HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő
"Bizony, bizony mondom nektek: aki nem az ajtón megy be a juhok aklába,
hanem máshonnan mászik be, az tolvaj és rabló." (Jn 10:1)
Vörösmarty Mihály: Szózat - Sinkovits Imre előadásában


"Hazádnak rendületlenül, Légy híve, ó magyar; Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar." (Vörösmarty Mihály)
Hajrá magyarok a keresztény értékekért, a családokért! SDG!2021.11.25.Koncz Zsófia: Elárultam az új szakmám a Fidelitas Kongresszuson!
Gratulálunk! Sugárzik belőled a szeretet.


2005-ben húszan megalapították a Fidelitást Szerencsen. Hajrá fiatalok (verseny)pályára fel! Legyetek mindig ilyen vidámak és hazaszeretők!2021.11.14.Újra megválasztották Orbán Viktort a FIDESZ elnökének.
Orbán: Hazát, hitet, anyaföldet nem adunk el.
Orbán: We do not sell our homeland, our faith, our homeland.


Kedves Barátaim! Köszönöm a megtisztelő bizalmat. Ha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, mert a társadnak, ha nem is áll a rivaldafényben éppoly nehéz, mint neked, de az is lehet hogy nehezebb.A feleségemtől megkaptam, megszereztem az engedélyt. Neki is köszönetet kell mondanom. Több, mint 35 éve csinálom. Mindig velem voltál akkor is, amikor nem érdemeltem meg. Köszönöm Ani.


Úgy érzem, hogy a legjobb korban vagyok, bár az nekem is gyanús, hogy eddig mindig így éreztem... Sok minden történt. Oroszok ki, kommunisták el, csődből vissza, Alkotmány be, IMF haza, rezsi le, migránsok kívül, határon túliak egybe, ami a legfontosabb szív fel. Valóban nem kevés...

2021.11.09.A kerítés az egyetlen hatékony módszer a migrációs hullám megállítására
Miközben Lengyelországba illegális bevándorlók százai


próbálnak betörni, az Európai Bizottság továbbra sem hajlandó finanszírozni fizikai akadály építését. Pedig a kerítés az egyetlen hatékony módszer a migrációs hullám megállítására. Lettek, litvánok, lengyelek szembesülnek fizikailag is azzal a kihívással, amellyel mi 2015-ben és azóta is szembesülünk. Kerítés nélkül nincs az a rendőri vagy katonai alakulat, amivel több száz kilométernyi határt eredményesen lehetne védeni tömeges migrációs nyomás esetében.2021.11.10.Gál Kinga: Teljes szolidaritást vállalunk Lengyelországgal.
Itt az ideje, hogy az Európai Bizottság finanszírozza a határvédelmet!


Elitélem a migráció fenyegetésként történő felhasználását Fehéroroszország részéről, és teljes szolidaritásunkról biztosítom Lengyelországot. Itt az ideje, hogy a szavakon túl az Európai Bizottság azonnal megtegye ezt a határvédelem aktív segítségével és finanszirozásával. Válság, újabb migrációs és biztonsági válság van ezúttal a lengyel-fehérorosz határon.

Ez megerősíti azt az évek óta hangoztatott álláspontunkat, miszerint külső határaink védelme váljon végre prioritássá. A migránsokat nem szétosztani, a migrációt nem menedzselni kell ügynökségek segítségével, hanem a tömeges migrációt meg kell állítani a külső határoknál. Magyarország megmutatta, hogy ez lehetséges.

Az EU külső határainál határzárak felállítása nem kapott támogatást uniós költségvetésből. Pedig ezt a határvédelmet az európai szolidaritás vitathatatlan megnyilvánulásának kell végre elismerni. Itt az ideje, hogy ezt a Bizottság is megtegye, és gyors anyagi segítséget nyújtson az érintett tagállamok erőfeszítéséhez. Elég volt a szavakból, technikai vitákra nincs idő. Csak így óvhatjuk meg az amúgy is törékeny stabilitásunkat.2021.11.04.Mit jelent a migrációs nyomás határainkon?


Nagy Csaba barátom meghívására Baranya megyébe látogattam, ahol a drávaszabolcsi határszakaszon kaphattam betekintést az országunkat védő rendőrök és katonák munkájába, majd az egyes települési vezetők is beszámoltak az illegális migráció okozta problémákról. Déli régiónk Magyarországnak, a keresztény civilizációnak és az Európai Uniónak is a bástyája. A történelmünk pedig beszédes: ha a bástya elesik, az országunk is elesik. A migrációt meg kell állítani! (Azbej Tristan)

Itt az ideje, hogy az Európai Bizottság finanszírozza a határvédelmet!


2021.11.04.Lázár János: Újabb információk és részletek a tram-train indulásáról


15 esztendővel ezelőtt kezdtük el a szegediekkel a közös munkát. A két városháza, Hódmezővásárhely és Szeged, együttműködése képpen született meg a gondolat és az ötlet, hogy a két város összekötésére egy 21 századi jármű típus szolgáljon. A tram-train egy olyan villamos, amely vasúti pályán közlekedik. Legnagyobb köszönet azoknak, akik lehetővé tették, hogy egy 80 milliárd forintos beruházás megvalósuljon... (Lázár János hivatalos oldala)2021.10.30.Tisztelettel köszöntöm a szabadság népét a nemzet fővárosában.
I respectfully greet the people of freedom in the nation's capital.


Ez a videó azért készült, hogy külföldi barátainknak is bemutassuk, hogy mi Magyarországon hogyan emlékezünk a hőseinkre, illetve hogyan ünnepeljük és védjük a szabadságot. Fantasztikus lett!

 

2021.10.23.Békemeneten csodálatosan énekeltünk:
"Annyi mindent kéne még elmondanom,


S ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom, Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk, S mint a régi jó barátok egyet mondunk s egyet gondolunk."2021.10.23.Orbán Viktor miniszterelnök úr ünnepi beszéde.
Írva van, hogy óvakodjatok a hamis prófétáktól,
akik báránybőrbe bújva jönnek hozzátok!


Ha meg akarjuk védeni családunk biztonságát, gyermekeink jövőjét, munkánk gyümölcseit, a nyugdíjunkat, a fizetésünket, a rezsicsökkentést, ha meg akarjuk őrizni nyelvünket, kultúránkat, akkor mindenkinek ki kell venni a részét a ránk váró küzdelemből.2021.10.17.Mi, magyarok és nem az NGO aktivisták...
2020-as jelentésében Freedom House – a befolyásos NGO –


megállapította, hogy annyi támadás történt a magyar szabadságjogokkal szemben, hogy az ország már nem felel meg a demokrácia definíciójának. Hogy őszinte legyek, nem érdekel, mert nem a Freedom House dolga megítélni a magyar demokráciát.

Egyetlen Freedom House aktivista sem harcolt a függetlenségünkért, a szuverenitásunkért, ezt mi tettük. Mi harcoltunk a megszállók ellen, mi harcoltunk a szabadságért, mi harcoltunk az ország szuverenitásáért. A miniszterelnök, aki most az országot vezeti volt az első politikai szereplő, akinek elég bátorsága volt ahhoz, hogy sürgesse, hogy a szovjet csapatok hagyják el hazánkat.2021.10.05.Októberben ismét Békemeneten vonulhatunk Budapest főutcáin,
kart karba öltve, amint azt elődeink tették 1956 őszén.


A forradalom 50. évfordulóján Gyurcsány irányításával vér és könnygáz borította el a pesti utcákat, amikor az azonosítóval nem rendelkező rendőrséggel letaroltatta az emlékezésben résztvevőket és az éppen arra járókat. Egy szó, mint száz, ismét okunk van megmutatni békés erőnket. Régóta várunk erre a hívó szóra! Gyurcsány és az ő koalíciója kiérdemelte tömeges tiltakozásunkat. Seneca, az ókori római politikus, államférfi és író bizonyosan jól ismerte az emberi lelket, a bennünk lévő jó és rossz vezérlést.

Ha nem így lenne, vajon hogyan is tudta volna ilyen pontosan leírni mi is a megbocsájtás lényege. Azóta sem olvastam ennél jobbat, kifejezőbbet. "A megbocsájtás a megérdemelt bűn elengedése". Gyurcsány és társai élhettek volna az őszinte bocsánatkéréssel és ezzel egy időben visszavonulhattak volna a politikától. Sem ezt, sem azt nem tették. Tegyük gyorsan hozzá – látva az ellenségesen viselkedő ellenzékünket – Seneca meghatározását a Jó Isten hatáskörébe utaljuk.Böszmeség az őszödi beszéd. Gyurcsány a baloldal vezetője
Orbán Viktor: Őszödi beszéd 15 - DERMESZTŐ velünk élő múlt!


2021.10.03.Gratulálunk! Szabó Nikolett a 14. Nemzeti Vágta nyertese
Budapest, Hősök tere 2021.október 3.
A versenyző szabadkai, és először versenyzett Budapesten.


2021.10.01.Nicolas Bay: Az EU-s intézmények viselkedése elfogadhatatlan Magyarország ellen.
Nicolas Bay: The behavior of the EU institutions is unacceptable against Hungary.
Senki sem tudta bizonyítani, hogy Magyarországon sérülne a jogállam


Koncepciós per folyik Magyarország ellen. A határvédelem, vagy a gyermekvédelem kezelése kimondottan a tagállamok hatáskörébe tartozik. A LIBE bizottság vizsgálódásának nincs jogi következménye. Az egész csak egy politikai színjáték. Politikai játszmát folytatnak Magyarország ellen. /Kovács András/2021.09.10.Kocsis Máté: Pikóék nagy kegyesen elfogadták végre a 2,1 milliárd forintos
kormányzati támogatást a gyermektábor befejezésére


A helyzet orvoslására idén januárban tárgyaltam a minisztériummal, és megállapodtunk, hogy a pénz továbbra is a kerület rendelkezésére áll, csak kérniük kell Pikóéknak. Nyárig a támogatási kérelmet persze NEM készítette el a polgármester úr és hivatala, mert fontosabbnak tartották inkább telekürtölni a propagandasajtójukat azzal, hogy a "kormány kivérezteti a várost", ami egy teljesen nyilvánvaló hazugság volt már akkor is.

Pikóékat egyáltalán nem érdekli, hogy megint eltelt egy nyár, amikor a gyerekek nem üdülhettek, ők inkább még a kerület tulajdonában lévő balatoni strandot is kijátszották a vitorlás haveroknak. A tegnapi testületi ülésen végre elfogadták a több mint két milliárd forintos kormányzati támogatásról szóló előterjesztést, csak erről épp "elfelejtett" a polgármester posztot írni.

Kínos lehet, hogy lehullt a lepel erről a hazugságról is. Persze szép lassan a többiről is le fog. Pikóék dolga már csak annyit, hogy ne szerencsétlenkedjék el ezt a támogatást is.

2021.08.06.Tucker Carlson ma este videó - Tucker Carlson Tonight
FOX NEWS CHANNEL Orbánnal leültünk egy pár hosszú beszélgetésre.


A közel 200 különböző megyéből a föld színén, pontosan egy választott vezetővel rendelkezik, aki nyilvánosan azonosítja a nyugati stílusú konzervatívokat. Orbán Viktornak hívják, ő pedig Magyarország miniszterelnöke. Magyarország egy kis ország Közép-Európa közepén. Nincs haditengerészete vagy atomfegyvere. A GDP-je kisebb, mint New York államé. Nem gondolnád, hogy Washingtonban a vezetők nagy figyelmet fordítanak Magyarországra, de ők igen, megszállottan.

Orbán Viktor a neoliberalizmus alapelveinek elutasításával feldühítette őket. Orbán mit hisz? Néhány évvel ezelőtt nézetei mérsékeltnek és konvencionálisnak tűntek. Szerinte a családok fontosabbak a bankoknál. Szerinte az országoknak szükségük van a határokra. Hogy ezeket a dolgokat hangosan kimondta, Orbánt szidalmazták. A baloldali civil szervezetek fasisztának, a demokrácia lerombolójának minősítették.

Joe Biden tavaly ősszel azt mondta, hogy totalitárius diktátor. Washington hivatalnok olyan alaposan megveti Orbán Viktort, hogy a külügyminisztériumban és környékén sokan, köztük a neokonok is támogatják az ellene induló nyílt antiszemitákat a jövő áprilisi választásokon. Mindezt megnéztük az Egyesült Államokból, és elgondolkodtunk azon, hogy igaz-e, amit hallottunk. A héten Magyarországra jöttünk, hogy megnézzük a saját szemünkkel. Orbánnal leültünk egy pár hosszú beszélgetésre.Of the nearly 200 different counties on the face of the earth, precisely one has an elected leader who publicly identifies a western-style conservative. His name is Viktor Orbán, and he's the prime minister of Hungary. Hungary is a small country in the middle of Central Europe. It has no navy or nuclear weapons. Its GDP is smaller than New York State's. You wouldn't think leaders in Washington would pay much attention to Hungary, but they do, obsessively.

By rejecting the tenets of neoliberalism, Viktor Orbán has enraged them. What does Orbán believe? Just a few years ago, his views would have seemed moderate and conventional. He thinks families are more important than banks. He believes countries need borders. For saying these things out loud, Orbán has been vilified. Left wing NGO's have denounced him as a fascist, a destroyer of democracy.

Last fall, Joe Biden suggested he's a totalitarian dictator. Official Washington despises Viktor Orbán so thoroughly that many, including neocons in and around the state department, are backing the open anti-Semites running against him in next April's elections. We've watched all of this from the United States, and wondered if what we'd heard could be true. This week we came to Hungary to see for ourselves. We sat down with Orbán for a couple of long conversations.

"Hiszünk abban, hogy életünk értelme hazánk, családunk és Isten szolgálata." Tovább!
Hazaszerető, biblikus keresztény hazafiakat ide várjuk.
Kiállunk Orbán Viktor miniszterelnök úr mellett.

2021.08.01.Együtt sikeresek vagyunk. Nemzeti konzultáció a járvány utáni életről
Összefogunk hazánkért. Védjük meg hazánkat, gyermekeinket!


Ezen az oldalon tud regisztrálni a járvány utáni életről szóló konzultációra. Adatai megadása után a konzultációs kérdőívet egy, az e-mail-címére elküldött link megnyitásával tudja kitölteni. Ezt a regisztráció után kapja meg, kérjük, keresse a megerősítő üzenetet e-mail-fiókjában! A többlépcsős regisztrációs folyamat biztonsági célokat szolgál. (nemzetikonzultacio.kormany.hu)

2021.07.22.A nándorfehérvári diadal emléknapját ünnepeljük
1456. július 22. Hunyadi János törökök felett aratott győzelme


Erről az Országgyűlés döntött 2011-ben. A déli harangszó is emlékeztet erre.
Így kellene tanítani a történelem órán.Egy igaz hazafi! Isten éltesse az egész családot!


Kiállunk Orbán Viktor miniszterelnökünk mellett. Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért!

2021.06.04.Kondor Katalin, a Lovas István Társaság elnöke adta át
Szentesi Zöldi Lászlónak a 2020-as Lovas István díjat.


Szentesi Zöldi László a Demokrata újságírója, de máshova is ír, meg szépirodalmat is ír. "Mindig, ha kitüntetünk valaki, ahogy első alkalommal Szakács Árpádot, szeretnék én belevinni mást is, minthogy valaki nagyon jó újságíró. Árpinál az volt a helyzet, amit ő megírt akkoriban a kultúra diktatúrájáról, az egy alapkönyv. Az elgondolkodásra mindenkinek lehetőséget ad, és a tanulság levonására is. Szentesi Zöldinél meg az a plusz, hogy szépirodalmat is ír." (Kondor Katalin)2021.06.04.Ákos: A jövőnkért ma is küzdenünk kell
Emlékműsor versekkel, prózával és dalokkal Trianonról


Nekünk, akiknek fontos a nemzet, össze kell fognunk, jobban, mint bármikor korábban. Meg kell értenünk, hogy érdekeltek vagyunk egymás sikerében – nyilatkozta Kovács Ákos énekes. A Kossuth-díjas szerző-előadóval beszélgettünk Trianon traumájáról, a szocializmus máig ható, hazug történelemszemléletéről és arról, hogy milyen érzés Kolozsvár főterén harmincezer magyarnak koncertet adni.

– Százegy évvel ezelőtt történt a trianoni országvesztés. Hogy látja, mit jelent ma a békediktátum?

– Trianon ma ugyanazt jelenti Magyarország számára, mint a döntés pillanatában: példátlanul gyalázatos, aránytalan büntetést, ami ráadásul egy újabb világháborúnak készítette elő a terepet. (vasarnap.hu)

Az írásokat és dalokat válogatta, előadja: Kovács Ákos. Zongorán közreműködik: Balásy Szabolcs. Köszönet Szigethy Gábornak és Gábor Júliának az archív újságcikkekért, valamint az Új világ született (1914-1922) kiállításnak az archív mozgóképekért és a bejátszott videókért. (AkoxVlog ::: 20E12 • TRIANON 100)Nagy-Magyarország keresztre feszítésének napja volt: 1920. június 4.
Apponyi Albert gróf trianoni beszéde


2021.06.04.Az 1920. június 4-i trianoni békediktátum aláírásának évfordulójáról
2010 óta a nemzeti összetartozás napján emlékezünk meg.


A trianoni békeszerződés az első világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződések Magyarországra erőszakolt rendszerének részeként, a háborúban vesztes Magyar Királyság és a háborúban győztes antant szövetség hatalmai (Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország) között létrejött békeszerződés, amely többek között az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlása miatt meghatározta Magyarország és Ausztria, Románia, valamint az újonnan létrejött Csehszlovákia és a Szerb–Horvát–Szlovén Királyság új határait.

Az első világháborút lezáró békerendszer alapján az őshonos magyar népességből 300 ezer került Ausztriához, 3,5 millió Csehszlovákiához, 5,3 millió Romániához, 4,1 millió Jugoszláviához. A döntés 23,4 millió lakost érintett, Magyarországon az összmagyarság alig kétharmada, 7,6 millió fő maradt.

Az Országgyűlés a törvény elfogadásával kinyilvánította: "a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme".

2020.01.09.Orbán Viktor miniszterelnök úr évindító nemzetközi
sajtótájékoztatója a Karmelita kolostorban
Készen állok a következő miniszterelnök-jelöltségre
jelentette ki a kormányfő kérdésre válaszolva

Közölte: bár a Fideszben még nincs döntés a nagyobbik kormánypárt 2022-es országgyűlési választásokon induló miniszterelnök-jelöltének személyéről, én viszont készen állok.

2 óra 40 percen keresztül, egy pohár víz megivása nélkül, folyamatosan, megállás nélkül tartott az élő sajtótájékoztató. A válaszok pedig nem politikai válaszok voltak, hanem azok többségében szakmai, szakmapolitikai válaszok voltak, ha kell szakszavakat használt. Szükség esetén a külföldi sajtónak angolul válaszolt, illetve, ha magyarokat érintő volt különösen a téma, akkor angol közben magyarra váltott. Semmilyen kérdésben nem volt a válasz mellébeszélés, de hát Orbán Viktor nem is szokott mellébeszélni.

És mindezt papír nélkül! Pedig téma volt bőven: Gyöngyöspata, Mátrai Erőmű, győri gyerekgyilkosság, igazságszolgáltatás kérdései, Brüsszel, USA-Irán, sajtó-ügyek, Európai Néppárt, önkormányzati választások, klímavédelem, zöldpolitika, Gréczy ügy, Borkai ügy...mindenki azt kérdezett, amit akart. Egyébként a libsi sajtó volt többségben, és ők is azt kérdeztek, amit akartak, és Orbán Viktor mindenre válaszolt, mindenkinek válaszolt, semmit sem került meg, még a legkényesebb kérdésekre is válaszolt!

Magyarország teljesítményének javítása, és az országépítő munka erősítése a kormány célja a következő két évben – jelentette ki a miniszterelnök az év első Kormányinfóján. Orbán Viktor úgy fogalmazott: sűrű és munkás két év áll a kormány előtt, hiszen ismét nő a migrációs nyomás és a klímavédelem tekintetében is határozott célokat fogalmaztak meg. Megjegyezte ugyanakkor, hogy gazdaságpolitikában Magyarország továbbra is Európa élmezőnyéhez tartozik, folyamatosan emelkednek a bérek, a foglalkoztatottak száma pedig történelmi csúcspontot ért el az elmúlt időszakban...(mindenszo.hu)2021.05.14.Orbán Viktor is gratulált Matteo Salvininek a bírósági győzelméhez,
méghozzá az Instagramon * Teljes cikk itt!


Ahogyan arról a PestiSrácok is beszámolt nem bocsátja bírósági tárgyalásra az úgynevezett Gregoretti-ügyet a szicíliai Catania vizsgálóbírósága, mivel nem tartja megalapozottnak a vádemelést Matteo Salvini volt olasz belügyminiszterrel szemben egy migránscsoport feltartóztatása miatt. (pestisracok.hu)

2021.04.27.Elkezdődött itthon a tömeges oltás. 4 millió oltás után...


Szerdáig több száz helyszínen adják be a Sinopharm vakcinát. Ha minden jól megy, a héten meglesz a 4 millió beoltott, így jöhetnek a további enyhítések. A kormány már véglegesítette az újraindítás következő lépéseit. Az új szabályok jelentős része védettségi igazolványhoz kötött. Nem több jogot kap egy beoltott, hanem több szabadságot. Semmilyen alaptörvényi rendellenesség nem tapasztalható a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban.Igaz magyarok: Kondor Katalin videó 1. rész


Kondor Katalin szülei Kondor Lajos és Kuhár Erzsébet voltak. Debrecenben, szülővárosában végezte általános és középiskolai tanulmányait. Édesanyja már gyermekkorában megmutatta neki a kulturális élet sokféleségét. 1971-ben Budapesten Marx Károly Közgazdaság-tudományi Egyetem Kereskedelmi Karán diplomázott.

Igaz magyarok: Kondor Katalin videó 2. rész

Már egyetemi évei közben külsősként tevékenykedett a Magyar Rádióban. 1972-től a Rádió belső munkatársa. 1974–75-ben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége újságíró iskolájában tanult. Éveken át A Hét c. televíziós hetilap egyik jellegzetes arca volt. Rádióelnökké választása után, 2003 októberében a Népszava hamisított beszervezési iratokat közölt az 1974–83 közötti időszakra. A vizsgálat tisztázta a rágalmak alól.

2021.04.24.Kondor Katalin: A rebellis újságírók közé tartoztam * Teljes cikk itt!
Lovas Istvánról és a rádiós magyarnyelv-használatról is beszélt.


Kondor Katalin közgazdász, rádiós újságíró, a Lovas István Társaság elnöke a Vasárnapnak a 70-es, 80-as évek és a rendszerváltás időszakának rádiózásáról, Bőzsöny Ferencről...

1991-ben lett a Kossuth Rádió adófőszerkesztője, 2001 és 2005 között pedig a Magyar Rádió elnöke volt. Tapasztalt közvetlen beleszólást, beavatkozást a politika részéről abban az időben?

A jobboldalt mindig kézi irányítással vádolja a baloldal. Én 1972-től dolgoztam a Rádióban. Az ugyebár egy más korszak volt. Más korszak, más ideológia. Frissen végzett egyetemistaként talán még azt a fogalmat sem ismertem, hogy kézi vezérlés. Talán az egész ország kézi vezérléssel működött? Nem tudom. Ha ennek lettek volna kézzelfogható bizonyítékai, bizonyára tiltakoztam volna ellene.

Egy-két kivétellel tisztességes emberek voltak a főnökeink. Ám megjegyzem, nem tilos felállni, és elhagyni azt a munkahelyet, ahol bántó az úgynevezett kézi vezérlés. Ez alkalommal nem részletezem, de engem sem kezdő koromban, sem később nem lehetett kézi vezérléssel befolyásolni. Tudom, és akkoriban is tudtam, hogy voltak, vannak manapság is megvásárolt újságírók, de én a rebellisek közé tartoztam.

Ezért aztán elég sokat szenvedtem, ha szabad ezzel a szóval jellemeznem az akkori idők vitáit. Ám ha nagyot ugrunk az időben, nem kevés lelki terhet okozott az sem, amikor mertem elnök lenni. Hatalmas támadások értek, mint mindenkit mindmáig, akik nem tetszenek azoknak, akik nem az ő fejükkel gondolkodnak, akik nem az ő filozófiájukat éltetik. Ami az elnöki időszakomat illeti, számos alkalommal volt lehetőségem ezt megtapasztalni.

Volt olyan műsora a rádiónak, ami különös támadásokat élt át?

Ha nem a szellemi, világnézeti ellenfeleid kívánságát teljesíted, akkor mindig vannak támadások. Voltak is szép számmal. Hogy csak a legnagyobb támadásnak kitett rádiós műsort említsem, a Vasárnapi Újság, amely már az úgynevezett rendszerváltás óta a támadások kereszttüzében volt, s legnagyobb bűnének azt rótták fel, hogy nagy szorgalommal hozta nyilvánossága a magyar történelem elhallgatott fejezeteit. Nos, ezt a műsort komoly támadások érték. Törvény szerint az Országgyűlés illetékes bizottsága évente meghallgatja az elnököt.

Én is megjelentem egy beszámolóra, ahol döbbenetemre, Bauer Tamás SZDSZ-es politikus volt egyedül az, aki Guy Verhofstadt egykori belga miniszterelnök uniós felszólalásainak "stílusához" hasonlóan magából kikelve, artikulálatlanul ordított perceken át, hogy ilyen soviniszta, fasiszta, rettenetes műsor, mint a Vasárnapi Újság hogyan létezhet? Kikértem magamnak ezt a hangnemet, mást nem lehetett tenni. Más műsorokat ilyen durva támadások talán nem is értek. Számomra ez arra volt bizonyíték, hogy a Vasárnapi Újság teszi a dolgát, méghozzá jól.

A Klebelsberg Kultúrkúriában, ahol az elmúlt esztendőkben nyilvánosság előtt beszélgetett jeles emberekkel, vajon folytathatja-e a Névjegy+ műsorait a járványhelyzet végeztével?

Remélem, de természetesen nem rajtam múlik. Minden intézmény bajba került a világjárványnak nevezett valami miatt, úgyhogy várjuk a "felszabadulást". Mint ahogy várják a kúria működtetői is, hogy térjenek vissza a színházi közvetítések, a hangversenyek, a közösségi összejövetelek...

Ön jó barátságban volt Lovas Istvánnal. Miért gondolta úgy, hogy társaságot hoz létre az emlékezetére?

Soltész Péter matematikus barátommal gondoltuk úgy, nem hagyhatjuk, hogy Lovas neve feledésbe merüljön. Azt az újságírást, azt az újságírói bátorságot és tájékozottságot, amit ő képviselt, azt nem szabad elfeledtetni az emberekkel, hanem valamiképpen meg kell őrizni. (vasarnap.hu)

2021.04.15.Film: Az "Újra naggyá teszik Magyarországot 2010-2020" című projekt
az "őszinteség, bátorság és büszkeség" rendezőelvei szerint


átfogóan vizsgálja a 10 éves kormányzás stratégiáját, filozófiáját, céljait és eredményeit. Amint e 10 év lényegéről Kövér László házelnök fogalmaz az interjúban: "Magyarnak lenni jó dolog, a magyar nemzet önmagában egy érték, és a magyar nemzet jövőjének a biztosítása minden politikának a legfontosabb célja. Amelyik politikának nem ez a legfontosabb célja, az nem magyar politika."

Az Országgyűlés elnöke mellett a filmben az ország gazdaságáért vívott csatákról és az unortodox gazdaságpolitika győzelméről Varga Mihály pénzügyminiszter és Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi elnöke; az Európai Unión belüli csörtékről és a migrációs válság kihívásairól Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter; a balliberális kormányok magyar nemzet ellen elkövetett bűneiről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyette;

a jogállamisággal kapcsolatos kettős mércéről és az új európai lehetőségekről Varga Judit igazságügyi miniszter és Navracsics Tibor kormánybiztos, volt miniszter; a mára már hungarikummá vált családtámogatási rendszerről és szociálpolitikai kérdésekről pedig Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, valamint Balog Zoltán, a református zsinat lelkészi elnöke, az EMMI korábbi vezetője is nyilatkozik. /Alapjogokért Központ/

2021.04.11.A Bayer show vendége Varga Judit igazságügyi miniszter volt.
Varga Judit: Sok helyen álszentséget látok.


"Az ellenzék hónapokon keresztül vitte a keleti vakcinákkal szembeni aljas kampányát – most ezt befejezték, mert úgy látom, hogy rájöttek, hogy ez kontraproduktív, de azért bárki megtalálja az interneten mondjuk a DK szóvivő hosszú tirádáját arról, hogy a Szputnyik-vakcinával a magyar kormány emberkísérletet végez és ők tiltakoznak ez ellen. Ehhez képest az egyik lehetséges következő német kancellár éppen most rendelt Bajorországnak egymilliót ebből az 'emberkísérletből'." - mondta a műsorban Bayer Zsolt műsorvezető.

"Szerintem ez csak azt igazolja, amit a magyar kormányfő és a hazáért folyamatosan fellépő és a hazát első helyre helyező kormány cselekedett, hogy 'Hungary is first'. Nem érdekel, hogy ki hogyan gyaláz és ki mit mond, a saját tudósainkra, a saját valóságunkra támaszkodva, jó időben hozott a kormány egy döntést arról, hogy igenis, az EU-n kívül is szét fog nézni a világban, hiszen a számok azt diktálták, hogy itt nagyon-nagyon sok vakcinára lesz majd szükség.

Az ellenzéknek teljesen menthetetlen a helyzete a vakcinához való hozzáállás és retorika szempontjából, mert az nem úgy van, hogy most kitalálom, hogy akkor holnap mégis csak legyen vakcina. Jóval előbb kellett felébredni. (...) Sok helyen álszentséget látok. Elképesztő szerintem az, hogy bizonyos országoknak fontosabb volt, a mainstreamhez tartozás, az európaiság álszent erőltetése, mint a saját állampolgáraik egészségéért való aggódás (...)"- válaszolta Varga Judit. (hirtv.hu)

2021.04.06.Orbán Viktor: Újraindul az ország * Teljes cikk itt!
MEGVAN A KÉT ÉS FÉL MILLIÓ BEOLTOTT


Fontos mérföldkőhöz érkezett az ország, két és fél millió magyar állampolgár kapta már meg a koronavírus elleni oltást, ezért holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be nemrég a miniszterelnök a közösségi oldalán.

Orbán Viktor kifejtette: egy éve áll az ország háborús állapotok közepette, korlátozások, kijárási tilalmak és személyes veszteségek mellett kell élni az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, melyben az egyetlen győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina – figyelmeztetett a kormányfő, aki hozzátette, járványügyi intézkedések továbbra is lesznek, ezért arra kérte az embereket, hogy ezeket maradéktalanul tartsák is be.

Nemrég jelent meg Pintér Sándor határozata, amelyben a belügyminiszter megállapította, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik oltás. Ezt követően a 144/2021-es kormányrendelet értelmében a következő intézkedések lépnek életbe holnap, azaz április 7-én: a kijárási tilalom az este 10 óra és reggel 5 óra közötti időszakra módosul; az üzletek reggel 5 óra és este 9.30 között lehetnek nyitva; az üzletek, köztük a március 8-a óta zárva tartó üzletek újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek.

Átlagosan 10 négyzetméterenként 1 vásárló lehet az üzletben az új szabályozás szerint. A szolgáltatásokkal kapcsolatos ideiglenes védelmi intézkedések megszűnnek, így kinyithatnak a fodrászok, kozmetikák és más szolgáltatók. A vendéglátó-helyiségek ugyanakkor továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák továbbra sem fogadhatnak vendégeket. (magyarnemzet.hu)

2021.03.25.Varga Judit: Ismét kibújt a szög a zsákból * Teljes cikk itt!
Az EP megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra.


