HITELES TÖRTÉNETEK
Makai Rozália gyermek- és családvédő


2022.10.14.Bohár Dániel: TOTÁLISAN KIAKADTAK A LIPSIK!


Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozott a Németországban focizó válogatott Schäfer Andrással. A balosok azóta sem térnek magukhoz. Gyors közös fotó, rövid videó!2022.06.14.A magyar labdarúgó-válogatott hatalmas meglepetésre
idegenben 4-0-ra kiütötte Angliát a Nemzetek Ligájában Wolverhamptonban
A mérkőzés rövid összefoglalója.


Tudásból, lelkesedésből jelesre vizsgáztunk. Az angol közönség kifütyülte a himnuszunkat, majd megutálta a meccs végén a saját csapatukat. Megérdemeltük a győzelmet, de maradjunk szerények. A mérkőzés rövid összefoglaló videó itt!

Ezzel a Sallai góllal-góllal szerzett vezetést a Rossi csapat Angliában. Sallai Roland nevét lehet, megjegyzik az angolok, mert 2021 októberében is ő volt eredményes Angliában a Southgate-csapat ellen, akkor vb-selejtezőn vette be a háromoroszlánosok kapuját.

2022.06.07.Szíjjártó Péter: El a kezekkel a magyar gyerekektől!
Nyert a nemzeti csapat. /magyar-angol 1:0/


Nekem két fiam utánpótlás labdarugó egy 8 éves és egy 11 éves. Mindketten regisztráltak természetesen. Több csapattársukkal is kinn voltak a mérkőzésen. Jól ismerem őket, a saját fiaimat is biztosan jobban, mint bármelyik NGO, Jól ismerem a csapattársaikat is. És ezeket a gyerekeket rasszista jelzővel illetni akár külföldről, akár itthonról, az egészen gyomorforgató.

Nyilvánvaló, hogy azok a gyerekek, akik kinn voltak ezen a mérkőzésen fantasztikus élményt szereztek maguknak. Nyert a nemzeti csapat. /magyar-angol 1:0/ Értjük, hogy ez másoknak fusztráló, akár külföldön, akár itthon, de el a kezekkel a magyar gyerekektől. És ne vegye magának a bátorságot még egyszer bárki, hogy magyar gyerekeket rasszistának bélyegezzen.2021.06.23.Euro 2020: Nehéz feladat vár a magyar csapatra
A magyar válogatott Münchenben Németországgal játszik,
és ha nyer, biztosan továbbjut.


A nemzeti csapatra igen nagy feladat vár, mert a csoportból még minden csapat továbbjuthat. A csoport másik meccsén a franciák a portugálokkal játszanak, itt a döntetlen mindkét csapatnak továbbjutást jelent, bár szakértők szerint mindenki szeretné elkerülni a csoport második helyét, mert az a csapat, amely itt végez, az angolokkal csap össze a nyolcaddöntőben. Mindkét meccset 21 órakor játsszák.

2021.06.19.Hajrá magyarok! - Németh Balázs összeállítása
AMIKOR EGY NEMZET A SZÍVÉT KÉRI VISSZA


2021.06.12.Harangi Fülöp: Ők az Igazi Hősök!
A neve Simon Kjaer. Nemzetközi dán focista,


a válogatott csapatkapitánya, az AC Milan játékosa. Nem ünnepelt sztár, nincs aranycipője, és hatalmas személyes megkülönböztetése, nem is a legdrágább focista. De tegnap átélte a sport történetét, mint modern szuperhős. Simon Kjaer, a dán válogatott csapatkapitányának gyors reakciója nélkül könnyen lehet, hogy sokkal rosszabbul végződött volna Christian Eriksen esete.

Miután Eriksen összeesett tegnap a Dánia - Finnország EB mérkőzésen, Kjaer odarohant hozzá, és szabaddá tette a légutait: megakadályozta, hogy Eriksen lenyelje a nyelvét, stabil pozícióba helyzete a földön fekvő játékost, majd megkezdte az újraélesztést, mielőtt az orvosi stáb odaérkezett volna. Ezután Kjaer volt az, aki utasította a csapatot, hogy álljanak sorfalat Eriksen körül, hogy ne az egész világ szeme láttára küzdjenek az életéért az orvosok.

Aztán ő volt az, aki Kasper Schmeichel kapussal együtt odament Eriksen feleségéhez, Sabrina Kvist Jensenhez, hogy tartsák benne a lelket. Beszámolók szerint Kjaer gyors reakciója nélkül az orvosi stáb már nem biztos, hogy időben érkezett volna. Eriksent az újraélesztés után kórházba szállították, állapota azóta stabil.

Kedves Szülő, mától ne az a minta éljen benned, hogy legyen a fiad, Messi vagy Ronaldo. Legyen olyan ember, mint Simon Kjaer!Köszönjük az imákat. Imádkozunk érte is! Minél előbbi gyógyulást kívánunk.
Az Úr a mi gyógyítónk. Példák imakérésekre itt!
Hogyan tért meg Gera Zoltán a drogból, a galerikból?


2019.11.15."Hajrá Magyarok!" – Orbán Viktor lelkesítő videóval üdvözli a Puskás Aréna átadását!


