HITELES TÖRTÉNETEK
Varga István & Makai Rozália weblapján

Zé Roberto visszavonulása után lelkész lenne
MTI 2008.11.19.Pályafutása befejezése után lelkészként szeretne tevékenykedni Zé Roberto, a Bayern München labdarúgócsapatának brazil légiósa.
"Ez a dolog igazán kielégítene, megtöltene" - fogalmazott a Sport Bildnek nyilatkozva a 34 éves, keresztény játékos.

Kaká, Zé Roberto: Stadionból a szószék mögé
/Sebestyén István, 2008.12.04./

Zé Robertóhoz hasonlóan Kaká futballkarrierje is egy isteni beavatkozásnak köszönhető. Tizennyolc évesen egy medencebaleset során egyik csigolyája eltört, és úgy tűnt, biztatóan kezdődött pályafutásának is befellegzett. "Az orvosok azt mondták, hogy szerencsém van, hogy egyáltalán megtanultam újra normálisan járni. Állandóan a szerencsét emlegették, a családom azonban Istenről beszélt" - nyilatkozta korábban Kaká, aki három hónap alatt tökéletesen rendbe jött.

Egymástól függetlenül két, Európában légióskodó brazil focista is úgy nyilatkozott az elmúlt napokban, hogy lelkésznek áll, ha szögre akasztja futballcipőjét. Pályafutása befejezése után lelkészként szeretne tevékenykedni Zé Roberto, a Bayern München labdarúgócsapatának brazil légiósa.
A 34 éves klasszis a német Sport Bildnek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy "ez a dolog igazán kielégítene, megtöltene". Hozzátette: "A hit nagyon fontos számomra, és boldogsággal tölt el, ha emberekkel dolgozhatok, és segíthetek rajtuk." Nem volt ez mindig így. A magát pünkösdi- karizmatikus kereszténynek valló Zé Roberto kábítószeres utcagyerekként kezdte "pályafutását", jövőjét pedig bűnözőként képzelte el. Korábban lapunknak nyilatkozva az életében bekövetkezett radikális változást egyértelműen "Isten beavatkozásának" tulajdonította. A játékos - akinek szerződése az idény végén jár le a bajoroknál - a német sportlapnak azt is megjegyezte: lehetséges új hivatása gyakorlásához négy évet kell majd tanulnia.Hasonlóképpen nyilatkozott jövőjéről a Milan brazil sztárja, Kaká is. "Szeretnék egyszer még a Sao Paulóban futballozni, ezt a családom szeretetén kívül a hitem is mondatja velem.Szeretem a Bibliát, elég gyakran forgatok ilyen témájú könyveket, s szeretném azt az utat bejárni, mint egy pásztor. A Biblia sok mindenre megtanít, ezt próbálom átadni az embereknek, a környezetemnek, csapattársaimnak" - mondta a 26 éves játékos a brazil Time magazinnak. A hazatérés dátumát azonban egyelőre nem tűzte ki, mint mondta, szeretne még trófeákat nyerni klubjával.1. Nagy Istenem, ha nézem a világot,
mit alkotott Te szent "legyen" szavad.
Ha látom én sok milljó alkotásod,
miket vezetsz és táplálsz egymagad.

Refr. A szívem áld és hála tölti be,
mily nagy vagy Te, mily nagy vagy Te.
A szívem áld és hála tölti be,
mily nagy vagy Te, mily nagy vagy Te.

2. Ha szól Igéd, és benne Rád találok,
megláthatom, mily nagyok Tetteid.
Ki népedet ily gazdagon megáldod,
elhordozod, bár látod bűneit. Refr.

3. Ha Mennybe hívsz, majd mikor Eléd állok,
megláthatom Te fényességedet.
Ha majd reám szent Arcod vet világot,
leborulok, és dicsőítelek. Refr.