Jól ismerjük már Sophie In't Veld képviselő asszonyt, a jogállamiság "hősét" és a hazug Sargentini-jelentés egyik legnagyobb támogatóját. A holland liberális EP-képviselő egy Twitter-üzenetben beismerte, hogy a brüsszeli baloldal lengyel és magyar kormányokkal kapcsolatos jogállamisági aggályai nem jogi jellegűek, hanem kizárólag politikaiak. No komment.

Miközben a járvány Európában elemi erővel tombol és a tagállamok azon dolgoznak, hogy emberéleteket mentsenek, az Európai Parlament ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra. Bár már megszokhattuk, mégis szomorú, hogy a magyar ellenzéki pártok támogatják, sőt oroszlánrészt vállalnak ebben a rosszindulatú machinációban és még büszkék is rá.

Decemberben sikeresen elhárítottuk a baloldal támadásait és megvédtük a magyarok érdekeit. Azonban azt, ami jogellenes, nem hagytuk szó nélkül, ezért Lengyelországgal közösen az Európa Unió Bíróságához fordultunk, hogy vizsgálja meg a kondicionalitási rendeletet.

Decemberben a tagállamok állam- és kormányfői megállapodása nyomán a Bizottság vállalta, hogy a rendeletet addig nem alkalmazza, amíg azt az Európai Unió Bírósága vizsgálja. Alapos jogi vizsgálathoz idő kell – a Sargentini-jelentés jogsértő szavazásával kapcsolatos per már több mint két éve tart.

A kondicionalitási rendelet alkalmazását sürgető Európai Parlament most nemcsak a Bizottságot fenyegeti, hanem közvetetten az uniós bírákra is súlyos politikai nyomást gyakorol egy folyamatban lévő ügyben! Ha valami, ez a magatartás súlyosan sérti a jogállamiságot. (Varga Judit)

2021.02.17.A V4-ek betöltik hivatásukat * Teljes cikk itt!
Nemzeteink átérzik felelősségük súlyát, amelyet Európa jövőjéért viselnek.


Közép-Európának történelme során nemcsak szerepe, de hivatása is volt mindig. Ezt a tényt a térség szovjet megszállása 1990-ig eltakarta a szemünk elől. Hagyományos hivatásunk modern megvalósításának feladata értelmezhetetlen volt, amíg szovjet katonák állomásoztak országainkban, és bennünket csak az a vágy hajtott, hogy kiszabadulhassunk a Varsói Szerződésből.

Az is beszűkítette a perspektívánkat és lekötötte az erőinket, hogy megszabaduljunk a kommunistáinktól, s a megszálló szuronyok eltűnése után oda juttassuk őket, ahová valók. Minél messzebbre a kormányzati hatalomtól, be a történelmi bűnök iskolai példatárába, gyermekeink és unokáink okulására: hová vezet, ha nemzeti eszmények és a keresztyén tanítások megszívlelése nélkül próbálja valaki felépíteni a jövőt.

A kommunizmus megdöntése és országaink felszabadítása után boldog, de igen legyengült állapotban voltak országaink. A túlélés, a nagy átalakítás erőpróbája, egy életképes és a nyugati világhoz illeszkedő új korszak megalapozása lekötötte minden erőnket. Mégis, a szívünk azt diktálta már 1991-ben, hogy országainknak, Lengyelországnak, Magyarországnak, Csehszlovákiának valamiképpen össze kell majd fogniuk. Tudtuk, évszázadok jönnek-mennek, de a közép-európai népek sorsközössége marad.

S valóban, harminc év elteltével, NATO-tagként az Európai Unió legdinamikusabb térségeként tekinthetünk magunkra. Erős növekedés, alacsony munkanélküliség, gyors digitális átalakulás, robusztus befektetések. Ezek vagyunk ma mi.... (magyarnemzet.hu)

2021.02.13.Szijjártó Péter válaszolt az amerikai külügyminiszternek * Teljes cikk itt!


"A közép-európai térség és benne Magyarország számára is a sikeres jövő kulcsa a közös értékeken alapuló európai és euroatlanti integráció" – írta az MTI által kiadott közlemény szerint Antony Blinken amerikai külügyminiszternek küldött válaszlevelében Szijjártó Péter. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere köszönetet mondott amerikai hivatali partnerének, aki előzőleg gratulált a visegrádi országok (V4) közötti partnerség létrehozásának harmincadik évfordulója alkalmából.

"Magyarország 2021 júliusától a V4 soros elnökeként az elmúlt 30 évben elért sikerekre kíván építkezni, Közép-Európa további erősítéséért, valamint az Egyesült Államokkal való, a közös érdekeken és értékeken alapuló, egyre szélesebb körű együttműködésért" – tette hozzá a levélben a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország büszke a V4-es szövetségeseivel elért sikerekre, így a NATO-hoz és az Európai Unióhoz való csatlakozásra. Hozzátette, a magyarok hiszik, hogy ennek a szellemiségnek az eredményeként lett a visegrádi csoport a közép-európai együttműködés és fejlődés motorja.

Február 9-én az amerikai külügyminisztérium nyilatkozatát követően Antony Blinken, az USA külügyminisztere Twitter-üzenetben is gratulált Csehországnak, Magyarországnak, Lengyelországnak és Szlovákiának az évforduló alkalmából. Üzenetében Blinken gratulált a visegrádi együttműködéshez, amely – mint írta – hozzájárult a biztonsághoz Európa szívében és azon is túl. Az Egyesült Államok és a visegrádi négyek szövetségét megingathatatlannak nevezte, és hozzátette: örömmel néz elébe a közös munkának. (magyarnemzet.hu)

2021.03.11.Emlékezzünk! Orbán Viktor ünnepi beszéde 2017. március 15-én
Nemzeteink átérzik felelősségük súlyát, amelyet Európa jövőjéért viselnek.


Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy mi voltunk, vagyunk és leszünk, ez a mi diadalunk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen. A kormányfő szerint a '48-as mérce és iránytű megmondja ma is, ki mennyit ér a haza mérlegén, ki a hű, a hazafi, az odaadó, ki a bátor. "Most is a lázadás állapotában vannak Európa népei" – jelentette ki a politikus, aki szerint 2016-ban a nemzetek fellázadtak a brüsszeli bürokraták és a nemzetközi tőke álszent szövetsége ellen. Először az angolok és az amerikaiak és idén jön a folytatás. Orbán Viktor hozzátette: ma még lehetőségünk van arra, hogy a lázadás felszabaduló erőit alkotmányos keretek között tartsuk.

2021.02.04.Holland pénzből járatja le hazánkat a HVG * Teljes cikk itt!
Menczer Tamás mélyen aggódik a holland jogállamiság miatt


A holland jogállamiságot dicsérte a HVG abban a minap megjelent cikkében, amelyben a Magyarország ellen indított hetes cikkely szerint eljárással foglalkozott. A gond csak az, hogy az írás megjelenését a Benelux állam nagykövetsége finanszírozta. Menczer Tamás külügyi államtitkár úgy reagált, mélyen aggódik a holland jogállamiság miatt, Varga Judit igazságügyi miniszter pedig helyreigazítást kért.

"A cikk megjelenését a Holland Királyság budapesti nagykövetsége támogatta" – ez a mondat olvasható a HVG egyik cikkének alján, amelyben a balliberális lap látszólag a Magyarország ellen indított hetes cikkely szerinti eljárás állásáról kívánt beszámolni.

A HVG a bevándorláspárti erők politikai támadásával kapcsolatban úgy fogalmaz: "a hetes cikk szerinti eljárás továbbra is zajlik a magyar jogállamiság védelmében." A cikkben ennél bújtatottabb üzenet is fellelhető, ami vélhetően szoros kapcsolatban áll azzal, hogy ki volt a finanszírozója az írás elkészültének. A szerző ugyanis Hollandiát a demokratikus értékek iránt elkötelezett országnak nevezte az írásban.

Menczer Tamás külügyi államtitkár a cikkre Facebook-bejegyzésében úgy reagált: "Ha jól értem, a holland kormány (van egyáltalán?) és nagykövetsége aggódik a magyar demokráciáért. Kellő tisztelettel és nagyon óvatosan jegyzem meg, Hollandiában épp most bukott meg a kormány a családtámogatási botrány miatt. Ugyanis a családtámogatás Hollandiában nem volt jogállami." – tette hozzá.

Az államtitkár többek között arra is felhívta a figyelmet, hogy Hollandiában 2019-ben több mint háromszáz antiszemita bűncselekmény történt. Menczer megemlítette: Hollandiában az újságírók hatvan százaléka kap fenyegetéseket, egy ügyvédet pedig a nyílt utcán lelőttek, mert egy drogügy koronatanúját védte. Az eset után a holland rendőrszakszervezet elnöke azt mondta, hogy "Hollandia narkóállammá vált".

Rámutatott: a migrációs államtitkárnak le kellett mondania, mert a kormány elhallgatta a migránsok által elkövetett súlyos bűncselekményeket, a közigazgatási bíróság vezetője pedig egy volt balliberális politikus. "Az az igazság, hogy kicsit kezdek aggódni a holland demokrácia állapotáért..." – összegzett a külügyi államtitkár. (magyarnemzet.hu)

2021.01.14.Tanuljunk Amerika elbukásából! * Teljes cikk itt!
AZ ÚJPOGÁNY DIKTATÚRA A SZEMÜNK LÁTTÁRA SZÜLETIK MEG A TENGERENTÚLON


Lássuk be, a konzervatív réteg egy része – világszerte és idehaza is – egyszerűen nincs felkészülve arra a pimasz, cinikus kétszínűségre, ami folyamatosan fűti a baloldalt, annak sajtóját és véleményformálóit! Ezért kezdődött minden a Black Lives Matter mozgalom (BLM) üzemi sebességbe kapcsolásával, amely szervezet ugyan létezett és hallatott is magáról, de a világ nyilvánossága előtt tavaly rúgták be a kapukat.

Emlékezhetünk, a progressziónál szinte mindenki elfogadta, hogy a fél Egyesült Államokat lángba lehet borítani, kifosztani, káoszba taszítani. Hiszen – bár finomkodva kimondták, hogy szabályt szegnek – ez szükséges a változások eléréséhez, protestálni kell, küzdeni, harcolni a jogaikért, az elnyomás ellen, a szabadságért, az egyenlőségért...

Miután az elmúlt évtizedekben semmi mást sem csináltak kiváló hatásfokkal, csak az ellehetetlenítéseket és az árulók beszervezését, ocsmány pocskondiázásokat, mások emberségben való meggyalázását – amit szintén egy az egyben átvett a magyar baloldal is, lásd a mögöttünk hagyott időszak kiemelkedő retorikai teljesítményeit –, mesterkélten, tágra nyílt szemekkel kérték számon Donald Trumpot, hogy mit képzel, ezzel a harcos retorikával mégis mit szeretne elérni? Mi az, hogy nem fogadja el a "vereséget"?!

Mike Pence például hiába állította, hogy nincs meg a jogköre ahhoz, hogy a vitatott államok elektori szavazatait ne vegye számításba az eredmény kihirdetésekor, ez ebben a formában nem igaz. Igenis megtehette volna, ami persze azonnal baloldali gyűlölethadjáratot váltott volna ki – mondjuk mostanra nem mindegy ez is? –, illetve a legfelsőbb bíróságon kötött volna ki az ügy, de az valódi akcionalitást sugalló cselekedet lett volna...

A cél az, hogy Trumpot és a jobboldali gondolatot Amerikában teljesen ostrom alá vegyék, azokat a fórumokat, ahol ezek az elvek megjelenhetnek, beszántsák, és az elnyomás árnyékában kialakítsák azt a bizonyos Új Amerikát, ahol már magyarázkodni sem kell a cenzúra miatt.../A szerző újságíró, műsorvezető/ (magyarnemzet.hu)Egy Bogár Naplója: Amerikai tragédia, avagy egy elnök virágvasárnapja


2021.01.06.Varga Judit: A Politico nemzetközi lapban megjelent elemzés arra kérte Joe Bident,


hogy avatkozzon be az európai politikába és támogassa azokat az erőket, akik Lengyelország és Magyarország megbüntetését akarják elérni. Jól irányzott csapást várnak el az amerikai vezetőtől a liberális demokrácia védelme érdekében.

Még komikusnak is nevezhetnénk, hogy a sajtó az amerikai erő bevetését javasolja európai országokkal szemben. De azt is tudjuk, hogy sajnos a legtöbb politikus retteg a nemzetközi liberális média erejétől és inkább követik az elvárásaikat, ha népszerűek akarnak maradni a nemzetközi politikában.

A magyar emberek mindig megvédik a magyar demokráciát a külföldi csapásokkal szemben.
Ez most is így lesz!

2020.12.17.Aktuális villáminterjú Varga Judit igazságügyi miniszterrel videón


Hogyan biztosítják a média felületen a véleménynyilvánítást, a szolgáltatás színvonalát? Európában többségben vannak a liberális erők. Nem képesek elfogadni, hogy vannak országok, ahol egy-egy kormány képes egyedül konzervatív többséget alkotni. (CÖF TV)

2020.12.10.Orbán Viktor: A magyar egy nagyszerű nemzet, és megérdemeljük,
hogy méltányosan bánjanak velünk – videó


Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben az uniós csúcs után. Az erről készült videót közösségimédia-oldalára töltötte fel.(www.origo.hu)

2020.11.30.Orbán Viktor ma reggel levelet írt Martin Schulznak,
aki a Deutschlandfunk rádióban a sajtó elnyomásával,
antiszemitizmussal és haszonleséssel vádolta Magyarországot.


1. Nincs igaza, mert állításával ellentétben a magyar sajtó szabadabb és sokszínűbb, mint a német. Antiszemitizmus ügyben pedig elképzelhetetlen Magyarországon az, ami Németországban ma is megtörténhet, zsidó személyek nyílt zaklatása és bántalmazása. Schulz úr éveken át támadta Magyarországot, mert megvédi határait, és nem fogad be bevándorlókat. Pedig a két dolog közötti összefüggés nyilvánvaló.

2. De legnagyobb lódítása az uniós pénzalapokra vonatkozik. Schulz és sok más német is úgy tesz, mintha ők pénzt adnának a szegényebb országoknak, és nettó befizetők lennének. Pedig éppen fordítva igaz: ők az egységes piacnak nevezett európai gazdasági rendszer nettó haszonélvezői. Az egységes piacon megtermelt profitjuk egy részét adják vissza a többi tagállamnak az Európai Unió költségvetésén keresztül, aminek nagyobbik része ismét náluk szokott kikötni.

3. Ez az európai gazdasági erőviszonyok realitása, és nekünk ezzel kell együtt élni. De súlyos hipokrácia, ha egyes német politikusok azt várják tőlünk, hogy ezért még hálásak is legyünk. Magyarország esetében az Európai Unió gazdagabb államai élükön Németországgal évente körülbelül 6 milliárd eurót visznek el különböző jogcímeken. Eközben Magyarország az unió költségvetéséből körülbelül évi 4 milliárd eurót kap.

4. A helyzet világos. Németországnak nem pénzébe kerül Magyarország uniós tagsága, hanem Németország pénzt keres rajtunk. Ráadásul ez a német fölény nem a németek nagyobb szorgalmának vagy tudásának köszönhető. Egyszerűen azért van így, mert Magyarország szovjet megszállás alatt élt, Németországnak pedig csak a harmada. Nyugat-Németország 45 évig tőkét halmozhatott fel, mialatt bennünket a szovjet-kommunisták folyamatosan kifosztottak.

5. Az örökölt nyugati versenyelőny csökken, mert Közép-Európa felzárkózik, és a 2020-as évek végére – részben az Európai Unió konvergenciapolitikájának köszönhetően – beáll az egyenlő versenyhelyzet. Addig is több önuralmat kérünk Schulz úrtól és elvbarátaitól. (mtva.hirado)

2020.11.25.Orbán Viktor: Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak
Válasz Soros György cikkére * Teljes cikk itt!


Sokan úgy vélik, egy ország miniszterelnökének nem szabad vitatkoznia Soros Györggyel. Érvük szerint Soros egy gazdasági bűnöző, mert pénzét spekulációval, embermilliók tönkretételével, sőt egész nemzetgazdaságok megzsarolásával szerezte. Ahogy a kormányok nem tárgyalhatnak terroristákkal, úgy miniszterelnökök sem vitatkozhatnak gazdasági bűnözőkkel.

Most mégis erre kényszerülök, mert Soros György, a magyar származású dollármilliárdos, spekuláns november 18-án a Project Syndicate nevű oldalon írt cikkében nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Ebben arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni. Európa erejét a történelem folyamán mindig is a nemzetek adták.

Az európai nemzetek bár különböző eredetűek, hitünk közös gyökerei összekötötték őket. A zsidó-keresztény hagyományokon nyugvó európai családmodell a közösségeink alapját jelentette. A keresztény szabadság volt az, ami biztosította a gondolkodás, a kultúra szabadságát, és jótékony versenyt teremtett Európa nemzetei között. A különbözőségek nagyszerű elegye Európát évszázadokon keresztül a világ vezető erejévé tette...(miniszterelnok.hu)

2020.10.26.


Gratulálunk Dr. Csizmadia Lászlónak, aki átvette
2020.10.23-án a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét.


Tevékenysége: Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány alapító kuratóriumi elnöke, a Civil Együttműködési Tanács alapítója, a Nemzeti Együttműködési Tanácsának volt elnöke, az Európai Civil Együttműködési Tanácskozás társalapítója, aki a magyar polgári közösségek együttműködése fejlesztésének érdekében munkálkodik 2009 óta.

2020.10.22.Felavatták Tóth Ilona mellszobrát * Teljes cikk itt!


Felavatták csütörtökön az 1957-ben kivégzett forradalmár, szigorló orvos Tóth Ilona mellszobrát a kőbányai Bajcsy-Zsilinkszky Kórház és Rendelőintézet udvarán. Kontur András szobrászművész kőből faragott alkotását Wittner Mária egykori ’56-os halálraítélt és Bodnár Attila, a kórház főigazgatója leplezte le csütörtökön. Wittner Mária beszédében koncepciós perben halálraítélt forradalmártársát méltatva úgy fogalmazott: "Tóth Ilonából szadista gyilkost faragtak a kommunisták, de Tóth Ilona mélységesen ember volt"."Ezt a nagyon tiszta embert mély gyalázatban végezték ki" – mondta. Közölte: vannak, akik még mindig gyilkosnak kiáltják ki és próbálják mocskolni Tóth Ilona alakját.

Azzal kapcsolatban, hogy Tóth Ilona 1957-es ítéletét 2001-ben semmissé nyilvánították, Wittner Mária feltette a kérdést: "mit jelent a semmisségi papír, ha kórusban harsogják a gyilkosai, hogy gyilkos volt Tóth Ilona?". Wittner Mária hozzátette: ezért a túlélőknek kell tisztára mosni az ő emberségüket, és "igazságot kell tenni azoknak, akik életükben és holtukban is meggyalázva (...), arccal lefelé, megdrótozva ott fekszenek a földben".
Tóth Ilona, az ártatlanul megvádolt, bebörtönzött és halálraítélt sok száz magyar szabadságharcos jelképévé vált – tolmácsolta az eseményen Kocsi László honvéd ezredes Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szavait. Hozzátette: 1956 hősei, mártírjai és áldozatai – így Tóth Ilona is – olyan alakjai voltak a magyar történelemnek, akiknek tetteit csak évtizedekkel később ismerhették meg, mert "azok, akik megölték, megnyomorították, földönfutóvá tették őket, tetteiket meghamisították, nevüket befeketítették, emléküket meggyalázták és kiirtották".


Wittner Mária 83 éves túlélő 56-os hőssel Orbán Viktor miniszterelnök úr Corvin közben koszorúz.


Az államtitkár szerint Tóth Ilona, a gyilkossággal megvádolt fiatal lány kegyetlen koncepciós per áldozata lett, a szigorló orvos meghurcolásával az embertelen rendszer példát akart statuálni. Sok évtized történelemhamisító elhallgatása és hazugsága után az utókor kötelessége a múlt őszinte feltárása – mutatott rá Wittner Máriát is méltatva. A kormánypárti politikus a koronavírus-járványra utalva jelezte: a múlt mellett a jelen hőseinek, az egészségügyi dolgozóknak is köszönet jár.Tóth Ilona az 1956-os forradalom kirobbanásakor a Szövetség utcai kórházban volt belgyógyászati gyakorlaton, majd átirányították a Péterfy Sándor utcai kórházba, ahol bekapcsolódott az intenzíven működő Önkéntes Mentőszolgálat munkájába. November 1-jétől letartóztatásáig a kórház kisegítő részlegének megbízott vezetője volt. November 20-án letartóztatták, majd 1957. április 8-án halálra ítélték izgatás és gyilkosság vádjával, és június 27-én kivégezték. A szoborállítást kezdeményező Bodnár Attila főigazgató a többi között méltatta a kormány legújabb egészségügyi intézkedéseit, óriási lépésnek nevezve az orvosok bérének megemelését és a szakdolgozók járandóságának folyamatos növelését, egyúttal köszönetet mondott a kórház dolgozóinak a járvány kezelésében nyújtott munkájukért. Az ünnepség zárásaként a résztvevők közös gyertyagyújtással emlékeztek meg a járványban elhunytakról a kórház kertjében felállított emlékműnél. (demokrata.hu)

2020.10.12.Gajdics Ottó: Győztünk! * Teljes cikk itt!


Lezajlott hát a főpróba, és épp olyanra sikeredett, amilyennek gondoltuk. Az elvtelenség, a minden erkölcsi megfontolást sutba vágó pőre pénz- és hataloméhség megülte torát a borsodi időközi választáson. A moslékkoalíció Bíró László jelölésével eljutott egy olyan pontra, ahonnan nincs se lejjebb, se följebb. Tőlük ennyire számíthatunk. Még szerencse, hogy a választópolgárok most nem dőltek be a bűnbánat nélküli bocsánatkérésnek.

Véssük jól észbe azt a jelenetet, amint Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, Jakab Péter és Kunhalmi Ágnes egy emberként kampányol a judapestező, tetűcsúszdásozó, fegyverrel fenyegetőző, munkatársait átverő falusi Döbröginek. Oldalt egy zsák krumpli, rajta az ellenfél, Koncz Zsófia neve. Ez ma az ellenzék...

Mindent elkövetnek, amivel a kormánypártokat vádolják, saját tetteik fölött sunyin szemet hunynak, és cinikus vigyorral képükön folytatják a sárdobálást. Kamuvideók, kamufotók, kamupolitika. Ezt kapjuk majd egyre nagyobb dózisban 2022-ig minden nap. Nyakon öntve némi informális hazaárulással, amint azt Donáth Anna szíves közléséből szintén megtanulhattuk a hétvégén...

Most is azért páváskodtak olyan ellenzéki potentátok a szavazatszámlálók között, mint Fekete-Győr András, mert így lebegtették a csalás gyanúját. Persze, aki belvárosi ficsúrként soha nem látott még munkásjáratot, könnyen vizionál buszoztatott szavazókat... (magyarnemzet.hu)

2020.10.10.A hatos számú körzet * Teljes cikk itt!


Időközi országgyűlési választás lesz vasárnap a szerencsi kerületben. Ketten méretik meg magukat, Koncz Zsófia a konzervatív oldalról és Bíró László, aki amolyan balliberális-jobbikos. Azért lényeges ez, mert 2022-ben sok-sok Bíró László bukkan majd fel. Mindenhol egy jelölt áll majd szemben a Fidesz–KDNP politikusával. Jó lesz tehát ehhez hozzászokni...

Más szelek fújnak, most éppen ennek a kórusnak a tagjai hunynak szemet a cipőkbe köpködők, a zsidó képviselőket listázni akarók, a masírozók múltja, jelene felett. Mindent felülír a hatalom akarása. A hallgatólagos konszenzust, az elveket, a morális korlátokat és még hosszan sorolhatnánk, hogy miket...

De most fókuszáljunk arra az egy bizonyos időközi Bíró Lászlóra, akinek a választási kampánya voltaképpen abból állt, hogy néhány óránként mindenkit emlékeztetett arra, már bocsánatot kért, mindenért. Ezen túl nem sok mindent tett, bujkált a nyilvánosság elől, bujkált az újságírók elől, és persze ami a legfontosabb, bujkált a saját múltja elől. (magyarnemzet.hu)Koncz Zsófia bemutatja Szerencset, a szülővárosát.
Tokaj-Hegyalja kapujában – Szerencs, az édes kisváros.


2020.09.30.Hidvéghi Balázs: Határozottan visszautasítjuk Magyarország megbélyegzését!


Az EB ma bemutatott "jogállami" jelentése nem más, mint egy nyílt politikai zsarolás Magyarországgal szemben. A szöveg tele van abszurd és valótlan állításokkal, amelyeket a Soros-szervezetek mondtak tollba Vera Jourovának. Nyilvánvaló, hogy ez a jelentés nem képezheti alapját semmilyen objektív és kiegyensúlyozott párbeszédnek a jogállamiságról.

2020.09.29.Orbán Viktor: Vera Jourová bizottsági alelnök megsértette Magyarországot, távoznia kell!


Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordult Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez, melyben tájékoztatta, hogy Magyarországot és a magyar  embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület alelnökével, Vera Jourovával – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd reggel. Hozzátette: Orbán Viktor álláspontja szerint az EU-biztosnak a tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges...

Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországot sértő szavai miatt kénytelen vagyok elnök asszonyhoz fordulni. A bizottság alelnöke Magyarországot nyilvánosan 'beteg demokráciának' nevezte, és azzal sértegette az Európai Unió magyar polgárait, hogy 'nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkossanak.' E kijelentések nemcsak a demokratikusan megválasztott magyar kormány elleni – lassan már szokásosnak tekinthető – támadást jelentenek, de sértőek Magyarországra és a magyar emberekre. Az előbbi helytelen, az utóbbi elfogadhatatlan – írta a kormányfő.

Hozzátette: e kijelentések ellentétesek a Bizottság Lisszaboni Szerződésben deklarált semleges és objektív intézményi szerepével; a nyilatkozat semmibe veszi a lojális együttműködés alapelvét, és kizárja az értelmes párbeszéd lehetőségét Vera Jourová bizottsági alelnök és Magyarország között. Aki tevékenységével megsérti a Szerződést, az nem lehet a jogállamiság és az európai értékek védelmezője. A biztos asszony kijelentései összeegyeztethetetlenek a bizottságban elfoglalt pozíciójával, ezért tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges.

Amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány Vera Jourovával felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat – tájékoztatta levelében Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökét. (pestisracok.hu)2013. jan. 11. Erkel Ferenc: Bánk bán opera (2h)


József Simándy (tenore: Bánk Bán); Karola Ágay (soprano: Melinda); Sándor Sólyom-Nagy (baritono: Endre II); Erzsébet Komlóssy (contralto: Gertrud); József Réti (tenore: Otto); András Faragó (bass-baritono: Petur bán); László Palócz (baritono: Biberach); Gyögy Melis (baritono: Tiborc); András Rajna (basso: Ranker)

2020.09.26.

Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Viktor miniszterelnökök Brüsszelben
Az új migrációs és menekültügyi javaslatcsomag alapján kötelezővé válhat a migránsok befogadása


Az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagjában hiába nevezik át a kvótát másnak, attól még kvóta marad, és azt Magyarország ellenzi. Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a javaslatcsomagot tekintve nincs áttörés. Az áttörés akkor következne be, ha elfogadnák azt a magyar javaslatot, hogy senki nem léphet be az Európai Unióba addig, amíg valamely tagállam a vonatkozó jogi eljárást lezárva be nem engedi az unió területére. A miniszterelnök kijelentette: nem lehet bejönni engedély nélkül, és itt várakozni az eljárás befejezésére.

Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság új migrációs és menekültügyi javaslatcsomagját, az ugyanis arra kényszerítheti Magyarországot, hogy bevándorlókat fogadjon be - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában. A kormányfő kijelentette, a javaslat szerint az EU déli államaiba - főként Olaszországba és Görögországba - érkező, tartózkodásra nem jogosultak visszaküldésének rendszere olyan kötelezettséggé válhat, hogy Magyarországnak migránsokat kell befogadnia...

"Nem gondoljuk, hogy a muszlim és a keresztény társadalom keveréke békés és biztonságos lehet, hogy jó életet biztosíthat az emberek számára" – mondta. A kormányfő bátor döntésnek nevezte az Egyesült Királyság távozását az Európai Unióból, de hozzátette, Magyarország "nem engedheti meg magának, hogy ezt az utat kövesse", minthogy túl szorosan integrálódott ehhez gazdaságilag az EU-ba, az észszerűség a maradást diktálja. Szerinte az EU csakis magát okolhatja a Brexit-népszavazás eredményéért, mivel nem bánt megfelelően a szigetországgal...

A miniszterelnök végezetül arról számolt be, hogy kormánya a beruházások növelésével és az adók csökkentésével szeretné fellendíteni a gazdaságot a koronavírus-járványt követően. "A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is" - jelentette ki. A forint árfolyamára vonatkozó kérdésre válaszolva azt közölte: ez a Magyar Nemzeti Bank hatáskörébe tartozik. "Ha megnézzük az elmúlt évek magyar gazdaságának adatait, csodálatosak, és ez részben a nemzeti banknak köszönhető. A tények bizalmat keltenek" - húzta alá Orbán. (MTI/www.kormany.hu)

2020.09.22.Varga Judit: Mi az erős nemzetek alkotta erős Európát támogatjuk!


Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága állásfoglalásban fejezte ki szolidaritását Lengyelország mellett. Hazánk egyre gyakrabban kerül az Európai Unió jogállamisági címszóval ellátott politikai célkeresztjébe, de nincs ez másképp Lengyelország esetében sem. Ha egy tagállam nem támogatja a migráció kontrollálatlan formáját, ellenben kiáll a keresztény nemzeti értékek mellett, akkor hasonló támadásokra számíthat. Mi nem ilyen Európát szeretnénk!

2020.09.22.Huth Geri beolvas a 444 -nek


2020.09.21.Orbán Viktor: Együtt újra sikerülni fog


A konzervatív politikai gondolkodók végre vették a bátorságot, és a matematikai bizonyítások eleganciáját is meghaladó vonalvezetéssel igazolják, hogy a liberalizmus és a konzervativizmus a politikai elmélet két ellentétes pozícióját képviselik...

A konzervativizmus és liberalizmus mai összekeveredése arra vezethető vissza, hogy a totalitarizmus elleni nagy csatákban a konzervatívok és a liberálisok félretették lényegbe vágó és akkor még nyilvánvaló különbözőségeiket. Félretették és szövetséget kötöttek a közös ellenséggel szemben. Szövetséget a nácizmus és a kommunizmus, a nácik és a kommunisták ellen. Hosszú, évszázados küzdelem volt ez, s hogy a szövetségesek gondolatai, érvei, alapvetései milyen erősen összegabalyodtak, csak akkor derült ki, amikor a szövetség a berlini fal leomlásával Nyugaton, a szovjetek kivonulásával pedig Keleten is elvesztette az értelmét.

Az európai nemzetek polgárai hamar rájöttek, hogy a mai európai intézmények nem őket, hanem a Soros Györgyök érdekeit szolgálják. Nem hajlandók lenyelni azt a brüsszeli maszlagot, hogy egy mások tönkretétele útján gazdagodó pénzügyi spekuláns azért császkál a brüsszeli folyosókon, hogy felajánlja önzetlen segítségét Európának...