"Hajrá Magyarok!" – üzente hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök pénteken korán reggel. Bejegyzéséhez egy videót csatolt, amelyben a focilabda egy parkban focizó gyerekektől, fél Budapesten át jut el az új Puskás Aréna gyepére.

A közös játékba sokan beszállnak, ezzel is jelezve, hogy az új Aréna mindenkié és generációkat köt össze. A Puskás Arénát, amely kiemelt kormányzati beruházásban épült a korábbi Népstadion helyén, ma avatják fel a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzéssel. Az új stadion futballmérkőzések mellett többek között koncerteknek, világkongresszusoknak és más kulturális eseményeknek is otthont ad a jövőben. (PSvideó)

2017.04.22.38. születésnapját 3 góllal ünnepelte Gera Zoltán. Gratulálunk!
Gera a legszebb gólt lövő játékos. Videó itt!
Dolores Aveiro (CR anyukája) mondta el a következő történetet.


Cristianót 12 éves korában fel kellett tennem egy vonatra, hogy tudjon játszani a Sporting akadémiáján. Sokszor még ételt sem tudtam a nagyon alacsony fizetésemből venni a gyerekeimnek. Ezt nagyon szégyelltem, és fájt miatta a szívem. Az egész család zokogott, amiért Cristianó elhagyta az otthonát.
Emlékszem a lányom Kate sírva mondta nekem, hogy anya, meglásd ő lesz a mi élő reménységünk! Cristianót nagyon motiválta az, hogy a családja szenved, és nagyon szeretett volna segíteni rajtuk.
Minden étkezésnél kétszer annyit evett, mint a többiek, mert azt mondták neki, hogy túl vékony, erősödnie kell. Minden edzés után kint maradt szabadrúgásokat lőni. A bokájára súlyokat kötött, hogy erősebb legyen a lába. Éjjel 1-kor a konditeremben találták. A szobájában felüléseket és fekvőtámaszokat csinált, hogy a legjobb legyen, és az is lett!
A sok munka gyümölcse beérett, engem (az anyát) kivett a munkahelyemről, és milliomossá tett. A testvéreit felkarolta, a bátyját kigyógyította a drogfüggőségből . Sokszor kinevették a fiamat, és sokszor sírt is miatta. Kinevették a madeirai akcentusa miatt. Kinevették azért, mert sokszor nem volt pénze az akadémián, de mindig felállt!
Mert azok az emberek, akik lenézték, most példaképként tekintenek rá! A fiamat az emberek szeretete erősebbé, a gyűlöletük megállíthatatlanná teszik. Nagyon sokszor köszönetet mondok a Jóistennek, hogy ilyen fiúval áldott meg engem. (juventusmagyar)

2017.06.28.Gera Zoltán visszavonul


Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója, középpályása csütörtökön Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. "Jó ideje foglalkoztat a gondolat, de a napokban véglegesen elhatározásra jutottam: befejezem aktív labdarúgó pályafutásomat. Ezzel lezárul egy olyan szakasza az életemnek, amely annyi jót adott nekem, amit el sem tudtam volna képzelni, amikor belevágtam. A búcsú mindig fájó, és bár a szívem, mint mindig most is vinne még – ezért is húztam ilyen sokáig a döntést -, de a testem már többször jelzett ez elmúlt időkben: elég!" - írta Gera.
Gera Pécsett lett élvonalbeli labdarúgó, majd 2000-ben a Ferencvároshoz szerződött, ahol látványos és akrobatikus megoldásai, s harciassága miatt gyorsan közönségkedvenc lett. 2004-től kezdve tíz évig Angliában légióskodott, a West Bromwich Albionban két hosszabb időszakot töltött, valamint a Fulhamben szerepelt, amellyel Európa Liga-döntőt játszott 2010-ben.
Fiatal korában kis híján "elkallódott", mégis futballista lett belőle: "Karrierem során sok mindent elértem, amire büszke vagyok, de a leginkább annak örülnék, ha életem eddigi filmje példaként szolgálna a jövő labdarúgóinak, és az ő szüleiknek: ahogy a pályán nincs elveszett labda, úgy nincs elveszett élet a fociban sem" - fogalmazott a közismerten vallásos futballista.
Gera a családjának, hitközösségének és a szurkolóknak is mindent megköszönt: "különös hálával tartozom Jézus Krisztusnak, hogy megmentette az életemet, mert nélküle nemhogy futballista, de normális ember sem lehetnék”. Gera leszögezte: a futballtól nem akar elszakadni.
A magyar nemzeti csapatban tizenöt év alatt 97 fellépésén 26-szor volt eredményes. Geránál több alkalommal csak Király Gábor (108) és Bozsik József (101) szerepelt a válogatottban. Kulcsembere volt a 2016-os Európa-bajnokságon nyolcaddöntős együttesnek, Portugáliának lőtt találatát az európai szövetség (UEFA) internetes szavazásán a torna legszebb góljának választották meg. Gera a 2017/18-as szezonnak a Ferencváros csapatkapitányaként vágott neki, de a hetedik tétmeccsen – július 30-án, a Mezőkövesd elleni bajnokin – combsérülést szenvedett, és legközelebb csak a bajnokság zárófordulójában, június elején lépett pályára 12 perc erejéig. Íme, Gera pályafutásának számtalan emlékezetes találata közül az egyik, amelyet a 2016-os Eb-n lőtt a portugáloknak: Magyarország 3-3 Portugália: Gera gól (magyaridok.hu)2016 Labdarúgó Európa-Bajnokság F csoport Magyarország 3-3 Portugália


2017.01.12.Gratulálunk! Király Gábor a legjobb focista!
Gera a legszebb gólt lövő játékos. Videó itt!


