünk elődeinkre, nem elég fejet hajtani az ő teljesítményük előtt, hanem "ismét bölcs kiegyezésre" kell jutnunk, hogy "újra felemeljük a lelkünk" - fogalmazott az államfő hétfőn, az augusztus 20-i tisztavatás hagyományos helyszínén, az Országház előtti Kossuth Lajos téren. Ugyanitt Hende Csaba honvédelmi miniszter kijelentette: augusztus 20. az összetartozás ünnepe, mert van közös múltunk és jövőnk. Az eseményen készült képeink itt megtekinthetők. A köztársasági elnök a fiatal honvédtisztek előtt szólva hangsúlyozta, új kor kezdetén állunk, hiszen a régi világ válságba jutott és csak azok a nemzetek lesznek a XXI. század nyertesei, akik képesek "felemelni a lelkük". "Mi magyarok pedig a vérünkben hordozzuk a tudást, hogy ha a lélek emelkedik, csakugyan vele emelkedik minden" - húzta alá Áder János aki szerint kezdetnek elég lesz, ha lelkünket "oda emeljük, ahová ez van írva: A haza minden előtt". Az államfő ünnepi beszédében a családalapításhoz hasonlította az államalapítást. Mint mondta, a család mindannyiunk számára az otthont jelenti, és az állam is ehhez hasonló: azt jelenti, nemcsak otthonunk, hazánk is van a nagyvilágban. Áder János szerint történelmi sikerünkként értékelhető, hogy "volt és mindig lesz a földnek egy szeglete, egy önálló európai állam, amelyre minden magyar a hazájaként gondol, aminek neve: Magyarország". Kiemelte: augusztus 20. államalapítónkról, és rólunk, magyarokról szól, mindarról, ami összeköt minket, s mindarról, amit egymással időről időre érdemes megbeszélnünk. A magyar történelem azt példázza, hogy "mindig csak akkor sikerült felemelnünk országunkat, ha a lelkünket is sikerült felemelnünk" - hangsúlyozta a köztársasági elnök, hozzátéve: élni kell lehetőségeinkkel, amelyek "kapuja csak azok előtt nyílik meg, akik előrelátó tervekkel, bátor és okos tettekkel maguk látnak hozzá álmaik valóra váltásához". Áder János szerint Szent Istvánt is ez tette naggyá, vagyis, hogy élni tudott a mások előtt is adott államalapítás lehetőségével. Kitért első királyunk fiának írt intelmeire is, amelyek szerinte egymás és mások iránti tiszteletről és türelemről szólnak. (MTI-fidesz.hu)

2012.05.22.

Díszsírhelyet kapott a Székely Himnusz zeneszerzője * Teljes cikk itt!

A Belvárosi temetőben felavatták Mihalik Kálmánnak, a Székely Himnusz zeneszerzőjének díszsírhelyét. A megemlékezésen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kalmár Ferenc, a KDNP parlamenti képviselője, Polner Eörs, a megyei Kormányhivatal főigazgatója, a megyei és városi közgyűlés tagjai, az egyházközösségek, pártok és civil szervezetek képviselői, Bognár Levente, Arad alpolgármestere és küldöttsége. Pontosan 90 évvel ezelőtt a mai napon hangzott el először a Székely Himnusz, és az idén emlékezünk meg a zeneszerző halálának 90-edik évfordulójáról is. (...) A Székely Himnusz az ellenállás, a nemzeti érzés szimbólumává vált Erdélyben és a szocialista rendszerrel szemben való ellenállásnak az anyaországban, hangsúlyozta az ünnepség vezérszónoka Semjén Zsolt. Nem csak Ceausescu Romániájában volt betiltva, büntetés járt az énekléséért a kádári Magyarországon is. Most is vannak, akiknek szálka a szemében ez a dal, folytatta Semjén, akiknek nem tetszik, hogy a Parlamentben is elénekeljük. Wass Albert Erdélyi vallomás című versének elhangzása után Gál Imre fafaragó, a Mihalik Kálmán Alapítvány egyik létrehozója és a sír felfedezője köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, ha nem következik be az 1989-es romániai forradalom és később a környező országokban is nem történik meg a politikai átalakulás, akkor ma nem állhatnánk itt, és nem emlékezhetnénk a Székely Himnusz zeneszerzőjére. Amikor 1990-ben egy élő tanú megosztotta vele féltve őrzött titkát, és megmutatta, hogy a Belvárosi temetőben hol nyugszik Mihalik Kálmán, sokáig ő is félt. Aztán a lelkiismeretére hallgatva Gál Imre is megosztotta másokkal a titkot. Azóta minden évben szabadon emlékezhetünk.

Diktatúrában még a dal is bűnös

Vannak, akik vitatják művészi értékét, sőt látszólagos tudományossággal magyarázzák, miért helytelen a megnevezés és miért is nem ez a székelyek himnusza. Az egyetemes magyarság és székelység azonban Székely Himnusznak fogadta el, ezért mi is emlékezünk a dal születésének 90. évfordulójára. A diktatúrában még a dal is bűnös volt, hát még aki dalolta. Csaba királyfi dalát énekelni egyet jelentett a nemzeti ellenállással. Veszélyt hordozott, ugyanakkor tartást is adott. Mikor felhangzik, gondoljunk erre is. "Köszönjük neked a Székely Himnuszt, magyarságunk egyik hitvallását, Mihalik Kálmán" - fejezte be beszédét Semjén Zsolt. (szegedma.hu)

A Székely Himnusz szerzője Mihalik Kálmán (1896-1922)

A magyarság egyik legmegrendítőbb és legszebb fohászának zeneszerzőjét utolsó útjára is saját szerzeménye kísérte el 1922. szeptember 6-án Szegeden. Az orvos végzettségű egyetemi tanársegéd mindössze 26 évet élt. Az immár hagyománnyá vált, Mihalik nevéhez kapcsolódó megemlékezés lelki támaszt nyújt minden magyarnak, de elsősorban a Romániából áttelepült magyaroknak itt, az anyaországban.

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
Göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillag ösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
Népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!ÉLETRAJZOK,
OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK
Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN

VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKMátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István írásai

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Vissza!
Vissza a menüre!