Összebékíthetetlen különbségek mutatkoznak az oktatáspolitikában is. A konzervatívok szerint a karakteres nemzeti hagyományokra kell összpontosítani, s a nevelés célja, hogy a bevált hagyományainkat továbbvinni képes hazafiak lehessenek gyermekeinkből. (magyarnemzet.hu)

2020.08.30.Felvonulás a magyar zászló és címer napja alkalmából


1848 méter hosszú NEMZET ZÁSZLÓJA az Andrássy úton, tisztelegve A MAGYAR ZÁSZLÓ ÉS CÍMER NAPJA előtt és emlékezve a TRIANONI DIKTÁTUM SZÁZADIK ÉVFORDULÓJÁRA. A dátum különös aktualitása, hogy 1940-ben ezen a napon a II. bécsi döntéssel visszakerült Észak-Erdély és a Székelyföld Magyarországhoz. Az erdélyi magyarság 22 évi keserves megpróbáltatás után valódi felszabadulásként élte meg, amikor a magyar királyi honvédség csapatai 80 évvel ezelőtt visszatértek az ősi magyar földre, Erdélybe. Nem volt más európai hadsereg, melyet több száz kilométeren át ekkora ünneplő, ujjongó tömeg fogadott volna. (1848.magyartrikolor.com)

2020.08.24.Varga Judit: Hivatalos levélben reagáltam Michael Roth augusztus 21-i nyilatkozatára,


amelyben többek között antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot. Ezzel szemben a valóság az, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben és más európai országokkal ellentétben sikeresen lép fel ellene.

A német szociáldemokrata külügyi államtitkár megnyilvánulása a kettős mérce és a megalapozatlan vádak újabb példája, amellyel a közös európai értékekre hivatkozva próbál nyomást gyakorolni több tagállam demokratikusan megválasztott kormányára, köztük Magyarországra. Most már mindenki láthatja, hogy mi várható akkor, ha a jogállamisággal kapcsolatos kérdéseket átpolitizálják, és homályos koncepciókon, átláthatatlan eljárásokon alapuló költségvetési szankciókat vezetnek be.

A külügyi államtitkár szavai komolyan megkérdőjelezik az őszinte együttműködés iránti elkötelezettségét. Nyilatkozata nemcsak a tagállamok közötti kölcsönös bizalmat, hanem a szolidaritást is veszélyezteti. Németország olyan időszakban viseli az EU Tanácsának soros elnökségét, amikor az egység és az együttműködés kulcsfontosságú. Találjunk közös válaszokat a kihívásokra, amelyekkel az Európai Uniónak szembe kell néznie. Ebben Magyarország továbbra is megbízható partnere a német elnökségnek.

Az álláspontunk azonban továbbra is világos: a jogállamisági párbeszédnek tényeken kell alapulnia. Csak így vethetünk véget a politikai vádaskodás ördögi körének, ahol az ideológiai és politikai megfontolások többet számítanak, mint a tények.

2020.08.20.Orbán Viktor miniszterelnök úr ünnepi beszéde


Az élet kötelesség. Megköszönjük a katonatisztek szüleinek, hogy derék ifjakat adtak a hazának. Átadjuk és felszenteljük az Összetartozás emlékhelyét, mely az Országházra mutat, melyet azoknak a városoknak és népeiknek építettek, akik az emlékhely falába vésett települések lakói voltak. Magyarország mindenek előtt, a jó Isten mindannyiunk fölött! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!2020.08.20. Orbán Viktor miniszterelnök úr fiát,
Gáspárt is tisztté avatták a Kossuth téren!


2020.07.23.Szájer: Mi megharcoltunk a jogállamiságunkért * Teljes cikk itt!


2020.07.21.Orbán Viktor az EU-csúcsról: Megvédtük nemzeti büszkeségünket


Komoly pénzösszeget sikerült kiharcolni Magyarország számára – jelentette be a magyar miniszterelnök a kedd reggeli sajtóértekezleten, amelyet Mateusz Morawieczki lengyel kormányfővel tartottak közösen. A kedd reggeli órákban sikerült megállapodásra jutni az EU brüsszeli csúcsértekezletén: az állam- és kormányfők a találkozó ötödik napján, majdnem uniós rekordot beállítva ütötték nyélbe a több mint ezermilliárd eurós 2021–27 közötti büdzséről, valamint a 750 milliárd eurós helyreállítási alapról szóló alkut.

Orbán Viktor leszögezte: a lengyelek és mi is megvédtük nemzeti büszkeségünket. Mindketten megerősítették, az uniós csomagban nincs kapcsolat a kifizetések és a jogállamiság között, a politikai és gazdasági kérdések elválnak egymástól. Orbán Viktor szerint noha más államok kísérletet tettek egy új jogállamisági rezsim bevezetésére, azt sikerült visszaverni. A magyar miniszterelnök arról is beszélt: bár jól jönnek az uniós pénzek, Magyarország továbbra is a munkaalapú társadalomban hisz, az ország számára ez a siker kulcsa. (magyarnemzet.hu)

2020.07.14.Kocsis Máté felszólalása Gyurcsányné kivonulása után


Beszéljük meg és vitatkozzunk! Bejött a hordájával, majd a felszólalása után kiment, így nehéz vitatkozni – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.Hidvéghi Balázs felszólalása a vitában


2020.07.08.Világkormányt akar az ENSZ vörös vezetője – A pandémonok elhoznák a pandemokráciát


A gittegyletté silányult ENSZ főtitkára szerint a legjobb az volna, ha a koronavírus-világjárvány lecsengésével átgondolnánk a nemzetállamokat, mint meghaladott államformákat. A globális, multikulturális világunk kátyúba jutott szekerét kizárólag egy világkormánnyal lehetne kibillenteni a rossz mederből. Mert szerinte egységben az erő, és a világszintű felfordulás, a növekvő rasszizmus, az egyre csak nyíló ollócskaként értelmezhető társadalmi egyenlőség az avítt rendszerek mellékhatása. A világ gyógyításra vár. Persze népképviseleti alapon...

Ui, vagy PS, hogy Guterres is értse: A 71 éves lisszaboni születésű szuperember hat éven át volt a Szocialista Internacionálé elnöke, majd az ENSZ menekültügyi biztosa, nem mellesleg nemzetközi karrierjének interregnumában Portugália miniszterelnöke is. A Románia Csillaga érdemrend büszke tulajdonosa talán portugál vérét tagadja, amikor a csúnya rasszizmusról szónokol. Bizony, ők most úgy hódítanak, hogy maguk hódolnak be. Nem gondolnám, hogy Guterresnek valaha is lenne szobra, de ha mégis, akkor hamar ledőlne... (pestisracok.hu)

2020.07.01.Varga Judit fontos magyar politikai sikerként értékelte,


hogy a visegrádi országok (V4) megkerülése nélkül Európa nem volt képes csúcsvezetőt választani, és Ursula von der Leyen személyében olyan politikus került az EB élére, aki sokkal érzékenyebb a térség problémái iránt. A miniszter beszámolója szerint az unióban folyamatosan napirenden van a migráció kérdése, amellyel kapcsolatban a magyar álláspont változatlan: "A magyar emberek fogják eldönteni, hogy kivel akarnak együtt élni."

Tegnap az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának, ma az Európai ügyek bizottságának éves miniszteri meghallgatásán vettem részt, ahol hangsúlyoztam, hogy Magyarország az egymást kölcsönösen tisztelő nemzetek együttműködésére épülő Európa-politikában hisz. Fontos, hogy az Európai Unió egy olyan közösség legyen, amelyhez az államok inkább csatlakozni akarnak, mintsem elhagyni azt. A magyar kormány a jövőben is a magyar érdekek elsőbbségét szem előtt tartva vesz részt az európai együttműködésben. (magyarnemzet.hu)

2020.06.29.Orbán Viktor válaszai és viszontválaszai az azonnali kérdések órájában


Szeretném felhívni a figyelmét, ahol ön ül, az ellenzék, a magyar ellenzék helyén, ott olyan emberek foglaltak helyet, mint Apponyi, Bajcsy vagy Nagyatádi. Próbáljon felnőni hozzájuk - mondta Orbán Viktor Jakab Péternek.Apponyi Albert gróf trianoni beszéde


Apponyi Albert gróf történelmivé vált, eredetileg franciául, angolul és magyarul is előadott beszéde lenyűgöző szónoki teljesítmény volt 1920. január 16-án Párizsban.
"Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek most itt megásták Magyarország sírját." (Gróf Apponyi Albert)

2020.06.25.Továbbra is járványügyi készültség van Magyarországon


A nagy rendezvények megtartására augusztus 15-ig nincs lehetőség, de ha továbbra is kedvező lesz a járványügyi helyzet, akkor az augusztus 20-i programok már megtarthatók...

A kormány visszaépíti a 13. havi nyugdíjat, növekszik az első hat hónapra járó csecsemőgondozási díj (csed), az édesanyák jövedelmük 100 százalékát megkapják, de az édesanya fizetése nőni fog, mert nem kell járulékot fizetnie.

A kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szabályai idén nem változnak, de módosító indítványt nyújtott be a kormány, hogy a visszaélések megszűnjenek. A gyakorlatban ez úgy valósítható meg, hogy hárommillió forint felett 40 százalékos adót kell fizetni – mondta el Gulyás Gergely.

Új vezetése van Budapestnek, nyolc hónap eltelt, a korábban elfogadott ajánlatok közül a főváros egyiket sem kívánja igénybe venni...Minden forrás adott, tessék felújítani. Hozzátette: ha drágának találták, akkor kiírhattak volna új közbeszerzési eljárást, de ez hat hónapja nem történt meg.

A külkereskedelmet az segíti, ha a magyar cégek a lehető legkönnyebben tudják eljuttatni a termékeiket a külföldi piacokra, ezért fontos, hogy legyen Magyarországnak kikötője: Triesztben ez sikerült, ami mindenképp jó beruházás – fogalmazott. A 31 millió eurós koncessziós díjból 20 millió eurót már kifizetett a kabinet – tette hozzá.

Gulyás Gergely elmondta: Gyurcsány Ferenc kormányzása a legsikertelenebb, leghaszontalanabb kormányzás volt, gyakorlatilag egy csődbe vitt államot adott át Bajnai Gordon. 85 százalékos adósságot hagytak maguk után, Tarlós ehhez képest 70 százalékos tartalékkal adta át a fővárost Karácsony Gergelynek. A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa legközelebb szeptemberben ülésezhet, de ehhez két fél kell – ha a főpolgármester nem a vitákat keresi, akkor létrejöhet a párbeszéd.

Járványügyi kérdésekben az operatív törzs dönt. A maszkviselés szabálya addig lesz érvényben, ameddig a járványügyi helyzet megkívánja. Migránskérdésben Gulyás Gergely úgy fogalmazott, a magyar kormány továbbra sem fogadja el, hogy a migrációról ne nemzeti hatáskörben döntsünk, és a kormány továbbra is elutasítja a bevándorlást. (magyarnemzet.hu)

2020.06.16.Szerda éjfélkor véget érhet a rendkívüli jogrend
Elfogadták a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt


Elfogadta az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, valamint jóváhagyta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabályt is kedden... A veszélyhelyzet megszüntetéséről a kormány dönt, és az időpont ismertté válása után veszti hatályát a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény.

Varga Judit igazságügyi miniszter korábban azt közölte, várhatóan június 20-án szűnhet meg a veszélyhelyzet. A kormány azonban továbbra is szükségesnek tartja több, a járvány alatt meghozott rendelkezés fenntartását, ezért Gulyás Gergely javaslatára a parlament 135 igen, 54 nem szavazattal és három tartózkodás mellett elfogadta a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló törvényt is.

Hangsúlyozta: az első hullámon túl van az ország, nem tudni, lesz-e második, de az operatív törzs megmarad, és a törvénybe foglalt rendelkezések is fennmaradnak. A nemzeti konzultáción az embereknek lehetőségük van véleményt mondani a védekezésről és annak jövőbeli irányairól – közölte. Hozzátette: a veszélyhelyzet megszűnik, de a vakcina kifejlesztéséig a járvány megmarad, így bizonyos intézkedésekre szükség lesz. (magyarnemzet.hu)

2020.06.06.Orbán Viktor Trianon Centenáriumi teljes beszéde


Mára Magyarország lett a Kárpát-medence legnépesebb országa, Nyugat-Európához képest ez a béke és a biztonság szigete – erről Orbán Viktor beszélt Sátoraljaújhelyen, a trianoni békediktátum centenáriuma kapcsán. A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a magyarok soha többé nem engedhetik meg maguknak a gyöngeség luxusát, mindig az lehet a miénk, amit meg tudunk védeni. A miniszterelnök azt is mondta: nagy nemzetté csak az válhat, amely megjárta a kálváriát és kiállja a próbatételeket.

"Megnyitottuk szívünket a kereszténység előtt. Isten Igéjét meghallottuk, megfogadtuk, és államszervezésünk alapjává tettük... 400 éven át, 4 trianonnyi időn keresztül erős és független állam volt a magyar. Azután 300 éven át, 3 trianonnyi időn keresztül küzdöttünk az oszmán birodalom ellen. ...Majd elbukott felkelésekkel és szabadságharcokkal súlyosbított 200 év, 2 trianonnyi időn után mégis egy nagy európai birodalom társnemzeteként léptünk be a huszadik század kapuján...Csak az államnak van határa, a nemzetnek nincs. Ez a törvény. Van aki megértette, és van aki nem."1989.06.16. Orbán Viktor beszéde Nagy Imre és társainak újratemetésén
ORBÁN VIKTOR az az ember, akiben bízhatunk!


Orbán Viktor 1963. május 31-én született Székesfehérvárott. Országos ismertségét Nagy Imre és társai újratemetésén elmondott beszédével szerezte. 1988-ban a Fidesz egyik alapítója, majd 1993-ig választmányának tagja. 1993 és 2000 között, illetve 2003-tól a párt elnöke. 1990-től országgyűlési képviselő, 1994-ig a Fidesz frakcióvezetője. 2002-től az Európai Néppárt egyik alelnöke. 1998 és 2002 között és 2010. május 29-től Magyarország miniszterelnöke!2020.05.22.Összehangolt álhírkampány hazánk ellen


A hamis balliberális vádak után a magyar koronavírus-törvény szövege is bekerült az Európai Parlament jegyzőkönyvébe a fideszes képviselők akciója nyomán. Frappáns válasszal álltak elő a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselői arra, hogy EP-s kollégáik rendszeresen pontatlanul, csúsztatva és hamisan vádolják a magyar kormányt a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény miatt. Hidvéghi Balázs emlékeztetett: a rendkívüli jogrend hamarosan véget ér - Kósa Ádám szerint ez az elmúlt évtized legnagyobb álhírkampánya volt. A Fidesz–KDNP EP-képviselője, Kósa Ádám tegnap Facebookon számolt be arról, hogy Gál Kingával, Járóka Líviával, Bocskor Andreával és Hidvéghi Balázzsal közösen írásbeli hozzászólásokat nyújtott be a május 14-i, Vészhelyzeti kormányzás Magyarországon és annak hatása a jogállamiságra és az alapvető jogokra című vitához.

"Képviselőtársaimmal a vita tárgyát képező törvény szövegét nyújtottuk be írásbeli hozzászólásként, ezzel a törvény szó szerint bekerült az Európai Parlament 2020. május 14-i ülésnapjának jegyzőkönyvébe, örökre" – írta Kósa, aki emlékeztetett: "a törvénynek köszönhetően a magyarországi védekezés az egyik legsikeresebb volt az Európai Unión belül". "Remélem mostanra mindenki tisztán látja már, hogy az Országgyűlést nem függesztették fel, a különleges intézkedések pedig csak a járvány kezelésére korlátozódtak. Az írásbeli hozzászólásaink így az elmúlt tíz év legnagyobb álhírkampányának bizonyítékai lesznek" – írta. (magyarhirlap.hu)

2020.05.19.Raffay Ernő történész Révay Mór Jánosné: A bolsevizmus napjai című könyvét ajánlja
"Zsidó nemzetiségű hölgy és magyar hazafi"


Tormay Cécile 1920-ban kiadott emlékezései (Bujdosó könyv) után, 1936-ban jelent először meg Révay Mór Jánosné könyve, amelyben ő is 1918-1919. évi élményeit írta le. Tormay Cecíliát a "felszabadúlás" után antiszemitizmussal vádolták, pedig csak néven nevezte a megnevezhetetleneket.

Olvasom Révay Mór Jánosné könyvét, s meglepődők, hogy a zsidónak született könyvkiadó, Révay Mór János (Révai Nagylexikon!) felesége, a szintén zsidó nemzetiségű hölgy és magyar hazafi emlékezéseit, s azt látom, hogy helyenként azokban a témakörökben, amelyek miatt Tormayt antiszemitázzák, Révayné még keményebben, határozottabban fogalmaz. Mivel e sorok írója királypárti, örömmel olvassa e könyvben, hogy Károlyiék "Elcsapták a királyt, el a királyságot. Szerintem nagy kár volt megtenniök, mert történelmi múltunk és népünk érzelmei, tradíciója, természete (pártoskodás) nem kedveznek a köztársaságnak." ... (magyarnemzet.hu)

2020.05.06.Baranyi Lajos, Egyesült Államokban élő magyar kutató által kifejlesztett terápia
képes meggátolni a koronavírus-fertőzés által kiváltott túlzott immunreakciót, az úgynevezett citokinvihart és a nyomában kialakuló súlyos tüdőgyulladást.


2020.03.28.Tízezer üvegnyi Béres Cseppet ajánlott fel a Béres Gyógyszergyár Zrt.


Hétezer üveget az idősotthonokba, háromezret a koronavírus-járvány idején az egészségügy "frontvonalán" dolgozóknak juttat el a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács. Az adományt Pákozdon, a Baptista Szeretetszolgálat új logisztikai központjában adták át pénteken.

Az államtitkár felolvasta Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnökének levelét, aki hangsúlyozta, hogy a betegséggel szemben a legeredményesebb és leghatékonyabb módszer a védekezés, ebben nagyon fontos szerepe van a szervezet ellenállóképessége erősítésének, az immunrendszer "karbantartásának". Ehhez nyújt hathatós támogatást a leginkább veszélyeztetetteknek szánt adományuk – tette hozzá.

Béres József rámutatott: a történelem folyamán a magyarság számos megpróbáltatást volt képes kiállni, és bizonyos abban, hogy ma is képes az újfajta kihívást leküzdeni. Ehhez egységes akarat, jószándék, egymásra odafigyelés, fegyelmezettség, összefogás és egymást erősítő szeretet kell. (demokrata.hu)Legyünk méltóak nagy elődeinkhez!
Béres József, a kutató, a Béres Csepp feltalálója


Béres Józsefet, a kutatót, a Béres Csepp feltalálóját megkereste egy külföldi befektető. "Annyi pénzt adok magának, amennyit akar, amennyit kimond a száján, csak hagyja el ezt az országot, és adja át a kutatási eredményeit annak, akit én megnevezek!" - mondta.
Erre a hazafi kutató ezt válaszolta: "Az én őseim itt éltek, itt haltak meg, itt gürcöltek, itt fizettek adót. Nekem nem átjáróház ez az ország. Én szeretem ezt a népet, és nem hagyom el." /Béres József (1920-2006) - Széchenyi-díjas kutató/(Forrás: Patrióta Európa Mozgalom)Csézy: Itthon a legjobb. Ez az otthonunk videó itt!


Volt itt mindig, aki bátran szólt. Mindig voltak nagyot álmodók. A nincsből is várat építők, az el nem csüggedők. Hány nagy gondolat és mennyi szív, ami századok múltán is tenni hív. Most is új erőt ad és lelkesít, hogy naggyá légy megint...

2020.03.23.Orbán Viktor beszámolója az operatív törzs sajtótájékoztatóján


Nehéz lesz az előttünk álló időszak, amely mindenkitől erőfeszítéseket kíván, de vállalni kell őket, hiszen emberéleteket menthetünk meg - ezt Orbán Viktor mondta az operatív törzs tájékoztatóján. A miniszterelnök több bejelentést is tett. Holnaptól szigorodnak például az orvosokra és ápolókra vonatkozó óvintézkedések, de újabb gazdaságvédelmi intézkedésekről is döntött a kormány.

Orbán Viktor elmondta: az ellátórendszer jól áll: másfél millió maszk áll rendelkezésre és a héten a gyártást megháromszorozzák. Ehhez alapanyagra van szükség, amivel kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott: folyamatosan érkeznek a szállítmányok, az ország óriási tételeket kötött le. (hirado.hu)

2020.03.10.Támogatást ad az állam a gazdasági szereplőknek * Teljes cikk itt!


A kormány azt várja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától, hogy április közepén-végén mérje fel, melyik ágazatban milyen hatása lett a koronavírus-járványnak, az állam ennek megfelelően fog célzott támogatást nyújtani. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy ne legyen 2008-as mértékű visszaesés, sőt, fennmaradjon az EU-átlaghoz képest mért 2 százalék növekedés többlet – jelentette be kedden Orbán Viktor a Gazdasági Évnyitó 2020 fórumon... (magyarnemzet.hu)Petőfi Sándor: Nemzeti dal - Sinkovits Imre előadásában


2017.03.15.Tavaszköszöntő nemzeti ünnepünk! Emlékezzünk ezzel a videóval!


Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszéde a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen. "Ma ismét 48-as szelek fújnak. Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít sem a magyar nemzet, sem a magyar jövő, sem az európai emberek biztonsága. De nekünk számít. Brüsszelt meg kell állítani, a határainkat meg kell védenünk, a betelepítést meg kell akadályoznunk." (Orbán Viktor)Kölcsey Ferenc: Himnusz - Előadja: Sinkovits Imre
"Hazádnak rendületlenül, Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is, Mely ápol s eltakar." (Vörösmarty Mihály)

Emlékezzünk! Petőfi Sándor: Nemzeti dal
Petőfi Sándor: Magyar vagyok gyönyörű verse a Kárpátia zenéjével


    

Kossuth Lajos azt üzente, Elfogyott a regimentje.

Ha még egyszer azt üzeni, Mindnyájunknak el kell menni.
Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!

Esik eső karikára, Kossuth Lajos kalapjára.
Valahány csepp esik rája, Annyi áldás szálljon rája!
Éljen a magyar szabadság, Éljen a haza!2020.02.16.Orbán Viktor huszonkettedik évértékelő beszédeDeák Dániel üzenete a Várkert Bazárból


Orbán Viktor a korábbi évértékelő beszédeihez hasonlóan – az aktuálpolitikai csatározáson felülemelkedve – most is olyan kérdésekkel foglalkozott, amelyek hosszútávon meghatározzák Magyarország és Európa jövőjét.

A 2010-es évek nyugodtan nevezhetőek a magyar siker évtizedének. A cél, hogy mindez a 2020-as években is így maradjon. Nem volt hazánk mindig ilyen sikeres: a 2010 előtti balliberális kormányzás mind gazdaságilag, mind politikailag válságos állapotba sodorta Magyarországot. Erre emlékeztetni kell az új generációt, amelynek nincsenek már emlékei erről az időszakról.

Az európai kérdések mellett olyan fontos belpolitikai ügyekkel is foglalkozott Orbán Viktor, mint a magyar-roma együttélés kérdései. A gyöngyöspatai romák kapcsán született bírósági döntések igazságtalanok és lerombolják az elmúlt egy évtizedben e területen elért eredményeket, így itt is mindenképpen szükség van kormányzati intézkedésekre és az emberek véleményének megkérdezésére.

A gyöngyöspatai ügyhöz hasonlóan szintén sérti az emberek igazságérzetét a börtönbiznisz, amelyről ugyancsak szó lesz a hamarosan induló a nemzeti konzultációban. Hasonlóan fontos téma a feltételes szabadlábra bocsátás szigorításának ügye is.

A miniszterelnök kiemelten foglalkozott az eurozóna gazdaságának lassulása jelentette kihívásokkal. A német gazdaság például már stagnál. A magyar kormány gazdaságélénkítő intézkedéseinek célja, hogy Magyarországra ne gyűrűzzön be egy esetleges európai válság és fennmaradjon a 3 százalék feletti GDP-növekedés, megmaradjanak a munkahelyek.

Míg a balliberális pártok szerte Európában a klímaváltozás és környezetvédelem ügyére csupán politikai kampánylehetőségként tekintenek, addig a nemzeti oldal ténylegesen cselekszik: a korábbi évek komoly eredményei után (csökkenő károsanyag-kibocsátás, erdősítési programok stb.) újabb intézkedési csomagot jelentett be a miniszterelnök, amelynek köszönhetően Magyarország klímabajnok lehet, 2050-re nulla lehet a szén-dioxid kibocsátásunk mértéke.

Szintén fontos üzenet volt a miniszterelnök részéről, hogy a jövőben szélesíteni kívánja a kormány a családtámogatási rendszert, hiszen a demográfiai krízis továbbra is az egyik legfontosabb kihívás Magyarország számára. (Deák Dániel; HIR TV)

2020.01.17.Soros a világ első számú oligarchája


Arról, hogy az Európai Parlament (EP) előző napi strasbourgi ülésén – néppárti szavazatokkal is – elfogadták a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről szóló határozatot a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor azt mondta: egy centiméterre volt a Fidesz attól, hogy kilépjen az Európai Néppártból csütörtökön, mert a pártcsalád többsége "elárult bennünket".

A kormányfő, a Fidesz elnöke azt mondta, csak azért nem léptek ki, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok "egyértelműen velünk voltak", és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett...

Kijelentette továbbá: az egész ügy mögött az áll, hogy a Soros-hálózat nagyon aktív az EP-ben és az európai politikában. "Az ilyen akciók mögött egyértelműen a Soros-féle hálózat van" – mondta, és a világ első számú oligarchájának nevezte Soros Györgyöt, aki "maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára"... (hirado.hu)

2020.01.17.Bűnbakot csinálnak Magyarországból
Derk Jan Eppink: A konzervatívok frakciója tárt karokkal várja a Fideszt


Az európai történelem meghatározó mozzanata volt, amikor Magyarország megvédte az EU külső határait – erről Derk Jan Eppink, az Európai Parlament Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció­jának vezetőhelyettese beszélt lapunknak. A holland politikust a sokat vitatott jogállamisági eljárásról és a Fidesz ECR-tagságának esélyeiről is kérdeztük Strasbourgban. (magyarnemzet.hu)

2019.12.15.Orbán Viktor miniszterelnök úr beszéde a
temesvári forradalom 30. évfordulóján rendezett gálaesten


1989-ben az egész világ megtanulta Temesvár nevét. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a temesvári forradalom 30. évfordulóján rendezett gálaesten. A kormányfő úgy fogalmazott: 1989-ben a világ nem tartotta lehetségesnek, hogy a románok fellázadjanak a kommunizmus ellen. Aztán kiderült, hogy ez igenis lehetséges. Orbán Viktor arról is beszélt: nagyszerű esélyt lát arra, hogy a jövőben a románoknak és a magyaroknak közös céljaik lehessenek.
Hozzátette: Magyarország azok közé az európai országok közé akar tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni és lakni, és ezt a célt a szomszédainkkal együtt könnyebben el lehet érni, mint egyedül. (M1-Hiradó)

2019.11.13.Szabó Ervin 1918-ban kísérletet tett Tisza István miniszterelnök meggyilkolására


Társadalomátalakító hadműveletek, globális érzékenyítés, és kultúrmonopólium. Egy YouTube csatornán már három éves gyermekeket oktatnak arra, hogy kell transzneművé válni. A műsorban gyermekeknek szóló gender propagandáról is beszélget a műsorvezető, Földi-Kovács Andrea. (Credo - HÍR TV)Bayer Zsolt publicistával Kondor Katalin beszélgetett a solymári Bauernhaus
"Arcok és harcok" című rendezvénysorozatán 2017. január 19-én


2019.09.29.Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a Fidesz XXVIII. kongresszusán.


2019.09.16.Varga Judit: azért jöttünk, hogy megvédjük Magyarországot!


Remélem, hogy tisztességes és bizonyítékokon alapuló megbeszélés lesz – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben az uniós miniszterek tanácskozására érkezve, amelyen a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti koncepciós eljárásról folytatnak meghallgatást hétfőn.
Újságírói kérdésre válaszolva reményét fejezte ki, hogy a tagállamok a törvényi alapokon maradnak Magyarország bírálatakor, távol maradnak a kettős mérce alkalmazásától, valamint hogy az eljárás nem politikai jellegű. (mindenszo.hu)

Sajtótájékoztató az Általános Ügyek Tanácsának mai /2019.09.16./ üléséről1. rész: https://newsroom.consilium.europa.eu/events/20190916-general-affairs-council-september-2019/125107-1-national-briefing-hungary-part-1-20190916

2. rész: https://newsroom.consilium.europa.eu/events/20190916-general-affairs-council-september-2019/125107-2-national-briefing-hungary-part-2-q-a-20190916

3. rész: https://newsroom.consilium.europa.eu/events/20190916-general-affairs-council-september-2019/125107-3-national-briefing-hungary-part-3-q-a-20190916


Varga Judit: A mai meghallgatáson minden jogi kérdést tisztáztunk. Kimerítő válaszokat adtunk. Tételesen cáfoltunk minden vádat és hamis állítást. Elutasítottuk a kettős mércét. Van egy függő eljárás az Európai Bíróság előtt, amely a szavazatszámítási módról szól, amely sérti az Európai Szerződéseket, az EU Parlament Eljárási Szabályzatát.

2019.05.05.Varga Judittal, a nemzet lobbistájával beszélget G. Fodor Gábor


Varga Judit példamutató hazaszeretettel, kitűnő tudásanyaggal és 9 éves brüsszeli szakmai tapasztalattal rendelkezik.

2019.09.14.Orbán Viktor: "Én azért vagyok európai, mert magyar vagyok"


A kormányfő álláspontja szerint Trócsányi Lászlóval szemben kritikusai csupán azt vethetik fel, hogy az ő nézőpontjukból "rossz helyről jött, mert hát magyar". De annyian vagyunk magyarok, hogy ezt az ellenvetést nem tudjuk elfogadni – jelentette ki.

Arról szólva, hogy Jean-Claude Juncker leköszönő bizottsági elnök "vak nemzeti politikusnak" és nem európai politikusnak nevezte Orbán Viktort, a miniszterelnök úgy reagált: egy magyar nem "levakarni" akarja magyarságát, hanem élete legfontosabb pillanatának tartja, hogy magyarnak született.

Én azért vagyok európai, mert magyar vagyok, ha nem lennék magyar nem is tudnék európai lenni felelte, hozzátéve: az uniónak a nemzetekből, azok identitásából és büszkeségéből kell felépülnie. (mindenszo.hu)

2019.08.05.Kell-e módosítani később a magyar alkotmányt az Európai Bíróság döntése nyomán?


A luxemburgi bírói testület a Stop Sorost vizsgálja a bizottság kezdeményezése alapján, kérdéses azonban, hogy hazánk alkotmányos identitását sértő döntés születhet-e és ennek milyen következményei lehetnek.

Bírósági szakaszba lépett a Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelességszegési eljárás. Az Európai Bizottság azzal indokolta lépését, hogy a magyar hatóságok nem adtak kielégítő választ az aggályokra.

A kötelességszegési eljárást még 2018-ban a Jean-Claude Juncker vezette Bizottság kezdeményezte Magyarország ellen a Stop Soros törvénycsomag miatt. Az Európai Bizottság véleménye szerint a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás uniós jogba ütközik, mert büntethetővé teszi a bevándorlást. Tovább! (alaptorvenyblog.hu)

2019.07.27.Tusványos 30 - Orbán Viktor teljes beszéde


30 év mögöttünk van és nem előttünk... Ma a magyar nemzet birtokában van azoknak a politikai, gazdasági képességeknek, és hamarosan birtokában lesz azoknak a fizikai képességeknek, amelyekkel meg tudja magát védeni, és amelyek segítségével független tud maradni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn.