2016.06.14.

Gera: "Istennek köszönhetek mindent."

A ma kezdődő franciaországi labdarúgó Európa Bajnokság előtt már a fél kontinens lázban ég. Hosszú évtizedek után a magyar válogatott részvételével rendeznek nagy tornát, amelyre nem lehet nem odafigyelni. Publikál is a témában mindenki, még egyházi berkekben is, sőt, van olyan plébánia, amely közös meccsnézésekre invitálja híveit. Az egyik legolvasottabb magyar napilap online kiadása pedig interjút készített a nemzeti tizenegy meghatározó tagjával, Gera Zoltánnal.
A rövid interjúban Gera elmondta, nem fél a kihívástól, az EB hatalmas élmény lesz és akár még a csoportból való továbbjutás is sikerülhet a válogatott számára. Sietve tesszük hozzá: ez a nagy álmunk nekünk is, a fiúkat hősként ünnepelné az ország, ha ez megtörténne.
Az interjú legfontosabb eleme azonban az, amikor a szakújságíró rákérdez: pályafutása alatt vajon a Birminghamnek, vagy Londonnak köszönheti a legtöbbet?
Mire a válogatott labdarúgó így válaszol: Istennek köszönök mindent. A vele való személyes közösségem a legfontosabb az életemben. És ez a két mondat igazán ragyogó. Példaértékű. (777blog.hu)


2012.01.20.
Gera lőtte az Év magyar gólját 2011-ben * Teljes cikk itt!


MTI Fotó: Földi Imre

Gera Zoltán válogatott labdarúgó, a West Bromwich Albion légiósa mutatja elismerését, miután a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn lőtt első találatáért átvette az Év magyar gólja 2011 díjat a Puskás Pancho Sport Pubban. Az elismerést a FourFourTwo (FFT) magazin hozta létre a FIFA Puskás-díjának mintájára. MTI Fotó: Földi Imre (MTI)

Miben hasonlít egymásra Gera Zoltán és Kaká?
/2008.04.27. glósóli http://www.focitipp.hu/

Boldog születésnapot!

    

Čech - Hibbert, Carragher, Terry, Heinze - Gera, Cahill, Lampard, Robben - Henry, Rooney - így nézett ki a soccernet.com Premier League-álomcsapata a 2004/05-ös idény végén. Pedig abban az évben a West Brom kiesett a Premier Leage-ből. A magyar futballistákra kevésbé jellemző, hogy vallásosak lennének, Gera azonban tagja a Hit Gyülekezetének: "Ha nem fordulok Istenhez, lehet, hogy már nem is élek, de valószínűleg egy kábítószeres, semmittevő ember lennék." - nyilatkozta anno az origónak. Gera Zoltán kedden múlt 29 éves.
Mindketten középpályások, Istenben hívők, ráadásul egy napon születtek. Ebben hasonlít egymásra Kaká és Gera Zoltán. És miben különböznek? Kaká világbajnok, BL-győztes, olasz bajnok és Aranylabdás - így első blikkre. A brazil még mindig csak 26 éves.

"Úgy néz ki, mint Gerrard, úgy fut, mint Gerrard,
úgy lő, mint Gerrard! Kétlábas, jól fejel, és
fontos gólokat szerez." /Antti Niemi/Személyes adatai

Teljes név: Gera Zoltán
Születési dátum: 1979. április 22.
Születési hely: Pécs, Magyarország
Állampolgárság: magyar
Magasság: 181 cm
Becenév: Gerzson, Magical Magyar, Muppet, Zolly, Suttogó halál
Poszt: Középpályás, Csatár;
Jelenlegi klubja: Fulham; Mezszám: 11

"Csúcskategóriás játékos, szeretnék minél több Gera Zoltánt a csapatomban tudni. Zoltán nem iszik, nem dohányzik és fejlődni akar minden téren. Az edzés végeztével például nem húz a lehető legrövidebb időn belül haza, előbb gyúrat még egyszer. Mert tisztában van vele: ez a helyes, erre van szüksége." /Bryan Robson/