2019.07.15.Újságírók beszélgetnek az aktuális eseményekről


Gajdics Ottó mondta, hogy Karácsony Gergelyre a tyúkólamat sem merném rábízni. Tarlós István pedig egy megbízható vezető. Zuglóban, ahol Karácsony a polgármester, van a legnagyobb káosz! (Sajtóklub)

2019.07.11.Kocsis Máté: Levél Molnár Csaba DK-s európai parlamenti képviselő részére


"Tisztelt képviselő úr! A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökéhez címzett modortalan levelére, melyben július 10-én tájékoztatja Orbán Viktor urat, hogy 'a Demokratikus Koalíció képviselőinek kezdeményezésére az Európai Parlament Szociáldemokrata Képviselőcsoportja döntést hozott arról, hogy nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az Európai Parlament szakbizottsági tisztségeire', kérem, fogadja tőlem az alább megfogalmazottakat válaszul.
Nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát arra - sem a magyar, sem az európai parlament történetében -, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna. Nem a politikusok egymás iránti udvariassága miatt van ez így, hanem azért, mert a mandátumok és a hozzájuk kötődő parlamenti tisztségek aránya a választók döntésén nyugszik. Önök tehát semmi mást nem tettek, csak szembefordultak a választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti választáson meghoztak. Ez elfogadhatatlan és vérlázító.
Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen. Ismét bebizonyosodott, Önök számára a bevándorláspártiság jóval előbbre való, mint a magyar érdek. A magyar érdek ugyanis az lenne, hogy minél több szakbizottsági tisztséget magyarok tölthessenek be. Mi ezért is támogatjuk a magyar jelölteket bármely európai tisztségre, míg Gyurcsány Ferenc neje és Ön minden követ megmozgat, hogy hazánkat megfosszák ezektől a lehetőségektől.
Mi ezért is támogatjuk a magyar jelölteket bármely európai tisztségre, míg Gyurcsány Ferenc neje és Ön minden követ megmozgat, hogy hazánkat megfosszák ezektől a lehetőségektől. Mindeközben a Demokratikus Koalíció veszélyes vizekre evezett, hiszen ha elfogadottá válik, hogy a politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk. A Fidesz-frakció vezetőjeként ugyanis nehezen tudok majd azon képviselői javaslatokkal szemben érvelni, melyek szerint bevándorláspárti politikus ne tölthessen be parlamenti pozíciót. Ez esetben viszont Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölhetné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságában nem töltené be ezt a posztot... (mandiner.hu)

2019.05.10.Stefka István egy napját mutatta be Turda Adrienn az Őszintén című műsorában.


Több mint negyven éve újságíró. Dolgozott a Magyar Televízió A Hét című műsorában is, műsorvezető, majd később főszerkesztő lett. Számtalan újságban írt és ír ma is. Munkájáért a Kádár-korszakban is kapott elismerést, emiatt pedig többen úgy gondolják, hogy akkor ő kommunista, pedig sohasem volt az. Jelenleg a PestiScrácok internetes újság lapigazgatója és bloggere.

2019.05.01.Egy patkány megdöbbentő levele Bangónénak!
Kedves Bangóné Borbély Ildikó!


Önnek patkány vagyok, a családommal együtt. Tudomásul vettem. Azért, hogy legyen némi sejtése a "patkánysághoz" vezető útról, szeretném, ha tudná: Fiatalon, két kicsi gyermekkel és rengeteg bizakodással éltük meg a rendszerváltást. Az MDF-re szavaztunk ’90-ben, ’94-ben, és ’98-ban is. Nekünk mindig dolgoznunk kellett, mint a legtöbb magyarnak. A szólás szerint, aki dolgozik, nem ér rá pénzt keresni – sajnos ez így is volt mindig.

A fiatalságunkat úgy éltük meg, hogy a gyerekek voltak az elsők, igen, mert hittünk, és hiszünk abban, hogy a család fontos – ezért a legszebb éveinkben – az önök pártjának kormányzása idején, 1994-1998 között bizony nagyon sok dologról kellett lemondanunk. Akkor láttam azt a valódi szegénységet, ami emberek millióit nyomorította meg. Szerencsére egy házban laktunk a szüleimmel, akik sokszor segítettek még a kevésből is – alkalmanként kifizették a rezsinket, vagy vásárláskor nekünk is megvették azt, ami a gyerekeknek kellett. Láttam az önök uralkodásának a hatásait, a Bokros csomag egészségügyi, oktatási vetületeit, a háztartások, családok kínlódását – pedig nem az ország szegény területén élek.

A mi életünkben üdítő volt az első Orbán-kormány, ha lassan is, elkezdett javulni a helyzet. 2002-ben a populista és gyűlöletkeltő Ron Werber-féle MSZP kampányuk jobb volt, mint az eredményeikben jól teljesítő kormányé, akik nem is gondolták, hogy az emberek a saját tapasztalataikkal ellentétesen fognak szavazni. Hajszállal nyertek önök, de mindent vittek. Aztán jött az a "nyolc év". Felvettek 40 milliárd eurónyi hitelt, amivel megduplázták az országunk adósságállományát. 2006-ra már ült az ország, de azt hazudták, pannon-puma. Limuzinban beszélt az akkori MSZP-s miniszterelnök Gyurcsány arról, hogy az adócsökkentés és a fejlesztések kormánya lesz. Nyertek akkor is, mert a valódi helyzetet csak a konvergencia-program közzététele után ismerték meg az emberek – Barroso segítségével majd egy évig dugdosták.Megsebzett ünnep (2006) - magyar dokumentumfilm


Aztán egy kicsit a tömegbe lövettek, csontokat törettek, ünneplő tömeget verettek szét – éppen 1956 ötvenedik évfordulóján. Olyan tömeget, amelyik ünnepelni ment. Persze ismét négy évet elefántkodtak az ország porcelánboltjában – volt itt minden, mint a búcsúban: egészségügyi reform kórházbezárással, mini széfekkel, Molnár Lajossal és Ágicával.

Az állami beruházások nyomán alvállalkozók ezrei mentek tönkre a ki nem fizetett számlák miatt, és az ön pártja nem tett semmit ellene – talán meg is volt az oka, ha már állandóan a "beakadt" lopás szó jut az eszükbe mindenről. Soroljam? Vagy emlékszik még? Megyeri híd – 300 cég és vállalkozás nem kapta meg a pénzét. M6-os autópálya? Ki tudja hány kis cég omlott össze a kifizetetlen munkák nyomán. Lehetne még sorolni, de éppen önöknek kellene tudni, hogy mennyi bűnt követtek el ez ellen a szerencsétlen ország és nép ellen. A harmadik szomszédom és a családja útépítéseknél dolgozott, a Demszki-féle főváros útjavításait végezték – és a kiállított számláikat nem fizette ki a fővállalkozó.

Az APEH a ki nem fizetett számlák ÁFA-ját követelte tőlük. A szemem előtt omlott össze négy-öt család. Elvették mindenüket, sajnos az egyiküknek az életét is – simán csak belehalt. Aztán elzavarták az önök pártját a választók. Azt a pártot, amelyik bármihez nyúlt, abból keserűség és nyomor lett. 2010 óta – igaz lassan – elkezdtünk ismét emelkedni.

2014 óta – ami önnek is kánaánt jelentett, hiszen azóta eszi a képviselők "nehéz, de vastagon megkent kenyerét" – már egy egyre gyorsabban fejlődő, egyre élhetőbb országot látunk. Orbánék olyan ügyesen "lopnak", hogy az embereknek egyre több jut. Soha ennyire alacsony közterhek nem voltak, a gyermekes családok ezerféle kedvezményre jogosultak. Az infláció alacsony, a hitelkamatok alacsonyak, a bérek nőnek. Röviden és egyszerűen: működik az ország. Épül, fejlődik minden.A parlamenti erőszak szervezői erőszakoskodtak, ordibáltak, szirénáztak, dulakodtak.


Önöknek meg egyetlen becsípődésük: Orbán gyűlölete, és a mi patkányozásunk. Ez a programjuk, ez az életük, és ez a kudarcuk is. Tudja kedves Bangóné azért nem fognak soha nyerni választáson, mert a patkány meglehetősen intelligens állat, igen gyanakvó természettel és kiváló memóriával. Üdvözli önt és pártját egy patkány a hárommillióból / Szabó Tibor/ (mindenszo.hu)

2019.04.28.Gajdics Ottó a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője


beszél az identitás, a nemzeti identitás szétverésének, a nemzeti öntudat felszámolásának a kísérleteiről és kiállt amellett, hogy a legfontosabb a közösség, a család, a családok összességéből kialakuló nemzet, a haza.

2019.04.05.Orbán Viktor hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért


1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!
2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!
3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!
4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!
5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!
6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!
7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!

Nekünk Magyarország az első!

2019.03.23.Orbán Viktor beszéde a nemzetközi migrációs konferencián


Gratulálunk a szervezőknek! Szuper jó! Mi a keresztény-konzervatív értékrend képviselőjeként vagyunk jelen. Angolul, németül, franciául is kérjük közreadni. (MR)

2019.03.20.Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatója a néppárti vita után


Izgalmasnak és tanulságosnak nevezte a mai néppárti vitát Orbán Viktor. A miniszterelnök brüsszeli nemzetközi sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy azt szeretné, hogy a Néppárt maradjon az európai politika legerősebb pártja. Hozzátette: egységes kampányt akarunk, és azt szeretnénk, ha a frakcióban nem a baloldali gondolatok uralkodnának, ehhez pedig szükség van arra, hogy mi a keresztény-konzervatív értékrend képviselőjeként jelen legyünk.

Elmondta, hogy kompromisszumként egy korábbi osztrák forgatókönyvet vettek elő, azaz a Néppárt felkért három bölcs embert, akik jelentést tesznek le az EP-választás után a párt asztalára, és az alapján el lehet dönteni, hogy mi lesz a Néppárt és a Fidesz kapcsolatának a jövője. Ragaszkodtunk ahhoz, hogy minket nem lehet kizárni és felcsüggeszteni - jelentette ki a kormányfő.

2019.03.20.Felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja az Európai Néppártot


A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke. Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a néppártot.

Hozzátette: ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy "három bölcsből" álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a néppárt testületeinek munkájában. "A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van" – fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek.

Hozzáfűzte: "olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást".

Közölte azt is: a Fidesz a keresztény Európa megvédését is a legfontosabb politikai célok között tartja számon. (hirado.hu)

2019.03.15.Orbán Viktor ünnepi beszéde március 15-én


2019.03.08.Orbán: Mérlegeljük az Európai Néppártból való távozás lehetőségét


Az Európai Néppártból való esetleges kizárás, távozás ügyében "mérlegelést végez a Fidesz", a gondolkodás nem a kizárási indítványról szól, hanem arról, hol a párt helye – mondta Orbán Viktor a Karmelita kolostorban tartott nőnapi háttérbeszélgetésen, amelyre csak ellenzéki női újságírókat hívott meg. A hölgyeket körbevezette az épületben, másfél órát teázott, beszélgetett velük a könyvtárszobában, végül virággal búcsúzott tőlük. A beszélgetés során a kormányfő utalt egy esetleges új formáció létrehozására még az EP-választás előtt.

Minket többen tárt karokkal várnak. Jobbról érkező pártok alig várják, hogy a Fidesz csatlakozzon hozzájuk – hangsúlyozta Orbán, és ezek sorában említette Matteo Salvini Ligáját és Jaroslaw Kaczynsky PiS-formációját, de mint mondta, másokat is tud sorolni. A legelső helyen természetesen a lengyelek vannak. Hozzátette: vasárnap Lengyelországba megy, ott tárgyalnak majd, a lengyel kormánypárt pedig nem a Néppárt tagja.

– Ha mennünk kell, és valami újba belefognunk, mindenekelőtt a lengyelekkel számolunk – jelentette ki a miniszterelnök. Teljesen új helyzet van, amire válaszokat kell adni. A Néppártban szívesen keresem a válaszokat, de ha nem lehet közös nevezőre jutni, akkor nem érdemes együtt keresni – fogalmazott Orbán Viktor, aki azt is többször elmondta, nem a távozásnak, hanem alapvetően a dolgok megjavításának a híve, de eljöhet az a pont, mikor már szerinte nincs értelme maradni.

A kormányfő nem számol azzal, hogy veszteség érné akkor, ha kilépne a Néppártból, mert szerinte az európai politika átalakulóban van. Úgy véli, Brüsszelben "buborékban élnek", nem érzékelik a valóságot, azt, hogy a migráció kérdése a legfontosabb. (pestisracok.hu)

2019.02.10.Orbán Viktor évértékelő beszéde, teljes egészében


"Ez újra zseniális volt! Miniszterelnök úr azzal kezdte beszédét, hogy megköszönte a jó Istennek és minden magyar embernek a gazdasági sikereket. Ilyet korábban egy magyar miniszterelnök sem tett rajta kívül! Azután beszélt a gazdasági sikerekről és arról, hogy akikről mindenki lemondott, azok ma már dolgoznak!
Célja az, hogy legyen mindenkinek munkája és otthona. Jó legyen mindenkinek itt élni. Beszélt az ellenzék szánalmas megnyilvánulásáról. Utána áttért a nemzetek nélküli, nyílt társadalmi tervekre, amik hatalmas veszélyt jelentenek. Kifejtette, hogy mennyire fontos az uniós választás. Helyre kell állítani az unió alapelveit és céljait.
A migrációt meg kell fékezni, és a kereszténységünket meg kell védeni. A világ spekulánsai ezt igyekszenek megakadályozni. Beszélt arról is, hogy a jövőben a családokat mivel fogják támogatni." (Szakács István)Hétpontos családtámogatási tervet jelentett be Orbán Viktor
Emlékezzünk! PROSTIK!!! "...itt a nemzeti nagyjaink előtt, ahol az ősök szelleme lakik?"


A magyar sajtóban nagy visszhangot kapott az a 2017. március 15-i megemlékezésen készített videó, amelynek fókuszában a PestiSrácok.hu, illetve az akkor történtek egy bizonyos kiragadott részlete állt a 24.hu internetes portálnak köszönhetően. Bár nekik nem sikerült, mi készítettünk egy videós összeállítást a március 15-én élőben közvetített történésekből, amelyek valóban döbbenetes részleteket is tartalmaznak. Ezeket a már említett portál – valószínűleg véletlenül – nem tartotta közlésre vagy említésre érdemesnek, kollégáinkkal ellentétben.

2019.01.20.Bohár Dániel Jó reggelt! című műsor hétfői adásában


hívta fel a figyelmet, hogy az ellenzéki sajtóorgánumok, illetve az ellenzéki politikusok hergelése a legutóbbi szombati kormányellenes demonstráción eljutott a fizikai inzultusig.
Tavaly év végén kezdődött, hogy az ECHO TV, illetve a jobboldali médiumok stábjait a tüntetők elkezdték inzultálni.
Szombaton a Várkert Bazárnál a tüntetők egy csoportja rátámadt az Informátor című műsor stábjára forgatás közben.

2019.01.19.Jurák Kata: Na jó, akkor tegyük helyre a dolgokat.


Ti, akik azt képzelitek, hogy a saját elcseszett életetekért a kormány a bűnös, hogy a dühötöket a legegyszerűbb egy újságírón vagy egy operatőrön levezetni, aki éppen a munkáját végzi - mert ugye ott kell lenni, különben Brüsszelig szaladtok a jogaitokkal - , szóval TI, a Többség, a Valakik, a Nép vagy annak a hangja, amit annyira nagyon szerettek hangoztatni...Nevezhetitek magatokat akárhogyan, akkor is csak egy szerencsétlen, vesztét érző, gyűlölettől fröcsögő kommunista-ivadékok maradtok.

Igen, azok vagytok, bármennyire is tagadjátok és húzzátok magatokra a liberalizmus és az emberi jogokért harcoló jótékony álarcot - egyesek még lila színű zászlót is bontanak vagy éppen szivárványosat - ti akkor sem tudtok mások lenni, mint ami a saját valótok: csak uszítani tudtok, csak rombolni. Mert TI mindenen és mindenkin keresztül akartok gázolni, a tisztelet teljes hiányával övezve.

Nektek nem számít a haza, a nemzet, a család vagy éppen az, ha valaki hisz Istenben. Ti gúnyolódhattok a keresztényeken, de mi tűrjük az Andrássy úton nyaranta a homokozót. Ti listázhatjátok a jobboldali közszereplőket, ti fenyegethetitek lámpavasra akasztással azokat, akik másként mernek gondolkodni, mint Ti. És mi tűrtünk. Eltűrtük a füttyögést a nemzeti ünnepünkön, a jelképeink gyalázását, mert nekünk "kötelességünk" megbocsátani. De tudjátok, most van az a pont, amikor azt mondjuk: Eddig és ne tovább!Kedves ellenzék! "Nem kell ide a háborútok és a vallásotok sem..." (3'03")


Hazudjatok, az belőletek fakad, olyan, mintha a véretekké vált volna. Nevetünk a bohóckomédiátokon a parlamentben és az oktogoni goa-partyba torkollott kormánybuktatásotokon, a céltalanul bolyongó hordáitokon a városban és azon is, hogyha rossz idő van, megszűnik a diktatúra.

Őszintén szólva már azon sem lepődünk meg, hogy a televízióban sem tudtok intelligens módon megnyilvánulni. Kotkodácsoljatok és cöf-cöfözzetek csak nyugodtan. Nem számít. Tudjátok miért? Mert súlytalanok vagytok.

De azt nem tűrjük tovább, hogy a nemzeti oldal újságíróit inzultáljátok, verbálisan és fizikálisan is bántalmazzátok! Ha nem tűnt volna fel a megfelelően érzékenyített kis lelketeknek, ezek az emberek miattatok mennek oda, és éppen a munkájukat végzik! És akkor most érkeztem el arra a pontra, hogy tényleg elég volt belőletek!

Menjetek el, ha itt ilyen rossz, nem értem, miért vagytok még itt, hisz se Istenetek, se hazátok...Nektek csak a keserűség az úr az életetekben és a rosszindulat. "Be lettél oltva szeretet ellen" - ahogyan Ákos írta egy dalában. Persze tudom, Ákos is fasiszta, hímsoviniszta és elnyomó a szemetekben és miért ne lenne börtönben a helye, ahogyan nekem is, igaz? És tudjátok, ha ezért a posztért újabb gyűlöletcunamit indít a balliberális média ellenem, akkor sem fogom tovább némán nézni, hogy a kollégáim testi épségét veszélyeztesse egy ellenzéki fehérjehalmaz, mert embernek nem nevezném az ilyet.

És még valamit véssetek jól az eszetekbe, ti, "a többség". Nem fogjuk engedni, hogy megtehessétek újra azt, ami ma az Echo és a Hírtv stábjával történt, és ami a CEU tüntetéseken velem. Fogjátok már fel végre, hogy kisebbségben vagytok, hiába törtök-zúztok...Mert ti a vesztesek vagytok. És azok is maradtok.

2019.01.18.Az Informátor nagyszerű összeállításában látjuk a 2006-os eseményeket.


Az ellenzék a 2006-os eseményeket próbálja összehasonlítgatni a mostani tüntetésekkel. Császár Attila és Krakkó Ákos, a Hír TV egykori tudósítói az Informátorban elmondják, hogy semmilyen párhuzam nem vonható. 2006-ban az emberek spontán mentek az utcára, mert hallották a gyalázatos öszödi beszéd részleteit. Nem kellett hozzá Facebook-os mozgósítás. Az emberek maguktól érezték fontosnak, hogy kimenjenek. A rendőrök brutális viselkedését Morvai Krisztina ismerteti.

Kedves balliberális médiumok! (index, hvg, 168 óra, hírklikk, 24.hu)

Nagyon kedvelem a munkásságotokban, hogy mindig próbáltok törekedni nemcsak az objektív és a független, hanem az igazságot nyomokban tartalmazó tájékoztatásra. Hiába az igyekezet, ez megint nem sikerült. Ismét hazudtatok. Hangzatos címekben és jól sikerült fotóval próbáljátok alátámasztani, hogy engem, Bohár Dánielt kitiltottak a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból. A szenzációként tálalt híretek nem igaz, hanem (ahogy már megszokhattuk tőlelek) hazugság.

Senki nem tiltott ki egyik előbb említett épületből sem. Nektek lehet, hogy ez még újdonságként hathat, de a hiteles tájékoztatás egyik alapvető eleme az érintettek megkérdezése. Még Ujhelyi Istvánnak is sikerült megszereznie a telefonszámomat, talán nektek is összejött volna. Ha magatokat legalább kicsit újságírónak nevezetik, akkor legközelebb próbáljátok meg nem lespórolni az újságírói munkát.

Ennek a ténynek a fényében szeretnék helyreigazítást kérni a nyilvánvaló hazugságokkal szemben.
Üdvözlettel: Bohár Dániel

2019.01.10.Évindító Kormányinfó Orbán Viktorral


Hatalmas lehetőséget jelent a 2019-es európai parlamenti választás – jelentette ki Orbán Viktor az idei első kormányinfón. A miniszterelnök hangsúlyozta, az a céljuk, hogy az választást követően minden uniós intézményben többségbe kerüljenek a bevándorlásellenes erők. A kormányfő meghatározó politikai folyamatnak nevezte a migráció kérdését, mivel alapjaiban rajzolja újra Európa politikai térképét. Közlése szerint a bevándorlási vita újraértelmezi a viszonyunkat a kereszténységhez, a keresztény kultúra védelmezése politikai cél lett, ez pedig újraértelmezi az önállóságról szóló vitákat is.
Miniszterelnök úr egyértelművé tette hazánk jövőbeli céljait és útját. Válaszai érthetők és kielégítők. Büszkék vagyunk rá! Kiállunk Orbán Viktor miniszterelnökünk mellett. Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért! (MR)Gajdics Ottó: A közösség akarata adja az irányt! * Teljes cikk itt!


Nem kell függetlenséget hazudni, de objektívnek kell lenni! Gajdics Ottó, a Karc FM ügyvezető-főszerkesztője szerint ezt keverik össze azok a sajtóorgánumok, amelyek azt állítják, mindentől távol tartják magukat. A Karc FM megszólalásával az érintett városokban a jobboldali, polgári közösség most visszakapja a rádióját, és azt a műsorstruktúrát, szellemiséget, stílust, tartalmat, amit elveszített.
Ezt most a Karc FM segítségével építjük vissza. A főszerkesztő a hallgatóknak azt üzente, használják a Karc FM-et arra, amire szánták: beszélgessenek, vitázzanak dolgainkról. Gajdics Ottót Pelyach Gergely kérdezte.
Azokat a frekvenciákat, ahol most megszólalt a Karc FM, eleve ön pályázta meg, egy másik rádió élén. A cél változatlan?
Van egy politikai közösség, amely harmadjára juttatta kétharmados többséghez azt a vezetést, amelyben hisz, és amelynek politikáját az országra nézve üdvösnek tartja. Mi mindig ezeket az embereket szolgáltuk. Ezt fogjuk tenni ezután is. A világ persze változik, mások a prioritások is.
A lényeg azonban mégiscsak az, amit a hallgatók úgy fogalmaznak meg, hogy ők "nagy hallgatói családot képeznek a rádió mögött!" Ez nem változott. Csak a név. (karcfm.hu)

2018.12.04.Az üldözött Tisza István - Teljes cikk itt!


A magyar nemzet megerősödése, öntudatra ébredése, látványos kilépése a ráerőszakolt vesztes szerepkörből nem előnyös azoknak az erőknek, amelyek évtizedeken keresztül hazánk elnyomott státusban tartásában voltak érdekeltek. Nem véletlen egybeesés az sem, hogy éppen száz év telt el a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb államférfija, gróf Tisza István meggyilkolása óta. De Tőkéczki Lászlónak az egykori miniszterelnökről írott nagy hatású monográfiája sem a balsors szeszélye folytán hiányzik rendkívül sok felsorolásból, irodalomjegyzékből.

Különös, ám a Wikipédia Tisza Istvánról szóló szócikkében sem kapott még egy szerény említést sem az év elején elhunyt Széchenyi-díjas történész nemrég másodszor is megjelentetett átfogó műve. A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiadott kötetnek köszönhetően mintha egy időutazás részesei lennénk, amelyben a múltban járva rendre a jelenhez hasonló eseményekbe, szereplőkbe botlanánk. Úgy érezhetjük: az akkori ellenzéki politikusokat, főkolomposokat transzportálták a mába, s most megtekinthetjük a múlt századelőn garázdálkodó mozgalmár előképeket.

A kétszer is kormányfői posztra emelt, a kortársak közül kiemelkedő Tisza minden részletet helyretevő portréja viszont nem hagy kétséget aziránt: nagy formátumú, kivételes tehetségű politikusról van szó. És kiderül, miért volt annyira útjában a baloldalnak nevezett kalandoroknak. Mert mindazt megtestesítette, ami vörös posztó a nemzetköziség felsőbbrendűségében vakon hívő erőknek, amelyek már akkor is a magyar nemzet és persze Magyarország meggyengítésében látták a haladás egyetlen útját.

Emiatt démonizálták az ellenségei, majd a globalista, totalitarizmuspárti, magyarságüldöző utókor-társak. Azért volt útban, amiért az egész magyarság: az önállóságra, autonóm gondolkodásra, politizálásra való bűnös hajlam miatt. Tőkéczki könyve éppen azokat a kommersz, hazug, rosszindulatú sztereotípiákat roncsolja szét, amelyeket Tisza Istvánnal kapcsolatban szoktak sulykolni.

A grófot azonban nemcsak azért kellett meggyilkolniuk, hogy Trianon megtörténhessen, hanem amiatt is, hogy fel lehessen számolni a már akkor bűnösnek kikiáltott magyar nemzetet. Nagy eredmény, hogy ez nem sikerült. Erre is kell emlékeznünk december elseje, Erdély Romániába kebelezésének 100. évfordulója kapcsán. (magyaridok.hu)

Tisza István szobrának újraállítása új korszak szimbóluma lehet

2018.10.31.
Emlékezzünk! Száz esztendeje, 1918. október 31-én gyilkolták meg Tisza Istvánt.

"Ami marad: egy név, a nemzet szolgálatában eltöltött nagy ívű, tevékeny élet. Hajlíthatatlan hit a magyarságban, a hadseregben, az egyházban, a régi értékekben. Útja a férfi útja, indulata a nemes ember indulata. Szellemi öröksége máig ható példa, ösztönzés még nagyobb önismeretre, tudásra, bölcsességre." (Szentesi Zöldi László)

2014.06.09.Orbán: Ez egy új kor kezdete * Teljes cikk itt!


Egy új kor kezdetének nevezte a Kossuth téren Tisza István szobrának felállítását a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint Tisza mindig is a magyarok érdekeit védte, és hitt a munka oldalán álló nemzeti párt létezésében. A miniszterelnök azt mondta, egy köztéri szobor felállítása mindig önmagán túlmutató jelentést hordoz. A kormány befejezte azt, amit elődei az Országház köré álmodtak, és meg is tehette, mert a választóktól felhatalmazást kapott rá mondta Tisza István szobrának felavatásakor Orbán Viktor. A kormányfő szerint az 1934. április 22-én felállított, majd 1945-ben lerombolt szoborkompozíció sokkal erősebben összefonódott a néhai magyar miniszterelnök sorsával, mint ahogy azt alkotói eredetileg gondolták volna. "Az első tragédia Tisza István meggyilkolásával, míg a második szobrának ledöntésével kezdődött el. Mindez nemcsak azt mutatja, hogy a magyar történelem igazi formálói gyakran mártírokká válnak, hanem azt is, hogy van, akit nem elég egyszer megölni" - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta: Tisza István úgy gondolta, hogy a munka oldalán álló pártnak nem kell kommunistának lennie, hanem lehet nemzeti is. Harcot indított az ellen, hogy a liberalizmus és szocializmus eszméinek hangoztatói, miként sajnálják le és tartják divatjamúlt dolognak a nemzetre alapozott politikát. Ezzel szemben a volt miniszterelnök végig kiállt a dualizmus oldalán, mert reálpolitikusként pontosan tudta, hogy a monarchia alternatívája csak az anarchia lehetne. Tisza István gondolataiból kiindulva Orbán Viktor ismét utalt az Európai Unióval szemben vívott magyar szabadságharcra is. "Ma, amikor ismét önjelölt demokraták védik tőlünk a demokráciát, és valami ködös tartalmú európaiság nevében verik el rajtunk a port, csak azért, mert nem fogadjuk el kritikátlanul mindazt, amit Európa nevében brüsszeli bürokraták közölnek velünk, ugyanazt mondhatjuk, mint Tisza István, idézem őt: töredelmesen bevalljuk, mi nemzeti alapon állunk" - tette hozzá a kormányfő. (mno.hu)Találkozzunk október 23-án 15 órakor a Terror Háza Múzeumnál,
ahol beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke!
Ez a mi hazánk! Küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk fel soha!
Kölcsey Ferenc: Himnusz - Előadja: Sinkovits ImreSinkovits Imre: "Már ott álltam a szobor talapzatán, mikor még egyre áramlott a tömeg. Rövidesen megláttam a színi akadémia csoportját nemzeti zászló alatt. A fiúk felkiabáltak, hogy várjam meg őket. Lassan csend lett, s elkezdtem.
Először Batsányi "A franciaországi változásokra", majd a "Látó" című versét mondtam el, utána Petőfi "Feltámadott a tenger"-t, "Kutyák és farkasok dalát" s a forradalom versét: Ady Endre "Felszállott a páva" című versét. Végezetül a Nemzeti dalt! Megrázó volt, a több ezres tömeg velem együtt visszhangozta: A magyarok Istenére esküszünk, esküszünk, rabok tovább nem leszünk!!! Gyönyörű volt.
Életemben ezt a csodálatos érzést még nem éreztem. Utána még felolvastam a MEFESz kiáltványát és az egyetemisták pontjait. Majd ezek után elindult a tömeg, mi, a Színiakadémia - oda álltam a gyerekek közé - egy kis külön tömböt alkottunk még ekkor: a Váci utca sarkán magunk közé kaptuk Déry Tibort, s befordultunk az Apponyi térre.
Jelszavakat kiabáltunk: "Függetlenség, Szabadság!, Magyar–lengyel barátság!"; "Nem állunk meg félúton, Sztálinizmus pusztuljon!"; "Esküszünk, esküszünk!, Rabok tovább nem leszünk!!" "Akármilyen kedves vendég!, Tíz esztendő bőven elég!" Az iparművészek hatalmas lengyel címert vittek. Ahogy kiértünk a Bajcsy-Zsilinszky útra, futva érkezett az Akadémia felől két nyurga növendék sebtiben készített Kossuth-címert tartva fejük fölé.
Kitört az ordítás: Kossuth-címert akarunk! A tömeg egyre hatalmasabbra duzzadt, az ablakokban sorra jelentek meg a nemzeti színű zászlók. Megállt a munka, a közlekedés leállt, könnyező, mámoros emberekkel lett tele az utca." (facebook.com)Jurák Kata: Most már tényleg "Pesti Srác" vagyok.?


Jurák Kata írta: Óriási megtiszteltetés számomra, hogy Varga János ötvenhatos szabadságharcos, Corvin közi hős, a Pesti srác szobor ihletője és Trencsényi László, az 1956-os Magyarok Világszövetségének ügyvezető elnöke, 56-os szabadságharcos 2017-ben az R56-ban átadta nekem is az 56-os forradalom jelképét ábrázoló kitűzőt. (és személyesen tűzték fel a kabátomra:)) Most már tényleg "Pesti Srác" vagyok. ? köszönet a fotóért Horváth Péter Gyulának!

2018.09.20.Szijjártó Péter felszólalása az ENSZ-ben: hazugságokat terjesztenek Magyarországról


A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint egyes ENSZ-képviselők pozíciójukat használták fel arra, hogy hazugságokat terjesszenek Magyarországról. Az utóbbi időben néhány ENSZ-képviselő hazugságokat terjesztett Magyarországról - jelentette ki Szijjártó Péter Genfben, az ENSZ emberi jogi bizottságának ülésén.
A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, ezek az ENSZ-képviselők a pozíciójukat használták fel arra, hogy hazugságokat terjesszenek hazánkról. A miniszter úgy fogalmazott, ezek a dokumentumok ellent mondanak a magyarok akaratának, úgy ítélik meg Magyarországot, mintha az nem tudna dönteni a saját jövőjéről. Az ENSZ-képviselők irányítani akarják az országot - tette hozzá.
A dokumentumok azt állítják, hogy a civil szervezetek irányítják a magyar embereket, de a magyar embereket a magyar kormány irányítja, amelynek áprilisban bizalmat szavaztak, hiszen kétharmados többséggel nyerte meg a Fidesz–KDNP a választást. A magyar embereknek joguk van dönteni arról, hogy kit engednek belépni az országba és hogyan védjék meg a határokat.
Ellentétben az ENSZ-képviselőkkel, akik ellentétes álláspontot képviselnek Magyarországgal szemben, szerintük ugyanis a migráció alapvető emberi jog. Felszólította a képviselőket, hogy hagyjanak fel a hazugságok terjesztésével, és hagyják, hogy a magyar kormány saját maga védje meg határait, és döntse el, hogy kit enged be az ország területére.

2018.09.10.Tiltakozik a CÖF-CÖKA a brüsszeli képviselőknél - Teljes cikk itt!


Azt tudnia kell, hogy Magyarország lakóinak jelentős többsége maximálisan kiáll Orbán Viktor miniszterelnök mellett, s amikor majd a Kormányfő hazánk jogos védelméről beszél 11-én, Önnek azt is tudnia kell, hogy ő egy ország demokratikus akaratát képviseli. A Sargentini jelentés hemzseg a valótlanságoktól, inkorrekt és gyűlölködő. Higgye el, mi jobban tudjuk, milyen a hazánk!
Látogasson meg minket, és Ön is megtapasztalhatja a demokrácia teljes jelenlétét. Egyben kérjük, ne aggódjon a magyarországi emberi jogokért. Minden bizonnyal az Ön hazájában is vannak rendezni való dolgok, kérjük, arra koncentráljon. Ismételten javasoljuk, ha mélyre is rejtette eddig a lelkiismeretét, most vegye elő, mert az európai zsidó-keresztény kultúrának, amelynek Ön magas szintű képviselője, kizárólag ez lehet az alapja. Most lehetősége van Önnek, hogy bebizonyítsa tisztességét, becsületességét, korrektségét, de az ellenkezőjét is.
Ne felejtse, százmilliók követik az Ön tevékenységét, és 2019-ben ők, és nem az Önt befolyásolni és megtéveszteni szándékozó NGO-k, és kívülálló üzletemberek minősítik majd a voksolásnál.” Ezt a levelet is ugyanazok írták alá, mint az elsőt, de aláírásukkal csatlakoztak hozzájuk magyar civil szervezetek képviselői is. Az aláíró sokaság támogató nyilatkozata és aláírása a CÖF-CÖKA központjában megtalálható. (magyaridok.hu)

2018.09.08.ORBÁN BRÜSSZELI SZEREPLÉSÉN EURÓPA SORSA A TÉT - Teljes cikk itt!


Az arcátlan hazugságok tömkelegét felsoroló, előre megírt ítélet, azaz a Sargentini-jelentés (valójában Soros-jelentés) jövő heti brüsszeli tárgyalásán a magyar kormányfő hét (!) percnyi időt kap a migránssimogató többségtől, azaz Európa sírásóitól arra, hogy kifejtse álláspontját. A vita végén még a képviselők hozzászólásaira sem reagálhat a magyar kormányfő.
A jelentés a demokratikus alapjogok súlyos, magyarországi megsértéséről szól, több mint egy éve készül, és valójában a 7-es cikkely szerinti eljárás előszobáját jelenti. Ez alapján Magyarország uniós szavazati jogát is felfüggeszthetik. A meccsüket azonban a "demokraták" úgy akarják lejátszani, hogy az ellenfelet a mérkőzés előtt egyszerűen bezárják az öltözőbe.
Nem túl sportszerű hozzáállás. Csak van egy kis bibi. Ehhez minden uniós tagállamnak hozzá kellene járulni. Ez egyenes kizárt. Az új Európa, a V4-ek, valamint Ausztria és Olaszország nem fognak asszisztálni szövetségesük ellehetetlenítéséhez. (figyelo.hu)

2018.08.29.Jurák Kata: Az RTL alaposan túllőtt a célon - Teljes cikk itt!


Egy végtelenül ízléstelen, primitív, népbutító sorozattal járatják le a vidéken élő embereket...

Az RTL Klub pechjére Morvai Krisztina tavaly nyáron éppen Pilisszentléleken vett hétvégi házat, szemet szúrtak neki a jogsértések, és minden létező fórumon megtámadta az RTL Klub forgatási engedélyét. Morvai Krisztina szerint ugyanis a forgatás korlátozza a mozgásszabadságot és a személyes szabadságot, továbbá az ingatlantulajdonosok tulajdonosi jogait is...

De azt gondolom, hogy a fizikai határvédelem után most a szellemi honvédelem következik majd: megvédjük értékeinket, a gyerekeinket, a társadalmunkat. (magyaridok.hu)

2018.07.28.Orbán Viktor beszéde a Bálványosi Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn


Minden országnak joga van a keresztény kultúrát és a határokat megvédeni, a bevándolásra nemet mondani. Nem lehetnek alku tárgyai olyan alapvető tézisek, mint az országok önrendelkezései joga, a hagyományos családmodell, az államok joga arra, hogy kimaradjanak a tömeges migráció okozta kihívásokból. Nyugaton liberalizmus van, demokrácia nincsen – mondta a miniszterelnök Tusnádfürdőn.

2018.06.13.Gajdics Ottó: Elhunyt Lovas István - Emléke legyen áldott!


Pityum, ez most nagyon rosszul esett itt mindenkinek. Nem tudjuk, miért gondoltuk, de kiderült, sérthetetlennek tartott az is, akivel már a Pesti Hírlapban is együtt dolgoztál, és az is, aki nemrég ismert meg. A tanítványaid, akik tőled tanulták a kitartó szorgalmat, belőled merítették a végsőkig elmenő bátorságot, akik úgy tekintettek rád, mint azok az apró termetű kínaiak, akik mindenáron szelfizni akartak a földjükre tévedt óriással, most végképp nem értik, hogyan történhetett ez veled.
Ha te csak úgy rádőlhetsz a klaviatúrára, kőkemény homlokoddal téve ki a monitoron a végtelenbe sorjázó felkiáltójeleket mindennek a végére, amit valaha kigondoltál, akkor mi, hozzád képest nyiszlett kis firkászok, mire számíthatunk? Az lett gyanús, hogy délután sem jött meg a "mai Lovas". Szóltak a srácok, küldtem egy esemest, de arra sem reagáltál. Gondoltam, majd felhívsz a Sajtóklub után, de csak Bayer próbálta eldadogni, hogy nem hívsz már senkit sohasem. Mondhatnám, ne is törődj, vele, majd elleszünk valahogy nélküled, de mi már nem hazudozunk egymásnak. Egyszerűen nem tudunk téged pótolni, úgyhogy csinálj valamit ott fönn, Kínában is el tudtad intézni, hogy neked legyen Gmail, engedjenek vissza, vagy szökj meg!
Hiszen ki olvas itt kilenc nyelven, ki veszi a fáradtságot, hogy kikutassa és csak azért is lefordítsa mindazt, amit az ellenség nagyon el akar hallgatni? Ki koppint ezután akár a sajátjaink orrára is, ha nagy buzgalmukban félrekormányozzák a szekeret? Ki mutatja föl az igazságot akkor is, ha megkövezik érte?
Látod, nincs válasz semmire. Szép lassan beletörődünk majd, hogy elröpültél valahová, és a mi időnkben nem térsz már vissza. Ezt a járatot bezzeg nem késted le. Emlékszel, mennyit röhögtünk, amikor lemaradtunk a kantoni gépről, mert több éves szünet után annyit dumáltunk, hogy elnéztük az időt? Most fogadkozunk, hogy többet fogunk találkozni, beszélgetni, mi, akik itt maradtunk, de nem lesz belőle semmi.
Egyetlen reményünk, hogy amikor eljön a mi járatunk órája, akkor valahol fönn veled is találkozunk majd.
Isten veled, Lovas Pista! (magyaridok.hu)

2018.06.11.Lovas István újságíróra emlékezett Bayer Zsolt és Gajdics Ottó.
A publicista június 11-én hunyt el. A hírt Bayer Zsolt közölte blogjában, hétfőn.
Emléke legyen áldott!
Van egy jó hely, oda megyek Dal itt!


2018.06.08.Továbbra is védjük a biztonságot, csökkentjük a munkanélküliséget, támogatjuk a gazdasági növekedést és a gyermekes családokat. Népességcsere zajlik Európában


Továbbra is védjük a biztonságot, csökkentjük a munkanélküliséget, támogatjuk a gazdasági növekedést és a gyermekes családokat. Népességcsere zajlik Európában, részben azért, hogy a spekulánsok, mint amilyen Soros György is, sok pénzt kereshessenek a kontinens "tönkretételével" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

2018.05.24.Kormányinfó - A kormány benyújtja és szigorítja a Stop Soros törvénycsomagot


A Stop Soros törvénycsomag elfogadása után büntető törvénykönyvi tényállás lesz a törvénytelen bevándorlás szervezése - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az új kabinet megalakulása után tartott első kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

2018.05.15.Orbán Viktor a tervéről beszél a KÉSZ gyülésén


Keresztény magyar férfi vagyok. Miképpen tegyünk eleget kötelességünknek? Mit tegyünk a posztkommunisták ellen? A haza nem lehet ellenzékben. Ami jó a magyar keresztényeknek, az jó hazánknak is. Keresztény Magyarországot akarunk egy keresztény Európában. Azokat az emberi létformákat védjük meg, amelyek a kereszténységből sarjadtak ki. A nemzet létezése összefügg a Teremtő akaratával.

2018.05.10.Orbán Viktor beiktatási beszéde - ECHO TV


A miniszterelnök beiktatási beszédében hangsúlyozta: szükségünk van az unióra, és az EU-nak is szüksége van ránk, ki kell és ki is fogunk állni az európai politika pástjára. Ellenezni fogjuk a kötelező kvótát, kiállunk az európai keresztény kultúráért és harcolni fogunk a határok megvédéséért.Orbán Viktor miniszterelnöki esküje - ECHO TV


Orbán Viktor - akit 1998, 2010 és 2014 után negyedszer választottak kormányfővé - ezután esküt tett az Országgyűlésben.

2018.05.04.Nem támogatunk olyan uniós költségvetést, amelyben elveszik a pénzt


a gazdáktól, a kutatás-fejlesztéstől és a regionális fejlesztésektől, és odaadják azoknak az országoknak, amelyek beengedték a migránsokat – mondta Orbán Viktor.
Magyarországnak és Közép-Európának semmilyen - sem jogállamisági, sem költségvetési - vitától nem kell félnie - jelentette ki. Hozzáfűzte: jogállamiság ügyében Magyarország különösen nyugodt lehet, mert 2013-ban teljesen átvizsgálták, és "papírunk van arról, hogy a jogállamiság rendben van". (MTI)

2018.04.20.Renaud Camus levele Orbán Viktorhoz


A híres francia író, Renaud Camus, az Európai Ellenállás Nemzeti Tanácsának elnöke levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. A levél teljes szövege: Tisztelt Miniszterelnök Úr! Engedje meg, hogy azzal kezdjem: lelkes gratulációmat küldöm az országos választásokon elért fényes sikeréhez.
Gratulációmat még hangsúlyosabbá teszi az a csodálatos beszéd, amelyet március 15-én mondott el. Történelmi beszédnek fogják tekinteni. De már most is az, mivel az egyik legszebb és legerőteljesebb beszéd, ami valaha is elhangzott.
Elmondott mindent, amit mi, az inváziónak, külföldi megszállásnak, etnikai elözönlésnek kitett szerencsétlen, alávetett, védtelen nyugat-európaiak hallani szerettünk és akartunk volna. Az Ön szavainak hála, Európa legközepén Magyarország ismét az európai ellenállás élő erődítményévé válik. (lovasistvan.hu)

2018.04.08.Orbán Viktor: Sorsdöntő győzelmet arattunk!
Most kell szerénynek lenni, mert van mire...


Magyarország nagy győzelmet aratott, "sorsdöntő győzelmet arattunk" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap éjjel a kormánypártok budapesti eredményváró központja, a Bálna előtt a Fidesz-KDNP győzelmét hozó parlamenti választás után. Jó volt veletek harcolni. Szeretnék külön köszönetet mondani azoknak, akik imádkoztak értünk és értem. Köszönjük, hálásak vagyunk. Soli Deo gloria!

Gratulálunk minden igaz hazafinak! Halleluja!Uram, köszönjük, hogy meghallgattad imánkat. Áldottak vagyunk Jézus Krisztusban!
Orbán Viktor ünnepi beszéde 2018. március 15-én a Kossuth Lajos téren

Ez a mi hazánk, ez a mi életünk. Nincs nekünk másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk fel soha!


"Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak
hagyd örökűl, ha kihúnysz: A haza minden előtt." (Kölcsey Ferenc)Dr. Csizmadia László: Család, haza, Európa


Március 15-én újra elindul a Békemenet. A hozzánk csatlakozó lengyel barátainkkal együtt azt üzenjük Európának, hogy az unió tagjaként kiállunk nemzeti függetlenségünk és szuverenitásunk mellett. Amint eddig, ezután is aktív szerepet vállalunk Európa határainak megvédésében. Követeljük, hogy az európai polgárok akarata érvényesüljön az unióban, és a brüsszeli bürokrácia érdemben foglalkozzon a polgári kezdeményezésekkel. (magyarhirlap.hu)Március 15-én emlékezzünk együtt! Gyáva népnek nincs hazája!

A nemzet szuverenitásáért aggódók személyes részvételükkel kinyilvánítják, hogy nem félnek és nem kívánnak senkit megfélemlíteni. Célunk az erkölcs primátusának figyelembe vételével az európai zsidó-keresztény civilizáció, kultúra folytonosságának megőrzése. Március 15-én emlékezzünk és lépjünk együtt! (CÖF-CÖKA vezetősége)

2018.03.12.Két veszélyt nevezett meg Magyarországra nézve Orbán Viktor kormányfő:


a migrációt, és az elmúlt években elért eredmények elvesztését. "Bárkivel vállaljuk, vállalom a csatát, azért, hogy megvédjem Magyarországot" - szögezte le a Nyíregyházi Televíziónak adott hétfői interjújában. (magyaridok.hu)Jókai Anna a népszavazásról és a migrációról
Cserna Gábor - Mézes Áron: IMA MAGYARORSZÁGÉRT
Kik a barátaink, kik az ellenségeink? - Dr. Raffay Ernő előadása - 1. rész Isaszeg, 2015. március 24.
"Nagyon szeretne Harangozó részt venni kormányban, kormányinfón,


de mivel esélye sincs egy MSZP-s kormányüléshez, kénytelen volt odapofátlankodni a Fideszére." /ld. 10. percnél/

A 48. perc környékén: "Szekszárdon egyhangúlag, különleges eljárásban döntött a közgyűlés világításkorszerűsítésről. A képviselők között volt egy bizonyos Harangozó és egy bizonyos Hadházi. " Azt hiszem egy darabig csilingelő tomi nem fog kamera elé állni Lázárral.

Ez a tanulságos jelenet tökéletesen bizonyította, hogy az ellenzék csak össze-vissza vádaskodik, a konkrét válaszokra meg egyáltalán nem kíváncsi. (Kenéz Endre Zoltán)Miért akarják Önök a sok millió migránst Európára kényszeríteni?
- kérdezte Morvai Krisztina az EP-ben még 2017-ben


Az Európai Parlament nemrég megválasztott elnöke, Antonio Tajani kellemes meglepetést okozott. Úttörő nyilatkozatot tett a német sajtóban, ugyanazt a megközelítést javasolva a menekültügy, illetve migráció megoldására, amit a gondolkodó és érző szívű európaiak többsége: kezeljék a szegénység gyökér okait, mégpedig helyben, a gazdaság átgondolt stabilizálásával, a háború vagy más közvetlen veszély elől menekülőket pedig helyezzék el, emberséges körülmények között, saját földrészükön, például Líbiában. Így lehetne megelőzni további milliók Európába áramlását. Az Európai Parlament egyes képviselői azonnal Tajaninak estek, koncentrációs táborokat emlegetve.

Hogyan élnek már most a franciák a migránsok által elfoglalt Calaisban?

2018.02.26.Bayer Zsolt: FELÜLT A HALOTT


Hódmezővásárhelyen 1990 óta nem volt baloldali győzelem. Éppen ezért fölöttébb elgondolkodtató, hogy éppen most lett. A részvételi arány magas volt. Nagyon magas. Szimbolikusan magas. Most viszont van még negyven nap. És amit mondok, megint hosszú-hosszú hetek óta: nem dőlhetünk hátra.(magyaridok.hu)Vörösmarty Mihály: Szózat Sinkovits Imre előadásában.


2018.02.21."Állampolgári részvétel hete" március 19-25.


"A 2018-as választás befolyásolása érdekében "Állampolgári részvétel hete" néven március 19-25. közöttre szervezi utolsó nagy kormányellenes rohamát Soros György és az általa fizetett álcivil szervezetek hálózata. ... A Civil Kollégium Alapítvány (CKA) és a vele együttműködő Soros-féle álcivil szervezetek egyike sem bizonyított eddig semmiféle hatékonyságot. Ettől függetlenül az amerikai milliárdos által biztosított bőséges anyagi források miatt most még nem lehet megbecsülni, hogy hány álcivil szervezetet és hány álcivil aktivistát tudnak majd Soros céljainak megfelelően a balliberális pártok mellé segítőként beszervezni a választási kampányban." (888.hu)

2018.02.18.Orbán Viktor miniszterelnök 20. évértékelő beszéde


Orbán Viktor remek évértékelő beszédet mondott. "A szájkosarat visszaküldtük Brüsszelnek, a pórázt pedig az IMF-nek." Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért!

A jövőt illetően Orbán Viktor kifejtette, a kormány politikája a legalapvetőbb értékeken, a munkán, a családon és a hazán alapul, így továbbra is ezt kínálják a jövőben is. A Fidesz-KDNP abban hisz, hogy a kemény munkát megjutalmazzák, hogy a családok alkotják a nemzet gerincét, hogy az édesanyákat tisztelni és becsülni kell. Abban hisz, hogy a megkezdett munka eredményeként a magyarok egyre többen lesznek a Kárpát-medencében.

2018.02.02.Göncz Árpád a rendszerváltás árulója, az egyik legkártékonyabb magyar politikus volt /27 perctől/


A politológus emlékeztetett a médiaháborúra, amikor az SZDSZ meghekkelte a köztársasági elnök közvetlen megválasztását, hogy megakadályozzák Pozsgay Imre államfővé választását, majd beültették a saját bábjukat, Göncz Árpádot - aki egyébként az SZDSZ ügyvivője volt - aki miután rájött, hogy nincsen mozgástere, kiszélesítette azt.

Göncz Árpád egyértelműen a rendszerváltás árulója volt - fogalmazott a műsorban Szarvas Szilveszter. A PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese hozzátette, Göncz Antall József miniszterelnök halála utáni első tévés nyilatkozatában azt mondta: most fog kiteljesedni a demokrácia. Mindezt azután, hogy már tudni lehetett, a szocialisták visszatérnek a hatalomba.

Szerinte Göncz Árpád köztársasági elnökként, alkotmányellenes lépések sorozatát követte el. Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa ehhez hozzátette: Göncz az igazságtételi törvényt sem írta alá. (mindenszo.hu)

2017.12.11.A zsidók kiirtását hirdették ki muzulmánok Svédországban ...


A zsidók megsemmisítését hirdették ki muzulmánok Malmöben, december elején - "válaszul" arra, hogy az USA elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának. Mohamed kiírtotta a Khajbar zsidó törzset, a nőiket pedig rabszolgává tette, erre utalnak a videóban, amikor azt kántálják, hogy "Khajbar, Khajbar, ó zsidók, Mohamed serege értetek jön..."
Amikor a mai dzsihadisták Khajbarra hivatkoznak, akkor egy agresszív, meglepetésszerű támadásra emlékeznek, amely az egykoron jelentős Arábiai zsidó jelenlét végleges felszámolásához vezetett. Mohamed egy iszlám sereget vezetett Khajbar módosabb zsidók lakta oázisa ellen (akik közül sokan nem rég óta menekültek el Medinából Mohamed elől), hogy megszerezze a vagyonukat. A dzsihadisták számára Khajbar a zsidók megsemmisítését és a vagyonuk elkobzását jelenti. Khajbar zsidó vezetőjét, Kinana bin al-Rabit Mohamed elé vitték. Kinana vigyázott Arábia egyik zsidó törzsének, a Banu Nadirnak a kincseire. A Próféta parancsot adott egy Zubajr ibn al-Awam nevű emberének, hogy Kinanát kínozzák mindaddig, amíg el nem árulja, hol van a pénz. Úgyhogy Zubajr tüzet gyújtott, és a zsidó férfi mellkasára izzó vasat tett, míg az majdnem meghalt. Mivel ezután sem mondta el, hogy hol található a kincs, Mohamed elrendelte, hogy vigyék el a férfit és vágják le a fejét.
Elképesztő videó került nyilvánosságra. Egy malmői tüntetésen svéd muszlimok százai vonultak és olyan mondatokat skandáltak, hogy "halál a zsidókra", "Mohamed próféta seregei lecsapnak rátok" és hasonló kedvességek. Egy békésnek hazudott demonstrációt tartottak meg Malmö muszlim lakosai, hogy így tiltakozzanak a Jeruzsálemet Izrael fővárosának kikiáltó hatalmak ellen. Az összegyűlt körülbelül százfős muszlim tömeg hamar erőszakossá vált. A szónok egy megafonon keresztül szította a hangulatot olyanokat skandálva, hogy "Mohamed visszatér, vigyázzatok!". Intifádát hirdetünk Malmőből. Kérjük vissza a szabadságunkat. Le akarunk lőni minden zsidót, mindegyiknek pusztulnia kell" – skandálta a "békés" tömeg. Freddy Gellberg, a helyi zsidó közösség egyik tagja elmondta, hogy az ortodox zsidóknak nincs könnyű élete a dél-svédországi városban. Úgy fogalmazott: a helyi muszlim közösség körében egyre nagyobb méretet ölt az antiszemitizmus, ami aggasztó.

HALDOKLÓ SVÉDORSZÁG - A baloldali agymosástól az iszlám hatalomátvételig

A dokumentumfilm bemutatja az iszlám hatalomátvételt előkészítő társadalmi szintű baloldali agymosást és véleményterrort. Valós történetek iszlám területi hódításról, multikultiról, politikai korrektségről - az európai civilizáció végéről.Jó, ha tudjuk, hogy mit tett a nemzeti kormány 2010 óta!

- Negyven éve nem volt olyan alacsony az infláció, mint idén, - Rezsi csökkentés: 20-25 százalékkal csökkent az áram, a gáz és a távhő ára, - valamint a csatorna, a víz és a PB gáz díja, - 2016-ban már 4,6 százalékkal emelkedett az átlagbér, és 2017-ben ennél lényegesen nagyobb, 10% feletti növekedés már szinte biztosnak látszik
- a házasulókat havi 5-5 ezer Ft.-tal segíti a kormány a közös életre való felkészülésben,
- 2011-től újra a gyermek hároméves koráig jár a gyes, - adókedvezmény segíti a munkába visszatérő kismamákat,
- 2010 óta 12,5%-ról 4,5%-ra csökkent a munkát keresők aránya (miközben 700 ezer új munkahely keletkezett és végre a foglalkoztatási arányokban is felzárkózunk az uniós tagországok szintjére)
- a társasági adó 19-ről 10 százalékra csökkent, a személyi jövedelemadó is évi 1%-kal csökkentget, és idén 4%-kal csökkentek az egyb munkabéreket terhelő közterhek is
- Erzsébet-program: évente 260 ezer embernek biztosít üdülési lehetőséget, - évente 700 ezer tanuló jutott ingyen tankönyvhöz, - törvény védi a magyar földet a spekulánsoktól, és 60ezer ember jutott saját földterülethez - 160 ezer pedagógusnak növekedett átlagosan 34 százalékkal a jövedelme, - 95 ezer egészségügyi dolgozó kap 10-41 ezer forintos béremelést, - a Széchenyi Kártya Program több mint egymillió ember pihenését segítette, - Magyarország a válság ellenére emelni tudta a nyugdíjak reálértékét, - hazánkban a kormányváltás óta jelentősen nőtt a minimálbér, - a Munkahelyvédelmi Akció évi 300-350 milliárd forinttal segíti sok ember munkahelyének megőrzését, - Magyarországnak már nincs IMF tartozása, - A kormány 2000 település 685 milliárd forintos adósságát vállalta át, ezzel, több mint 9 millió ember életét helyezte biztonságba. - Ez a kormány fizette ki az MSZP. helyett a MÁV Start- ot, és a tűzoltók elmaradt bérét is - a gyerekétkeztetés látványosan javult, -A devecseri és kolontári vörös iszap-katasztrófa kárvallottai új házakat és berendezést kaptak -Kártalanította a libatartókat. -Minden idők legnagyobb dunai árvízét védte ki a lakosság a kiváló szervezésnek köszönhetően.
Kettős határzárral védték meg határainkat az iszlám betolakodók tömegeitől.
-Újjáépült a Zeneakadémia, - a Vigadó, Wellish-palota (Igazságügyi Minisztérium épülete) impregnált kövekkel tatarozták a Parlamentet. Megújult  - az Olimpiai park, - a Ferenciek tere, - a Keleti pályaudvar, - az Erkel Színház, - a Mátyás templom, - a Várkert Bazár, - a Palota Negyed a nyóckerben és szinte az egész 8. kerület! - a Sasadi út (a volt Osztyapenkó) és környéke. - Megnyílt a felújított füzéri vár. - Elkészült a 4-es Metró, a Keletitől a Kelenföldi pályaudvarig. - Új egyetem született és épült, a Ludovika és most épül a Campus kollégiuma. - Befejeződött a Széll Kálmán tér felújítása. - Jelentősen emelkedik az orvosok jövedelme. - A kormány átvállalja a kórházak adósságát. - Támogatják a falvakat a segélyezési feladataikban. - Szeptembertől minden rászoruló gyermek napi 4-szeri étkezésben részesül. Folyik a kórház felújítás!  - 6,8 milliárd forintból felújított Szent Imre Kórház,
  - 600 millió forintos rehabilitációs ellátás fejlesztés az egri Markhot Ferenc Kórházban. - 10 milliárd forint a sportkórház felújítására,  - 1,4 milliárdért épül a körmendi kórház, a kórházban 8000 négyzetméternyi részt felújítanak és 300 négyzetméter új épületrészt építenek.  - 1,4 milliárd jut a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház átépítése és korszerűsítése.  - 30 milliárd forintból újul meg a Zala Megyei Kórház,  - a Dombóvári Szent Lukács Kórház 1 milliárd 880 millió forintba kerül,  - 11,2 milliárdos beruházás a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. Még néhány kórházi tétel:  - 1) Szent Imre kórház helikopter leszállóval BP-en.  - 2.) A Pécsi Tudományegyetem 400 ágyas, teljes felújítása.  - 3) Heves megye, Markot Ferenc kórház 6milliárd.  - 4) Szombathely Markusovszky kórház.  - 5) Hatvani Albert Schweitzer fél milliárd.  - 6) Bethesda gyerekkórház. BP.  - 7) Debreceni kórház.  - 8) Körmendi kórház, épülőben 1.4 milliárd. - 9) Kaposvári kórház. 1.5 milliárd!  - 10) Békés megyei Pándy Kálmán kórház..  - 11) Bajcsy-Zsilinszky kórház. BP felújítva.  - 12) KARCAGI kórház.  - 13) Várpalotai kórház.  - 14) Uzsoki kórház. BP. 6.5 milliárd ft.  - 15) Nyíregyházi kórház.  - 16) Dombóvári kórház.  - 17) Hódmezővásárhelyi kórház 896 millió.  - 18) Somogy megyei Kaposi Mór kórház.  - 19) Siófoki kórház. 19) Pécsi kórház.  - 20) Mohácsi kórház.  - 21) A győri Petz Aladár 11 milliárd CSÚCS TECHNOLÓGIA !!! Még nagyon sok építése, felújítása folyamatban! Akit érdekel üsse be a GOOGLE-ba a: "Kórház fejlesztések Magyarországon" .Meg lehet nézni kívül-belül, műszerekkel!
- A tanárok fizetését is radikálisan emelték!  -Az "Otthon Melege" programjában nyílászárók és fűtésrendszerek cseréjére nyílt lehetőség nagy kedvezménnyel. - A hűtő-, és mosógép csere pályázat is említésre méltó. - Lekerültünk a szégyenpadról, ahová az előző kormányok juttattak. - Felminősítették Magyarországot.
- 10 millióval támogatják a családok otthonteremtését (CSOK) - 2017-ben 1743 milliárd forint lesz a családtámogatásra szánt összeg, ami 243 milliárd forinttal több, mint az előző évben.Reményik Sándor NAGY MAGYAR TÉLBEN című versét előadja Csurka László
2017.12.07.Orbán Viktor a Napi aktuálisban - ECHO TV


Egy kevert népességű Európát kell létrehozni migránsok millióinak betelepítésével, ez szerepel a Soros-tervében. Az Európai Unióban zajló vita nemcsak a migrációs helyzet kezeléséről, hanem a magyar szabadságról is szól, mert Brüsszelben meg akarják tiltani azt, hogy mi dönthessük el, kikkel akarunk együtt élni – mondta Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