GERA ZOLTÁN GYERMEKKORA

/Forrás: http://hu.wikipedia.org/

Pécsett nőtt fel, az átlagosnak mondható magyar család szintjén éltek. Édesapja postásként dolgozott, míg édesanyja a helyi sörgyárban vállalt munkát. A kis Zolival különösebb probléma nem volt, az általános iskolát jó eredménnyel végezte. Kilenc-tíz évesen gyakran lejárt az iskola aulájába kikapcsolódni, az idejük nagy részét csocsózással, biliárdozással és zenehallgatással töltötték. Erre az időszakra a következőképpen emlékszik vissza: "Ekkor még egyáltalán nem volt olyan késztetésünk, hogy bármi rosszat tegyünk."
A gondok akkor kezdődtek, amikor az aulában idősebb fiúk is megjelentek, aki azzal dicsekedtek, hogy rendszeresen dohányoznak, és gyakran nem az otthonukban töltik az éjszakát. Ezt követően elkezdték járni a Kertvárost a nagyobbakkal, és elkezdődött a züllés lassú folyamata. Az iskolából való igazolatlan hiányzások száma megnövekedett, kialakult a játékszenvedélye, aminek költségeit a reggelire adott pénzből fedezte.Erről így vall: "Mindig félretettem a reggelire adott pénzt, amit gyorsan eljátszottam, később már az edzés helyett is játékterembe jártam." Nem voltunk gazdagok, nem voltunk szegények sem. Amit kellett, megkaptunk, ettünk is rendesen. Tizenegy-tizenkét éves korában már javában dohányzott, és a szülei válása még tovább rontotta a helyzetet. Eleinte az apjához került, ahol nem részesült a szükséges nevelésben. Később visszakerült az édesanyjához, de akkorra már kezelhetetlenné vált. A mélypontot az jelentette, amikor 13 évesen az alkohol és a cigaretta az élete szerves részét képezte, mi több, elkezdett szipuzni is. Élete legsötétebb korszakáról így beszélt: "Elmentem egy játékterembe, ahol megismerkedtem néhány sráccal. Megkérdezték: nem próbálom-e ki a szipuzást? Kíváncsiságból, elmentem megnézni, hogy csinálják. Aztán ott kötöttem ki, hogy velük együtt szipuzok." Apja életvitele sem mutatkozott jó példaként előtte, aki Zoli nevelését hanyagul végezte, a barátnőit pedig állandó jelleggel cserélgette.Azonban hirtelen hatalmas változás állt be előbb apja, majd Gerzson életében is. Zoli éppen egy kaszinóban múlatta az idejét, amikor megjelent apja, és szólt, hogy menjen haza vele. Az odáig vezető úton elmesélte fiának, hogy a Hit Gyülekezetében volt, és a következő alkalommal szeretné, ha Zoli is vele tartana. Gerzson nem akart eleget tenni apja kérésének, végül mégis engedett neki, és a következő istentiszteletre elment vele. "Mikor mentünk haza kérdeztem apámat, miért van az, hogy az emberek énekelnek, tapsolnak. Elmagyarázta, hogy azért, mert Istennek énekelnek, valóságosan megtapasztalták Isten jelenlétét, és megismerték Jézust. Hazafelé jó érzés töltött el."

A változás nem tartott sokáig, Zoli a következő istentisztelet helyett inkább ismét a kaszinóba ment. Talán a történtek hatására azonban az addigi életvitelét egyre kevésbé élvezte. A sok italozás, dohányzás és drogfogyasztás a szervezetére is mindinkább kihatott, aminek látható jelei is voltak. Növekedésében elmaradt a megszokottól, sovány testalkatú tizenéves lett. Pár hét múltán úgy határozott, hogy ismét elmegy a Hit Gyülekezetébe. "Az istentisztelet most még jobban tetszett, és a végén azt javasolta apám, hogy térjek meg az Úrhoz, és fogadjam be a szívembe Jézus Krisztust. Nem tudtam, mit jelent megtérni, ezért apámtól megkérdeztem, mi az. Ő elmondta, hogy bánjam meg a bűneimet, és fogadjam el Jézus Krisztust Megváltómnak". Rövid ideig párhuzamosan járt istentiszteletre és játékterembe is, végül tudatosult benne, hogy választania kell. Rájött, hogy addigi élete nem vezet sehová. Elkezdte tanulmányozni a Bibliát, imádkozott és folytatta az abbahagyott tanulmányait is. Rövid időn belül leszokott káros szenvedélyeiről, amivel meglepte bandatársait, végül több társa is követte a példáját, és Zolival együtt mentek el istentiszteletre. "Ha nem fordulok Istenhez, lehet, hogy már nem is élek, de valószínűleg egy kábítószeres, semmittevő ember lennék."Több éves kihagyást követően ismét elkezdett focizni, eleinte még csak a grundon. Saját elmondása szerint egy igen komoly szövetséget kötött Istennel, miszerint az Úr dicsőségére fog focizni. Pár nap elteltével megkereste egy régi barátja, aki megkérdezte, nem lenne-e kedve a Kinizsiben játszani. Zoli elfogadta az ajánlatot. A visszatérés korántsem ment akadálytalanul, a rossz fizikai állapota miatt még a megye I-ben szereplő ifjúsági csapatba sem fért be eleinte. Még apja is úgy vélekedett, hogy Gerzson legfeljebb az NB III-ig viszi. Az őt körülvevő kételkedés épp ellenkezőleg hatott, Gera még jobban hajtott az edzéseken, hogy bekerülhessen a csapatba, miközben Isten támogatását kérte. Az egészsége fokozatosan helyreállt, karrierje pedig felfelé ívelt. Erről az időszakról így vall: "Miután Istenhez fordultam már nem volt kétségem afelől, hogy válogatott futballista leszek, és jó csapatokban játszom majd. Nem volt több törés a karrierem során, és egyre inkább haladtam előre."Gera Zoltán bejegyzései a blogjába
/Forrás: www.pepsifoci.hu/
2010.04.20. Mi sem tudtunk mit kezdeni a vulkánkitöréssel, bár csak csütörtökön lesz a Hamburg elleni Európa Liga-meccsünk, már javában buszozunk Németország felé. Két busszal megyünk, az egyiken mi meg az edzőnk, a másikon meg a többiek, orvosok, gyúrók, a szertárosunk és mindenki még, aki elkísér minket. Így nem annyira szűkös, mintha mindenki egy fedélzeten utazna, de azért reméljük ez nem lesz bevett megoldás a jövőben. Az alagúton keresztül hagyjuk el Angliát, Calaisnál érünk ki, aztán irány Brüsszel, ott töltjük az éjszakát, és holnap indulunk tovább. Este már edzünk is egyet majd Hamburgban, csütörtökön meg ugye már élesben megy. Hogy aztán onnan jutunk haza, azt ne kérdezze senki, egyelőre fogalmam sincs. Mivel vasárnap Liverpoolban játszunk az Everton ellen, az is benne van a pakliban, hogy egyből valahogy oda megyünk, és csak utána vissza Londonba. Nem csak a csapat szempontjából okoz egyébként gondokat a közlekedési káosz, a feleségem és a kislányom például otthon vannak Magyarországon, és úgy volt, hogy múlt csütörtökön jönnek vissza hozzám, de nem sikerült azóta sem felszállniuk. Jelenleg úgy néz ki, legkorábban vasárnap láthatom őket, kicsit sok ez a két hét, amit egyedül, nélkülük kell eltöltenem. Még jó, hogy jön közben a meccs. Hogy pozitívumokat is említsek, a sérülésem teljesen rendbe jött, a hétvégi meccsen sem volt gond a lábammal, és nem is ment rosszul a játék. A csapatnak sem, mégsem tudtunk gólt lőni, remélem, ezzel azért nem lesz gond csütörtökön. Mondjuk eddig nem arról voltunk híresek, hogy idegenben eredménytelenek lettünk volna, valószínűleg annak is köszönhetjük jócskán, hogy az Európa Ligában eddig eljutottunk, hogy idegenben rendre sikerült azért legalább egyszer becsöngetni. Ez fontos lesz most is! Hallottuk mi is, hogy a Hamburg nincs éppen a legjobb állapotban, de nem hagyjuk elaltatni magunkat. Én személy szerint azon a véleményen vagyok, hogy jobbak, mint a Wolfsburg volt, az meg nem nagyon számít, hogy éppen milyen a hangulat náluk. Maximum bajnokin lehetne szerepe, de egy ilyen kiemelt nemzetközi kupameccsre tuti felszívják magunkat. Én biztos nem szeretnék a helyükben úgy elbukni az elődöntőben, hogy ott lesz a finálé, de ehhez nyilván nekünk is lesz egy-két szavunk.
2010.04.30. Egyelőre nem nagyon tudok mit mondani csak azt, hogy nagyon boldog vagyok, és óriási dolognak tartom, amit véghezvitt a csapat. A tegnapi este egészen elképesztő volt, és minden perce hatalmas emlék lesz. Az első félidőben is jól ment a játék a csapatnak, és nekem is, de nem volt szerencsénk. Az ellenfélben nem éreztem annyira a gólt, de azt a lövést nagyon eltalálta Petric. Ahogy szállt a labda, úgy éreztem nem lesz baj, és fölé megy, de aztán nagyon csapódott lefelé. Elég komoly gránát volt, és hatalmas esélyt adott nekik. Onnantól lélektanilag övék volt a meccs, de azért nem adtuk fel. A szünetben Hodgson mester nem pánikolt, nyugtatott minket, és azt mondta, még véletlenül se rohanjunk fejetlenül előre. Azt kérte, nyugodtan gurigázzunk, és ha nem jön össze semmi, akkor majd az utolsó 20 percet ráérünk megnyomni úgy, hogy már csak megy előre mindenki. Igaza lett megint. Az egyenlítő gól után éreztem, hogy meg lehet a meccs. A gólom? Mindig is akartam egy ilyen hiéna gólt rúgni! Úgy vágytam arra, hogy rúgjak egy ilyen igazi csatár-gólt, amikor én reagálok a leggyorsabban, enyém a kipattanó. Azt hiszem, hogy az első érintés volt a kulcsmomentum. Az, hogy sikerült külsővel úgy átvennem és magam elé tennem a labdát, hogy nyerő helyzetbe kerültem. Ha az nem sikerül, vagy nem így, akkor elveszett volna a lehetőség. Onnan már csak gyorsan ráfordultam, és lőttem. Hihetetlen boldogságot éreztem, aztán meg azt, hogy agyonnyomnak a többiek. Kiabáltam, hogy szálljanak le rólam, mert nem bírom. A végén nehezen is keltem fel egy kicsit, és a sírás kerülgetett. Ha nem megy tovább a meccs, akkor biztosan nem tudtam volna visszatartani a sírást. A végén volt még egy kis izgalom, mert az utolsó pillanatban van Nistelrooy nagyon nagy helyzetbe került. Azt hittem, hogy berúgja, mert ő ilyeneket nem szokott elhibázni. Amikor kimaradt, akkor tudtam, hogy vége, és ott vagyunk a döntőben. Örülök neki, és annak is, hogy a magyaroknak is sikerült örömet okozni. Sok magyar zászlót láttam a lelátón, és tudom, hogy otthon is rengetegen szorítanak a Fulham-nek miattam. Amikor megláttam a kamerát a közelemben, egyből ez jutott eszembe és azért kiabáltam bele, hogy "Szevasztok, magyarok!". Remélem, hogy a döntőn is sokan lesznek majd otthonról, és jó lenne, ha akkor is lenne miért kiabálni! A nagy öröm mellett az is van a fejemben, hogy most egy kicsit felfordul körülöttem a világ, és jó lesz vigyázni, nehogy kizökkenjek a kerékvágásból. Tudom, hogy rengetegen lesznek, akik beszélni akarnak velem, sokan akarnak majd olyanok is valamit, akik eddig soha. Jó lenne mindenkinek örömet okozni, senkit sem megsérteni, de arra is figyelnem kell, hogy mindent tudjak ugyanúgy csinálni, mint eddig, mert a teljesítményemet az határozza meg, hogy mennyire van nyugalom, állandóság bennem és körülöttem. Szóval igyekszem majd mindent higgadtan, nyugodtan kezelni. Ezért is jó, hogy ez a nagy siker most jött, mert azért van már rutinom abban, amikor elkezd felpezsdülni körülöttem minden. Igaz, ami most várható, olyan még nem volt soha. Életemben nem játszottam még európai kupadöntőben, és soha nem is gondoltam arra, hogy ez valaha sikerülhet!2010.05.13. "Pihenni pedig ráérek mostantól, hiszen vége az edzéseknek, és jövő héten már otthon leszek Budapesten. Köszönöm mindenkinek, aki szorított értem, nagyon jó volt érezni azt a szeretet, ami a meccs előtt, alatt és után felém irányult. Életem egyik legnagyobb élménye volt ez a kupadöntő, még így is, hogy végül a vesztes oldalon álltam."