2017.10.26.Morvai: Meg kell gátolni, hogy Sorosék terve megvalósuljon


Büszke vagyok arra, hogy Magyarország elsőként vállalta az unióban a schengeni határok, így az egész kontinens megvédését – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Morvai Krisztina. A politikus, aki a Jobbik listavezetőjeként jutott be az Európai Parlamentbe, kijelentette: a kvótarendszer megbukott. – Az európai migrációs politika annyira abszurd, életszerűtlen és embertelen, hogy csakis valamilyen gonosz, ördögi terv állhat mögötte. Azt nem tudnám megmondani, hogy Soros-e az egyes számú tervező. A legfontosabbnak azt tartom, hogy az általa is képviselt elképzelések ne valósulhassanak meg, és megvédjük a hazánkat – fogalmazott a Jobbik volt államfőjelöltje. – Ön a Jobbik listavezetőjeként jutott be az Európai Parlamentbe. Jelenleg milyennek látja hazánk brüsszeli megítélését?
– Kettősséget tapasztalok. Egyfelől a fősodrat a megnyilvánulásaiban rendre elítéli, sőt sokszor gyalázza Magyarországot. Ugyanakkor érzékelek egyfajta ámulatot és tiszteletet is azért, mert ilyen erőteljesen és következetesen kiállunk az elveink és értékeink mellett, és megvédjük a schengeni külső határt, nem kis erőfeszítések árán. – Mennyire tartja megalapozottnak a magyarországi demokráciát megkérdőjelező uniós kritikákat? – Sok nehézséget okoz nekem a demokráciával kapcsolatos bírálatok türelmes végighallgatása akkor, amikor személyesen tapasztaltam meg azt a fajta „demokráciát”, amelynek keretei között a balliberális kormány emberek százait verte véresre és börtönözte be önkényesen 2006 őszén. Érdekes módon akkor nem bírálta a demokrácia­deficitet az Európai Unió. Mint ahogy nem tették azt a 2010-ig tartó időszakban sem, amikor is minden hazafias jellegű tüntetést feloszlattak, az emberekre könnygázt fújtak, és rendszeressé tették az önkényes előállításokat, bebörtönzéseket. Ám azt is el kell mondanom, hogy működő demokráciákban az állampolgárok erőteljesebben és határozottabban korlátozzák a hatalmat, mint ma nálunk, Magyarországon. Ennek alapfeltétele, hogy legyen egy széles, nagyszámú, az államtól független polgárság, amely anyagi biztonságban él, nincs függőségben vagy kiszolgáltatott helyzetben. Látni kell azonban, hogy az uniónak legkevésbé sem érdeke az, hogy létrejöjjön egy erős polgárság. Farizeus módon állnak tehát a demokráciához, mert annak alapfeltételét, a polgárosodást ők maguk akadályozzák.
– Komoly bírálatok érték a magyar kormány bevándorláspolitikáját is. Mi a véleménye ezekről?
– Az ilyen bírálatokat teljes mértékben megalapozatlannak tartom. Jogunk van eldönteni, hogy kikkel szeretnénk együtt élni, kiket engedünk be a saját hazánkba. Erről a jogunkról nem mondtunk le az európai uniós csatlakozásunkkor, és ezt a jogunkat senki nem veheti el tőlünk.
– Önnek mi az álláspontja a bevándorlókat elosztani szándékozó uniós kvótarendszerről?
– A kvótarendszer megbukott, és végtelenül igazságtalan, hogy ezért rajtunk verik el a port, miközben gyakorlatilag egyik tagállam sem teljesítette a rá szabott kötelezettséget. Teljesen életszerűtlennek tartom, hogy sikerrel tudnák előírni, hogy Magyarországra telepedjenek olyan migránsok, akik a gazdag nyugat-európai országokba vágynak, hiszen az ottani életszínvonalat ígérték meg nekik azok, akik Európába csábították őket. A vonatkozó előírások szerint ugyanis nekünk kellene gondoskodni arról, hogy hazánk határain belül maradjanak. Büntetőjogászként beleborzongok annak elképzelésébe, miként lehet megfékezni maradni nem szándékozó, de visszatartandó tömeget, amely főként életerős fiatal férfiakból áll. Teljességgel elhibázott az elképzelés, nagyon jól tettük tehát, hogy határozottan felléptünk ellene.
– Mi lehet a megoldás?
– A migráció gyökérokait kell kezelni és helyben megoldani. A kirobbantott fegyveres konfliktusokért azoknak kell viselniük a felelősséget, akik ezeket a gyalázatos háborúkat elindították. A volt gyarmati országokért pedig elsősorban azok a gyarmattartók felelősök, akik országaik meggazdagodását köszönhetik a természeti és egyéb erőforrások „kisajátításának”. Jobban kellene tudatosítanunk az EU-ban és az egész nyugati világban, hogy Magyarország igenis sokat tesz a gyökér­okok kezelésére, különösen a gyötrelmes helyzetbe került keresztény testvéreink helyben történő megsegítésével. Kivesszük tehát a részünket, annak ellenére, hogy nem mi, magyarok vagyunk a felelősök.
– Ezek szerint lényegét tekintve egyetért a magyar kormány bevándorláspolitikájával?
– Büszke vagyok arra, hogy Magyarország elsőként vállalta az unióban a schengeni határok, így az egész kontinens megvédését. 180 fokos fordulatot tettünk ahhoz képest, amit az unió addig vallott és tett. Magam is szemtanúja voltam 2015-ben, amikor a zöldhatáron át ezrével áramlottak be a migránsok hazánkba. Láttam azt a tengernyi szenvedést, amelyet Ásotthalmon és környékén okoztak, és a heroi­kus erőfeszítést is, amelyet a helyi lakosság tanúsított. Emlékszem arra is, amikor a Martonfa nevű Pécs környéki csodálatos kis településen – az Európai Unió akkori elvárásainak megfelelően – „menekültközpont” épült volna. A helyi lakosság bátran ellenállt, kitelepültek a kérdéses területre, ott táboroztak egészen addig, amíg a döntést vissza nem vonták. Jó érzés volt meghallani és megtudni, hogy Magyarország nem állt be a sorba, hanem egészen más politikát választott. Határaink és Európa határai megvédését, a tömeges bevándorlás teljes és következetes elutasítását. Ki kell tartanunk ezen az úton, semmilyen fenyegetéstől nem szabad megijednünk – és immár sokadszor történelmet fogunk írni, és írunk már most is.
– Szükségesnek tartja az európai külső határok védelmét?
– Szükséges és elvárható lenne, hogy az igen gazdag unió a határvédelem költségeit – legalább részben – vállalja át, természetesen tőlünk, magyaroktól is. Ami pedig Olaszországot és Görögországot illeti: nem szabadna beengedni az Európai Unió területére az embercsempészek közvetítésével, csónakokkal érkezőket. Ezzel a döntéssel nagyon sok ember életét is megmentenénk, hiszen megdöbbentő, hogy mennyien halnak meg az utazás során. Nem szabadna elindulniuk, hanem a menedékjog iránti kérelmüket az EU területén kívül kellene benyújtaniuk.
– Miként lehetne ezt megvalósítani?
– Az Európai Unió anyagi hozzájárulásával és az unió helyben történő ellenőrzése és felügyelete mellett kellene létrehozni olyan menekülttáborokat (például Líbiában), ahol a körülmények emberségesek, azonban kizárólag azok számára biztosítják a továbbutazás lehetőségét, akiknek a személyazonosságáról meg tudnak győződni és akik a vonatkozó szabályok szerint menedékjogra jogosultak. Szintén egy lehetséges technikai megoldás a tengeri határok védelmére, hogy a jelenlegi jogszabályok megváltoztatásával ne minősüljön európai uniós területnek az olyan hadihajó, illetve tengeri szállító jármű, amelyre felveszik a segítséget kérő, Európába indult személyeket. Ezeken a hajókon lehetne és kellene ellenőrizni a személyazonosságukat, illetve dönteni menekültstátus iránti kérelmükről. Akik arra nem jogosultak, be sem léphetnének az EU területére. Létezik olyan civilizált jogállam – történetesen Ausztrália –, amely nem befogadáspárti és nagyon is szigorú bevándorláspolitikát folytat. Tőlük is lehetne tanácsot kérni, illetve az ő megoldásaikat átvenni.
– Ha már itt tartunk, ön szerint Soros Györgynek van befolyása az európai migránspolitikára? Létezik Soros-terv?
– Az európai migrációs politika annyira abszurd, életszerűtlen és embertelen, hogy csakis valamilyen gonosz, ördögi terv állhat mögötte. Azt nem tudnám megmondani, hogy Soros-e az 1-es számú tervező. A legfontosabbnak azt tartom, hogy az általa is képviselt elképzelések ne valósulhassanak meg, s a hazánkat megvédjük.
– Hogy látja, az EP-ben megfelelő módon foglalkoznak az európai kisebbségek helyzetével?
– Megdöbbentő, hogy az általában egyébként magasan iskolázott, művelt európai parlamenti képviselők és az európai uniós vezető tisztségviselők milyen keveset tudnak az őshonos nemzeti közösségekről. Szinte következetesen keverik a bevándorló és az őshonos közösséghez tartozó emberek fogalmát. Tény, hogy lényegesen komolyabban veszik a migránskérdést, mint az elszakított területeken élő nemzeti közösségek ügyét. Teljesen következetlenek abban, hogy mit tekintenek az egyes tagállamok belső ügyének, és mi az, amire azt mondják: ez vagy az az elbánás már sérti az európai normákat.
– Milyen helyzetben van a magyar kisebbségek megítélése?
– Én nemzeti jogvédőként lettem európai parlamenti képviselő, és az eltelt nyolc év során szívügyemnek tekintettem, hogy harcoljak az elszakított területen élő magyar közösségek nemzeti önrendelkezéséért, teljes körű és tényleges autonómiájáért, egyéni és kollektív jogaiért. Minden lehetőséget megragadtam és megragadok a továbbiakban is, hogy tudatosítsam: csak a dél-tiroli és más, létező európai modellek szerinti tényleges és teljes autonómia jelenthet gyógyírt Trianon sebeire és amennyiben az unió – amely eredeti célja szerint a kontinens békéjének fenntartása érdekében jött létre – valóban békességet akar, akkor nem kerülheti meg, hogy ennek elérését a zászlajára tűzze. Büszke vagyok arra, hogy az Európai Parlament falai között ez ma már nem tabutéma.
– A Kárpátalján élő magyarokat már az veszélyezteti, hogy megszűnik az anyanyelvi oktatás. Mit szól az ukrán oktatási törvény kapcsán kialakult helyzetről? – Utalni szeretnék az előző kérdésre adott válaszomra. Kemény és határozott fellépésre van szükség – hiszen az igazság a mi oldalunkon van. Az EU alapértékei az emberi méltóság és az emberi jogok védelme és érvényre juttatása. Jogi szempontból is és a sokat emlegetett európai értékek szempontjából is nekünk van igazunk. Már eddig is lényegesen keményebb hangot kellett volna tehát megütni. Nem lett volna szabad hozzájárulni Ukrajna és az unió közötti társulási szerződés hatálybalépéséhez mindaddig, amíg az ott élő magyarok egyéni és kollektív jogait nem biztosítja az ukrán állam. A jóhiszeműség nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Mostantól viszont ki kell tartani azon kőkemény álláspont mellett, amelyet a kormány (örömömre) választott: semmilyen európai vagy nemzetközi törekvésében nem szabad támogatni Ukrajnát mindaddig, amíg vissza nem vonja a gyalázatos oktatási törvényi rendelkezést, amellyel gyakorlatilag ellehetetlenítette az anyanyelvi oktatást és ezáltal a fiatalok magyarnak megmaradását. De én tovább is mennék: ragaszkodnék ahhoz, hogy biztosítani kell a tényleges és teljes körű autonómiát a kárpátaljai magyarság számára, hiszen amíg ez nem történik meg, addig a legkülönbözőbb területeken tapasztalhatunk majd hasonló jogsértéseket. Fontos az összefogás azokkal az európai uniós tagállamokkal, amelyeknek szintén vannak nemzeti közösségeik Ukrajna területén. Nem szabad elfelejtenünk: amit most nem harcolunk ki magyar testvéreinknek Kárpátalján, azt az EU csatlakozási folyamat előrehaladásával és különösen Ukrajna esetleges EU taggá válását követően már nem is fogjuk tudni megvalósítani. Most kell tehát lépni és határozottan!
– Önt nemrég kitiltották Ukrajnából.
– Ismét egy jogvédő-monitorozó útra indultunk volna a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogász, jogvédő csoportjával. Előzőleg levelet írtam az ukrán nagykövetnek, és megkérdeztem, hogy az utaslistából ki van-e tiltva valaki Ukrajnából. A választ három héttel később, a határhoz érkezve tudtuk meg, amikor közölték, hogy a csoportból ketten, Gaudi-Nagy Tamás és jómagam nem léphetünk be az ország területére, állítólag 2014-ben Donbassz­ban jártam, és az ottani szeparatista erőket támogattam. Mindez persze szemenszedett hazugság. Miután úgy döntöttünk, hogy a csoport ki nem tiltott része igenis átmegy Kárpátaljára, és végigcsinálja a tervezett programot, megtapasztaltuk, hogy olyan mértékű önkényt gyakorolnak a hatóságok, hogy valóban bármilyen forgatókönyv elképzelhető. Úgy vélem, az őshonos nemzeti közösségek egyéni és kollektív jogainak érvényre juttatásán kívül az Európai Uniónak fontos feladata lenne az is, hogy megértesse Ukrajnával azt, mi a különbség a jogállamiság és az önkény között. Tapasztalataim szerint keveset értenek az előbbi európai értékből és nagyon hajlamosak az utóbbi, azaz az önkény gyakorlására.
– Miként látja az Európai Unió jövőjéről szóló vitát? További központosításra, vagy a tagállamok jogkörének bővítésére van szükség?
– A további központosítás egyik alapeleme a nemzeti önrendelkezésünkről való lemondás a tömeges bevándorlás területén, már csak ezért sem választhatjuk tehát a további központosítás elfogadásának útját. Ezenkívül az Európai Egyesült Államok létrejötte azt jelentené, hogy le kell mondanunk arról, ami a magyarok emberképének, emberfelfogásának egyik legfontosabb eleme: a nemzethez tartozásról. Ez akkora sebet ütne a magyarok többségének lelkén, ami vállalhatatlan és szükségtelen. Maradjunk magyarok. – Milyen változásokat hozhatnak a francia, a német, illetve az osztrák választások, vagyis az ­Emmanuel Macron-féle új francia politika, az Angela Merkel vezette, de várhatóan új összetételű német kormánykoalíció és a szintén jelentősen átalakuló osztrák kormányzat politikája? – Emmanuel Macron csillaga már mostanra is jelentősen alábbszállt. Rövid idő alatt kiderült, hogy korántsem olyan karakteres és erős politikus, mint amilyennek mutatta magát. Angela Merkel szintén nagymértékben meggyengült. Velük szemben komoly ellenpontot jelenthet az új osztrák kormány. Most már tudjuk, hogy Sebastian Kurz a Szabadságpárttal lép koalícióra, tehát rendkívül erőssé válik az Európai Unió jelenlegi bevándorláspolitikájával szembeni fellépés. – Követheti ezt alapvető szemléletbeli változás az uniós vezető testületeknél a mostani föderalista, liberális, globalista alapálláshoz képest? – Nem. Az unió és annak bizottsága föderalista, liberális és globalista. Az egész rendszer ezekre az "értékekre" épül. Ahogy egy keresztes lovagot sem lehet elképzelni a kardja, a pajzsa és a keresztje nélkül, az Európai Bizottságot sem lehet elképzelni föderalizmus, liberális gondolkodás és globalista alapállás nélkül.
– Mekkora súlya van a V4-országoknak Európában?
– A V4-országok kimondták, hogy a "király meztelen". Rámutattak az EU fősodra által erőltetett tömeges migráció tarthatatlanságára, az integráció lehetetlenségére és a közös határvédelem szükségességére. Látjuk, hogy mára ezekkel az "új" gondolatokkal erőteljesen befolyásolják az EU fősodrának közbeszédét, mert megkérdőjeleződik az eddigi politikailag korrekt hozzáállás, már ki lehet mondani a kimondatlannak gondoltakat.
– Mi van, ha Ausztria csatlakozik a V4-országokhoz?
– Ha sikerül szövetséget kötni Ausztriával is, akkor az így kiegészült V4-ek nagyon nagy befolyást fognak tudni gyakorolni az unió jövőjére, azon belül különösen a bevándorlást illetően. Jó érzés azt látni, hogy azok a kelet-közép-európai – volt kommunista – országok, amelyeknek eddig mindig a nyugatiak diktáltak, most iránymutatást adnak nekik, és abba az irányba terelik őket, amely nagyban egybecseng saját lakosságuk céljaival is, gondolok itt a tömeges migráció elutasítására, az Európai Unió külső határainak megvédésére. (magyaridok.hu)

2017.10.23.Orbán Viktor ünnepi beszéde - Echo Tv


Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen.

2017.10.19.56-os interaktív verseny diákoknak!


Általános és középiskolás diákok az Időkapuk applikáció segítségével járhatják be az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit Budapesten. Hívd a barátaidat, lépjetek át az Időkapun és nyerjétek meg az értékes fesztiválbelépőket!(idokapuk.hu)

2017.10.05.A kötelező bevándorlóelosztási kvóta megbukott - jelentette ki Lázár János


Kormányinfó az Echo Tv-n: A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: megkezdődött a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs kérdőívek kiküldése. Lesz nyugdíjprémium 2017 novemberében. A miniszter ezt azzal indokolta, hogy a gazdaság jól teljesít, a közös sikerből és teljesítményből pedig a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

2017.09.08.Orbán Viktor álláspontja szerint az igazi csata most kezdődik, mert a bírósági ítélet semmire sem kötelezi Magyarországot, az csak arról szólt, hogy a kvótadöntés a bíróság szerint jogszerű volt.


A kvótadöntést azonban nemcsak Magyarország, hanem mások sem hajtják végre - jelezte, kiemelve, hogy szerinte nem is hajtható végre. "Eddig jogi harcot vívtunk (...), most politikai harcot kell vívnunk, és meg kell változtatnunk ezt az uniós döntést". Ki kell mondatni az EU különböző szervezeteivel: a kvótadöntés rossz, végrehajthatatlan, vissza kell vonni, meg kell változtatni. Továbbá meg kell akadályozni "Soros György brüsszeli embereinek tervét", hogy az egyszeri kvótadöntést egy állandó migránselosztási mechanizmus váltsa fel - fejtette ki.

Orbán Viktor azt a kérdést is feltette, hogy aki bölcsen megvédte a saját országát, annak miért kellene részesülnie "ebből a bajból". Szerinte azok az országok, amelyek szuverén döntésükkel beengedték a migránsokat, amelyek "elsózták a levest", azok "egyék meg". "Miért nekünk kellene azt a levest megenni, amit ők sóztak el?" - kérdezte, hozzátéve: abban szívesen segítenek Németországnak, hogy az Európába érkezett migránsokat kivigyék a kontinensről. (magyaridok.hu)

2017.08.25.Megszakítjuk a diplomáciai szintű kapcsolatot Hollandiával


A magyar külügyminiszter rendkívüli sajtótájékoztatón pénteken bejelentette, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával. Közben szinte az összes holland lap címlapon foglalkozik a magyar-holland diplomáciai konfliktussal. A holland külügyminiszter közölte: egyelőre fordítják a balliberális 168 órában megjelent interjút, és bár sok kritika éri az Orbán-kormányt egyértelmű, hogy nincs kapcsolat a terrorizmus és a magyar kormány munkája között. Bert Koenders ugyanakkor megjegyezte, más magyarországi fejleményekkel összefüggésben vannak aggályaik: ezek között említette a civil törvényt és a jogállamiságot. Összességében véve kínosnak nevezte az incidenst, de nem tudja elképzelni, hogy Gajus Scheltema szándékában állt volna azt állítani, hogy kapcsolat van a terrorizmus és a magyar kormány tettei között.

Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli külügyminiszteri sajtótájékoztatón jelentette be, hogy konzultációra hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet a holland nagykövet lapinterjúja miatt. Szijjártó úgy értékelte a lépést, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával. Az ügyvivői szintű kapcsolat viszont marad. "Ez a diplomáciában az egyik legradikálisabb lépés" - tette hozzá.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: arra utasította az ideiglenes ügyvivőt, hogy hétfőn a holland külügyminisztériumban személyesen a lehető leghatározottabban utasítsa vissza a Magyarországot ért rágalmakat és megalapozatlan kijelentéseket, valamint kérjen magyarázatot a holland külügyminisztériumban arra, hogy mik állnak a kijelentések hátterében, a holland nagykövet vajon központi mandátum alapján, vagy a saját elhatározásából cselekedett így. (pestisracok.hu)

2017.08.13.Kósa Lajos: a törvényeknek mindenkire vonatkoznia kell, még Soros Györgyre is


A Velencei Bizottságban is ott vannak Soros emberei. Várható volt, hogy a nyáron fokozódni fog a migrációs nyomás. A Jobbik megjelenésével egy addig nem létező "kocsmapolitikai stílus" vonult be a politikai életbe. A Fidesz frakcióvezetője szerint a Velencei Bizottságban is vannak Soros György üzletember által pénzelt emberek, amit a gazda mond, azt kell csinálni és meg kell találni a jogi magyarázatát. Kósa Lajos a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorának nyilatkozva azt mondta, abszurd, hogy a bizottság szerint a Közép-Európai Egyetemre nem kellene vonatkoznia a magyar felsőoktatási törvénynek. "A törvényeknek mindenkire vonatkoznia kell, még Soros Györgyre is" - szögezte le a politikus. (magyaridok.hu)

2017.07.22.Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde 2017.07.22.


Amíg Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés a helyén marad, és a határokat meg fogjuk védeni.

Most készítik elő a kevert népességű keresztény-muszlim Európát Brüsszelben. Az ellenzék nyíltan hirdeti, hogy le fogják bontani a kerítést. Készen állnak arra, hogy Európát átadják egy új, kevert összetételű európai jövő számára.

A választás tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést. A migránsokkal szemben a lengyel kormányt viszont maximális szolidaritásáról biztosította Orbán, szerinte Lengyelország ellen inkvizíciós eljárás zajlik Brüsszelben.

Létezik egy Soros-terv, ami arról szól, hogy évente legalább egymillió muszlimot kell betelepíteni Európába, ismételte meg Orbán ezredszer is az Európára leselkedő fő veszélyforrást.

Az EU-nak meg kell szabadulnia Soros befolyásától, aztán pedig meg kell reformálnia magát. Ennek a része az is, hogy illegálisan itt tartózkodókat el kell távolítani a kontinensről, aztán hozzá kell fogni egy erős európai hadsereg építéséhez, és szükség lesz egy történelmi szerződésre is Törökországgal és Oroszországgal. (utcaemberek.blogspot.hu)

2017.07.02.Franciaország a "szabadság, egyenlőség, testvériség" őshazája,
ma meg az "európai értékek" őrzője


Emmanuel Macron szerint az egyik legfontosabb kérdés jelenleg az, hogy Európa meg tudja-e védeni az alapértékeit, vagy meghátrál az illiberális demokráciáktól. Bogár László professzor szerint szerint Macron a legjobb francia egyetemeken folytatott társadalomtudományi stúdiumokat, professzionális ismerője a francia történelemnek, és persze annak, hogy dicső elődei milyen megrendítő becsületességgel és főként áldozatkészséggel álltak ki a mindenkori európai alapértékek mellett. Ferenc francia király 1526-ban stratégiai szövetséget kötött I. Szulejmán szultánnal, sőt annak vazallusává is lett, olyannyira, hogy a szultán általában úgy címezte a neki szóló leveleit, hogy "Ferencnek, Franciaország nevű tartományom kormányzójának".
Mi, magyarok akkoriban fittyet hányva az európai értékekre, abban leltük perverz örömünket, hogy saját létezésünket kockáztatva védtük azt az Európát az oszmán terjeszkedésével szemben, amelynek Ferenc Franciaországa is fontos része volt. Aztán itt van Napóleon császár, aki annyira át volt itatva az európai értékek önfeláldozó képviseletével, hogy, rablóbandáival fosztogatta Európát. Tette mindezt a "szabadság, egyenlőség, testvériség" jelszavaira építve, amelyek igézetében több mint kétmillió francia pusztult el saját "testvérei" kezétől. De ne feledkezzünk meg Georges Clemenceau-ról sem, aki már egészen felfoghatatlan szintjeit érte el a közös európai értékek képviseletének, olyan "békerendszert" összerakva, amely bizonyosan vezet majd még pusztítóbb háborúhoz. És végül, Édouard Daladier meghatóan szép példája. Ő volt az, aki az angol Arthur Neville Chamberlain társaságában mindent igyekezett megtenni, amúgy sikeresen, hogy 1938-ban Münchenben "megágyazzon" mindannak a szörnyűségnek, ami ezután Európára zuhant.
És aztán a "második világháború projekt" után is kaptunk leckét Franciaország nagyjaitól arra nézvést, hogy miként is kell az európai értékeket és a sorsközösséget komolyan venni. A szovjet birodalom Kelet-Európára való rászabadítása, az az ócska cinizmus, amit 1956-ban is tanúsítottak velünk szemben, és végül, hogy a "rendszerváltás projekt" keretében a szép szavak mögött valójában olcsón letermelhető munkaerő-lelőhelyként kezeltek minket, mind-mind módfelett tanulságos dolog. Amióta kegyesen beemeltek minket a szabad népek nagy családjába, mindössze annyi történik, hogy óriási áldozatkészségről tanúbizonyságot téve nagyjából az ötödét-hatodát visszacsorgatják annak, amit előtte kamatként és profitként kivittek tőlünk. Mindig a győztesek írják a történelemkönyveket, de egyszer még lehet másként is. Egyszer talán a vesztesek is megírják majd saját történetüket, és az bizony nem fogja elnyerni a tetszését. ( Magyar Hírlap)Világméretű szolidaritási mozgalmat Magyarország mellett!
2017.06.14. Morvai Krisztina az EP-ben


Miután az Európai Bizottság súlyos anyagi szankciókkal (brutális "pénzbüntetéssel") járó kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, Morvai Krisztina EP képviselő hazánkkal való szolidaritásra hívta fel a világot. Rámutatott: a saját államhatárait és Európát védő, a tömeges migrációnak a végsőkig ellenálló Magyarországot gazdasági/pénzügyi eszközökkel akarják térdre kényszeríteni. Erre a hatékony válasz a Magyarország melletti határozott kiállás, s egy világméretű mozgalom indítása. „Írjanak tiltakozó levelet ennek a furcsa embernek, Junckernek, az Európai Bizottság elnökének!” kérte Morvai. Emellett jöjjenek csodálatos országunkba, Magyarországra nyaralni, hiszen jelenleg a miénk Európa kevés biztonságos országainak egyike. Csodálatosak a termálfürdőink, a fővárosunk, tájaink, falvaink.
Vásároljanak világszerte magyar termékeket, ha vendégségbe mennek, vigyenek magyar bort vagy más Hungaricumot! Tegyék világméretű mozgalommá a Magyarország melletti kiállást, és ne hagyják gazdasági ellehetetlenítésünket, térdre kényszerítésünket! Morvai Krisztina ezúton is kéri a magyarországi és a határainkon kívül élő magyarokat, hogy fogjunk össze a gazdasági szankciók hatásai ellen. Vásároljunk minél több magyar terméket és szolgáltatást, és biztassuk erre külföldi barátainkat is. Nem szabad elfelejteni: a stratégia és koncepció nélküli és sok millió migránst Európára kényszerítő Európai Unió az Oroszországgal szembeni gazdasági szankciókkal is azt érte el, hogy az orosz gazdaság megerősödött, importkényszer helyett sok területen exportképessé vált. Tegyünk meg mindent azért, hogy kudarcba fulladjon Junckerék erőszakos kísérlete!

2017.05.19.

Echo TV vendége Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő

A Magyarországot elítélő négypárti határozattervezet elfogadásához más képviselőcsoportok tagjainak szavazataira is szükség volt. A 216 fős néppárti frakcióból 67-en támogatták a szöveget, 40-en tartózkodtak.

Négy magyar EP-képviselő, az MSZP-s Szanyi Tibor és Ujhelyi István, valamint a DK-s Molnár Csaba és Niedermüller Péter is hazája ellen foglalt állást.

A tervezet ellen voksolt viszont az összes jelen lévő fideszes képviselő és a Jobbik delegáltjai. (echotv.hu)

Morvai Krisztina: Miért nem szavaztam Magyarország elítélésére?

Normális világban már a címben szereplő kérdés feltétele is zavaró és sértő lenne - természetesen azért nem szavaztam a Magyarországot elítélő jelentés mellett, mert magyar ember vagyok és szeretem a hazámat. Ezt a gondolatot fejtettem ki bővebben az egyperces szavazatmagyarázati lehetőség során ma, 2017. május 17-én Strasbourgban, miután a plenáris ülés elfogadta a magyarországi helyzetről szóló gyalázatos "négypárti" jelentést.
Felszólalásomban párhuzamba állítottam a hazaszeretetet és a családszeretetet: mindkét esetben van úgy, hogy elégedetlenek vagyunk, illetve haragszunk, de ha kívülálló bántja családunkat vagy hazánkat, mégis kötelességünknek érezzük megvédeni. Szintén a család és haza párhuzamára utalva mutattam rá az Európai Unió erőszakos migrációs politikájának tarthatatlanságára: a hazánk a miénk, mi döntjük el, hogy kivel szeretnénk együtt élni és nem kényszeríthetnek ránk idegen bevándorlókat. Mint rámutattam: nem rossz ember valaki attól, hogy saját családjába, saját otthonába nem óhajt "beengedni" idegeneket, akik a továbbiakban a család tagjaként kívánnak élni.

2017.05.08.Részletek Áder János köztársasági elnök beiktatási beszédéből


Tisztelt Ház!

Jó lenne legalább három dologban egyetértenünk.
1. Mindannyian Európa polgárai vagyunk.
2. Mindannyian a magyar nemzethez tartozunk.
3. Mindannyian tisztességes, becsületes, nyugodt életre vágyunk.

Lássuk az első kérdést!

Mindannyian Európa polgárai vagyunk, és azok is maradunk. 1990-ben - pártállástól függetlenül - egyetértettünk az Európai Unióhoz való csatlakozás szándékában. Hogy ez a konszenzus a brüsszeli intézményekkel való napi vitákon felül emelkedve megmaradjon, Deák Ferenc gondolatait ajánlom figyelmükbe. 1867-ben, amikor a Habsburg Birodalom és a magyar nemzet érdekeinek összehangolása volt a feladat, Deák így érvelt a Parlamentben: "egyik cél tehát a birodalom szilárd fennállása, melyet nem kívánunk semmi más tekinteteknek alárendelni. Másik cél pedig fenntartása Magyarország alkotmányos fennállásának, jogainak, törvényeinek, ... melyekből többet elvenni, mint amit a birodalom szilárd fennállhatásának biztosítása múlhatatlanul megkíván, sem jogos nem volna, sem célszerű."

Tisztelt Ház!

Cseréljünk ki a szövegben egyetlen szót: birodalom. Hallgassuk csak! "egyik cél tehát az Európai Unió szilárd fennállása, melyet nem kívánunk semmi más tekinteteknek alárendelni. Másik cél pedig fenntartása Magyarország alkotmányos fennállásának, jogainak, törvényeinek, ... melyekből többet elvenni, mint amit az Európai Unió szilárd fennállhatásának biztosítása múlhatatlanul megkíván, sem jogos nem volna, sem célszerű." Ha Deák Ferenc itt lenne közöttünk, meghallanánk-e bölcs szavait?

A második téma: mindannyian a magyar nemzethez tartozunk.

Két dolgot ajánlok az Önök figyelmébe. Adjuk vissza nemzeti ünnepeink méltóságát! Ne abban versenyezzünk, ki hogyan tudja a másik rendezvényét megzavarni. De abban, hogy saját rendezvényeinket miként tudjuk a másikénál méltóbbá tenni. Miként tudunk az aktuálpolitikai ki- és beszólások helyett magvas gondolatokat az ünneplőkkel megosztani. Miként tudjuk a márciusi ifjaknak vagy 56 forradalmárainak az illő tiszteletet megadni.

A másik kérdés a szolidaritás.

Értsünk egyet abban, hogy ugyanaz a figyelem, ugyanaz a szolidaritás jár annak, akit hite vagy nemzeti kisebbséghez tartozása miatt üldöznek, mint akit származása miatt. A határokon túl élő magyarokért viselt felelősség ne csak alkotmányos rendelkezés maradjon, hanem ciklusokon átnyúló közös programmá váljon.

2017.04.26.Magyarországról vitáztak Brüsszelben


Aki beengedi Európába a migránsokat, számoljon azzal, hogy gyermekei, unokái más világban fognak élni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament plenáris ülését követő nemzetközi sajtótájékoztatóján, Brüsszelben.

Az Európai Parlamentben vitanapot tartottak hazánkról.
A plenáris ülésen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is.


2017.04.04.Tiszteletet a népnek!


A Jobbik plakátja megerősíti, hogy a szédelgő társulat kreativitása a nullával egyenlő. A polgárok csípőből történő letegezése nem idézi az etikus és kulturált gyermekszobák hangulatát. De lépjünk tovább, ez nem a mi sarunk. Nagyobb problémának látszik a "TI dolgoztok" kijelentés helyes értelmezéséből fakadó, megválaszolásra váró kérdés, miszerint a polgárok ország építő munkája közben a Jobbik mit csinál? Az adófizető választópolgárok döntő sokasága úgy látja, hogy sok mindent, csak dolgozni ne kelljen. Időszerű volt az önkritikus plakát, amihez gratulálunk!
A plakát másik oldala viszont kimeríti a nyilvánosan történő rágalmazást. A BTK pontosan leírja a lopás tényállását, reméljük, hogy ezzel a Jobbik jogászai is számoltak. A szellemi honvédők most azt várják, hogy a plakátokon megjelent gyanúsítgatások után megszületnek a feljelentések és a bizonyítás sem marad el.
Ha ez nem így lesz, a Jobbik, mint mindig, félrevezeti nem véletlenül csökkenő létszámú követőit, mert ismét blöfföl. MI, akik merjük vállalni, hogy dolgozunk, és ezt munkával bizonyítjuk, úgy gondoljuk, hogy a követőit is becsapó párt megjelenített közlései nélkülözik a törvényben megfogalmazott tényállást és csak politikai haszonszerzésre irányulnak. (civilosszefogas.hu)

2017.03.30.Kormányinfó 83 - Komoly nyomásgyakorlásra számít a kormány


A kormánynak komoly nyomásgyakorlásra kell felkészülnie a következő hónapokban a bevándorláspolitikája miatt az Európai Bizottság, a strasbourgi bíróság és civil szervezetek részéről - közölte Lázár János a 83. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

2017.03.10.Ifj. Lomnici Zoltán: Miért füttyöghetnek juhászpéterek nemzeti ünnepeinken?