2015.11.29."Jézus erejével" a világbajnok Tyson Fury útja a csúcsra
A bajnok 450 grammos roma újszülöttként jött a világra


"Jézus erejével nyertem meg ezt a küzdelmet" - mondta a 27 éves brit, miután legyőzte a 10 éve veretlen világbajnokot, Vlagyimir Klicskót. Tyson Fury nem véletlenül hálás Istennek: hat hónapra született 450 grammos súllyal egy vándor roma családba. Egy interjúban elmondta: 2010-ben született újjá keresztényként, azóta minden mérkőzése előtt imádkozik nem csak azért, hogy győzzön, hanem ellenfeleiért is, hogy "egészségesek maradjanak" a mérkőzés után.
A fogadóirodák nem hittek Tyson magabiztos nyilatkozatainak, és a düsseldorfi csata előtt 5-1 arányban adták a veterán Vlagyimir Klicsko újabb címvédését, és a szakértők nagy többsége is arra számított, hogy az "Acélkalapács" becenévre hallgató ukrán bajnok simán hozza a mérkőzést. Az eredmény ismert: Tyson egyhangú pontozással győzött, így ő lett a nehézsúly új világbajnoka. A brit bokszoló első nyilatkozatában elmondta, mindent megtett a győzelemért, de Jézus erejével nyerte meg a mérkőzést.
"Uram, Megváltóm. Jézus hatalmas nevében köszönöm." Így vallotta meg hitét Tyson a ringben világbajnoki győzelme után. A 206 cm magas és 117 kilós gigászról senki nem gondolná, hogy születésekor szinte semmi esélye nem volt az életben maradásra. Hat hónapos koraszülöttként mindössze 450 grammos súllyal jött a világra egy ír vándorcigány családban. Apja, aki maga is bokszolt, azonban nem a csöppnyi testre nézett. Példaképe, a nehézsúlyú világbajnok legenda, Mike Tyson után nevezte el gyermekét. "Gypsy" John Fury számára nem adatott meg a profi karrier, fia azonban beteljesítette a nagy álmot.
A család összefogott. Két nagybátyja, a középsúlyú ír WBO-bajnok, Andy Lee és a nehézsúlyú Hughie Fury is segített ebben, és Hughie apja, Peter Fury volt Tyson első edzője. A család egyébként távoli rokonságban a "cigányok királya" címet birtokló Bertley Gormannal.  Tyson 16 évesen lépett a ringbe, és 2011 óta profi bokszoló. Azóta 25 mérkőzéséből 25-öt megnyert, ebből 18-at kiütéssel. (Első profi győzelmét a magyar Gyöngyösi Béla ellen aratta, 2008 decemberében.)A sikersorozat mögött az egyik oszlopként a stabil család áll!
Tyson két gyermek apjaként így énekelt szerenádot a ringből Klicskó elleni mérkőzése előtt egy keresztény Gospel himnuszt feleségének


Saját bevallása szerint a másik kulcs 2010-es megtérése volt. Bár szülei is hívők - apja katolikus, anyja protestáns keresztény - a család nem gyakorolta aktívan a hitét. Egyik nagybátyja viszont újjászületett evangéliumi prédikátorként Jézushoz vezette az ifjú bokszolót. Az ember számára - akár férfi, akár nő - a legfontosabb, hogy rendezze életét Istennel és a mennybe jusson - mondta néhány nappal a Klicsko elleni mérkőzése előtt egy interjúban Tyson, aki hozzátette: "Ez nem olyan könnyű, mint ahogy az emberek gondolják. Nem mindenki jut be a Mennybe, és én remélem, hogy egy lehetek a kiválasztottak közül". (vigyazo.blog.hu)SZÍVELÉGTELENSÉG OKAI
Kaká a stadionban


Hajrá magyarok! Bánhegyi Adrienn többszörös világ- és Európa-bajnok ugrókötélben. Monti csárdásra táncol


BUDAPEST - Bánhegyi Adrienn többszörös világbajnok ugrókötelezésben: úgy mozog, ahogy a legtöbben kötél nélkül sem tudnának. Budapest legismertebb helyszínein forgatott videója órák alatt rendkívül népszerű lett az interneten. A videót szerdán tette fel készítője a YouTube-ra, és alig 24 óra alatt már majdnem százezerszer nézték meg, és futótűzként kezdett el terjedni a vírusvideókra specializálódott oldalakon, sőt, már a "kínai YouTube-ra" a YouKura is felkerült, hogy a YouTube-ot tiltó Kína internetezői is megcsodálhassák a nem mindennapi mutatványt. (mindenegybenblog.hu)Amikor a hit legyőzi az acélt
Tim Tebow, az amerikai foci csodagyereke * Teljes cikk itt!


Sorozatos "cikizések", lesajnáló nyilatkozatok, cinikus internetes ellenkampány sem vette el Tim Tebow kedvét attól, hogy a profi sporttal járó dicsőséget hite népszerűsítésére is felhasználja. A 24 éves amerikai futballjátékos az utóbbi hetekben alaposan rácáfolt a korábban őt inkább megmosolyogtatóan lelkesnek, mintsem tehetségesnek tartó szakemberekre. Beugró emberként bejuttatta a Denver Broncost a rájátszásba, ahol a tavalyi Super Bowl-döntős Pittsburg-öt búcsúztatta egy filmbe illő mérkőzésen. Timothy Richard Tebow 1987-ben született a Fülöp-szigeteken, ahol szülei, Pam és Bob keresztény misszionáriusként tevékenykedtek. Édesanyja még várandós volt az ötödik gyermekként érkező Timmel, amikor elkapott egy súlyos vérhasfertőzést. Az orvosok próbálták a szülőket lebeszélni arról, hogy vállalják gyermeküket, mivel úgy vélték, a baba halva fog világra jönni, sőt, az anya élete is veszélyben forog. Azonban Pam nem adta fel, hite és férje támogatása megsokszorozta erejét, és pár héttel később egy gyönyörű, egészséges kisfiúnak adott életet, aki ma már, több szakértő véleménye szerint is, a valaha volt legerősebb játékos az irányítói poszton, a maga 190 cm és 110 kg fölötti termetével. Tim és szülei a történtek miatt elkötelezett és sikeres kampányt folytatnak Amerikában az abortusz ellen. (hetek.hu)

"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta,
hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (János 3:16)


2012.03.16.
Kokárdát tűztek a Real-vezetők is * Teljes cikk itt!

A Real Madrid hivatalos honlapja is beszámolt a felcsúti Puskás Akadémia küldöttségének madridi látogatásáról, és az életre szóló élményről, amit az U19-es csapat játékosai szerezhettek a szerdai BL-találkozó és a csütörtöki stadionlátogatás alatt. "A Puskás Ferenc Akadémia növendékei látogattak a Bernabéuba!" - szerepel a klub hivatalos weboldalán megjelent cikk címében, egyáltalán nem eldugott helyen. Lejjebb három bekezdést szentelnek a magyarok látogatásának, az elején rögtön megemlítik, hogy a küldöttség a Puskás Akadémia elnöke, Mészáros Lőrinc és a felügyelőbizottság elnöke, Jakab János vezetésével érkezett a spanyol fővárosba, hogy szakmai tapasztalatokat szerezzenek, belülről is megismerjék a Bernabéu-stadiont, valamint megtekintsék a CSZKA Moszkva elleni BL-meccset. (FFT/mno)