Sokan felháborodtak az Együtt tavaly októberi fütyülős akcióján, egyesek kegyeletsértésről, 1956 eszméjének meggyalázásáról beszéltek. Úgy hírlik, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett nemzeti ünnepen is folytatni kívánják a zavarkeltést. A magyar emberek egy jelentős része értetlenül szemlélte a sípolók legutóbbi akcióját, mint ahogy az sem könnyen értelmezhető, milyen alapon tehették ezt meg minden következmény nélkül. A hazai liberális jogfelfogás, az alapjogi fundamentalizmus szerint a válasz egyértelmű, jelesül ezt a gyülekezési jog lehetővé teszi. Sőt az egységes bírói gyakorlat is... Ez azonban nem teljesen igaz.

A gyülekezési törvény egyértelműsíti, hogy a gyülekezési jog gyakorlása keretében békés felvonulások és tüntetések tarthatóak. Az idézett bírói gyakorlat szerint egy demonstráció szervezőjének fokozott felelősséggel és műgonddal kell eljárnia, és mivel az Együtt október 23-ai demonstrációs megnyilvánulása nem volt békésnek tekinthető, ezért értelemszerűen nem állnak az érintettek cselekményei az Alaptörvény, illetve a gyülekezési törvény védelme alatt. Ennek ellenére a füttyögők minden gond nélkül megzavarhatták a nemzeti ünnep méltóságát, hogy aztán védelemért a liberális média és jogvédők szoknyája alá bújjanak. (Mint tudjuk az Együtt elnökének van humorérzéke. Először sikertelenül megpróbálta csapatával megzavarni az október 23-ai – kormány által szervezett – hivatalos állami megemlékezést, utána pert helyezett kilátásba a Miniszterelnökséggel szemben, mivel őt és társait nem engedték be a Kossuth térre.) Azonban…!

Nem mindenhol van ez így fejlett demokratikus jogállamokban, az ilyen tettet nem mindenütt védi keretjogszabály vagy liberális bírói gyakorlat. Mi több, az Egyesült Államokban a liberális demokrata Barack Obama korábbi elnök által jegyzett, a Védett Szövetségi Épületekről és Területfejlesztésekről szóló törvény nevet viselő jogszabály rögzíti, hogy aki tudatosan rendzavarást követ el a védett épületekben, területeken, illetve azok közelében, vagy akadályozza vagy megzavarja a kormány munkáját és a kormányhivatalok működését, pénzbírsággal sújtható, illetve szabadságvesztéssel vagy mindkettővel büntethető. Ha a magyar szabályozás nem is szigorodik amerikai mintára, megítélésem szerint a nemzeti ünnepek méltósága és az őseink iránti tisztelet indokolhatja, hogy egy esztendőből 3 napon (március 15., augusztus 20., október 23.) ne lehessen tüntetést tartani. Tekintettel arra, hogy az év 362 napja így is rendelkezésre áll, ez nem törvényszerűen jelentené a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának, illetve a gyülekezési jognak aránytalan korlátozását.

Az állampolgároknak ugyanis nemcsak jogaik, de kötelezettségeik is vannak. Kossuth Lajost idézvén: "A haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz." (888.hu)

2017.02.20.Magyarországon van egy felelős kormány és van egy felelőtlen ellenzék


Az ellenzéki pártok egymással futnak versenyt demagógiában - reagált Orbán Viktor hétfőn a parlamentben az ellenzéki frakcióvezetők felszólalásaira. A miniszterelnök viszontválaszában rámutatott: aki figyelemmel követte a vitát, azt láthatta, hogy Magyarországon van egy dolgozó és felelős kormány és van egy felelőtlen ellenzék. Az ország eredményei nem a kormány eredményei, "persze nem árt, ha van egy működőképes kormány, ami tudja, mit csinál, van programja, vannak döntései és azokat végrehajtja" - tette hozzá.

Az MSZP frakcióvezetőjének szavaira reagálva a miniszterelnök úgy fogalmazott: amikor a szocialisták nyugdíjról beszélnek, kezdjék azzal, hogy ők vették el a 13. havi nyugdíjat. „Ráadásul ma Magyarországon van egy törvényes rend”, ami garantálja, hogy a nyugdíjaknak sohasem szabad kisebb mértékben emelkedniük, mint az infláció mértéke – húzta alá Orbán Viktor. Az energiaárakra vonatkozó szintén szocialista felszólalást a kormányfő úgy kommentálta: Magyarország mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a közös európai energiapolitika keretében is az energia árának meghatározása a magyar országgyűlés és a magyar kormány kezében maradjon.

A miniszterelnök konkrét adatokat sorolva támasztotta alá, hogy jelentősen javult a magyar családok helyzete 2010 és 2015, így a hiteltörlesztő képesség, a jövedelem és más egyéb fontos, az életminőséget jelentős mértékben befolyásoló területen. "Értem én, hogy a Jobbik elnöke most kiabál, mert bajban van. Így szoktak járni azok, aki eladják a pártjuk lelkét" - utalt Orbán Viktor az ellenzéki párt által végrehajtott fordulatra. Amiért az emberek haragszanak önökre, ne rám haragudjon - fordult a Jobbik elnökéhez a miniszterelnök. (fidesz.hu)

2017.02.10.Orbán Viktor tizenkilencedik alkalommal tartott évértékelő beszédet


Öt nagy támadást kell kivédeni idén. Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést, napirenden marad a migráció ügye is, meg kell majd küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, emellett a negyedik és ötödik támadás az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását éri majd - fejtette ki Orbán Viktor miniszterelnök tizenkilencedik alkalommal tartott évértékelő beszédében a budapesti Várkert Bazárban.

"Európában, hiába a véres valóság és az elborzasztó tények, a migránsok korlátlanul mozoghatnak, amíg ügyüket el nem bírálják. A kérdés, hogy mi őrizetbe vegyük-e őket, amíg jogerős döntés nem születik róluk?" - kérdezte a miniszterelnök, aki kitért a nemzetközi szervezetek erősödő aktivitására is. "Nálunk is gondot okoz, hogy külföldi pénzzel akarják befolyásolni a politikát. A kérdés, hogy engedünk-e az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérleteknek" – vetette fel a kormányfő, aki szerint Soros György szervezetei azon dolgoznak, hogy százezerszám szállítsák Európába a migránsokat, azon dolgoznak, hogy letérítsék a magyar országgyűlést az emberek által kijelölt útvonalról. (magyarhirlap.hu)

2017.02.03.Mennyit ártottak a szankciók? - Echo Tv Napi Aktuális


Prof. Dr. LENTNER CSABA Vlagyimir Putyin budapesti látogatásának
lehetséges gazdasági hatásait értékeli

"Ezek az európai uniós szankciók politikai és gazdasági értelemben megbuktak. Ez több szempontból is elmondható. Ugyanakkor nekünk a szankciók bevezetésétől kezdődően volt egy nagyon markáns véleményünk. A mi véleményünk az volt ebben a kérdésben, hogy az Európai unió ne hosszabbítsa meg automatikusan ezeket a szankciókat Oroszországgal szemben, hanem erről legyen egy vita a 28 tagállam között"- mondta Budai Gyula.

2017.02.02.Tárgyalások kezdődnek a 2021 utáni gázszállításról


Megbecsülendőnek nevezte a Magyarország és Oroszország közötti együttműködést
Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel
közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

2017.01.12.Átláthatóvá kell tenni, honnan kapják pénzüket a közélet szereplőiOrbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban elmondta: meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a magyarok minden közéleti szereplőről tudhassák, kicsoda ő, és honnan kapja a pénzét. A miniszterelnök a legfontosabbnak azt tartja, hogy megteremtsék annak lehetőségét, hogy minden magyar állampolgár tudhassa minden közéleti szereplőről, kicsoda, honnan - külföldről vagy Magyarországról - kapja a pénzét, és ha külföldről, támasztanak-e vele szemben elvárást. "Átláthatóságot akarunk", a magyaroknak ugyanis joguk van megérteni, milyen "befolyásolási manipulációs kísérletrendszerben éljük minden nap a politikai életünket" - mondta Orbán Viktor. (MTI)

2017.01.12.Orbán Viktor beszéde a határvadászok első ütemű eskütételénOrbán Viktor a migráció kapcsán kijelentette, hogy az emberi jogok sehol sem írják elő a nemzeti öngyilkosságot. Megvédjük hazánkat! Nemet mondunk a kényszerbetelepítésre! (MR)

2016.12.13.A liberális demokrácia, nem demokrácia, hanem a globális hatalom diktatúrája


Boros Imre professzor szerint a nagytőke vélhetően már régen ráunt az addigi legsúlyosabb válságból kivezető és Európa nyugati felén kibontakozó jóléti társadalmi rendszerekre – és csendben felrúgta az alkut. A korlátlan piaci szabadság éppen azt hozza, hogy a tőke tetszése szerint hasíthat ki a haszonból, hiszen felette lényegében eltűnt a kontroll. Évtizedeknek kellett eltelniük, mire kirajzolódott ennek a világkereskedelmi modellnek a lényege: visszafizethetőséget kizáró eladósodott nemzetállamok tömege; iszonyú, eddig nem látott vagyoni és jövedelmi polarizáció nemzetközi és nemzeti keretek között; hatalmas vagyonok adó elöli kimentése; a valós gazdasági verseny felszámolása; megállíthatatlannak tűnő környezetrombolás, beleértve a klíma tartós kedvezőtlen változását is; a pénzügyi szektor véglegesnek látszó győzelme a termelő szektor felett. A globális világrenddel szemben már régen megfogalmazódtak kritikák, de a közvéleményt diktáló média ezeket a hangokat közömbösítette. Először az Egyesült Államok idei választása hozott áttörést. Új nemzetközi kereskedelmi világrend körvonalai látszanak kirajzolódni. ( Magyar Hírlap)

2016.11.25.Orbán Viktor telefonon beszélt Donald Trumppal!


Orbán Viktor telefonon beszélt az Egyesült Államok megválasztott elnökével, Donald Trumppal, aki meghívta őt Washingtonba. Donald Trump világossá tette, hogy nagyra tartja Magyarországot. "Úgy érzékeltem, tudja, hogy a magyar egy bátor és szabadságharcos nép, amelynek az elmúlt hat évben elért gazdasági eredményei kiemelkedőek. Meghívott Washingtonba, mire elmondtam neki, hogy már régen nem jártam ott, hiszen fekete bárányként kezeltek. Nevetve annyit válaszolt, hogy őt is" - nyilatkozta Orbán Viktor.
"Nem csupán történelmi, hanem gazdasági tény is, hogy Magyarország egy ezeréves állam, amelynek kormányzási formái mindig is a nyugati világ fősodrában voltak, kivéve a kommunista kísérlet időszakát. Európa szívében vagyunk, vagyis nemcsak a hadi utak, hanem a kereskedelmiek is rajtunk keresztül vezetnek. Egy kormánynak pedig ebből kell tőkét kovácsolnia például az infrastruktúra fejlesztésével" - nyilatkozta a miniszterelnök. A versenyképesség szempontjából az egyik legfontosabb tényezőnek nevezte, ha Magyarország olcsóbban tud áramot adni a gazdasági szereplőknek, mint a többi nyugat-európai állam, ezért, mint mondta, elkötelezett híve a paksi fejlesztésnek. Hozzátette: azt is figyelembe kell venni, hogy nő a visegrádi négyek szerepe az Európai Unión belül." (fidesz.hu)dr. DRÁBIK JÁNOS: Mit kell tenni a magyar nemzet megmaradásáért?


Mit jelent a magyar nemzetépítés szempontjából az, hogy az amerikai nemzeti középosztály fellázadt a kozmopolita, liberális elitek ellen? (2016.11.24.) Magyarok Világszövetsége, Szent László Akadémián elhangzott előadás.2016.11.12.Kolozsváron, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben is tüntettek


Nemcsak Marosvásárhelyen, hanem Kolozsváron, Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben is tüntettek szombaton délután a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium és a magyar nyelvű egyházi iskolák védelmében.

"Számunkra a magyar iskolák jelentik közösségünk és Erdély jövőjét. Nem engedjük, hogy ezt bárki kockára tegye! Mi olyan Erdélyt akarunk, ahol jogainkat és javainkat ténylegesen biztonságban érezzük. Olyan országban akarunk élni, ahol a kisebbségpolitikát nem a titkosszolgálat és nem a bűnügyi szervek alakítják" - áll a petícióban.

Az egyházak petíciója szerint véget kell vetni a közösség megfélemlítésének, a szerzett jogok bírósági és közigazgatási eszközökkel történő csorbításának, megvonásának. Az egyházak az oktatásban tapasztalt jogcsorbítás mellett a nyelv- és a szimbólumhasználat szabadságát sértő intézkedések ellen is szót emeltek.  (itthon.ma)Dr. Bakay Kornél őstörténet előadása Márokföldön, az Őrségben


2016.10.23.Ünnepeljünk együtt október 23-án


"Hatvan évvel ezelőtt a magyarok összekapaszkodtak, hogy tudassák országgal, világgal, szabadok és függetlenek akarnak lenni. Ma is büszkék vagyunk az akkori fiatalok bátorságára, hazaszeretetére."

2016.10.19.Schmidt Mária: Világtörténelmi jelentőségű az 1956-os forradalom

Ami hatvan évvel ezelőtt történt, nemcsak a magyar történelem egyik legjelentősebb mérföldköve volt, hanem világtörténelmi jelentőséggel is bír - mondta el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Schmidt Mária, az 1956-os emlékév kormánybiztosa. Világszerte, összesen 116 helyszínen zajlanak az 1956-os Emlékév megemlékezései. Ezek között számos kulturális program lesz, például koncertek, konferenciák, fogadások, filmvetítések – ismertette a műsorban Schmidt Mária. Kifejtette, a helyi diplomáciai képviseletek segítségével fejezik ki köszönetüket és hívják fel a figyelmet arra, hogy a magyarok szabadságszerető emberek, akik mindig készek harcolni a szabadságért és a függetlenségért, ahogy tették ezt hatvan évvel ezelőtt is, amikor "az egész világ figyelme és szeretete Magyarország felé irányult."
Az emlékév kormánybiztosa elmondta, 1956 egyik nagy tanulsága az volt, hogy a szabadságharcosok és a nemzet hiába reménykedtek abban, hogy segítséget kapnak a nagyhatalmaktól, azoktól az országoktól, amelyek szabadon élnek. "Megtanultuk a leckét, hogy csak magunkra számíthatunk. Ugyanakkor az emberek részéről megkaptuk azt a támogatást, együttérzést, segítséget és szolidaritást, amit a politikai elittől nem kaptunk meg. Célunk volt, hogy a 60. évforduló során köszönetet mondjunk azoknak, akik segítették azt a 200 ezer embert, akik kénytelenek voltak elhagyni a hazájukat és azokat is, akik itt maradtak."
Schmidt Mária hangsúlyozta, ami hatvan évvel ezelőtt történt, nemcsak a magyar történelem egyik legjelentősebb mérföldköve volt, hanem világtörténelmi jelentőséggel is bír. Úgy fogalmazott, büszkének kell lennünk erre, tisztelettel és köszönettel kell fordulnunk azok felé, akik ebben részt vettek és még köztünk vannak. „Az egész nemzeti közösség számára ez egy olyan tartalékot és erőt adhat, amely mindannyiunk számára fontos." (schmidtmaria.hu)Cserna Gábor - Mézes Áron: IMA MAGYARORSZÁGÉRT


Uram, jövök hozzád e nemzetért, a magyar népért könyörgök.
Add, hogy megtaláljon Téged, és megláthasson a problémák között!
Bocsájtsd meg vétkeinket! Gyógyítsd meg sebeinket!
Szent Szellem, söpörj végig az országon!
Hozd az ébredést és a felüdülést!
Hozd a gyógyulást és a szabadulást! ÁMEN!Mi keresztények vagyunk - Papp Lajos Ráckevén előadást tart 2009-ben


2016.09.10.Bayer Zsolt: "Nekünk meg kell védenünk Európát"

"Ha minden így marad, az európai fehér ember civilizációja, kultúrája csak idő kérdése, hogy mikor fog eltűnni a Föld színéről - fogalmazott Bayer Zsolt. Eddig körülbelül 1,5 millió migráns lépett Európa földjére, további 15-20 millióan készülnek átkelni a tengeren, Európa felé. Ha megtörténik a vizionált népességrobbanás, mi történik ott, ahol már most nincs mit enni és nincs elegendő tiszta ivóvíz? Eljön Mad Max világa? ... Mint mondta, csak az mondja ma, hogy ez utópia, akinek nincs gyereke, akit nem érdekel a jövő. Bayer Zsolt szerint az elmúlt 60 évben az európai ember elveszítette két alapösztönét, ami a fajfenntartás és az önfenntartás. Ellenben az iszlám világban ez idő alatt megkilencszereződött a lakosság." (pestisrácok.hu)Legszebb magyar ellenállás, a bőséges gyermekáldás.
Császár Mónika és Balczó András olimpiai bajnok házaspár
Példamutató életet élő, 12 gyermeket nevelő Balczó András háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok öttusázó életéről itt olvashatsz!
Gratulálunk! Áldott életet kívánunk az egész családnak!
"Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
"Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát."


2016.09.05.Emlékezzünk! 2004.december 05. Népszavazás


A Szégyen Napjának állítottunk emléket, hogy sose merüljön feledésbe ez a szégyentelen nap!"Zsobok, hol gyökeret eresztünk és szárnyakat növesztünk"


"Megtanulom, megőrzöm, tanítom, továbbadom.
A szüleim nyelvét gyermekeim hangján elkopni nem hagyom!"A Polgári törvénykönyv szerint a homoszexuálisok "csinálhatnak,
amit akarnak, de nem köthetnek az állam által elismert házasságot" - mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a kereszténység olyan hagyomány, amelyet tiszteletben kell tartani, mert nélküle "nem éltük volna túl az elmúlt ezer évet. Úgy véljük, hogy egy nemzet alapja a család, és ezt védeni kell. Világossá tesszük azt, hogy csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot."Hajrá magyarok nemzeti kormányunkért, a keresztény értékekért, a családokért!
2010.05.29. Orbán Viktor: "Ide a szívem vezetett"


Az első utam az eskütétel után egy olyan helyre vezetett, ahol nem az a fontos, hogy milyen tisztet töltök be, ide a szívem vezetett - kezdte beszédét Orbán Viktor, az Új kezdet napja elnevezésű Fidesz-nagygyűlésen a főváros Kossuth terén.

Egy vagyok azok közül aki mindig hitte, hogy mi magyarok, megalakíthatjuk a nemzeti együttműködés rendszerét, amelynek alkotmánya a hazaszeretettel indul - mondta Orbán. Hozzátette: hitte, ahogy olyan sokan, hogy létrejöhet egy olyan, nem keleti és nem nyugati Magyarország, amely a saját tengelye körül forog, és nemzetének érdekei vezérlik. Orbán úgy látja, hogy ezt egy olyan, 8 éve összekovácsolódott közösség hozta létre, amely nélkül nem vált volna láthatóvá a nemzeti együttműködés rendszere. "Ez a forradalom nem történhetett volna meg azok nélkül, akik itt állnak ma a Kossuth téren" - mondta a miniszterelnök. (MNO)

2016.05.29. Orbán Viktor rendet rak a fejekben migráció ügybenMennyi szépség van Magyarországon!!!
Szívet, lelket gyönyörködtető 60 perces útikalauz!


Prémium Magyar Államkötvényről információk itt!!!Reményik Sándor: NAGY MAGYAR TÉLBEN
A verset előadja Csurka László.


Aláírásgyűjtés a rezsicsökkentés mellett itt!"Szülőhazám, te szép Magyarország, Hogy ne lennék holtig igaz hozzád!" (Arany János)


2016.05.20.Orbán Viktor interjúja 2016.05.20-án a 180 percbenA magyarok és a lengyelek is joggal várnak el több tiszteletet az Egyesült Államok volt és jelenlegi vezetőitől - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, reagálva arra, hogy Bill Clinton volt amerikai elnök "putyinizálódással" vádolta meg Lengyelországot és Magyarországot.
Orbán Viktor: "A magyar szívekben szeretetre és összefogásra van szükség"


A mi szívünkben nem lehet gyűlölet. Mert a mi utunkon járók közössége a barátság, a bizalom és a szeretet köré épül. Ha mi együtt maradunk, akkor a megfelelő időben, a döntő pillanatban majd csatlakozni fognak hozzánk. Velük együtt majd megint meglesz a nemzeti többség. Ne féljetek, mert amíg ennyien leszünk ezen az úton, Magyarországot soha nem fogják legyőzni! Mert mi mindennap újrakezdjük! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!" (Orbán Viktor)


2016.03.18.A magyar diplomácia elérte céljait - így értékelte


az Európai Unió és Törökország között létrejött megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök péntek délutáni brüsszeli sajtóértekezletén. „A legnagyobb veszélyt kibekkeltük" - fogalmazott a miniszterelnök, utalva mindenekelőtt arra, hogy a megállapodás értelmében a menekültek befogadása a jövőben csakis önkéntes alapon történhet. Hozzátette: minden egyes,a menekültek áttelepítési rendszerére vonatkozó pontnál külön és hangsúlyosan szerepel az, hogy az abban való részvétel önkéntes. A céljainkat ezzel elértük - húzta alá a miniszterelnök. Kijelentette: az elmúlt félév legnagyobb sikere az a politikai döntés, amely szerint a nyugat-balkáni migrációs útvonalon már a törökökkel való megegyezést megelőzően visszaállították a határellenőrzést. Hozzátette: a pénteki uniós-török megállapodásra azért volt szükség, mert a migránsáradatot a nyugat-balkáni útvonal ellenőrzésével a görög-macedón és a görög-bolgár határon sikerült megállítani, ezért a helyzet Görögországban tovább romlott. Ezt mindenáron meg kell akadályozni, és ha nincs uniós összefogás, akkor Görögországot el is veszthetjük, mint stabil uniós országot - hangsúlyozta a kormányfő.Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy Magyarország a visegrádi államokkal mindvégig a leghatározottabban ellenezte a menekültek kötelező befogadását. A kulcs ország azonban jelenleg Macedónia, amelynek minden segítséget meg kell adni határvédelmi képességének fenntartására. A kormányfő utalt arra a magyar diplomáciai célra is, hogy Ukrajna - mint arról Brüsszelben előzetes egyezség született - előbb jut vízummentességhez, mint Törökország. Kiemelte: sikerült előrelépni az ukrajnai vízummentesség kérdésében is, ami Magyarország számára baráti, politikai és erkölcsi kérdés. Magyarország úgy gondolja, hogy az ukrán népnek segítségre van szüksége és a legnagyobb segítséget a vízummentes uniós beutazás engedélyezése jelenti. (kormany.hu)
Orbán Viktor sajtótájékoztatója Brüsszelben 2016.03.18-án


2016.03.04.Amerikából is kifogásolják Tőkés kitüntetésének visszavonását


Temesvár mentette meg a románok becsületét és méltóságát – emlékeztet Vladimir Tismăneanu politológus, történész. Vladimir Tismăneanu politológus, a Maryland University professzora is elítélően nyilatkozott ma a Facebook-oldalán Klaus Iohannis államfő döntéséről, amellyel visszavonta a Tőkés Lászlónak 2009-ben adományozott, Románia Csillaga érdemrendet.
"Nem tudom, mit csinált Klaus Werner Iohannis fizikatanár Nagyszebenben 1989. december 16-án. De tudom, mit csinált Tőkés László tiszteletes. (...) Temesvár mentette meg a románok becsületét és méltóságát. Ha számít nekünk a történelmi igazság, akkor a temesvári forradalmat nem választhatjuk szét annak nevétől, akitől Klaus Iohannis - akit egy újra megtalált európaiság nevében választottak államfővé - tegnap megvonta a Románia Csillaga érdemrendet" - írja a Washingtonban élő politológus, és mellékelte a fent látható két, '90-es évekbeli fotót. (foter.ro)
2016.02.28. Orbán Viktor miniszterelnök úr évértékelője


2016.02.08.Orbán Viktor: történelmi szövetség a lengyel-magyar


Történelmi szövetségként jellemezte a lengyel-magyar kétoldalú kapcsolatokat Orbán Viktor miniszterelnök, aki hétfői tárgyalásuk után arról biztosította Beata Szydlo lengyel kormányfőt, hogy Lengyelország számíthat Magyarország szolidaritására bármilyen kettős mérce alkalmazásával szemben. A Budapesten folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor elmondta: lengyel kollégájával közös célként határozták meg a visegrádi együttműködés (V4) megerősítését. Hangsúlyozta: a következő években a közép-európai térség sikerén múlik az egész Európai Unió sikere, ugyanis "ha mi nem leszünk sikeresek, akkor Európában nem lesz gazdasági növekedés". A miniszterelnök által történelmi szövetségként leírt lengyel-magyar kétoldalú kapcsolatokról azt is mondta, hogy egy kipróbált, több száz éves múltra visszatekintő barátságról van szó. Megjegyezte, ez a barátság nem a politikusokon múlik, ha úgy hozná a történelem, még a politikusok ellenére is fennállna.A migrációt firtató kérdésre Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ebben az ügyben Nyugaton időnként "változó szelek fújnak", de "ez ne tévesszen meg bennünket", nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy a mostani migrációs hullámot a nyugati országok legtöbbje támogatta. A migráció "nem erőszakkal tört be Nyugat-Európába, hanem kinyitották az ajtókat", sőt volt, amikor szállították is az embereket, méghozzá ellenőrizetlenül, Nyugat-Európába – mondta. Szerinte a nyugat-európai politikai vezetők tekintélyes része erre a jelenségre, csakúgy, mint fél éve, pozitívként tekint. Ezért – folytatta – nem vagyunk túl az ügy nehezén, mert amíg az európai vezetők nem ismerik fel, hogy rossz dologról van szó, megállítani sem lehet a bevándorlást.Orbán Viktor amellett érvelt, hogy a nyugatiak csatlakozzanak a közép-európaiak déli védvonalat szorgalmazó gondolkodásmódjához. Megjegyezte továbbá, hogy Európa nyugati fele szerinte nem méltányolja eléggé azokat a közép-európai tehervállalásokat, amelyeket az Ukrajnából érkezett emberek érdekében tesznek. Lengyelország különösen elismerést érdemel, mert uniós támogatás nélkül is képes ezt megoldani – hívta fel a figyelmet. "Amikor szolidaritásról van szó, akkor az összeurópai képbe az Ukrajnából érkezettek érdekében mozgósított erőfeszítéseket is kérjük értékelni" – jelezte.Milyen EU-t akarunk? Isten, haza, család szolgálata!


Szintén kérdésre a miniszterelnök elmondta: szerinte vitát kellene indítani arról, hogy milyen EU-t akarunk. Erre a V4-ek vállalkoznak is a következő egy-két évben – közölte.


"Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
"Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát."


A lengyel miniszterelnök szerint országa mindig támogatni fogja Magyarországot Lengyelország mindig támogatni fogja Magyarországot politikai és gazdasági kérdésekben, és hálás Magyarországnak a szolidaritásáért - mondta Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt hétfőn Budapesten.

2016.01.19.Orbán Viktor beszéde a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján


Amikor Magyarországot megszállták, akár Nyugatról, akár Keletről, annak mérhetetlen szenvedés lett a következménye - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budaörsön, a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapján rendezett megemlékezésen.

2016.01.14.Amíg áll a kerítés, féken tartható a bevándorlás


Ha nem lenne a kerítés, a kölnihez hasonló események is bekövetkezhettek volna - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter a németországi molesztálási ügyre utalva. Az idei első Kormányinfót a délelőtti kormányülés után tartották, amely - mint Lázár János mondta - a tervezettnél rövidebb volt, mert Orbán Viktor miniszterelnök influenzás.
A miniszter közölte: a következő hetekben, hónapokban minden kormányülésen foglalkoznak majd az illegális bevándorlás kérdésével, mert azzal számolnak, hogy idén legalább akkora kihívás lesz a migráció kezelése, mint tavaly. A kormány elszánt az ország határainak megvédésében – nyomatékosította.
Kérdésre beszélt arról is, hogy 45 ezer migránst akarnak visszatoloncolni Magyarországra, de az ország nem veszi vissza őket. Közölte azt is, hogy Magyarország folyamatosan "adja vissza" Szerbiának azokat a migránsokat, akik vélhetően onnan érkeztek, százas nagyságrendről van szó.
Arról is beszélt, hogy a kormány reméli, sikerül konszenzust teremteni ahhoz az alaptörvény-módosításhoz, amellyel önálló tényállás lehetne az alkotmányban a terrorveszélyhelyzet, és ilyen helyzetben a honvédség segítséget nyújthatna a rendőrségnek.

"Lázár János közölte, a kormány elfogadja Tarlós István főpolgármester észrevételeit, vagyis Budapestnek azt kell finanszíroznia, ami törvényi kötelezettsége. Hozzátette: a miniszterelnök utasította a fejlesztési és a nemzetgazdasági minisztert, a jövő heti kormányülésen adjanak tájékoztatást arról, hogy az agglomerációs települések fővárosba irányuló közlekedése mibe fog kerülni. A kormány ezt a terhet átveszi a fővárostól a Volán és a MÁV közreműködésével - mondta." Lázár János azt mondta, készen állnak a HÉV átvételére, a HÉV és a MÁV integrációjára is. Ez nagy lehetőség a magyar állam számára - folytatta -, hiszen egy több száz milliárdos vasútfejlesztési program indulhat el. Jelezte azt is, hogy a jövőben is kiemelten szeretnék Budapestet támogatni. Felhívta arra a figyelmet, hogy 2007 és 2013 között Budapestre 6600 projektre 2280 milliárd forintnyi uniós támogatás érkezett, ami a 9000 milliárdos kasszának "elég szép szelete".
Lázár János közölte azt is, hogy a kormányfő hónapokkal ezelőtt a fővárosi önkormányzat számára közlekedés- és infrastruktúrafejlesztésre 350 milliárd forintos kassza elkülönítésére tett javaslatot. Megjegyezte, a kormány 270 milliárd forintnyi adósságot is átvállalt Budapesttől. (MTI)

2016.01.08.Daily Telegraph: most mindenki Orbán példáját követi


A nyugati sajtó és politika - írja Tibor Fischer - annyira tudatlan a kelet-európai történelem tényeit illetően, hogy minden rosszat elhisz, és az ebből eredő lekezelő attitűdje szinte rasszizmusnak tekinthető. Miket írt a nyugati sajtó? Például azt, hogy Orbán betiltotta az abortuszt, lezárt rádióadókat és nácikkal barátkozik. Ezeket a vádakat olyanok hangoztatták Orbán ellen, akik azt se tudják, hol keressék a térképen Magyarországot, de mindent elhisznek, amit Orbán ellenségei állítanak. A Daily Telegraph cikke azzal folytatódik, hogy a hisztéria a kerítésépítés idején érte el a csúcspontját, a kamerák kisgyerekeken és öregeken pásztáztak, holott a tömeg túlnyomórészt felnőtt férfiakból áll. A riportok figyelmen kívül hagyták, hogy egy tízmilliós és a saját szegényei felemelésének problémájával küzdő országnak nincs szüksége több tízezres migránstömeg beözönlésére. S lám, most mindenki Orbán példáját követi - említi meg Tibor Fischer írása - Ha már Svédország is így tesz, az jól jelzi a helyzet súlyosságát. Fischer végül rátér arra, hogy sok Fidesz-szavazót ismer, nem mindegyik elégedett, de az ellenzék gyenge kvalitásai mégis riasztóan hatnak rájuk. Az angol cikkíró szívesen látna erősebb magyar ellenzéket, de megjegyzi, hogy az ellenzékiek gyengesége nem Orbán hibája. Úgy véli, Orbán Viktornak jó esélye van arra, hogy a 2018-as választást is megnyerje. Mint volt labdarúgó, ért a helyzetek kihasználásához. (orientpress.hu)

2015.12.31.A magyar U16-os jégkorong-válogatott 15 esztendős játékosa


Az nso.hu beszámolója szerint a magyar U16-os jégkorong-válogatott a kanadai Kamloopsban lépett jégre egy nemzetközi torna meccsén. A magyar csapat találkozója előtt a berendezés, amellyel le tudták volna játszani a himnuszokat, elromlott. Az amerikai himnuszt a közönség énekelte, amikor pedig a magyarra került a sor, a csapat 15 esztendős játékosa, Horváth László állt ki... A mieink egyébként 16:1-re nyertek a találkozón. (magyaridok.hu)A 15 éves Horváth László egyedül énekelte a magyar himnuszt!