2011.09.03.
Orbán: Történelmi változások küszöbén állunk

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) alapítója szerint az akadémiákról kikerülő fiatalok minőségi váltást hozhatnak a magyar futballban, melynek előrelépéséhez az is szükséges, hogy szervezett vállalkozói világ működtesse. A PFLA elindulásának ötödik évfordulójára, az akadémia honlapjának adott interjúban Orbán Viktor helyzetelemzésében többek között arról beszélt, hogy az első osztály korábban az NB II-ben nevelkedett játékosokból építette folyamatosan újra magát, manapság viszont a külföldi bajnokságok második vonalának légiósai érkeznek Magyarországra. "Ennek a megváltoztatása csak úgy lehetséges, ha az akadémiák képesek lesznek nagy számú, képzett NB II-es tömeget teremteni, amely aztán az NB I számára játékosokat tud feladni. Úgyhogy talán nemcsak a Puskás Akadémia, hanem a magyar labdarúgó-akadémiák általában történelmi változások küszöbén állnak" - hangsúlyozta. Orbán Viktor szerint rendkívül fontos, hogy a fiatal tehetségek megfelelő morális képzésben is részesüljenek: "A konszenzus úgy hangzik, hogy a futballban első a klub, második a csapat, harmadik a játékos. Ebből fakad aztán, amit alázatnak, klubhűségnek, odaadásnak nevezünk. Ahol ez a sorrend megbomlik, ott baj van, és Magyarországon ez történt. Ennek a rendnek a világossá tétele az akadémiai nevelés egyik fontos feladata." A PFLA alapítója kérdésre válaszolva beszélt az első akadémiát létrehozó, de idén az NB I-től búcsúzó MTK-ról is. "Szerintem nem az akadémiai képzés bizonyult kudarcnak az MTK-nál. Úgy látom, hogy az MTK azt nem találta el, hogyan kell egészséges arányban és jó ütemezésben ötvözni az idős meg a fiatal játékosokat. Abban reménykedem, hogy a Videoton sokat tanul ebből a hibából, és ha lassabban is, mint ahogy az MTK-nál történt, de stabilabban és tartósabban tud utat nyitni az akadémiáról kikerülő fiataloknak" - utalt a bajnoki címvédő és a PFLA kapcsolatára. A miniszterelnök úgy véli: nagyon fontos, hogy a magyar klubok tőkeerős gazdasági vállalkozások legyenek, legalább annyira, hogy Közép-Európában versenyképesekké váljanak. Mint mondta, jelenleg a Debrecen, a Győr és a Videoton tűnik a legbiztosabb lábakon álló három klubnak, és szépen zárkózik a Diósgyőr, valamint a Pécs is, de hozzátette, hogy "ezek a klubok a maguk költségvetésével nemcsak a Manchestertől meg a Barcelonától maradnak el, hanem a Legia Varsótól, meg a Sparta Prahától, a Maribortól, a Kolozsvártól, a Belgrádtól meg a Zágrábtól, a Steaua Bukaresttől is". "Az MLSZ ebből a szempontból remek munkát végez, mert igyekszik a magyar futballt üzletileg is újjászervezni, és jó üzleti modelleket kidolgozni a klubok számára" - fogalmazott, hozzátéve: szükség van arra, hogy Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökeként képes legyen nagy cégeket és nagy támogatókat bevonni a labdarúgás vérkeringésébe. A kormányfő leszögezte: "a magyar futballt, ami nem csak a profikat jelenti, megskalpolták". "Az utánpótlásról beszélek, a grundokról, a pályákról. Rengeteg pénzt vettek el, elsősorban létesítmények felszámolásával, a gyerekektől." Orbán Viktor beszélt a reményeiről is, említést téve a társaságiadó-kedvezményről, illetve az ehhez kapcsolódó pályázati lehetőségekről. "Amit meg tud tenni a mindenkori kormányzat és a mindenkori MLSZ, az az, hogy megpróbálja az utánpótlás és a fiatalok számára visszaadni azokat a létesítményeket, amelyeket elvettek tőlük. A most bevezetett adókedvezménytől nagyon sokat várunk. Azt várjuk, hogy újraépülnek majd pályák és grundok, megint lesznek tisztességesen megfizetett edzők, akikre rábízhatjuk a gyerekeinket, s ezért alulról, a tömegesítés szintjéről is megújul a sportág. És ha ez összetalálkozik a profi világban kibontakozó, persze időnként meg-megtorpanó, de összességében pozitív változásokkal, akkor a magyar futball sokkal erősebb lesz. Ez az egészségről, a mozgásról, a csapatról, a közösségről, vagyis a gyerekeinkről szól." (rá) MTI

2010. július 20. Puskás akadémista segítséggel szárnyalt
Dél-Afrikában a Hungarians

Győzelem a Hessequa-kupán U14-es fociban,
erkölcsben és neveltségi szintben is

Június 29-túl július 14-ig tartózkodott a dél-afrikai Stillbay-ben az egykori kitűnő ferencvárosi futballista, Kű Lajos által összeszervezett csapat, a Hungarians. A Hessequa- kupa U14-es korosztályos tornáját meg is nyerte a Hungarians, nem utolsósorban a két Puskás akadémista, Hegedűs Róbert és Mészáros Dávid remek játékának köszönhetően. /www.pfla.hu/
Hungarians (Magyarok) nevet azért választották, mert az egész Kárpát-medence magyar fiatalságából választották ki a csapat tagjait.
A Dél-Afrikában ezek után törvényt hoztak, hogy a magyarokéhoz hasonló módon neveljék az ifjúságot a sportra. A magyarok a himnuszt szívre tett kézzel, átéléssel énekelték. Ismerték a vendéglátó ország történelmét. Legalább öt-hat lényegesebb történelmi eseményt, neveket fel tudtak sorolni.ÉLETRAJZOK,
OLVASMÁNYOK, ÖRÖMHÍR DALOK

Makai Rozália: DROG, ALKOHOL, NIKOTIN

VAN KIÚT! OLVASMÁNYOK FIATALOKNAKZimányi József prédikációi
Mátrainé F. Irma írásai Gazdag István tanításai

Szerkesztette: Makai Rozália      http://www.vargamakai.com

Ide írhatsz!Vissza!
Vissza a menüre!