2015.12.13.Orbán Viktor beszéde a Fidesz tisztújító kongresszusán


Az újraválasztott pártelnök szerint a magyar nemzet se eltartója, se eltartottja nem akar lenni más népeknek. Csak erre lehetett építeni 2010-ben is, amikor egy csőd szélén álló országot bíztak a Fideszre a választók - hangsúlyozta. Orbán Viktor hozzátett: azóta öt év telt, és ma Európa legbiztosabb pontja Magyarország. A kormányfő egyebek között bejelentette: a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken. A miniszterelnök leszögezte: Európa megújításért kiált, le kell zárni a liberális politika korszakát, és vissza kell térni a demokratikus Európához. Úgy fogalmazott, a következő európai korszak vagy demokratikus lesz, vagy nem lesz - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor: Hiszünk abban, hogy életünk értelme hazánk, családunk és Isten szolgálata.

„A bevándorláspárti politika elleni nyilatkozatot fogadtak el a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán a küldöttek. A politikai nyilatkozat elfogadása előtt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta, azért van szükség a nyilatkozatra, mert erős Európát akarnak és benne erős Magyarországot. Olyan Európát, ahol a bevándorlók helyett munkát adnak a munkanélküli európai fiataloknak, olyat, ahol erősítik a családokat, a felelős gyermekvállalást, olyat, ahol nem mecseteket építenek, hanem templomokat.” (napi.hu)

  2015.12.11.

Ákos: "a kétsebességes Európa felé megyünk"


Azt mondja, hogy a zenésznek nem dolga a politizálás. De ha kérdezik, elmondja a véleményét. Most pedig kapott kérdéseket bőven. A Kossuth-díjas Ákos a Tények Este vendége volt. Konzervatív lázadónak mondja magát a mindent eluraló globális trendekkel szemben, és a politikailag korrekt definícióval hadakozva nem migránsként, hanem telepesként írja le a kontinensre érkező több millió embert. Szerinte nem véletlen, hogy egymillió ember egy időben, egy irányba, Európa felé indult el. Itt ugyanis a legkisebb az ellenállás, mert a liberalizmus felszámolta a nemzetállamokat, a határokat, a nemzeti hadseregeket. Az érkezők Ákos szerint az európai munkahelyeket elfogadják, de beilleszkedni nem akarnak. A dupla koncertre készülő zenész arról is beszélt, hogy Európa a keresztény gondolatra alapozva született meg. Ma pedig ennek a romjain ülünk. Egy olyan világban, ahol a nyers gazdasági érdek lett a fő szervező erő - a hit helyett. Pedig az ember a Földre született, de az Égbe tartozik. Csak az európai ember erről megfeledkezett, megszűnt a hit, a helyén keletkezett űrt pedig ostoba pótcselekvésekkel próbáljuk kitölteni. Beszél azért zenéről, a közönség színpadon tartó szeretetéről is a művész, aki néhány kulisszatitkot is megoszt arról, hogyan született a dupla koncert ötlete, és mi várható az Arénában. (tenyek.hu)

2015.12.07.Közép- és Kelet-Európai Nemzetek Szövetsége kellene


A párizsi, iszlamista terrorakció után azt hihettük: ez olyan borzalmas esemény, ami után Jean-Claude Juncker és Angela Merkel kénytelen lesz újragondolni az EU vezérkarának ultraliberális menekültpolitikáját, már csak azért is, mert ezt várja tőlük az európai polgárok döntő többsége, akiknek az alapvető biztonságérzete rendült meg. A racionális érveken túl tehát demokratikus és erkölcsi parancs is lenne a gyökeres változtatás. Ám újfent, immáron sokadszor kellett csalódnia az európai polgároknak: Juncker és Merkel egy jottányit sem hajlandó változtatni az EU-s migránspolitika alapelvein, a „szeretettel várunk benneteket” gondolatán. Juncker egy mondatát érdemes szó szerint idézni: „Szeretném figyelmeztetni azokat, akik megpróbálják megváltoztatni az általunk elfogadott migránspolitikát, hogy viselkedjenek komolyan (!) és ne reagáljanak ösztönösen, mert azt nem szeretem.” Kiábrándító hangvétel, amelyből sugárzik a gőg, a fölényesség és az intolerancia.

Merkel asszony pedig a CSU kongresszusának vendégeként világosan közölte, hogy nem lehet nemzeti szinten megállapított felső határokkal kezelni a jelenlegi kihívást. Tehát határ: a csillagos ég… Márpedig, ha egy ilyen, eddig 129 ártatlan ember halálát okozó terror-merénylet – és az az óta eltelt időszak terror-fenyegetései, illetve, a bamakói túszdráma -, valamint az európai polgárok egyértelműen szigorítást, a menekült-áradat leállítását követelő véleménye sem számít semmit e két személynek, akkor nyilvánvalóvá vált: nekik az a feladatuk, és azért dolgoznak, hogy a migránsok korlátok nélkül árasszák el Európát, s megvalósuljon Coudenhove Kalergi vágya az etnikailag „vegyes” Európáról. Semmibe véve demokratikus, morális, sőt, egész egyszerűen emberiességi elveket. Bár bizonyítékunk még nincs elegendő, de logikai következtetések alapján nagyon úgy tűnik, hogy fogott emberekről van szó, akik nem szabadon döntenek. Márpedig ez életveszély Európa számára. Nyilvánvaló ezek után, hogy két koncepció vált élesen ketté az Európai Unión belül: az egyik a korlátlan befogadás-párti, a kötelező kvótát erőltető, Merkel és Juncker nevéhez köthető álláspont, a másik pedig az ezzel homlokegyenest ellentétes, a migráns-áradat leállítását és az európai határok szigorú megvédését követelő és a kvótákat elvető álláspont, amelyet a legmarkánsabban Orbán Viktor képvisel. Észre kell azonban azt is vennünk, hogy az első táborba döntően a nyugat- és észak-európai országok sorolhatók, míg a második táborba az újonnan csatlakozott közép- és kelet-európai országok. Milyen következtetést vonhatunk le ebből? Markánsat.

Kiderült ugyanis, hogy sokkal nagyobb szemléleti, kulturális, értékbeli stb. ellentétek és törésvonalak húzódnak meg a két régió, a "régi" és az „új” Európa között, mint amelyre gondolhattunk volna a rendszerváltáskor, illetve, az EU-hoz való csatlakozás (2004) időszakában. A migránsválság során kialakult konfliktus voltaképpen csak a jéghegy csúcsát jelenti, ugyanakkor számot kell vetni a jéghegy egészével is. A közép- és kelet-európai országoknak fel kell ismerniük, hogy 25 évvel a rendszerváltás után sokkal több a közös érdekük és értékük, mint ami elválasztja őket egymástól. Ennek oka egyrészt a Nyugattól eltérő történelmükben, a kommunizmus által megszakított fejlődésükben rejlik, másrészt a rendszerváltás, valamint az EU-csatlakozás után a nyugat-európai centrum-országok politikájában, amely az újonnan csatlakozott tagokat még mindig másodrangúnak tekinti, s felzárkóztatás helyett pusztán az új piacszerzés lehetőségét látta meg bennük. Nem a Nyugathoz dörgölődzés tehát a megoldás, hanem az összefogás, az érdekek összehangolása és a közös cselekvés. Nem kegyeket és alamizsnát kell kérni az Unió vezetőitől, s nem különalkukra kell törekedni (lásd a Tusk-féle korszakot Lengyelországban), hanem erős szövetséget kötve ki kell harcolni az egyenrangú tárgyalás és érdekegyeztetés feltételeit. Ez kétségtelenül paradigmatikus nézőpont-váltást igényel, hiszen egészen az utóbbi évekig az volt a természetes közép- és kelet-európaiak számára, hogy amit a nyugatiak mondanak, az maga színtiszta igazság és a megfellebbezhetetlen tudás. Mára azonban világossá vált, hogy már nem feltétlenül Nyugat-Európa hordozza a hagyományos európai értékeket, hanem sok tekintetben Közép- és Kelet-Európa. Vagy másképpen fogalmazva: miközben mi évtizedekig a hagyományos európai értékekre vágytunk, addig észre sem vettük, hogy Nyugat-Európa ezeket az értékeket – a balliberális kánont szolgalelkűen követve – részben eltorzította, részben el is hagyta, s egy egészen másféle értékrendet, Európa-képet kezdett el követni.

Csak három fontos elemet említek:

1. Amíg Európán belül a Nyugat már nem tartja magát kereszténynek, addig a Közép és a Kelet, még ha jelentősen szekuralizálódott is, a kereszténységhez köthető értékeket megőrizte.

2. Amíg a Nyugat immáron lemondott a nemzetállamokról és alávetette-aláveti magát a globális állam, a világkormányzás (nemzetközi pénzhatalom által diktált) és világtársadalom víziójának, addig a Közép és a Kelet az elvesztett nemzeti szuverenitás és függetlenség után éppen most szeretné megélni és nemzetállami létét. Mindez teljesen érthető, hiszen, ne feledjük, a Nyugat is abban a korszakban (18.-20. század) emelkedett az „egekbe” gazdaságilag és politikailag is, amikor erős nemzetállamokból állt. Csakhogy erről a Nyugat most durván megfeledkezik, s úgy tesz, mintha nem értené, miért is ragaszkodnak a közép- és kelet-európaiak újra vagy elsőként megszerzett nemzetállami létükhöz és önállóságukhoz.

3. Amíg a Nyugat az utóbbi húsz-harminc évben egyszerűen sutba dobta a keynes-i alapokon álló jóléti állam-koncepciót (mely megteremtette a magas életszínvonalat és az erős középosztályt), hogy ájultan átadja magát a neoliberális piac-imádatnak, addig a közép- és kelet-európai elitek gyorsuló ütemben ébrednek rá arra, hogy a nemzetközi pénzhatalom által rájuk kényszerített neoliberalizmus a teljes gazdasági eladósodásukhoz vezet, s ezért szakítani próbálnak ezzel a paradigmával, visszatérve az erős állam gondolatához.

4. Amíg a Nyugat társadalomeszménye alapjaiban megváltozott, s a családról, mint konzervatív és avítt dologról az egyéni önmegvalósításra és a szexuális irányultságok totális egyenrangúságára helyezte át a hangsúlyt (lásd LMBT-csoportok és svéd „semleges” WC-k), addig Közép- és Kelet-Európában az emberek a hideg kommunista diktatúrákat a családon belül, mint végső menedékben húzták ki és „vacogták át”, s ezért a demokrácia időszakában is jobban ragaszkodnak ehhez a „konzervatív” társadalmi alapsejthez.

Egy szó, mint száz, a gondolatom az, hogy a közép- és kelet-európai, már EU-tag és EU-tagjelölt országoknak el kellene szakadniuk a nyugat-európai köldökzsinórtól, felismerve a közös érdekeket és értékeket. Létre kellene hozni – Lengyelország és Magyarország kezdeményezésével – egyfajta Közép- és Kelet-Európai Szövetséget, a tagállamok teljes szuverenitása és önállósága mellett. (Hogy József Attilát idézzem: gyenge létükre így lennének erősek.) S mivel ez nem a nyugat-európaiak ellenére jönne létre, hanem a közép- és kelet-európaiság érdekében, ezért mindez megvalósulhat az EU-n belül.
Más kérdés persze az, ha a központi hatalmak ezt meg akarnák akadályozni. (civilosszefogas.hu)

2015.11.12.Orbán Viktor Európa védelmezője, az év embere!


Interjú Orbán Viktorral a Die Weltwoche svájci hetilapban * Teljes fordítás itt!

Hogyan viszonyul Ön ahhoz az ötlethez, hogy a migránsokat kvóták alapján egész Európában elosszák?
Orbán Viktor a Weltwoche című svájci lapnak a kvóták kapcsán elmondta: "Ez minden magyart feldühít. A mi felfogásunk nagyon egyszerű: nem mi romboltuk le azokat az országokat, melyekből jönnek. Mi senkit nem bombáztunk. Senkit nem hívtunk meg ide. És most azok, akik bombáztak, vagy meghívót küldtek, be akarják hozzánk telepíteni őket."
Ön az egyedüli olyan európai politikusnak tekinti magát, aki helyesen ítéli meg a helyzetet?
Több európai vezetőt ismerek, akinek ugyanaz a magánvéleménye, mint nekem. A nyilvánosság előtt azonban másképp kell beszélniük. Ez nem a bátorság hiánya, nem képmutatás, nem intellektuális gyengeség. Ez egyszerűen azon múlik, hogy Európában a baloldal uralja az értelmezési monopóliumot. Ha az ember az értékekről szóló vitában küzd, erősen kell fedeznie a hátát. Nem sok politikus bír olyan erős választói támogatással, mint én. Nem tartozott fiatalkori kívánságaim közé, hogy egyszer Európa fenegyereke legyek. Ha azonban az európai polgári, kereszténydemokrata tábor jelenlegi állapotát nézem, akkor nekem kell vállalnom ezt a feladatot, amit más nem tud elvégezni.
A Die Weltwoche svájci hetilap "Ein Wort von Merkel – und die Flut ist gestoppt" című cikkének fordítása. Az interjú a lap 2015. november 12-ei számában jelent meg! (kormany.hu)

"Polak - węgier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki."
"Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát."

Viva Polska, viva Węgry! A nagy utazás Krakkóba - hangulatképek!


2015.10.24.Gernyeszegi őrtűz!!! Autonómiát Székelyföldnek!


Közel százötvenen gyűltek össze Székelyföld határainkat kivilágítása alkalmából Gernyeszegen. A helyi mezőn Gernyeszeg határában háromnegyed hétkor meggyújtott őrtűz mellett, régi énekek csendültek fel. A 750 kilométer hosszúságú határvonal kivilágításával az SZNT arra szerette volna felhívni a nagyvilág és Bukarest figyelmét, hogy Székelyföldet sem feldarabolni, sem beolvasztani nem hagyják. /Velicsek László Miklós/

2015.10.11.Migránskérdés egy kínai kisfiú szemével nézve


Minden nap érhet meglepetés. A mai napon egy 10 éves kínai kisfiú személyében találkozhattam vele. A neve - mint később kiderült - Shan. Tehát betértem egy kínai gyorsbüfébe. A rádióban a menekültkérdésről volt szó. A kisfiú elkezdte mondani minden kérdés nélkül tökéletes magyarsággal a "magáét" :
- Hát most tetszik ezt hallani, idejönnek, végig vonulnak egész Európán, mint a sáskák, azt gondolják nekik minden jár, mint valami uralkodónak. Szégyen, hogy ilyen emberek jönnek ide ebbe a szép országba, és csak a szégyent hozzák a magyarokra!
Nem bírtam ki, hogy vissza ne kérdezzek.....
- De hát te sem vagy magyar...
Kisfiú felháborodott...
- De igen, én magyar vagyok, és lehet, hogy többet tudok a magyar történelemről, mint néhány magyar társam. Én itt születtem, ez a hazám, magyar az anyanyelvem, és szeretem ezt az országot. A szüleim kínaiak (mondta a nevüket, de nem értettem), engem pedig Shannak hívnak. Tetszik tudni mit jelent?
- Nem, nem tudom sajnos.
- Azt jelenti Isten velünk van, tehát a magyarokkal is itt van. És Isten nem fogja engedni, hogy ezek itt maradjanak, és meg fogja őket büntetni azért, amit tettek és tesznek Európával és a magyarokkal főleg. Tetszik tudni, mekkora volt ez az ország még nem is olyan régen? Nagyon nagy! Úgy hívták Nagy-Magyarország, és most a többi ország fél tőlünk, mert félnek attól, hogy a magyarok fellázadnak(???) és ismét egy nagyon jó országot hoznak létre Európa közepén. Ami az EU végét jelentheti. Tetszik tudni félnek tőlünk, ez az igazság! És tetszik tudni azt is, hogy Kína pedig nem fél és nem is fog, hanem majd ha kell (???) a magyarok és az ország mellé fog állni. És itt nem lesz egyetlen olyan ember, aki nem tiszteli a magyarokat. 
Hát itt volt az a pont, amikor szó szerint tátva maradt a szám. Egy 10 éves kínai kisfiú pár mondatban levezette az egész migráns kérdést, a jelenlegi helyzetet. Szívesen hallanám sok gyerekszájból! /Olvasónk küldte/

2015.09.30.

Felcsuti Zsolt magyar milliárdos a honvédséget támogatja

Gyártelepének egy részét a honvédség rendelkezésére bocsátja Felcsuti Zsolt. Az MPF Csoport barcsi üzemében a menekültválság kezelésében résztvevő katonákat és felszereléseket helyeznek el - írja a napi.hu. Demján Sándor után egy másik hazai milliárdos is segítséget nyújt menekültügyben. De, míg a Demján  a menekültek ellátásához nyújt egymillió eurós – azaz körülbelül 300 millió forintos támogatást, addig Felcsuti Zsolt  a Magyar Honvédségnek nyújt segítséget a határőrizeti feladatok ellátásához – olvasható a napi.hu honlapján. (magyaridok.hu)

2015.09.21.

Magyarországnak történelmi és erkölcsi kötelessége megvédeni Európát

Magyarországnak történelmi és erkölcsi kötelessége megvédeni Európát, és amikor Magyarország a határait védi, akkor Európát is óvja - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt. (Forrás: Parlament TV)

Vörösmarty Mihály: Szózat Sinkovits Imre előadásában

2015.09.17.

A keresztény Európa és az iszlám 1. - népvándorlás 2015.

2015.09.07.

Európa nem képes ellenőrizni külső határait! Teljes cikk itt!

A kvótarendszer a következményeket akarja orvosolni, mielőtt az okot orvosolná; a fő ok pedig az, hogy Európa nem képes ellenőrizni külső határait - jelentette ki Orbán Viktor a misszióvezetői értekezleten. Orbán Viktor a nagykövetek szokásos éves eligazításán felidézte, a legutóbbi nagyköveti értekezleten arról beszéltek, hogy Magyarországnak önálló külpolitikával kell rendelkeznie. Ez azóta sem változott - jegyezte meg. A miniszterelnök arra kérte a nagyköveteket, hogyha külföldön minél jobban támadják őket, annál erőteljesebben fogalmazzák meg az álláspontjukat. A kormányfő szerint képmutató világban élünk, és Magyarországnak ebből több évszázados lemaradása van. A francia külügyminiszter megtámad bennünket a kerítésünk miatt, a miniszterelnöke pedig felavat egy kerítést - jegyezte meg. (fidesz.hu)

Nógrádi György: a migránsok radikalizálódni fognak!
Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 stúdiójában.


2015.05.19.Trianonon lehet változtatni. Drábik János videója


Valamilyen módon megoldást kell találni erre a nyitott sebre, mégpedig úgy, hogy az mindenkinek jó legyen, mert van ilyen megoldás. De ezt ki kell dolgozni, le kell tárgyalni, valamint végre kell hajtani, és ehhez igazi magyar hazafiakra van szükség, akik nem csak beszélnek, de tenni is hajlandóak. (Drábik János)

2015.03.15.

    

Tisztelet a bátraknak! Orbán Viktor ünnepe beszéde

Gyönyörű felvétel, sugárzik a hit, a szeretet, a boldogság. Ezt soha senki nem tudja elvenni tőlünk! Ő egy igaz hazafi!

TELIN TV - EXKLUZÍV interjú Orbán Viktorral

2014.09.27.

Kereszténydemokrata kormányzás kell Magyarországon


Orbán Viktor szerint kereszténydemokrata kormányzásra van szükség Magyarországon, egy liberális demokrácia ugyanis nem lett volna képes például a rezsicsökkentésre vagy a devizahitelesek megsegítésére. A miniszterelnök erről a KDNP ünnepi választmányi ülésén beszélt szombaton Budapesten. "Ezért nem kell a kereszténydemokratának megijedni akkor sem, ha a liberális szekta főpapjai egyre hangosabban követelik kiközösítésünket" - mondta Orbán Viktor, aki szerint - ismételte meg már korábban kifejtett véleményét - egy demokrácia nem szükségképpen liberális, és attól, hogy valami nem liberális, még lehet demokrácia."

2014.08.26.

Visszavágott a kormány a Washington Postnak * Teljes cikk itt!

Magyarország elkötelezett a pluralizmus és a szabadság mellett - ezzel a címmel közölte Kovács Zoltán kormány

szóvivő olvasói levelét a The Washington Post honlapja. Az újságban augusztus 17-én közölt szerkesztőségi állásfoglalásra reagált, azt hangsúlyozva, hogy a magyar kormányfő tusnádfürdői beszédében nem utasította el az alapvető európai értékeket. (...) Szerinte 2010 óta ez a kormány volt a térség legerősebb bástyája a jobboldali szélsőségességgel szemben, s az Európai Unióban a legkitartóbb erőfeszítéseket tette a magyar romák segítésére. A kormány szóvivője leszögezte, hogy Magyarországon a média sokrétű és szabad, s a munkaalapú társadalomról szóló orbáni gondolatok működőképes alternatívát jelentenek a jóléti állam fenntarthatatlanságával szemben, s egyben pragmatikus választ a krónikusan alacsony magyarországi foglalkoztatottságra. (MTI)

Orbán Viktor tusnádfürdői előadása - részlet

2014.06.16.
Orbán Viktor - Nagy Imre újratemetése 1989.06.16.

"Államférfiak akkor születtek, amikor a bátorság mögött tudás, idővel bölcsesség állt!" /Varró István/

Nagy Imre: - Kegyelmet nem kérek!

Tanulhatunk! A meghamisított történelemben egy ember volt, aki még a halálbírák előtt is miniszterelnökként viselkedett!

2014.04.10.Újraválasztották Orbán Viktort miniszterelnöknek! * Teljes cikk itt!


Igennel a Fidesz és a KDNP képviselői szavaztak, nemmel pedig az MSZP-, a Jobbik-, az LMP-frakció, valamint az Együtt-PM négy független képviselője, továbbá a független Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke. A Demokratikus Koalíció négy független képviselője nem vett részt az ülésen. Orbán Viktor nem szavazott. A miniszterelnök megválasztásához az országgyűlési képviselők több mint a felének szavazata volt szükséges. A kormányfő megválasztásával hivatalba lépett. (...) Bár a most megalakítandó kormány kétharmados parlamenti többséggel rendelkezik, mindig "a háromharmadot, vagyis minden magyart képvisel majd", minden magyar szolgálatára törekszik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az újraválasztása után tartott szombati beszédében, az Országgyűlésben. A kormányfő, a Fidesz elnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett az árpilis 6-i országgyűlési választáson, függetlenül attól, melyik politikai erőre szavazott. Ideje dolgozni, most folytatódjon a tettek és a cselekvés korszaka - mondta a miniszterelnök. (...) Orbán Viktor szélsőségesnek és veszélyesnek tekint minden olyan politikát, amely veszélyes a magyarokra. Veszélyesnek és szélsőségesnek tekinti, ha valaki a bűnözők jogait az áldozatok jogai elé sorolja, az olyan gazdaságpolitikai javaslatokat, amelyek mellőzik az értelem és a józan ész elemi szabályait, és azt a politikát, hívja magát akár jobb, akár baloldalinak, amely azért akar pénzt elvenni a dolgozó emberektől, hogy odaadja azoknak, akik bár munkaképesek, de nem akarnak dolgozni. Veszélyesnek és szélsőségesnek tekinti továbbá a magyar népre azt a politikát, amely az 1000 éves Magyarországot valamilyen Európai Egyesült Államok oltárán fel akarja áldozni, és ide sorolta az unióból való kilépés programját is. Orbán Viktor azt ígérte, ezen jelenségek ellen következetesen, határozottan és kitartóan fel fog lépni. (hirado.hu)2014.05.10. A szélőséges megnyílvánulások, cselekedetek ártanak


    

2012.08.20.

"Az államalapítás nem ért véget Szent István tettével" * Teljes cikk itt!

Áder János köztársasági elnök szerint a magyar állam XXI. századi sikeréért a nemzet tagjainak ma is úgy érdemes magukra tekinteniük, mint valódi alkotóira, újraalapítóira államunknak. Ezért nem elég büszkének lennünk elődeinkre, nem elég fejet hajtani az ő teljesítményük előtt, hanem "ismét bölcs kiegyezésre" kell jutnunk, hogy "újra felemeljük a lelkünk" - fogalmazott az államfő hétfőn, az augusztus 20-i tisztavatás hagyományos helyszínén, az Országház előtti Kossuth Lajos téren. Ugyanitt Hende Csaba honvédelmi miniszter kijelentette: augusztus 20. az összetartozás ünnepe, mert van közös múltunk és jövőnk. Az eseményen készült képeink itt megtekinthetők. A köztársasági elnök a fiatal honvédtisztek előtt szólva hangsúlyozta, új kor kezdetén állunk, hiszen a régi világ válságba jutott és csak azok a nemzetek lesznek a XXI. század nyertesei, akik képesek "felemelni a lelkük". "Mi magyarok pedig a vérünkben hordozzuk a tudást, hogy ha a lélek emelkedik, csakugyan vele emelkedik minden" - húzta alá Áder János aki szerint kezdetnek elég lesz, ha lelkünket "oda emeljük, ahová ez van írva: A haza minden előtt". Az államfő ünnepi beszédében a családalapításhoz hasonlította az államalapítást. Mint mondta, a család mindannyiunk számára az otthont jelenti, és az állam is ehhez hasonló: azt jelenti, nemcsak otthonunk, hazánk is van a nagyvilágban. Áder János szerint történelmi sikerünkként értékelhető, hogy "volt és mindig lesz a földnek egy szeglete, egy önálló európai állam, amelyre minden magyar a hazájaként gondol, aminek neve: Magyarország". Kiemelte: augusztus 20. államalapítónkról, és rólunk, magyarokról szól, mindarról, ami összeköt minket, s mindarról, amit egymással időről időre érdemes megbeszélnünk. A magyar történelem azt példázza, hogy "mindig csak akkor sikerült felemelnünk országunkat, ha a lelkünket is sikerült felemelnünk" - hangsúlyozta a köztársasági elnök, hozzátéve: élni kell lehetőségeinkkel, amelyek "kapuja csak azok előtt nyílik meg, akik előrelátó tervekkel, bátor és okos tettekkel maguk látnak hozzá álmaik valóra váltásához". Áder János szerint Szent Istvánt is ez tette naggyá, vagyis, hogy élni tudott a mások előtt is adott államalapítás lehetőségével. Kitért első királyunk fiának írt intelmeire is, amelyek szerinte egymás és mások iránti tiszteletről és türelemről szólnak. (MTI-fidesz.hu)

2012.05.22.

Díszsírhelyet kapott a Székely Himnusz zeneszerzője * Teljes cikk itt!

A Belvárosi temetőben felavatták Mihalik Kálmánnak, a Székely Himnusz zeneszerzőjének díszsírhelyét. A megemlékezésen jelen volt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kalmár Ferenc, a KDNP parlamenti képviselője, Polner Eörs, a megyei Kormányhivatal főigazgatója, a megyei és városi közgyűlés tagjai, az egyházközösségek, pártok és civil szervezetek képviselői, Bognár Levente, Arad alpolgármestere és küldöttsége. Pontosan 90 évvel ezelőtt a mai napon hangzott el először a Székely Himnusz, és az idén emlékezünk meg a zeneszerző halálának 90-edik évfordulójáról is. (...) A Székely Himnusz az ellenállás, a nemzeti érzés szimbólumává vált Erdélyben és a szocialista rendszerrel szemben való ellenállásnak az anyaországban, hangsúlyozta az ünnepség vezérszónoka Semjén Zsolt. Nem csak Ceausescu Romániájában volt betiltva, büntetés járt az énekléséért a kádári Magyarországon is. Most is vannak, akiknek szálka a szemében ez a dal, folytatta Semjén, akiknek nem tetszik, hogy a Parlamentben is elénekeljük. Wass Albert Erdélyi vallomás című versének elhangzása után Gál Imre fafaragó, a Mihalik Kálmán Alapítvány egyik létrehozója és a sír felfedezője köszöntötte a jelenlevőket. Elmondta, ha nem következik be az 1989-es romániai forradalom és később a környező országokban is nem történik meg a politikai átalakulás, akkor ma nem állhatnánk itt, és nem emlékezhetnénk a Székely Himnusz zeneszerzőjére. Amikor 1990-ben egy élő tanú megosztotta vele féltve őrzött titkát, és megmutatta, hogy a Belvárosi temetőben hol nyugszik Mihalik Kálmán, sokáig ő is félt. Aztán a lelkiismeretére hallgatva Gál Imre is megosztotta másokkal a titkot. Azóta minden évben szabadon emlékezhetünk.

Diktatúrában még a dal is bűnös

Vannak, akik vitatják művészi értékét, sőt látszólagos tudományossággal magyarázzák, miért helytelen a megnevezés és miért is nem ez a székelyek himnusza. Az egyetemes magyarság és székelység azonban Székely Himnusznak fogadta el, ezért mi is emlékezünk a dal születésének 90. évfordulójára. A diktatúrában még a dal is bűnös volt, hát még aki dalolta. Csaba királyfi dalát énekelni egyet jelentett a nemzeti ellenállással. Veszélyt hordozott, ugyanakkor tartást is adott. Mikor felhangzik, gondoljunk erre is. "Köszönjük neked a Székely Himnuszt, magyarságunk egyik hitvallását, Mihalik Kálmán" - fejezte be beszédét Semjén Zsolt. (szegedma.hu)

A Székely Himnusz szerzője Mihalik Kálmán (1896-1922)

A magyarság egyik legmegrendítőbb és legszebb fohászának zeneszerzőjét utolsó útjára is saját szerzeménye kísérte el 1922. szeptember 6-án Szegeden. Az orvos végzettségű egyetemi tanársegéd mindössze 26 évet élt. Az immár hagyománnyá vált, Mihalik nevéhez kapcsolódó megemlékezés lelki támaszt nyújt minden magyarnak, de elsősorban a Romániából áttelepült magyaroknak itt, az anyaországban.

Ki tudja merre, merre visz a végzet,
Göröngyös úton sötét éjjelen.
Vezesd még egyszer győzelemre néped,
Csaba királyfi csillag ösvényen.

Maroknyi székely porlik, mint a szikla,
Népek harcának zajló tengerén.
Fejünk az ár, jaj, százszor elborítja,
Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!IMA A MAGYAR NÉPÉRT * Petőfi Sándor: Nemzeti dal * Damjanich János imája


"És igyekezzetek a városnak jólétén, ...és könyörögjetek érette az Úrnak;
mert annak jóléte lesz a ti jólétetek. (Jeremiás 29:7)
Valóban békét szeretnénk!
ÉLETRAJZOK,
OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK
Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN

VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKMátrainé F. Irma írásai
Zimányi József prédikációi Gazdag István írásai

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Van kérdésed? Ide írhatsz!22000 szavas JAPÁN SZÓTÁRAK, NYELVKÖNYVEK MP3-as CD-vel

Vissza!
Vissza a menüre!